icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
7. dec 2011

a sabinka sa cele dni usmieva a usmieva....strasne je to krasne....len sa mi to moc nedari zachytit fotakom, lebo ja som neuvertelna fotografka

zuzanazuzana
7. dec 2011

a akurat si prezeram fotky a aku mala malu nozicku, ked mi vobec nepriberala tri tyzdne a teraz uz ma 4,7 kila....neuveritelne to leti!!!!!!! no ale idem ja uz umyt aspon okna kym spi!!!!!!

missy97231
7. dec 2011

ahojte... moja mala sa velmi malo smeje , nahlas to ani nehovorim 😒 vacsinou sa usmieva zo spanku... a este - mne pride hlucha??? ja ked na nu hovorim, a pozera inde, tak malokedy sa otoci za mojim hlasom 😕 ale ked je v izbe hluk (ked sa napr. hadam s nasim Davidom,,,, lebo inak to nejde v jeho vzdorovitom obdobi) tak sa lakne,,, takze to asi pocuje.. Ale s tym ze sa neotoci za hlasom, mi pride divne 😔 20.12 idem na poradnu tak sa musim opytat na to

nelynka18
7. dec 2011

@zuzanazuzana ahoj,tak vy mate tiez takeho smejka ako my 😵 😵 nas sa tiez stale na niekoho vyskiera a vykecava 😵 ja som zacala vcera umyvat okna,uz mi zostala len spalna a kuchyna....aj periny som rano poprezliekala a tak pomalicky pucirujem 😀 tak prijemne upratovanie 😉

bettyx
7. dec 2011

ahoj holky! tak dnes kontrola v šesti týdnech!!! Šimonek pěkně kyne, už má 4,9kg!!!! je to slušný jedlík a máme už 57cm.. směje se na celé kolo, kolem dvou týdnů nádherně brouká -Dr. byl překvapený že brouká tak že z něj vylejzá spojení egr, ale nedělám si naděje že by to něco znamenalo -Štěpánek taky hodně napřed broukal, v roce ovládal všechna základní slova a jenom jsme tu jednu svíčku na dortu sfoukli, tak přestal mluvit úplně a nemluví stále! sem tam z něj něco vypadne, ale to je tak slovo týdně pokud nepočítám máma.. jinak používá výhradně svahilštinu
@zuzanazuzana krásný fotky 🙂 .. taky se hodně smějeme a nedaří se mi to vyfotit -jakmile zapnu foťák, tak mi děti -obě dvě- ztrnou a mají výraz nevýraz...

A takhle byli kluci letos hodní! čert mi je nechal oba a ještě dostali metrák dárečků.. 🙂

bettyx
7. dec 2011

Jinak jsme takhle krásní a takhle krásně nám vyšel odlitek na památku -se Štěpíkem nám to moc nevyšlo, ale jsme rádi že je máme 🙂

bettyx
7. dec 2011
reanda
7. dec 2011

@pjegava aj v cesku je uz povinne ockovanie proti tbc zrusene
@nelustek preco by to robili - pre prachy, tak, ako aj vacsinu veci v zdravotnictve..
@missy97231 pribalovy letak ti je povinna doktorka predlozit aj bez vyziadania, teda aspon doteraz bola, teraz uz zas fajnovo zmenili zakon, ze uz nemusi, musis si ho vyziadat, ale aj tak ti to bude na dve veci, lebo vyrobca uz nie je povinny uvadzat vsetky latky, ktore vakcina obsahuje, napr. take lahodky ako karcinogeny a podobne

misickab3
7. dec 2011

@micicka
@zuzanazuzana
@zuzinr viete, ono pupček by už mala dávno zahojený, lebo celé to bolo už vpohode, len taká jedna časť akoby živého mäsa nám tam vytŕčala a toto stále hnisalo....a podľa mňa to bolo niečo, čo tam ani nepatrí....ale všetci mi hovorili, že to mám ďalej čistiť liehom, že ono sa to dolieči....ale prd...no a dnes sme boli u chirurga...tak došlo na moje slová- naozaj to bolo zbytočné sa s tým trápiť- aj tak to nakoniec, tú nadbytočnú časť odstrihol....malá to našťastie zvládla perfektne...akurát sem tam zaplačkala, keď ju štípala dezinfekcia...tak sa máme ešte ukázať v piatok a dovtedy to musím čistiť betadinom a kupkať ju v kamilkovom, resp. nechtíkovom odvare...

