Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 bojim sa veru že prečo nepribera. ☹ ☹ ☹
@bv_alexandra neboj hadam bude mat vsetko v poriadku.Chudacik malinky takto sa trapit ☹
@nelustek voala som so známou ona je neuroloička a ona si myslí že je hladný a že ten nutrilon ho nezasytuje tak ako á že mam ist kupit ine mlieko, tak teraz neviem čo mam urbiť ☹ či vymeniť mlieko bez vedomia detskej lekárky alebo čakat doštvrtka. 😒
@bv_alexandra to ja neviem mozno by som skusila to ine mlieko dr musi vediet ze menis mlieko?
Linduse sa zapalila ranka po ockovani co ju pichali este v porodnici,som ju kupala a ako som ju drzala za rucku tak je aj trochu hnisu islo.Este ze mame zajtra poradnu,ale budem nad tym rozmyslat asi celu noc.Mal s tym niekto skusenost?Co s tym?
@nelustek nam to uz tyzden cele hnisa a ked som volala dr tak mi povedali, ze to mam vytierat liehom...poradna stredu tak som tiez zvedava co mi na to povie, kedze tam uz ma asi 3mm chrastu s hnisom ale nevytlacam, len pretieram tym liehom..inak vraj sa to niektorym detickam tak hoji...potom mi daj vediet co na to povedal tvoj(a) dr...kedze napr mne v nemocnici povedali ze to nemam babrat vobec 😖
@nelustek aj Adelke to hnisa. moj doktor nam kazal mastit framykoinom... tak mastime 😖
@nelustek
@missy97231
@janulkan ahojte kočky, vidím, že píšete o ranke po očkovaní, našej Natálka sa trošku zapálila, má tam takú červenú vyrážku. v nemocke hovorili , že to môže začať až hnisať, ale nemá sa s tým nič robiť, hlavne nevytláčať, že detská dr. povie čo a ako. no my máme poradňu až 20.12. tak snáď sa to dovtedy nezhorší 😒
@bv_alexandra juj to mi je ľúto, že nepriberá. a mohol mať aj tie krče od hladu? a koľko ti spapká na jedno kŕmenie?
inak moja malá papá v poslednej dobe veľmi rozdielne, raz spapá len 90ml, inokedy zase aj 170! dnes dva krát v priebehu 1,5 hodiny zjedla 220ml - na tri krát jedla!
Ahojte,dnesna poradna za nami,60 cm a 5700 gr,ze vraj nedonoseny 🙂,mame za sebou prve ockovanie,teda dve naraz ,do lavej aj do pravej nozicky naraz,cely vecer placeme a sme mrzuty ☹ a este mame papier na rehabilitaciu,lebo tazko zdvihame hlavicku ked sme na brusku.
@bv_alexandra nam pomohlo mliecko beba senzitiv,odvtedy nemame ziadne krce,uz nedavam ani biogaiu.
@bv_alexandra ahoj,viem si predstavit co prezivas.my mame za sebou taketo 3 tyzdne.maly sa zvijal v krcoch.ale prisli sme na to v com je problem.mozno to bude aj vas.necitala som co si tu vsetko pisala,tak neviem.my sme mali problem vo vode z ktorej som mu robila umele mliecko.tu v irsku sme kupili kojenecku vodu nestle.z nej mal tie krce.potom sme zohnali v slovenskom obchode slovensku kojenecku lucku a vsetko je odrazu v poriadku.padol mi kamen zo srdca.konecne mam doma dobrucke a usmievave babo,kakame a prdime bez rektalnej rurky.drzim vam palce nech ste co najskor v poriadku.a tebe pevne nervy.este mam v zivej pamati ako som plakala s nim.dokonca som uz mala na male a chcela mu dat po zadocku.taka som bola vynervovana.nastastie som sa ovladla a radsej odisla z izby na par minut.a ono chudatko za to nemohlo.tak mi uz sibalo.ale ten detsky plac a hlavne ked ho nieco boli dokaze byt neznesitelny a cloveka srdce z toho boli.hlavne ked drobec place skoro 24 hodin v kuse a niekolko dni a nema vas kto pri nom vystriedat.ach jaj.dufam ze budete co najskor ok.drzkajte sa
@katulka74 uz je zaockovany? Mne dr povedal, ze ockovat bude malu o 3tyzdne neskor, lebo sa narodila skorej.
