Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lolko_lenka aj ja 🙂 no pevne verim ze mi nebudeme v noci kazdu hodinu hore ako pri riskovi 😉
@nelynka18 s malým na sono klbikov, ktoré som nakoniec aj tak nestihla lebo meškal autobus a s malou na kontrolu na alergologiu. ona ma astmu. čo sa týka tesca ani mi nehovor, asi pojdeme v piatok v noci. Dnes ešte vybehnem do drogerky aj ked sa mi moc nechce. Už sa tešim na štedrý večer ked sa najem a verim tomu že padnem do postele ako hnila hruška 🙂 jedinu výhodu mám že ja na vianoce nevarim už len doupratuvavam byt a chystám stôl ostatné je na mojej polovičke 🙂
pomoooc nech zájde slnko, však ja som pred týždnom umývala okná a znovu su špinavé 😝
Ahojte moje v mojom chaose ani nestiham prist za vami ☹ ešte za mi maly tak poslucha uz sa hra s hrackami pasie koniky a cumle si pasticky nasiel si ich koneecne a uz som ho aj nasla pri pozorovani ako si ich obdivoval,aj v postielke sa mu z zalubilo lehatko je odstavene,joj moj poklad.No a moja mala ma uz jasne tie kiahne v pondelok sme prasili k dr lebo ma aj kasel,tak sme v lekarni nechali pekne peniaze,za lieky.Ale aspo si to neskriabe a kazdu chvilu natierame sudokremom dr mi neodporucovala favat tekuty puder kupame sa vodickou co nam dali v lekarni.Tak mam pestro,ale chudiatko aspon bude mat uz potom,uz to mohlo vydrzat aspon vianoce,ale nic nenarobim.A dr som sa pytala co s malym,ak to dostane ze sa nemusim obavat,uz mala babo rovno z nemocnice s kiahnami tak som sa ukludnila.Ale asi by ma odviazliuz psychosovi,som sama manzel dojde az zajtra konecne budem mat pomoc.No a bola som na kontrole na gynde a poslal ma na sono,lebo mam na vajičku nejaku tekutinu asi ze to bude hnis,tak mi dal dvoje antibiotika a po kramoch mam dojst na kontrolu mali ste to niektora,mam strach 😢 ale ze nic vazne to nieje ma ukludnil.Tak a stale sa cosi musi diat,ked nie ja tak mala este ze moj mrnus je ok!!!Ach nemam vas ani precitane dozadu idem kuk co ste tu preberali nech som v obraze 😉 Nam tu aj nasnezilo a mala mi place cele dni ze chce ist von,ze sa naoblieka aj na tvar si da sal,chudiako tak mi je jej luto ked viem ze nemozeist a tak rada by isla ☹ neviete mi povedat kedy by mohla ist aspon na chvilku von?viem ze este nemoze ist,ale po kolkych dnoch tie prve sa jej zacalii uz susit tak sa pytam.Ani odfotit sa mi nechce dat je cela pomalovana,a ten sudokrem je fakt 100% pekne sa jej to hoji.Teraz mi pospali tak mam chvilku cas,vy uz urcite poupratovane a napecene aj ja sa snazim,ale mi to nejde tak rychlo ako by malo.Pekne sviatky ak sa ku vam uz nedostanem a hlavne vela darcekou drobcom 🙂
@bv_alexandra tak to mas pekne zariadene ze veceru ti chysta manzel no keby ma moj tak asi nevecerame bo on varit nevie 😀 aspon by sme nepribrali 😀
tak napečené mám - chcela som len trošku a nakoniec z toho je 10 druhov 😝 a potom že sa sťažujem na nedostatok času zajtra ešte upratať večer stromček a tri dni nevyytrčím nohy z bytu 🙂)))
@bv_alexandra TAKTIEZ AJ JA a potom sa len s vazim a nadavam 😠 a mam nervy na seba 😠 😠 😠
ale nejak to musim zvladnut a snazit sa nepribrat uvidim 😀 ja ich nevytrcim teda urcite ani keby som chcela
@bv_alexandra no ja tiez nedavam vzdy v noci som dala asi len tri krat ked sa moc hnevala len v poslednej dobe sa mi strasne trha na prse a uz som taka bolavaze az neviem co s tym flasu jej nechcem davat
@nelynka18 probiotika malej zaberaju, lebo mavala aj zelenu stolicu a teraz sa jej miesa so zltou....to len zakazdym poriadne prdne a je pokakana.....a biogaia musi byt v chladnicke, lebo spravne probiotika by mali byt.....tie, ktore nemusia byt zevraj su o nicom....pisem to len tak, lebo so synom chodim uz 10 rokov na gastro a vzdy nam kazala davat probiotika....len take v liekoch a tie nesli do chladnicky, takze o nicom!!!!! zbytocne vyhodene peniaze.