misickab3
7. dec 2011

my sa takto škeríme 😵 normálne som do svojej dcérky čím ďalej, tým viac zaľúbená...keď vidím, ako už reaguje, ako sa mi usmeje a rozpráva so mnou... 😵 minule som ju mala v sedačke na stole v kuchyni, kým som pripravovala večeru a rozprávala som jej- niečo sa mi nevydarilo tak som povedala, že "mama je ale nemožná" a malá mi prisvedčila širokým úsmevom a dlhým " aaaaaaaaaaaa" 😀 😵

misickab3
7. dec 2011

dievčence, pozerám, že vy tu už upratujete....mňa to našťastie obíde, lebo nemusím robiť také to veľké predsviatočné pratanie....dokonca ani piecť nemusím- aj keď možno niečo predsalen...my totiž ideme na sviatky- od 23.12-6.1. ku mojim rodičom do Košíc 🙂 a už sa všetci veľmi tešíme....objednali sme malej cestovnú postieľku, tak dúfam, že nebude problém- jednak nás čaká 4-hodinová cesta a nové prostredie...noví ľudia...som zvedavá 😅

misickab3
7. dec 2011

@reanda @pjegava no....zaujímavé....ja som také počula, že aj u nás to majú rušiť od januára....no neviem...akože proti rotavírusom som očkovanie pre malú odmietla a čo sa týka pneumokokov, tak som nechala len tých 10 kmeňov, čo je povinných....tiež si myslím, že je to akurát dosť...v rodine nemáme žiadne prípady, ktoré by ma presvedčili na rozšírené očkovanie....a keby som vedela, že sa dá aj proti tbc odmietnuť, tak to určite s manželom urobíme....inak....neviete aké môžu byť riziká toho očkovania proti pneumokokom?

katulka74
7. dec 2011

@micicka dam vediet,nas tak isto na postely ani za svet alebo horko tazko

misickab3
7. dec 2011

moja Emmka má dva mesiačiky a spinká s otvorenými dlaňami...a hlavičku drží aj na podložke, aj na posteli keď je...je šikuľa...akurát neviem, ako je to s tým ľakaním...

rough
7. dec 2011

@misickab3 veruze, cim su ti nasi drobci vacsi, tym su rozkosnejsi, a to som bola presvedcena, ze uz ako novorodeniatko je Robinko najkrajsi na svete🙂 my sa najviac skerime hned rano, tesne po prebudeni, ked sa poriadne napapame a urobime oooobrovsku kopu do plienky🙂
Strasne su zlatunki ako sa s nami snazia komunikovat. Ten nas hrosik vzdy vecer tatovi "porozprava" co robil🙂

rough
7. dec 2011

Ja tiez rozmyslam aky postoj zaujat k ockovaniu..tbc sme dali a teraz mu to skaredo hnisa...ale budiz, tuto vakcinu mam aj ja za sebou a neublizila, avsak tie dalsie, no neviem neviem..
Pneumokoky su relativne moderne, resp aktualne ochorenia, takze preventar mu dam a asi rovno 13 valentnu vakcin, avsak mmr....to je iny humus, a hlavne proti chorobam, ktore sa takmer nevyskytuju. Jedine co ma trapi je, ze neviem do akej krajiny nas osud zaveje a potom to rozhodnutie neockovat budem lutovat:/

katuska_za
7. dec 2011

Ahojte, vidim ze tu riesite ockovania a aj ja premyslam ktore je vhodne a ktore nie...

avsak ockovania pockaju pretoze mame dost vaznesich starosti... ☹ drobcekovi sa srdiecko horsi takze nas caka operacia uz vo february a velmi sa toho bojime, mam onho velky strach a bojim sa ze ho mozem stratit, anjelika nasho 😢 😢

misickab3
7. dec 2011

@katuska_za och, to mi je vážne ľúto ☹ chudáčik, ten sa ale vytrápi....chápem, že očkovanie je teraz posledné, na čo myslíš....tak vám budeme držať palčeky a neboj, jeho anjelik nad ním určite vytrvalo bdie a stráži ho 🙂

