Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra ahoj 🙂 a kedy si podávala žiadosť o príspevok? lebo ja som okolo 20. novembra podávala a povedali mi, že peniaze mi prídu v decembri, tak dúfam že neklamali 😠 lebo sa veľmi na to spolieham 😀 zatiaľ mi nič neprišlo
@luckaprima žeby? neviem...vyskúšam 🙂 ale tak si vravím, že asi keby mala zápal, tak jej aj horúčka vystúpi...ale nič...
@elenaakiko na príspevky som dávala na začiatku novembra, podla mna by ti mali prist oni maju uzývierku na začiatku mesiaca. mne hrozilo že rodičovky mi nepride ale známa mi vybavila aby ma šuchli ešte do uzavierky. 🙂 😉
@anita12 ja tak krmim a dávam mu z mliečka a potom mu urobim aj riadnu dávku a z nej si zoberie kolko môže. prečo ste v nemocnici kvôli váhe,? aké um mu dávaš? skúšala si kolko ti ide z prsnika, teda odstriekat si. ja mam cca 60 z obidvoch prsnikov ale len ráno počas dna je to max 30. teda možno tam je aj viac ale malý nechce tahat. snazim sa odstriekavat pomedzi papanie a ked sa to nazbiera tak mu to dam z flaše. my mame nutrilon no ja si myslím že ho nenasycuje tak ako ma. ako som sa začala viac zaoberat mojim mliekom a snazim sa ho rozbehnut aj ked to nie je nič slávne zatial, tak začal aj priberat. môžeš dávať aj skôr ako po 3 hod. vôbec sa toho neboj ja si myslím že oni si beru presne tolko kolko potrebujú. môj malý cez den tiež občas začne plakat na retu po dvoch hodinách.nedrž sa toho že len raz za tri hodiny.
@anita12 teraz neviem koľko váži, poradňu máme až 20-teho. doma ju nevážim, predsa len každá váha je iná. Na posledy mala 16.11. okolo 3400g, teraz jej dávam 165ml, to je asi tak cca, lebo nie vždy to spapá všetko, pohybuje sa od 95-200ml takže dosť rozdielne, napr včera: 180, 165, 205, 160, 95. Dnes: 135, 65, 60 (po hodine), 145ml. a koľko mu dávaš do fľaše? podľa mňa, keď už nebude chcieť, tak nebude papať, takže, možno má málo. ale počula som o deťoch, čo fakt stále plačú, tiež chodili kade tade a na nič neprišli 😒
ahojte babby akurat som si citala nase zaciatky tehulkovske az to pravda nie je vy mate krasne babetka a ja stale cakam na to prve!!!niekedy uz ani silu nemam!a este ako som slubovala ze do konca roka som tehu a vidite svoj slub som nedodrzala ale za to ja nemozem !bohuzial mate krasne babetka a musite byt stastnem aminky!zavidim vam musi to byt krasne tak sa drzte a vela zdravia vam aj vasim drobcom! 😉
@lea1333 ahoj, ja som síce začínala v novembrovkách, ale aj tak ti napíšem 🙂
hlavne nevešaj hlavu! skús si povedať, že to príde samo a vtedy keď bude najvhodnejší čas.