a co sa tyka tych zubkov, tak neviem......dnes mala place cely den a dost intenzivne a vobec neviem co jej je.....ked jej dam gelik na dasienka, tak sa na chvilku ukludni a potom znova.....aj menej papa a vsimla som si, ze viac kuse do cumlika ako papa a tak preto si myslim, ze su to zubky.....zvysenu teplotu nema, tak uvidime.
@wewe22 wewe posielam ti radu od laktačnej kedže ešte stále kojíš, to mi radila laktačná ked som mala ešte dosť mliečka.
skús toto: - prosím, vysadťe čajík - ten ôže problém len zhoršovať
- rovnako espumisan, nemusíte s ním ani veľa cvičiť či masírovať -
doknca to skúste dnes eliminovať celkom, radšej ho vaic ponoste - máte
nosič?
Zatiaľ skúste malého teraz dojčiť takto: ponúkajte opakovane to isté
prsko. Príklad: prebudí sa, nadojčíte z jedného prsníka. Potom ho
nechajte na prsku oddýchnuť, ak sa bude pučiť, tak ho zdvihnite
grgnúť, prebaľte - a potom mu najskôr ponúknite ten istý prsník. A
vtedy sledujte, či ho bude piť, ako sa bude na tom istom prsníku
správať - ideálne by bolo, ak by na prsníku chvíľu ešte pil a
zadriemal.Už bez grgania, zdvíhania. Čiže vždy v inetrvale cca 2 hodín
sa môže dojčiť viackrát, ale stále mu prednostne ponúkajte to isté
prsko. Pri opakovanom dojčení by už nemal mať potrebu stále grgať, mal
by byť terza pokojnejší.
keby to nepomáhala tak takto: 🙂
Budeme musieť čas dojčenia z jedného prsníka predĺžiť, druhý bude stáť plný. Zatiaľ dáme na 4hodiny, lebo mliečka sa tvorí veľa, zrejme dlhšie ani nevydržíte. O cca 3-5 dní ak bude treba, predĺžime čas na 6 hodín z toho istého prsníka, ak by ani to nestačilo, tak na 8 .... atď. (ale to zrejme nebude nutné, uvidíme)
Viete odsávať . bola by som rada, ak by ste okrem dojčenia viackrát za sebou z toho istého prsníka prsníky odsali úplne do dna raz za cca 12 hodín. Teda ráno a večer. Je to kvôli tomu, aby sme predišli nepríjemným hrčiam a zároveň, aby ste ľahšie prežili dojčiť viackrát z toho istého prsníka keď druhý stojí plný. Okrem toho, asi budeme potrebovať trošku zachovať viac mliečka, lebo malý je zvyknutý na rýchly tok mliečka a poznal fľašu. Ak sa mliečka tvorí menej, tak i tok mliečka sa o dosť spomaľuje. Odsávanie Vás nebolí?
Gastrotus veru veľmi nepomôže, bábätku lepšie pomáha ten istý prsník - slabý tok mliečka posúva obsah tráviaceho traktu správnym smerom ...
Keďže po 4 hodinách už bude prsník veľmi plný, môžete tesne pred dojčením odstriekať silný prúd mliečka trebárs do plienky, aby sa mu lepšie pilo (nie je to ideálne, lebo to zvyšuje tvorbu mliečka, ale radšej budeme tlmiť mliečko o pár dní dlhšie, hlavne nech sa nám dokáže napapať.
Odsávanie mliečka zvyšuje tvorbu mliečka, no efekt, keď je prsník plný ako skala je silnejší. V plnom prsníku sa zvyšuje hladina inhibítora, ktorý laktáciu tlmí - prsník začína produkovať menej mliečka.
výborne, že sa dojčí takto krásne na požiadanie, najmä pri nadprodukcii a refluxe to bábätku pomáha, ono pije síce krátko a malé dávky, no v globále za 24 hod. si potrebný objem mliečka vypije.
