icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

rough
13. dec 2011

@bv_alexandra 🙂 presne takto balim aj ja nasho drobca, ked nevie zaspat🙂 perinky sme uz odlozili, takto v decke zabuva a potom ho rozbalim. My mame doma velmi teplo, takze zamotanemu do kokona je mu teplo, poti sa a potom sa mrvi. Ale na zaspanie svoju "kuklu" proste potrebuje🙂

babulkaa
13. dec 2011

@andrea679 ma 2 mesiace a 3 dni 🙂

micicka
13. dec 2011

dobré ránko kočky.
tak Natálka spinkala od 22,30 do 6,30 😀 napapala sa (180ml) a spinkala ďalej, teraz ešte spinušká, ale už sa mrví. Inak s tým mrvením je to hrozné, aj v noci začala okolo 1,30 samozrejme ja už v pozore, takže až tak dobre sa nevyspím. Ona sa mrví, chrchle, píska a rôzne iné zvuky vydáva a ja neviem čo sa deje. potom sa bojím, že sa jej chce grcnúť a že jej zabehne 😠 takže ona krásne prespinká, ale ja veru nič moc.

micicka
13. dec 2011

@bv_alexandra super je zabalený 😉

misickab3
13. dec 2011

Dobré ránko baby....my máme každú noc už takú štandardnú....dve kojenia...ale teraz ráno, po jej krásnom bdení, keď sa smiala, bľabotala si, hrala sa so mnou a pozorovala kvietky v kvetináčikoch som spozorovala jej únavu, tak hybaj ju nejako uspať....no....plakala ona a plakala som aj ja ☹ 😢 už mi potom konečne zaspala na rukách, ale keď som ju položila do postieľky, tak sa spustilo druhé kolo....zabalila som ju do deky a nosila v náručí a stále nič...tak som ju šupla do kočiarika...obalila dekami, dala do fusaka...a teraz spinká pod otvoreným oknom vo vaničke...ale už dávno som sa necítila tak "nanič mama" ako dnes ráno ☹

katuska_za
13. dec 2011

@misickab3 neber si to tak.. niekedy proste deticky placu a mozeme robit cokolvek nepomaha.. ja som sa tiez tak citila ked som nevedela preco drobceka stale place mesiac dozadu a to on plakat nesmie, takze o to som to prezivala horsie...plakala som snim ako sama pises...

misickab3
13. dec 2011

@katuska_za ☹ veď ja viem...snažím sa držať a nestáva sa mi často, že by som to vzdávala- snažím sa vždy reagovať pokojne- čo aj každá z vás....mm mi minule povedal, že ma obdivuje, ako niekedy dokážem napr. večer s malou "zápasiť" kým zaspinká, že jej napriek jej plaču spievam, držím ju pevne, aj keď ma poškrabe...ale niekedy, čo sama vieš, asi proste aj mama len potrebuje plakať, keď sa naplní "pohár"....ale to nič...ono to prejde a zase keď sa malá zobudí sa s ňou budem šaliť a pusinkať ju a dávať pozor, aby som ju nespučila od toho, aká je zlatá 😅

nelustek
13. dec 2011

@bv_alexandra aha super,ja mam perinku hlavne preto lebo je v nej taka pevna a ked mi zaspi na prsniku a chcem ju prehodit do postielky tak sa nezobudi,lebo je tam zviazana na pevno.chapes ako to myslim? 😀 v deke tak na pevno az neni ale vyskusam aj taky sposob dakujem

stanka25
13. dec 2011

@misickab3 Samko spi kazdy den pri otvorenom okne doobeda lebo inak by sme sa len nosili na rukach a stale sa budil takto je na vzduchu , spinka aj 3 hpodiny a ja si pritom mozem navarit a upratat poobede ideme von a zase spinka ale v postielke len tak na 10 minut a je hore.

nelustek
13. dec 2011

dobre ranko zenusky.. @nelyna18 zobudila sa asi 4x tak noc bola ako vzdy 😀 a teraz spala od pol osmej do teraz ale dve hodiny som ju vonku vozila

dadusa26
13. dec 2011

ahojte ...tak opat po dlhom case 🙂 ale citam vas pokial je to mozne.... 😎 minuly tyzden mala Kaja 4440 g..a 2 mesiace..takze je to taka buchticka...sem tam zachvat placu ale inak spinkava od 20.30 do 08.30 a 2x sa budi na kojenie...takze ok...lenze nejak sa momentalne vyhadzala...zacalo to asi tym,ze som zmenila prasok na pranie alebo co..vyhadzala sa v oblasti vystrihu..vsetko som opat poprala a pozehlila.fuska teda riadna...ale uz si to rukami rozniesla po tvari..vyzera ako paprika..cervena...a este mame asi tu ,,zabku,, teda v puse biele pluzgieriky aj na perach a dasne...a to mi asi rozniesla na bradavky, krore su bolestive akoby zapalene a krvane..no dess...keby aspon ten sunar pila ale ona kdeze..neviem ju prinutit a to som ju vyhladovala poriadne 😀 takze dnes ineme k dokimu a ocakavam ze aj na kozne nas posle..chudatko..citala som ze ta ,,zabka,, je aj bolestiva...takze ak naozaj plati pravidlo, ze druhe babo je opak prveho...tak sa na nu nalepi asi vsetko, kedze u viktora som naozaj s nicim podobnym nemala problem.. 😉

