Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Dalsie foto mojho zlatusika... na jednej sa hra na tulena a tvari sa ze sa vobec nevie dvihat ked je na brusku.. och betar jeden.... 😀
Nutriton celkom funguje, zatial nevraciame, ale ani nekakame ☹ bojim sa, ze z toho bude mat zapchya to mu davam len 1/3 odmerky co by mala ist cela na 100ml mliecka... a dokonca v noci som skusila i nedat raz a pekne spapal ale cez den vracia dost takze radsej nebudem riskovat ze nebude papat...
@wewe22 aj my sa trapime s refluxom ☹
@zuzaxa ahoj maly je fesak v tom obleku kde si ho zohnala?my budeme krstit v januari a tiez chcem taky 🙂 s tym spanim mne maly doobedie pekne prspi skoro cele a spava doma v postielke ale na obed uz spi v kocari na balkone alebo ideme von.no vecer ten predposledny spanok je katastrofa v kocari zaspi na balkone a spi hodku ale ked takto mrzne nechcem ho tam dat a to zaspi na rukach a ked ho dam na postel za 20 minut je hore 😒 ale zas vecer ked ide uz spat na noc tak zaspi hned no co si on nevymysli 😀 no a jeeej aky ste uz velky 😵 joj sak teraz sa len narodil a uz ma vyse 7 kil 🙂
ahojte babule
pisete o refluxe my ho este nemame potvrdeny ale dr.povedala ze ma ten skryty isto...velmi vela grckava ale spinkame celkom fajn 🙂 krasne mi tu svieti vianocna vyzdoba,stromcek,hraju vianocne piesne a vonku sneziiiii tak som rada a dnes mam skvelu naladu 😀 darceky pobalene len este skocime zajtra do potravin no na to sa teda vobec netesim 😠 ale tak co hlavne ze snezi 😀
@katuska_za co davas len gastrotus alebo este nieco?
@misickab3 akurat som pozrela fotky z toho vianocneho predstavenia.z malinkej bude herecka.mi to vycarilo usmev na tvari.cmuk pre malu princeznu
nas drobcek ma dnes 2 mesiace.6100g a 64cm.riadny macko.sem tam troska problem s kakanim ale to bude tym ze na noc davame UM.adamko sa nam stale usmieva a zacal debatovat s kazdym a so vsetkym naookolo.robi nam strasnu radost.vcera sme boli na ockovani.chudatko nase cely den potom len spinkal a zo sna poplakaval ale zvladli sme to a dnes sa rano zobudil opat s usmevom na perach.
vsetkym mamickam prajem STASTNE A VESELE VIANOCE.pre vsetky budu urcite jedny z tych najkrajsich,ved konecne drzime nase vytuzene deticky v naruci.
@nelynka18 no to ja veru dnes vôbec nemam vianočnú náladu. celé doobedie strávené u dr, naskôr s malou potom s malým, a začínam mať pocit že nič nestíham, ráno som sa povadila s celou rodinou že mi nevedia s ničim pomôcť, teraz sa za to na seba hnevám 😒 Teraz sa snazim zas čo to popiect kým sa malý zobudí. 🙂
@katuska_za katuška a bio gayu dávaš? ja mam pocit že ona trošku zrieduje stolicu, a skus aj trochu čajiku dávat.náš malý čo ma uplne prekvapuje ma uplne riedku.n 😝
@bv_alexandra ahoj aj moja mala ma reflux davam jej gastrotus no zda sa mi ze sa jej este ten rflux este zhorsil strasne sa trha s prsa ako je to u vas?
nechcem teraz pred vianocami volat mojej dr lebo by nas zas poslala do nemocky nech jej to zasa setko skontroluju lebo place cele dni
@natalii6 ahoj. Moj Davidko sa k Adelke sprava velmi pekne. Neziarli. Je super bracek. Vola sa ”velky brat” 🙂 Sice sem-tam ju silnejsie chyti za rucicku, nostek, usko 😀 ale nemysli to zle... Minule jej do postielky podaval hracky, traktory a ostatne,,, az mala cervene licka a celo 🙂
ahojte.....viem, ze su na svete ovela horsie veci, ale uz som zufala z tych mojich zapasti.....dnes som bola na rtg a mam tam zapal, tak mi dal obstreky.....ale ta bolest,, v noci ma zobudi bolest, normalne az placem....bojim sa, ze malu od bolesti pustim, tazko sa mi prebaluje a zdviha!!!! a ked nechtiac zavadim rukou, tak vidim vsetkych svatych......a to mi chcel dat dlahy.....ved vie, ze mam doma babatko!!!!
inac malinka stale malo papa a asi zase menej ako predtym.....rano zje 120ml, ale potom ledva 90, vacinou 60ml. ale pokial pribera, tak to asi tak ma byt.....uz aj prdiky nema take zapachajuce ako som jej zacala davat probiotika INFANTS DOPHILUS.
ale asi sa jej nalievaju dasienka, lebo strasne slinta a papa si stale rucicky, tak som jej dnes kupila gelik na dasienka a uvidim, lebo vecer byva mrzuta.
