Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@micicka A ako dlho to už používate? My zatiaľ len deň a pol, tak uvidíme, skúsime byť na tom ešte týždeň. Mne bolo divné, že doktorka ju ani nevyšetrila, ani nás nikam na vyšetrenie neposlala, len tak od stola buchla Nutriton a basta. Však uvidíme, vo štvrtok ideme do poradne, tak uvidíme.
@stanka25 tak my sme ho boli tiež kupit, a poviem vám že nič lepšie nemohli vymyslieť. malý bol taký spokojný, dokonca aj ked sme ho vytiahli, rečnil s nami. Proste super vecička. 🙂 🙂 🙂
@bv_alexandra my sa nosíme na grganie aj 3/4-1 hodinu, niekedy sa aj vypýta na grgnutie aj neskôr, to začne plakať v postielke (ja si najskôr mylsím, že chce ísť len na ruky)
pri prebaľovaní ju dám aspoň na malý vankúšik, ktorý mám preložený a plus ju prevaľujem z boku na bok, aby som nemusela nožičky dvíhať. vajíčko sa aj nám celkom osvedčilo, len som si nie istá, či tam môže byť aj dlhšiu dobu. veľký vankúš tiež nie vždy pomáha.
čo je ale zaujímavé, v kočíku tento problém nemáme, tam negrcká. je pravda, že niekedy začne plakať ako keby ju niečo bolelo.
my sme dnes zase ešte nekakali vôbec! čakám čo z toho bude. ani tak nie je dobre, ani tak 😒
@dzuli08 oni to asi najskôr každému odporučia. keď detičky nechudnú a prospievajú, tak nie je problém. možno ak by to nepomohlo, tak pošlú niekam na vyšetrenie.
my to používame len pár dní, a ani to nedávam do každého papania a ani dávkovanie nedodržujem - skús použiť redšiu konzistenciu, nedaj toľko Nutritonu. Možno tak to skôr strávi a pomôže to.
@nelynka18 ved jasne ked sa ti to osvedcilo pri Riskovi, kazdy ako je zvyknuty 🙂 my sme uz ani bratovi choditko nedavali, az ked bol trosku vacsi a vedel chodit tak na tej detskej umelohmotnej odrazacej "motorke" lietal po byte, to bolo super, ale na to my tu nemame miesto, navyse vtedy boli koberce, na parketach si to neviem predstavit 😀
@bv_alexandra uzasne ze sa malemu vo vedierku tak paci, ja som sa tak tesila ako v tom budeme Jakubka kupat, ale zatial sa mu viac paci vo vanicke - asi to bude tym ze s vanickou uz mame zabehnutu rutinu a ked sme s mm skusali vedierko tak sme velmi nevedeli ako ho najlepsie chytit, budeme sa musiet znova odhodlat vyskusat...
@jana0706 my sme tiež kupali vo vaničke ale ked to porovnám tak vtej vaničke bol akoby v takom krči držal sa ma a plakal. tu bol uplne uvolnený a dokonca aj ked sme ho vybrali tak bol maximálne kludný. 🙂
@bv_alexandra A koľko lyžičiek tej vody ste mu dali. bude dobré, keď jej pred papaním dáv 2 lyžičky a medzi papaním tiež dve? Či viac?
@dzuli08 ty kojiš však? skus to dať po jedení kolko si vezme. ale ak kojiš tak reflux a záha mozu byť aj s nadprodukcie mliečka to mi povedala laktačná.. tak skus resp. si najskor trochu odstriekať a potom dať papať 🙂
ja idem volať na kramare, malý má od včera krče v brušku a ja už neviem ako mu pomocť.zaspáva až od únavy a tým pádom aj prespí čas kedy by už mal papať. ked sa naje, nožičky hadam keby mohol tak dá až k brade. od tretej rána som hore. ☹
Volala som dr povedala že to može mať z fenykloveho čaju 😝 vraj na 100ml mam dať len 4 zrniečka. že mu mam dať rurku a masirovať bruško. a keby to neprešlo tak mam vraj večer dojsť.
čo sa týka jedenia povedala že ho mam nechať vyspať ale zároven sa mam snaziť dodržiavať 24hod dávku že radšej častejšie mu dať jesť 🙂
@bv_alexandra Chúďatko malinké, nech mu len pomôžu a nech sa netrápi. Nezávidím ti, ale hlavu hore, o chvíľu bude dobre.
Dokelu, to fakt z fenikového čaju? Ja teraz rozmýšľam, že som jej ho tiež dala a potom prišlo tak zle. Ja som vylúhovala vrecúško v 2 dcl vody a dala som jej 2 lyžičky.