bv_alexandra
13. dec 2011

@nelustek chápem chápem preto aj ja mam najradšej perinku 🙂

nelustek
13. dec 2011

Ja tu moju malu lindusku buchticku asi zjem od samej lasky 😵

katuska_za
13. dec 2011

ako to robite ze vam spinkaju aj celu noc? no waw 😨 😨 😨

katuska_za
13. dec 2011

nasla som na nete ze dojca by malo vypit 100-150ml denne na kazdy kilogram svojej hmotnosti.. no nas zbasti 7x150ml 😀 zrutik maly a malo by mu stacit 750ml

dadusa26
13. dec 2011

@katuska_za no u nas totizto cez den robi synator taky rachot ze si ledva pospi...takze dospava v noci..lebo ked bol na vikend u babky chuda moje prespalo cely den aj noc...ale oni obaja zatial su taky spachtosi...syn si rad pospi aj do 9.30...

katy2
13. dec 2011

Ahojte 🙂
Dnesna poradna: 5850g a 64cm 🙂 Za tri tyzdne sme pribrali 850g a vyrastli 4 cm 🙂 Zajtra mame dva mesiaciky 🙂

nelynka18
13. dec 2011

@katy2 ty kokso to ako tak rychlo narastol 🙂 nas ked sa narodil mal 51 cm cize o centak viac ako tvoj a nas mal v 2 mesiacoch 58,5cm.... 🙂
@misickab3 ale hlavu hore tym si prejde kazda mama 😉 aj nas je taky ze niekdy nezaberie nic len kocar 😉 a teraz spi na balkone 😀
@nelustek tak to asi nebolo perinkou 🙂 deti si robia co chcu 😀

asi pojdeme na gastro,maly stale grca 😒

katy2
13. dec 2011

@nelynka18 strasne vela papa... denne mi vypije do 900ml UM... ani dcera mi tak nerastla ani nepriberala...

andrea679
13. dec 2011

@katuska_za nas je tiez poriadny jedak zje mi 6 x 150 ml a popritom niekedy ešte aj čajik 50 ml a to ma iba 1,5 mesiaca ale zase uz ma 5 kg tak to pripisujem tomu a tiez si myslim ze ked chce papat tak mu dam nenecham ho hladneho vsak keby to mal vela tak by nechcel nie 🙂

andrea679
13. dec 2011

@babulkaa ja sa uz neviem dočkať kedy prespi celu noc 🙂 ale včera som skusila novu vec a celkom to zabralo lebo mi chodime spinkat o 7 a vydrzal mi tak do 1 alebo 2 v noci - co bol pre mna najhorsi cas na vstávanie k nemu tak som mu včera skusila o 11 dat mliečko ked sa začal tak pučiť vypil si svoju dávku a spinkal mi až do 4 až mi tak fajne bolo🙂)

nelynka18
13. dec 2011

@katy2 no to sa pekne napapa 🙂 nas spapa najviac 120ml a aj to polovicu vygrcka...neviem si s nim dat rady s doktorkou.skusame vsetky variacie mliek aby mu bolo dobre a asi budeme musiet ist na gastro...este ideme davat taky sirup a nutrilon AR a ak nic tak gastro...moj prvy bol taky jedak a vela priberal a rychlo rastol a teraz je ako palica do fazule chudy 😀

nelustek
13. dec 2011

@nelynka18 veru veru robia si co chcu,mne mala spi na ciciku zas

nelynka18
13. dec 2011

@nelustek 😀 neboj za chvilu sa tie nase deturence naucia spat ale potom pride zas nieco nove 😀

katy2
13. dec 2011

@nelynka18 hanka tiez mala reflux, papala Bebu AR ale tiez grcala... prudom... nic nepomohlo, az ked sme zacali prikrmovat, tak sa to postupne upravilo... priberala 200g za dva tyzdne, co je vlastne norma, tak sme to neriesili... Reflux mala potvrdeny uzv.....

nelynka18
13. dec 2011

@katy2 nas tiez pribera menej ale pribera takze tiez to neako neriesime skor este stale hladame ak by nieco zabralo...a to AR je na predpis ci volne dostupne?a to sa robi ultrazvukom?

nelynka18
13. dec 2011

kočky neviete niekto ako hlasia pocasie na vianoce?ja sa strasne na ne tesim len sa bojim ze zas budu na blate ako minuly rok 😠

katy2
13. dec 2011

@nelynka18 my sme ho mali na predpis, nakolko sme mali reflux potvrdeny ultrazvukom... kvoli poistovni.... mali sme 5 velkych krabic UM mesacne.... inak AR sa da kupit aj volne, len na predpis je lacnejsie

bettyx
13. dec 2011

ahoj holky, fotili jsme se doma na vánoční pohledy a takhle nám to vyšlo
+foto pomocníčka při pečení 😀 Štěpánek mě k tomu vůbec nechtěl pustit, tak jsem pekla místo jedné hodiny pomalu 4.. ale nevadí! pobavili jsme se a užili si to 🙂

misickab3
13. dec 2011

žienky....poraďte....malá nemá ani soplíky, ani teplotu, ale niekoľkokrát do dňa zakašle....čím to môže byť? Môže to byť choroba? 😨