@zuzanazuzana ahoj myslis ze takto skoro sa mozu nalievat dasienka a rast zubky? Lebo aj moja si stale cumle pasticky, slinta, a byva mrzutejsia obcas.
@wewe22 no ja sa snazim ho davat minimalne nie pri kazdom jedení. musím povedat ze celkom sa to da zvládnut ale dnes napr. malý od pol druhej zaspal teraz. chrčal akoby tam mal kopu hlienov, a vkuse plakal. zaspal hladný lebo nechcel ani jest. ja mu ho väčšinou dám až ked začne cca po polhodinke mrnčak a skrúcať sa. Ale nie vždy mam pocit že to zaberie ☹ my ideme hned po vianociach na sono tak som zvedava.
@babulkaa aj nasa slinta a tiez papa prsteky 😉 ale dasienkami to urcite nebude... je to asi normalne u tychto babatiek, ze slintaju a rucky papaju 🙂 aj ked - zubky mozu vyjst kludne aj v4tom mesiaci 🙂
@babulkaa ved zubky jej kludne mozu vyjst o mesiac, o pol roka.....ale pytala som sa na to, ze to moze byt aj tymi dasienkami a potom sa to ukludnit! ved moja neter mala ako 4.mesacna a znamej syn ako 2.mesacny.
ahojte, dám takú asi odveci otázku 🙂 na Štedrý deň som zvyknutá mať majonezovy šalat, ale keďže teraz kojím, tak by ho trebalo nejak obmeniť... poradíte mi ako? stačí miesto majonezy dať biely jogurt alebo smotanu? Ak máte niektorá aj nejaký fajn recept na zemiakový šalátik "a lá Majonezak", prosím vás, pošlite 🙂 pekný zvyšok večera a dobrú noc 🙂
@lolko_lenka myslím že kludne môžeš dat jogurt alebo urob pol na pol. Aj ked si myslím že majoneza až tak nevadí - ved ked si urobiš domácu ide do nej vajíčko, olej, horčica, uhorky a uhorková šťava. Odporúčam tiež ak dávaš cibulu dať ju do šalátu podusenú. z dusenej by bruško bolieť nemalo. a samozrejme menej soli a korenia. Ja si myslím že ked urobiš klasiku a dáš si trošku nebudeš sa prejedať nemalo by to ani babätku uškodiť. tak nám to aj v nemocke povedali. dať si ale z mierou. Čo sa mna týka tak ja pri šaláte mieru nemám 😀 😀 😀
My robíme šalát takto:
do zemiakov - mrkva, hrášok, dusená cibula, uhorky, sol, korenie a zmiešať s domácou tatarkou.
Domácu tatarku robim: naskôr v mixeri vymixujem žltka s olejom do hustej zmesi. dám žltko a po malinkych trošičkách pridávam olej, potom horčicu, jednu dve uhorky a zriedim uhorkovou šťavou. Všetko zmiešať a potom už len jesť do bezvedomia :D
@elenaakiko Ahoj,aj my máme podobný problém s mliečkom,ja sice dokrmujem UM len večer,ale tiež vypije tých 120ml...Asi dokrmuješ flašou,že?Ak áno kúp si v zdravotníckych potrebách(v lekárni to nemajú) vyživovaciu cievku alebo aj vyživovacia sonda to volajú a skús dokrmovať tak.Bábo sa ti nenaučí na flašku,a vytiahne si z teba tiež nejaké mliečko navyše.Je to síce zložitejšie a menej pohodlné,ale určite je to lepšie ako flaša 🙂 .Ja ju používam už asi týždeň a mliečka je už trošku viac,aj keď stále dávam aj 100ml UM.A tiež ti tu baby radila kapsule senovky gréckej a benedikta lekárskeho,tie tiež pomáhajú,len mne sa ich nepodarilo zohnať,nikde v lekárni ich nemajú,našla som ich len na internete za nejakých 23eur a vydá to tak na 10dní...Veľmi držím palce,aby ste sa rozkojili a mliečka bolo viacej,hlavne to nevzdávaj!!! 🙂
@lolko_lenka
@bv_alexandra ahojte. ja plne dojcim, a v podstate už konzumujem všetko. aj kapustu som jedla, aj roznu zeleninu, ovocie a sme v pohode 😉 velakrat deti placu od unavy a kym si mamky zvyknu s detmi na nejaky rezim, tak plac pripisuju kolikam. a co sa tyka alergenov aj dr.bukovsky tvrdi, ze aj alergeny ak mamka konzumuje s mierou, tým si dietatko vytvara odolnost voci alergenom.
