Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katy2 ahoj, ty si minule spominala, ze ti dcera menej papala......lebo ta moja je tu medzi vami najstarsia a spapa dokopy len 500-550ml. tak ale zase pribera, takze si myslim, ze je to v pohode.....zatial mala rekord 150ml a aj to sa pogrckala......ale zrovna citam, ze tvoja mala reflux....my nemame, lebo mala grcka iba sem tam velmi malicko!!!!!
@zuzanazuzana ved ti pekne papa.... moja papala max 60ml... a boli dni ked spapala za 24 hod. nejakych 300ml.... 😉 pokial ti pribera, tak je to v pohode.... 😵
Ahojte,aj vasi drobci su taki spavi?Maly uz 2 den spi cele doobedie a celu noc,trosku sme nachladeni,mame sopliky a kasleme,ale len preto lebo mu stekaju.Mali sme zacat od stredy rehabilitovat a cvicit,ale musi najprv vyzdraviet ☹
@cabby88 ahoj, rada by som sa opýtala, aké máš staré dieťa, že lekárka rieši, že nechce dvíhať hlavičku??? lebo aj naša malá, ktorá má 8 týždňov moc hlávku nechce dvíhať, ked je na brušku a lekárke, že pôjdeme na neurológiu. Malá je veľká a ťažká 62 cm a 6030 gr, čo je na 8 týždňov dosť, tak asi je aj preto lenivá, len ma lekárka znepokojila, že by to mohlo byť niečo neurologické, tak preto sa vypytujem.
Eva
@cabby88 Ahoj,ano maly sice zdvihne hlavu,ale len trosku alebo ked mu ju ja nasilu zdvihnem,neudrzi ju,ja som na to upozornila lekarku a ta ma poslala aj k neurologicke a na rehabilitacie,urcite to tak nenechaj,mi mame 3 krat denne cvicit kazdy den a jeden den v tyzdni v rehabilitacnom centre,do 2 mes by to malo byt v poriadku,ak nie,pridaju nam este plavanie,ma to vela deti,nie je to nic vazne,ale treba to podchytit a cvicit.
cabby88 ,maju to ze vraj viac deti narodene predcasne alebo cisarskym alebo deti z rizikoveho tehotenstva.
@cabby88 ,urcite ano,uvidis co ti povie lekarka,nas maly sa uz taha sediet a stal by uz aj nozickami sa zapiera,ale hlavicku zdvihnut to sa mu nechce,bol tam 9 mes chlapcek co sa nevedel otacat a uz sedel a pomaly chodil,pokial dieta nie je tuhe,vies co myslim take krcovite,tak to nie je az take zle,no co uz troskupocvicime a snad bude dobre 🙂
@misickab3 my mame to iste a este aj kasle.uz mam on strach,ale pred 2 dnami som bola v detskej nemocke na kontrolu s klbmi a srdieckom a lekar mi povedal ze to je normalne.tak dufam ze hej ,lebo dnes prekychal cely vecer 😖
ahojte babulky, dávno som tu nebola - skúsim vás dočítať, my sa máme fajn krst už máme za sebou 🙂 malá si aj poplakala ale nič strašné, papame každé 3 hodinky takže celkom dobre som rada že to už nieje každé dve 😉 baby chcem sa spýtať už sa menia vaším drobcom očičká??? aleabo kedy sa to má zmeniť neviete??
@evko1 ahoj ani naša nechce dvíhať hlavičku ale nejak tomu neprikladám zatial význam lebo ani moj starší nechcel a skôr sedel ako dvíhal hlavičku ale nebol taký strnulý a teraz mu nič nieje upravilo sa to same, ja s nou len trošku cvičím
Dobre ranko prajem, vcera som malej kupila uplne ten obyc. cumlik co hrka a velmi jej chuti konecne.A ja som jej tolko cumlou nakupila 🙂
My si uz pekne rozpravame uz s nami komunikuje takym dlhym uuuuuuuu no krasa ,keby sa jej chcelo este doma spavat bolo by to naj super 😀 ale zas nemozem chciet vsetko.