pekne rano 😉 vsetkym detickam zelam krasneho Mikulasika a nech si najdu v cizmicke nejaku tu sladkost 😉 dnesna noc nebola nic moc maly sa zobudil uz o pol noci a o 3h uz bol zase hore a potom okolo 5h zase ☹ a vcera to iste ale vcera som to pripisovala tomu ze tu bolo viacej ludi no dufam ze sa to ukludni a bude spinkavat ako predtym ze sa zobudi iba raz ☹ a co sa tyka papania tiez ziadna slava podla toho co je na skatule by mal uz vypit tych 150ml ale to sa stava obcas vatsinou vypije 90 az 120ml..ale musim ho aj pochvalit zacal pekne spinkat doma vcera vecer som ho uz aj musela budit 😉 vo stvrtok mame poradnu a aj prve ockovanie tak dufam ze ockovanie bude bez komplikacii a mala som sa rozhodnut ci dam zaockovaz aj na rotavirusy a nakoniec som sa rozhodla ze nie ved aj tak dostane hned dve vakciny stymi svinstvami co do nich davaju 😠
@nelustek co sa tyka toho ockovania na ruke ja som asi pred mesiacom maleho kuplala a po kupani som si tiez svimla ze mu odtial vytieklo trochu hnisu musela som ho nejako za to chytit a som si to nevsimla tak som to len utrela a je dobre 😉
@nelustek
@micicka on práve spapaá všetko. tzn 120ml len tak fičí tak nechápem ten ubytok na váhe. Ale včera som sa nakoniec spojila so známou je detská lekárka.
Posúvam aj pre vá je to fajn infoška :
norma tekutin je 150 ml /kg, takze jemu to vychadza celkovo na 24 hod na 700 ml, teda staci keby pil po 90 ml kazde 3 hod, kedze pije po 120 je mu to az nad limit, ale stale v medziach normy, netreba ho prepchavat, lebo ho zbytocne bude boliet brusko, v jeho veku by mu stacilo aj 7 davok, nemusi mat 8, ale to zavisi od toho ako v noci spi
Mliečko som zatial nevymenila, mam vraj vydržat do štvrtku. povedala mi že on mohol náhle schudnúť pri tých hnačkach. Dnes sa ráno zas pokakal až na chrbat a zas riedke. ☹
Ale mali sme aspon noc kludnejšiu. vstal o druhej napapal sa a rovno spinkal. Tak sme si aspon trochu oddýchli.
@michaela18 to s tou vodou ma nenapadlo. nepouzivame lucku. skusim. uvidime. To máš pravdu že človek niekedy už stráca zdravý rozum ked to dieťa plače a nevieš čo mu je a nevieš ho utišit. Tiez som raz zvýšila hlas čo som už nevedela čo s nim ☹
Naštastie ja som trpezlivý človek ale moj drahý má trpezlivosť 100x vačšiu takže už ked je moc zle berie si ho on a mna pošle do kuchyne 🙂
@katulka74 nas čaká očkovanie v januári
baby idete dať očkovať tie rotavirusy?
@bv_alexandra ahoj kedze aj my sme na umelom tak viem ze tvoj maly by mal vypit za celych 24h 6 davok mlieka po 120ml a nie 8 ako pises 😉
to ja som písala s nou bolo to v inom kontexte. 🙂 moj malý vypije 6 až sedem dávok podla toho ako sa v noci budi cca po tých 120€
@natalii6
@bv_alexandra no my sa ideme davat ockovat na bud.tyzden.......moj syn pravidelne maval hnacky, az sme boli raz v nemocnici...
a moja mala zatial vypije priemerne tak 90 ml 7x denne.....sem tam da 120 ml a inokedy 60 ml.....ona pomenej papa, ale proste nie je taky jedak.....ako 10 tyzdnova ma 4650g.