ja som si plánovala spoločné kočíkovanie s kamoškou, podarilo sa mi otehotnieť hneď na prvý šup, ale radosť netrvala dlho - v 7tt som potratila, dala som sa dokopy, poriešila všetky "závady" na mojom zdraví a po roku znova na prvý šup tehotná, ale len do 11tt. potom som chcela otehotnieť hneď a v treťom cykle som rátala dni, chcela som naplánovať sex na presnú hodinu, až som si povedala, že takto nie. sexovať sa bude vtedy, kedy je chuť, aj plodné dni sme prešvyhli. menzes mi meškal 3, 4, 5 dní a ja som tomu nevenovala pozornosť, až ďalší deň som si urobila test a obaja sme boli prekvapení 😀 teraz má to prekvapenie 8 týždňov. takže hlavu hore, bábätko bude 😉
@micicka jej pekne slova super pekny pribeh....len clovek uz je sklamany s toho cely!stale caka a caka my sa praveze vobec nemilujeme podla plof´dnich dni my len vtedy ked mame chut lebo nechceme to brat ako vyrobu dietata ale ako dokaz nasej lasky...tak uvidime ked nam pride fazulka a dakujem 😉
tak ja som doteraz 1xkojila rano alebi v noci, ked plnsie prsa, potom odsavala, to som ledva nazbierala na 4 davky a potom vecer 1xuz um beba1 zahustena nutritonom kvoli vrackaniu. len on nam vkuse place-vrieska meta sebou, tak uz padam dolu hub..., aby som stihla odstreknut, slabo taha, ked makke prsia, tak preto takto. len ten plac uz bol neunosny, on vlastne neplace len ked spi , papa:(. to uz je mesiac. v nemoc robili vysetrenia , vsetko ok, este akergia na krav.mlieko, len to trva mesiac:(. vcera som prevazovala pred a po papani a on normalne vytiahol cely den aj 120, dned v noci sa zobudim a mlieko je fuc :(. a ako vam daju najavo, ze uz maju dost, prestanu sat alebo vystrcia cumlik?, nas vsetko vzdy zje, ci malo.ci aj vela a vzdy plac, tak ja to fakt neviem posudit, kolko chce z flase , davala som mu 120, priberal pekne cca250 za tyzden , teraz nam daju asi nejaky spec nutrilon ak by sa potvrdila ta alergia
Baby bola som v lekárni lekárnička spolu so mnou porovnávala zloženie nutrilonu extra a hami extra a nie je v nich vraj vobec žiadny rozdiel, tak som zobrala na skúšku to Hami lebo to mali 300g. Tak uvidime dnes ho večer skúsim 😉
@evko1 presne tak, o vyspatí nemôže byť reč. tak ale čo už 🙂
ja som si len na mojej všimla, že na tvrdšom jej to ide o čosi lepšie. dnes sa jej na chvíľku podarilo zdvihnúť hlávku dosť vysoko, tak som sa tešila. ale moja mamina hovorí, že my tri jej deti sme tiež veľmi nezdvíhali hlavu, proste sa nám nechcelo, ani sme po 4 nelozili... každé bábo je iné.
@lea1333 ja viem, že si sklamaná, ono sa mi aj ľahko teraz rozpráva, keď to išlo tak rýchlo, ale predsa len som si preskákala.
bohužiaľ v živote nemôžme my sami rozhodovať, čo, kedy, ako bude, ale je to dané. jednoducho s tým nič nenarobíme 😒
držím silno palčeky a všetkým snažilkám prajem, aby ste sa čo najskôr dočkali vytúženého šťastia 😉
tak malý dostal večer to hami extra a bol v noci hore častejšie ako bežne. boli sme hore o polnoci o tretej 😝 😝 😝
@anita12 aj nas vypije kolko vo flasi je a nema dost.. pije pije a ked ma moc tak sa dovracia :( takze to musim ustriehnut ja, ale netusim ako... zacala som si zapisovat kedy a kolko papa a kolko z toho vyvracia ked nahodou... ale babatka su individualne.. jedno v danom veku a s hmotnostou vypije 90ml ine aj 150ml... nas vypije 8x 150ml a vazi cca 5200g a ma 11 tyzdov
caute baby, potrebovala by som par rad a mozno mi budete vediet pomoct... Ako sa meria takymto malym drobcom teplota, od kolkych stupnov je zvysena? A baby co mate dievcatka nemali babatkka okolo posvy taky cerveny akoby zapal? nasa malinka to ma trosicku zapalene, som z toho nestastna, lebo strasne dbam na hygienu, ani vlhcene obrusky nepouzivame iba cistu vodu... odvcera jej na to davam repik, len jej niekedy vybehne teplota aj na 37,7. je podla vas normalne ak mi dieta poslednych par dni skoro stale spi? za posledny tyzden strasne vela papala, aj pribrala hodne
@bv_alexandra ahoj a kedy si ziadala o príspevok tie čo maju prist narodenie dietata?
bv_alexandra a aku banku mas?

baby a neskušali ste niektorá Hami 1 extra? tiež vraj viac zasýti a tiež ho vyrába nutricia. je medzi nutrilonom a týmto rozdiel?
Inak konečne mi prišli peniaze od štátu, nakoniec vdaka znamej sa mi podarilo vydupat to aby mi prišli v decembri.a zrazu neviem čo s nimi 😀 resp lepšie povedaná čo skôr zaplatiť. 🙂