Vďaka za radu aj s tým odstriekaním. V pondelok som si urobila pórovú polievku a mlieko sa akosi príliš rozbehlo. TY si riadna odborníčka :D :D
@bv_alexandra joj....nech sa drží zlatúšik...chúďatko. Snáď to prejde, lebo sa trápi nielen on, ale určite aj ty...ja tiež prežívam všetko s malinkou mojou- keď plačkáme, alebo sa trápi z bruškom...a ešte keď si aj nevyspatá...držím palce a snaž sa trošku aj ty oddýchnuť 😉
@bv_alexandra Aj Samkovi sa to mimoriadne pacilo, vobec neplakal, super vec
caute maminy 😉 dnes sme mali rusny den od rana som bola na nohach som varila a o 12h sme mali krstiny v modrom kostoliku..maly bol dobrucky a ani neplakal..juj som taka unavena ako kon ale este musim poumyvat dalzku bo ju poriadne zaspinili 😀 uz sa tesim do postele a budem dufat ze maly bude spat tak dobre ako tuto noc 😉 tak sa mi tu majte a drzte sa
@bv_alexandra na 100ml len 4 zrniečka? juj to ja dávam potom veľmi veľaaa 😖
@bv_alexandra @micicka fenykel je silny celkom a aj anyz, ale ked robite odvar z rasce kolko zrniecok tam asi na 1dcl vody? mne sa zda rasca strasne slaba 😀 a uz na koliku skusam vsetko mozne
@micicka @bv_alexandra ja davam feniklu dve zarovnane lyzicky tak to tam je aj pisane 😨
@bv_alexandra ahoj daj vediet co mu je chrustikovy malinkemu ☹ drzim palceky
@nelustek no však aj ja som tak dávala a včera mi dr povedala že vie že to tam je tak napísané ale že to je moc silné pre to bábo.a je pravda že aj napriek tomu že prdká ked som dala rurku tak tie vetry išli riadne z neho, no my máme aj riedku a zelenu stolicu. tak dr ho chce vidieť.
Ahojte baby je to narmalne aby po kiahnach to je dva tyzdne doniesli malu do skolky a mala este ta mala na tvary kiahne?moja mala este nemala a teraz sa bojim o maleho nemoze sa mu nic stat? 🙂
@nikolka4 ahoj kiahne sú infekčné iba v prvých dnoch po 2 týždnoch už to dievčatko isto nieje infekčné 🙂
@bv_alexandra držím palce malému
@nikolka4 co ja viem,,, tak kiahne mozes dostat aj po 14-21dnoch ako si bola v kontakte s osobou ktora kiahne ma... 😒
ale celkom som vlastne ani nepochopila co si sa pytala 😀
ak maly je plne kojeny (neviem, kedze nemam cas sledovat diskusiu cely cas 😀 ) nemal by dostat kiahne, materske mlieko ma na to protilatky 🙂
@nikolka4 Ahoj! Moja dcéra keď mala kiahne, bola doma asi 3 týždne, ale doktorka hovorila, že po 2 týždňoch môže ísť, ale imunita po kiahňach je nulová, tak preto je lepšie nedať hneď do kolektívu. Ono vyrážky kým sa úplne zahoja aj mesiac to trvá. Ak s ňou tvoja malá bola aj predtým, alebo iné deti v kolektíve, tak aj oni môžu dostať, inak aj moja malá to mala takto pred Vianocami. A neboj čím skôr tým lepšie. A malinký by to nemal dostať ešte je malinký. Aj keď ja som mala 7 mesiacov ako som ich dostala, ale mamina moja hovorila, že v pohode to bolo. Držím palce!
@bv_alexandra Dúfam, že mu pani doktorka pomôže, Ti verím, že si s ním plakala malinký!!!! A kde si kúpila to vedierko? Čo stálo?Sa mi to páči a je to fakt praktickejšie. My keď sa nekúpime, tak riťulu mu umývam v takom malinkom vedierku nízkom, len mu ju poumývam, aj po kakaní, a sa mu vtom páči. Ale toto vysoké by bolo super na večerné kúpanie.
Ahojte, čítam Vás ale vždy len niečo, nedá sa.
Rozoberáte kiahne - Matej ich má už viac než týždeň - Hanka zatiaľ nie ale vraj do 2 týždňov mám čakať. Do škôlky pôjde až 9.1. Do kolektívu môže ísť až po 2 - 3týždňoch. Tak si viete aj predstaviť ako to u nás vyzerá - horšie než v ZOO sme stále zatvorení vo vnútri aj s malou. Tak si ma viete predstaviť samu s 2 deťmi zatvorenú.
Aj mne povedali, že ak je malá kojená tak by nemala dostať ale môže.
Držte sa.
ked sa prihovorim malemu sa zacne vypravat joj ake je to kraaaaaasne joj lubim ho,zajtra mame prve meniny 🙂 🙂 🙂
poradte, chceme kupit samkovi hojdacie kresielko a neviem si vybrat,
@zuzaxa ahojky. vedierko sme kupili v tescu a stálo 16,50€
@zuzkazv
@nelustek
@zuzaxa sme spať od dr. malý velmi málo pribral za tri týždne 300g.nakazala dať bio gayu zobrala mu výter konečníka a vo štvrtok na kontrolu. ak sa váha nezlešpí tak že zoberie krv a vysvetli mi čo dalej.
nechápem to ked malý je viav menej na umelo mlieku ☹
ahojte baby
my dnes oslavujeme 2.meniny 🙂 boli sme na nefrologii a vsetko ok 😵 a v stredu poradna 🙂 viem sa pekne smiat,komunikujem a som dobre babatko az na to grckanie 🙂
@bv_alexandra ahoj drzim vam palce nech ste co najskor v poriadku
@jani74 ahoj preco az po 3 tyzdnoch,nas ked mal kiahne po 11 dni siel do skolky....
@nikolka4 nas isiel po 11 dni do skolky,dovolila lekarka a aj ucitelky hovorili,ze tak deticky chodia

@bv_alexandra Ďakujem krásne za rady, tak my to vyskúšame. Ešte týždeň vydržíme na tom nutritone a potom ho skúsime vynechať a skúsime vodu. S tým Nutritonom je to o nervy. Za každým prevariť vodu, namiešať, no a je to príliš husté, malá to ani nevie zjesť, len ju z toho dávi, no dúfam, že ho nebudeme musieť dlho používať.