ahojte, potrebujem poradit, moj maly vecer strasne placka,asi dva dni, doteraz to nerobil, taky od bolesti plac, a idu mu slinky, zuje si pasticky vecer, a chyta licka,myslite ze by sa mu mohli nalievat dasienka ,lebo my vobec nevieme co mu je ani ako ho utisit ,a nie je to skoro na zubky vsak ma len dva mesiace a tri tyzdne,a co mate overene pri detoch co pomaha, nejake od bolesti lieky sa mozu dat alebo co lebo ja uz som vcera plakala s nim ked sme nevedeli co mu je
@zuzanazuzana ano viem,ze maju byt v chladnicke ale nam ta biogaia asi moc nepomaha....vcera sme ich dobrali a jedna mamina mi odporucila take v prasku,ze im pomahaju,tak som ich kupila no a uvidime...no mozno vam tie zubky idu 🙂 budete mozno prve zubate s pomedzi oktobroviek 😀
dobre ranko 🙂
tak zajtra vianoce,velmi sa tesim hlavne kvoli riskovi ked si bude darceky rozbalovat to je krasa ten pohlad 😵 potom pridu netere a dalsia rodina a moze sa sviatkovat 😀 zas budem chodit spavat v noci 😀 my si vieme tak spolu posedet,vyjedame a popijame nase domace vinko mnamky 😵 no nieze by sme neako zurovali bo kazdy mame male deti a to by rano vyzeralo 😀 😀 vcera som deti pofotila tak prikladam 🙂
ahojte tak nam vianočný čas začína skvele. práve sa obliekame a ideme k dr. saška ma horúčku, a kašle príšerne. ☹ baby kolko sa odpočítava teplota ked sa meria v ústach?
@bv_alexandra mohla by si mi este poslat kontakt na tu laktacnu lebo ja kojim skoro stale len na jednom prse dakujem
Prajem vam vsetkym pekne prezitie Vianocnych sviatkou 😲
Takze 10. tyzdnov, 64 cm a 7 kg! Mi skoro lekarka neverila, ze je vyhradne dojceny🙂 co mam v tom mlieku ze to dieta tak rastie???🙂))
Tak holky! přeju Vám Šťastné a veselé Vánoce!!!! letos zase veselejší díky našim drobečkům!! já už brečela včera když jsem dětičkám špitala před usnutím že už se jen dvakrát vyspinkají a přijde Ježíšek... když to píšu, tak na to stejně špatně vidim
Vcera sme mali poradnu Linda vazi 5 kil za dva tyzdne pribrala 480g 🙂 cely cas sa na pani doktorku usmievala na brusku ked bola sa drzala iba jednou rukou dr povedala ze to je riadna frajerka 😀 len nas vychvalila tak so nadmieru spokojna.
Len ma trapi ze celu noc je na prsniku.Cez den ju neuspim inak iba v kociku a v noci len na prsniku a tym padom sa mi casto budi.Je tu niekto na tom tak isto ako my?
Pritom vcera sme boli u znamich a kamoska ju u nich uspala na rukach..otocenu tvarou k prsiam 😀 keby som ju tak mala ja tak by len pytala a nebola taka kludna ako pri nej. Robim nieco zle?
ahojte dievcata...prajeme vam krasne sviatky a v novom roku vela spanku, zdravia a vsetko co si zmyslite.. 😀 😀 pa
caute maminy..dnes som mala dost hekticky den tak som aj patricne utahana zajtra uz len take drobnosti dorobim pojdem na cintorin a potom len oddychoavt ak sa to pri 2 detoch vlastne da 😉
chcela by som vam vsetkym zazelat krasne a stastne Viancone sviatky plne pohody a dobrej nalady v kruhu svojej rodiny vela zdravicka a vsetkym detickam zelam aby mali krasne detstvo a milujucich rodicov .. Davidko a Filipko vam posielaju cmuk a velky usmev 🙂
vsetkym prajem stastne a vesele vianoce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás. Vôňa koláčov vôkol sa rozlieha, Vianočnej nálade každý z nás podlieha. Zabudnime na smútok, zanechajme zvady,buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi. Prišiel čas Vianočný, zvonček tíško cinká, nech každému sa splní túžba, aspoň malilinká.
Šťastné a veselé Vianoce prajem...
Babulky,aj ja Vam prajem krasne a pokojne Vianoce!Snad nam deticky dovolia pozriet si aj nejake rozpravky🙂

@lolko_lenka aj my dávame huby,ale čo sa ti na lyžicu dostane to neuškodí,ináč minule som jedla aj huby s vajcom,aj kus surovej cibule si dám(ku slanine,rybám...),aj ked staršiemu vytlačím štavu z pomaranča tak dojem tu dužinu