icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
6. dec 2011

Ahojte tak mame za sebou druhu poradnu,pani doktorka nas objednala zas za 2tyzdne,aj vy tak chodite?
Takze za dva tyzdne sme pribrali 570g 🙂 povedala ze zas moc,ja na to ze iba kojim a ona ze to je super 😀 ale ze ked takto budeme priberat bude z nej riadna baba.Potom skusala aka je pevna a mala sa stavala na nohy.Ked bola na brusku a tahala ju za rucicky tak zdvihala ritusku aj hlavu..tak sa zapierala o nohy.Nemame vyvynute este jadierka tak treba balit na siroko do 3mes. a mame velku fontanelu treba davat velky pozor na hlavicku.No a cely cas sa na doktorku usmievala ze bola z toho hotova ze ma len 6tyz. a hentake smiechy.
Inak k tej zapalenej ranky po ockovani povedala ze pokial je to take ake to ma tak je to v poriadku..keby sa to zvacsilo treba prist a ona to sterilne vytlaci

missy97231
6. dec 2011

@daja0760 tiez som bola prekvapena sice u davidka ani neviem kde ho pichli, nic tam nemal... Ale tiez som citala tu na MK ze je to normal reakcia,,, no moj mudr ma iny nazor, ze to nie je normalne aby to hnisalo a ze to mam mastit...a nemato zapalene, len hnisa trosku.

katulka74
6. dec 2011

@missy97231 maly je narodeny v 35 tyz a ockovala ho presne ako 3 mesacneho...
Na piatok je maly objednany do rehabilitacnej poradne,tak som zvedava co nam povie,maju vase babetka este zovrete pasticky ked spinkaju? Alebo maju este taky ten tik,ked sa zlaknu,ze zdvihaju hore ruky?ze vraj by to uz nemali mat ...

natalii6
6. dec 2011

caute prave sme prisli z mikulasa mestska cast Ruzinov robila pre deticky mikulasa a bolo to pekne len ten moj trulo sa vsetkeho boji reval ako keby ho bili 😠 tak si to ani neuzil to som radsej mohla ostat doma..ja nechapem pokom je ze je taky bojazlivy bojis sa horsie ako baba 😝ri nocnom D dufam ze druhy bude smelsi 😉
@bv_alexandra aha tak som to dako zle pochopila 😀 sorry
@jana0706 ja som zvyknuta ze sa budil iba raz tak preto som prekvapena ze sa tak casto budi ale ved sa to hadam zase zlepsi ale nastastie nas maly po najedeni hned zaspi tak nemam problem pri nocnom zaspavani 😉 a vy ste asi kojeni ked tak casto papa lebo my sme na umelom

stanka25
6. dec 2011

Dnes sme boli na sono noziciek a kazali nam balit na siroko, neviete kolko plienok okrem pampers treba dať?
dakujem

nelustek
6. dec 2011

@stanka25 ahoj aj my mame balit na siroko a davam pampers + jedna latkova a postolkove nohavicky

missy97231
6. dec 2011

@katulka74 moja Adelka este spinka s pastickou zovretou, aj sa laka ako opisujes... myslim ze ale je to este normalne, nie?
@stanka25 ja tiez balim este nasiroko, ale iba na noc - pampers + 2latkove a postolky

jana86
6. dec 2011

@nelustek ahoj,aj nasej Emke to zacalo hnisat tak som ukazala doktorke ked sme boli na poradni a poslala nas na plucne,tam jej to doktor prepichol,vytlacil hnis a 3 dni to musela mat zalepene.Potom sme po 2 tyzdnoch boli na kontrolu a zase jej to robil a na bud.tyzden idemem zas na kontrolu.dufam,ze to uz bude mat v poriadku.

nelustek
6. dec 2011

@jana86 a bolelo ju to? nam povedala ze pokial sa to nezhorsi tak je to v pohode

katy2
6. dec 2011

Vidim, ze riesite problemy s reakciou po ockovani TBC 😔 My sme si to vystali pri prvej dcerke.... Aj to bol dovod, preco som syna zaockovat teraz nedala... Aj tak sa to planuje zrusit... Prajem vam rychle uzdravenie... Nam sa to tahalo strasne dlho....