Inak....ako to je s tvojím štúdiom- myslím, že ty si písala, že ešte nemáš doktorantské ukončené, nie? Prerušila si si ho?to len zo zaujímavosti- lebo ja som rada, že stíham malinkú a domácnosť a nie to ešte aj školu- a ty dupľom, keď má malinký také problémy- obdivujem ťa a myslím, že nebudem sama 😉

rough
7. dec 2011

@katuska_za vy mate daleko vaznejsie starosti:/ chudatko malinke, tak mi ho je luto, ale verim, ze vsetko do re dopadne, vy mu davate vela lasky a to je pre babatko najvacsi a najdolezitejsi liek. Prajem vam vsetkym trom vela sil, nuz a potom napis termin operacie, nech malinkemu poslem aj mojho anjelicka, aby ho strazil.

jani74
7. dec 2011

Ahojte, Haničke sa do rána vyhodili kiahne 5 a doteraz ďalšie 2 a vidím, že budú ďalšie ☹celý deň prespinkala dokopy bola hore asi 3hodinky aj papať som jej dala v spánku čo som ju nevedela zobudiť. Teplotku zatiaľ nemá. Bojím sa čo bude ďalej. A vraj plne kojené detičky nedostanú.
Držte sa.

@katuska_za acho jaj čo som to prečítala ☹držkajte sa!keď teba čítam tak čo je naše ZOO proti Vám 😔

missy97231
7. dec 2011

@katuska_za verim ze to bude dobre... treba verit a tesit sa z kazdej chvile... 😉

nelynka18
7. dec 2011

ahojte dnesna poradna 5060g a 58.5 cm a vraj je to riadny silak 😵 🙂 mam sa rozhodnut ktore ockovanie na pneumokoka tak asi to za doplatok,ked je tam toho viac,ci?vy ako davate? a nas maly nemam vyvinutu tu prekazku medzi pazerakom a zaludkom tak preto grckame a pali ho z toho zaha takze zvysena poloha,nutrilon comfort a ten sirupcek gastro a cosi dalej neviem presny nazov....a ked sa zhorsi tak pojdeme na gastro 😒

zuzinr
7. dec 2011

@nelynka18 prosim ta kolko je doplatok za tu vyssiu vakcinu nevies?

zuzinr
7. dec 2011

@jani74 ahoj, ja som niekde citala ze pokial mamina prekonala ovcie kiahne a este ked je dietatko kojene tak by malo byt tie prve 3 - 4 mesiace chranene. Ty si mala ovcie kiahne? Dufam ze budete mat lahky priebeh a ze to rychlo prejde.

zuzinr
7. dec 2011

@katuska_za jej Katuska to Vam nezavidim ked taky malinky musi ist na operaciu ale verim ze to urcite dobre dopadne a rychlo sa zotavi ved podla toho co tu pises mu davate strasne vela lasky a to on urcite citi. Moja sestra mi hovorila ze taketo deticky si vyzaduju vela trpezlivosti a starostlivosti ale ze co pozna rodicov co maju taketo deticky tak ze hovoria ze si bez nich nevedia predstavit zivot, ze aj tie deticky im davaju strasne vela lasky a pohladeni co zdrave deticky az tak nerobia. Drzim Vam palceky aby ste to uz mali rychlo za sebou a vsetko bolo v poriadku

bv_alexandra
8. dec 2011

baby moja logika uple zlyhava nedokážem navlecť baldachýn na konštrukciu aby to bolo správne. Prvý krát mi to robila známa a teraz sa s tým trápim už neviem kolký raz a nikdy to nie je správne 😝

nelynka18
8. dec 2011

@zuzinr 12 eur a ma 3 zlozky navyse a statisticky ta 3 zlozka za ktoru sa doplaca je najcastejsou pricinou usno.nosneho pneumokoka...

misickab3
8. dec 2011

ahojte baby....chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti s aktívnym cvičením a zároveň dojčením....kamarátka ma totiž volá na zumbu a ja by som aj šla, ale mi to príde skoro- vraj kyselina mliečna v mliečku môže spôsobiť, že malá nebude chcieť papať 😒 poraďte....

dianap
8. dec 2011

@zuzinr Mne hovorila dr ze3 krat 13eur lebo sa ockuje na 3 krat. A za kazdu sa plati navyse..