@natalii6 joj no to nas maly v poslednej dobe do polnoci vobec dobre nespi, len si tak podriemkava a skoro kazdu hodku je hore, takze bud rada ze sa ti zobudi "az" o polnoci a potom o tretej 😀 my ked to tak mame tak je to idealna noc 😉 ja to vstavanie niekedy radsej nepocitam, napriklad poslednu noc mi papal o tristvrte na 11, potom o pol jednej, o tretej, o stvrt na 5 a klasicky o siestej...a odvtedy uz zase papal, a teraz krasne spinka v hupacom kresielku nastastie
@dzuli08 no podla opisu a potom vysetrenia zistil, ze islo o virozu.....a hlavne, ze teraz tu u nas je toho velmi vela, ze mali plnu cakaren takych deti.....malu vobec neprehanalo, len proste mi dva dni grckala a mala krce.....ked som jej nasadila ten cajik po malinkych davkach a aj mlieko, tak na druhy den jej to uplne preslo.....
@bv_alexandra neboj toto obdobie rychlo pominie a vsetko bude tak ako ma byt 😉 hlavu hore.... aky nutrilon mu davas?ten HA?ak ano tak si nemyslim,ze by ho nezasytoval...bo je dost husty....no a viac ti nechce vypitit ako tych 120?a ockovat nejdem davat,my nemavame v rodine take tazkosti tak snad nebudeme mat ani s dominikom,keby si tym presiel risko asi by som dala ockovat ale takto nie,ked som si citala co vsetko sa moze stat po tom ockovani.... 😒
@nelustek ahoj,je dobre ze jej to hnisa samo lebo keby sa jej to udrziavalo pod kozou,museli by to prepichovat...mna sestricka na to v nemocke upozornovala,ze to moze hnisat...
@missy97231 Tebe kazali tu hnisavu vyrazku mazat framykoinom??? To som este nepocula (a to uz mam 2. babo). Praveze to ma hnisat a nema sa s tym nic robit - ani mazat, ani vytlacat. To sa zahoji a zmizne samo. Vobec si to nevsimat. Alebo sa jej (mu) to zapalilo?
dobré ránko kočky.
nás v noci veľmi trápili soplíky ☹ ja už neviem ako jej pomôžem, vôbec nemôže kľudne spinkať. bola hore o pol druhej a potom o pol šiestej - ako nie je to zlé, ale ona by spinkala aj dlhšie, len sa jej nedá dýchať. a keď jej odsávam, tak nič nejde. Ona ako keby to má až v hrdielku 😒
inak tie kŕče fakt môžu byť aj vodou, my používame prevarenú kojeneckú lucku.
čo sa týka dávok papania, včera a dnes veľmi divne papá. Už spapala aj 150ml a dnes ráno že 60!! Včera po 90, ale mala dve papania, kedy v priebehu 1,5 hodiny spapala dokopy 220ml! no nechápem. Veď uvidíme ako dlho vydží po tých 60, ktoré papala o 9,30 - hodinka za nami, tak predpokladám, že si za chvíľku vypýta. ale takto je to o ničom ☹
ešte k tým nervom čo ste písali - mne sa tiež už dva krát stalo, že som chytila nervičky, tiež som ako keby zvýšila hlas a vyštekla na Natálku, že čo jej stále je. No keby jej nič nie je tak, asi neplače, ale hneď som sa potom upokojila. No je to o nervy, keď by sme chceli pomôcť, ale nič nezaberá 😒
@micicka nevytiahnes nic ani tou odsavackou na vysavac? nam sa osvedcilo skusit odsavat akokeby pod roznym uhlom - ze tu odsavacku natocis tak zo strany a davas tak trochu sikmo do nosika, vtedy mi vzdy dost odsaje, ked pocujem ze to malemu chrapoce v nosteku...dnes som nevydrzala a odsala mu aj nadranom, dufam ze to nezobudilo susedov nad nami 😀
@bv_alexandra skus tu vodu.ja sama som v soku aka zmena zo dna na den.tfuj tfuj nech je chyba iba v tom.drzim palce.
baby-presne dnes mame 2 mesiace a sme aj po poradni-mame 60 cm a vazime 5580 gramov 🙂 akurat nas poslala na chirurgiu kvoli pupceku-nie a nie sa zahojit...

ze meniny 😀 😀 😀 myslela som 2.mesiac 😀 😀 niekto tu pisal o meninach no a vidite 😀