pjegava
6. dec 2011

ahojte, nam sa v oktobri narodilo prve babatko, dievcatko, a tiez sme ju nedali ockovat proti tbc. zatial sme to odlozili na neskor, ked bude ukoncene zakladne ockovanie, zhruba v roku a pol zivota, ale potom to planujeme odmietnut uplne a snad to uz vtedy bude zrusene. Vedecke vyskumy dokazali, ze vakcina je neucinna a ockuje sa nou uz iba u nas a v Bulharsku, a tusim este v Cesku. Po ockovani problemy a benefit ziaden. Snad to zrusia cim skor, aby babatka nemuseli mat zdravotne problemy vlastne pre nic.

nelustek
6. dec 2011

@katy2
@pjegava ani som netusila ze sa to moze odmietnut..pri prvej dcerke sme s tym problem nemali.Ale ved hadam kvoli niecomu tie deti ockuju a vedia co robia ci nie?

micicka
6. dec 2011

@jana0706 odsávam tou na vysavač, aj s ňou krútim v nošteku a nič moc 😒 no nič, budeme kvapkať a odsávať, snáď to pomôže, dnes sme vynechali kúpanie. predsa len, po kúpaní neleží v teple a možno aj za to sa jej neleší.

@misickab3 blahoželám k druhému mesiačiku 😉 pupček sa vám nehojí, no to som zvedavá čo vám povedia, že prečo...

micicka
6. dec 2011

@stanka25 ja dávam jednu obyčajnú plienku. tak mi aj doktor na nožičkách povedal, že to stačí.

@katulka74 naša má pestičky myslím otvorené, ale musím pozorovať. ale keď sa zľakne tak určite zdvíha ručičky. no nemala by už? a čo to znamená ak ich dvíha?

pjegava
6. dec 2011

@nelustek bohuzial pri tejto vakcine asi nikto nevie, kvoli comu a preco to robia... proti tbc sa ockuje uz len preto, lebo ti, co riesia legislativu, maju zrejme vzdy na praci nieco dolezitejsie ako zdravie novonarodenych babatiek...
ockovanie je v podstate povinne, no na druhej strane kazdy paciet musi suhlasit so zdravotnym ukonom, a ty ako zakonny zastupca mas teda pravo s ockovanim nesuhlasit. pediater to moze nahlasit a ty mozes byt posudzovana za priestupok, "pokuta" je cca 300 eur, ale aj to sa da riesit... zalezi na pediatrovi, ci to niekde nahlasi alebo to vezme na seba, ze dieta nebolo ockovane kvoli nejaky zdravotnym problemom (pediater moze urcit, ze sa ockovat nebude). Ty ho mozes "nahlasit" tiez, napr. preto, ze ti nedal precitat pred ockovanim pribalovy letak k vakcine (alebo dal? - robi to vobec nejaky pediater?) Planujeme este minimalne odmietnut ockovanie proti rubeole, kedze vakcina obsahuje zive bakterie tejto choroby a tie su pricinou vzniku autizmu. Takze nebudem riskovat, ze budem mat zo dna na den doma zo zdraveho dietata autisticke, ani keby ma to v konecnom dosledku malo stat 300 eur.

nelustek
6. dec 2011

@pjegava zatial som to nejako neriesila,som si myslela ze ked je to povinne tak aj bezpecne..pri najhorsom s nejakou teplotou a proti rubeole sa kedy ockuje?

lolko_lenka
6. dec 2011

takto sme Mikulášovali 🙂

pjegava
6. dec 2011

@nelustek prave tym, ze je to povinne, to rodicia beru ako hotovu vec. ockujeme a bodka. No vsetko ma svoje pre aj proti, ked niekto povie A, mal by povedat aj B, kazda minca ma dve strany, ockovanie moze mat velmi neprijemne vedlajsie ucinky (staci si precitat pribalovy letak hocakej vakciny), ktore musia potom zvladat deti aj rodicia, a preto by prave rodicia mali mat pravo rozhodovat o tom, ci ockovat alebo nie. Ak to niekto prikaze, moze na jednej strane chranit zdravie, no na druhej ho tymto prikazom zaroven aj ohrozuje.
Proti rubeole sa ockuje v 15. - 18. mesiaci zivota (asi zalezi, kedy sa zacalo s povinnym ockovanim, pretoze medzi jednotlivymi musia byt tusim nejake rozostupy) vramci ockovania MMR - mumps, osypky, rubeola, vakcina Priorix.