Nasa tiez sem tam zakasle ale mne sa zda ze to jej trosku slinka zabehne a preto kucka
baby ja som sa chcela spýtať. moja malá prespí aj celú noc od cca 22,30 do 6,30 ale okolo 1,30-2,00 sa začne mrviť, chrapotať a podobne - ako keby sa preberala, neviete čím to môže byť? pretože ona síce spinká, ale ja sa veru nevyspím, lebo som v strehu
dobre ranko, baby co ste davali ockovat Rotarixom - kolko ste doplacali za jednu davku?
Ahojte dievčence, sme z najhoršieho vonku. Už sme len poriadne bodované ako muchotrávky 😀
Prosím potrebujem poradiť a pomôcť - ako je to možné, ako to robíte, že drobčekovia prespia celú noc???
Hanka či pred kiahňami alebo aj teraz keď sme ok ako padne večer dokáže byť hore aj do 2h. Niekedy jednoducho nespí, alebo driemka alebo je nepokojná. Cumel nechce nijako jej ho neviem dať. A ten trik s plienkou, dekou u nej nefunguje skôr naopak je nervózna ☹ Čo robiť????????
Ďakujem už fakt neviem som zúfalá už ☹
A samozrejme sa musíme pochváliť ako krásne rozprávame ako normálne debatujeme a pekne dlho 😀 Vieme si chytiť hrkálku, hračku a samozrejme najviac nás láka telka 😀
Od predvčera sme sa začali zopierať a nožičky a najlepšie je keď neležíme lebo potom nič nevidíme 😀
@misickab3 a nie je to taky ten.. falosny kaslik? s usmevom? taky maznoskavy na pritiahnutie pozornosti? lebo nasa mala to robi a potom nahodi krasny usmev ked sa jej prihovorim 🙂
@jani74 to je fajn ze uz ste z najhorsieho vonku, drzim palce aby ste to mali coskoro uplne za sebou...podla mna niektore deticky proste spia celu noc a ine nie, s tym nic nenarobime...hlavne ked su kojene tak vacsinou az tak dlho nevydrzia...nas maly ma teraz tiez obdobie ked od siedmej vecer do polnoci bud spi mizerne alebo vobec, pripadne len tak chvilkami podriemkava...az po polnocnom kojeni konecne zaspi na nocny spanok a s dvoma kratkymi prestavkami na jedenie spi do rana, potom potiahne kludne aj do osmej - deviatej, takze asi rano dohaname co sme vecer zmeskali...ja si myslim ze tie obdobia ako deti spia sa budu aj tak este rozne menit...
@micicka tazko sa to vysvetluje,je to vacsinou take natahovanie,zatial davaj babo aspon 3 krat denne na brusko a drz mu dlanami ritku,aby lahsie zdvihalo hlavinkua hrkaj mu pred hlavickou nejakou hrackou a ze vraj kazde babo cvici individualne,zalezi ci je mlandrave,stuhnute a v akom stupni to je.
@nelynka18 Leni, nás hned na zaciatku doktorka pokazila zo znemou mlieka, mala papala obycajny sunar, vsetko bolo ok, az prisla pani doktorka a zamudrovala ze mame dat HA mlieko lebo vraj sa to do pol roka musi davat vsetkym detom a odvtedy sme mali podobne problemy s kakanim, uz nepomohlo ani vratit sa k nasmu sunariku ani nutrilon comfort.. az sme objavili tie probiotika a zas je vsetko OK , mame naspat nase spokojne babatko 🙂 ale staci vynechat jeden den probio a sme tam kde sme boli 😒 su fakt zazracne, nedam na ne dopustit
@jana0706 my ideme zajtra a za jednu som zatial doplacala 48 euro.
@zuzanazuzana super, diky
@micicka
@micicka ahoj, vy ste na Um, kolko vazi tvoj drobcek a ake davky a ako casto teraz davas ? my sme v nemocnici, maly stale place nevieme preco, nic nezistili, moje mlieko ide dolu.vodou, uz prikrmujem, len neviem kolko davat, kedze stale place, ci je hladny ci prejedeny ci ako ?.ked som davala svoje z flase vzdy vypije kolko dam uz som bezradna :(, stale po.jedle place aj pred jedlom,
kocky.ktore krmite svojim aj um poradte, nas akoby nemal mieru

Moj spachtoško sa teraz zobudil od obeda spinka v kočíku vonku no je to anjelik moj 🙂