@bv_alexandra a co ste behali po doktoroch? no tak ja mam dnes pocit,ze nic nestiham 😒 a ten nakup v tescu stale odkladam,tak sa mi tam nechce ist....no len aby som to stihla 🙂
@bettina my máme už 3 mesiace, tiež plne dojčím, koliky už našťastie zmizli, tak si postupne pridávam do jedálnička 🙂 skúsim teda ten klasický majonezak 🙂 ja sa naňho totiž strašne teším :D
@bettina
@bv_alexandra
ďakujem 🙂
@zuzanazuzana ahoj zabral vam ten gel?boli to zubky?lebo nas tiez slinta ako bernardin ale to je vraj normalne...no ale ked mu dam dudku alebo neake hryzatko do ustociek tak mam pocit,ze mu to robi dobre az tak sa snazi to hryzt...nas risko mal 2 zubky na zaciatku 4.mesiaca,tak mozno aj dominko bude mat tak skoro zubky...dasienka ma sice tak trosku opuchnute ale neviem ci mi idu naozaj zubky ani u riska som to podla pohladu nikdy nevedela zistit...a presne ako pises,tak aj dominik je na vecer posledne dni hrozne nervozny a ten predposledny spanok nevie zaspat sam len v kocari ci na rukach a aj to len na 20 minut.a tie probiotika su dobre?my mame biogaiu ale mam pocit,ze uz mu moc nepomahaju....zas mamva problem s prdenim ze pri kazdom prde musi silno tlacit 😒
@nelynka18 mne Nelka všetok gél, ktorý jej chcem rozotrieť na ďasienka zlíže z malíčka :D a pästičky idú naspäť do pusiny :D
@lolko_lenka
ja tiež plne kojím a šalát urobím s majonézou(len s malou)
ináč konzumujem všetko okrem citrusov a strukovín,kapusty
čítala som že mamičky si myslia vela krát že deti plačú ked ich bolí bruško od toho čo zjedia a väčšinou je to že sa nahlcú vzduchu,ja som sa ani pri prvom nejako velmi neobmedzovala , do jedálnička budem po kuse pridávať všetko nech si zvyká,malý má také vyhraničené 2-3 hodinky kedy plače aj na rukách väčšinou v noci a,dávala som mu espumisan a zistila som že či mu ho dám alebo nie tak aj tak reval,ale teraz sa to lepší(klop,klop)
na štedrý den na večeru si dám trochu aj z kapustnice,ale len ten vývar s nejakou klobáskou,hádam nebude plač
@lolko_lenka a ty mas pocit,ze vam idu zubky?mne pri riskovi ten gel vzdy pomohol....ale tiez ho rad zlizoval 😀
@nelynka18 ja mám ten pocit už dlho, malá má úplne opuchnuté ďasienka a akoby jej tie zuby spod nich presvitali... Tak doktorka mi ale vravela, že oni sa môžu tlačiť, čo môže byť pre bábätko nepríjemné, ale vychádzať môžu až 2-3 mesiace... Tak ale nejak mrzutá nie je, iba ked je už unavená. V posledné dni by si asi najradšej zjedla celé ručičky...
@lolko_lenka nas nema ani opuchnute ale tiez mame pocit,ze mu je ich troska vidno take dve slabunko biele ciarky...ani nas neni mrzuty len vecer ale to prikladam niecomu inemu.ked riskovi vysli prve 2 zuby ani sme nevedeli ale potom s dalsimi to bolo horsie 😉
@gianni ja sa tej kapustnice bojím, my tam dávame aj hríbiky...
@nelynka18 sama som zvedavá kedy tie tesáky vyjdú :D a ako to budeme prežívať 🙂

dnes mame dva mesiace mame reflux nepozname spanok tak dufam ze sa to polepsi 😉