nelustek
6. dec 2011

@lolko_lenka krasna bambulka

nelustek
6. dec 2011

@pjegava dakujem za info 😉

lolko_lenka
6. dec 2011

@nelustek ďakujem 🙂

zuzinr
6. dec 2011

@misickab3 no my uz mame pupcek nastastie zahojeny, mne dr. na to hned na zaciatku povedala aby som malemu cca tak 10 min. pred kupanim na to vytlacila trocha framikoinovej masti a dala gazu a potom po kupani pekne vycistit liehom a zahojil sa nam ozaj rychlo, tu mast som dala asi len 3x.

katulka74
6. dec 2011

@missy97231
@micicka
Neviem,len mi neurologicka povedala ze 3 mesacne babo uz by nemalo a ked lezi na brusku so zdvihnutou hlavickou uz ma mat otvorene dlane a nie sa opierat o pesticky,v piatok idem na rehabilitacne,tak som zvedava co povedia a ze aj ked spi a ma hore ruky ma mat otvorene dlane,ja osobne si myslim ze to je urcite individualne.

missy97231
6. dec 2011

@pjegava
@nelustek s tym pribalovym letakom mas pravdu... Davidka mi uz ockovali neviem kolko krat - ale ani jeden krat som pribalovy letak nevidela 😒 asi moja chyba ze som sa na to neopytala... ci vy si to ziadate pri kazdom ockovani?

micicka
7. dec 2011

@katulka74 určite je to individuálne. no ale my ešte teda máme čas, keď až v 3 mesiacoch 🙂 napríklad moja Natálka, keď je na brušku hlavičku skoro nezodvihne, len sa jeduje. ale keď ju mám na hrudi a som skoro v ležiacej polohe, tak ju veselo zdvíha a otáča. proste keď ju položím na posteľ na bruško to neurobí, asi preto, lebo tam sa to od nej očakáva...
daj potom vedieť, čo vám povedia v piatok, som zvedavá

micicka
7. dec 2011

baby s tým očkovaním nestrašte. ja si už vyčítam, že to vôbec nemám naštudované, ja ani neviem aké ďalšie očkovanie nás čaká a ako mám reagovať - či súhlasiť alebo nie 😒

ešte otázka k tým chrastičkám, pupáčikom na ručičke po očkovaní - môže ju to aj bolieť? lebo teraz ako jej to začervenalo sa mi zdá byť nespokojnejšia, som rozmýšľala, že či to nie je aj tým.

zuzanazuzana
7. dec 2011

@katulka74 take veci si clovek ani neuvedomuje....zrovna mala spi a ruky ma hore a pasticky otvorene.

zuzanazuzana
7. dec 2011

s tym ockovanim je to pravda......u nas sa ockuje proti tbc kazdy piatok v nemocinici....nas akurat prepustali piatok a ani mi neprisli povedat, ze ju ockuju.....az ked nas prepustali, tak povedali, ze ju zaockovali.....a co sa tyka ostatnych ockovani, tak mi hned dali u pediatria brozurku, nech si prestudujem.......no a ja idem davat ockovat na bud.tyzden proti rotavirusu...
malej predvcerom sa odlupla chrasticka a vytiekol hnis, mala to malinko....potrela som jej to liehom a prelepila, teraz to ma uplne hladke, nic tam nema, tak hadam to je v poriadku....iba trosicka zacervenale!!!!!

zuzanazuzana
7. dec 2011

@misickab3 tak dufam, ze malinka bude mat coskoro zahojeny pupcek......moja to mala po par dnoch zahojene, az sa doktor cudoval.......my mame zase problemy s ritkou, staci ked sa pokaka v spanku a neviem o tom, tak hned ma zaparenu a potom trva dva dni, kym sa jej to ukludni...