icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lolko_lenka
1. jan 2012

našu Nelku ukludňuje tečúca voda 🙂)))

micicka
1. jan 2012

@lolko_lenka o tečúcej vode som počula, ale ešte neskúšala 🙂 teda povedal mi to môj brat, aj skúšal, ale akurát malú ošpliechal - on si dal vodu do pohára a prstom v nej žblnkal 😀 😀

@kucminka ja keď som bola naposledy s malou na poradni a dr. sa pýtala koľko spapá (vtedy sa pohybovala 90-180), tak mi povedala, že grckať môže aj z toho, že je prepapaná, že 180ml je veľa. tak môže byť, že aj tvoj malý začal preto grckať. ale naša grcká, či zje 70ml alebo 165ml, je to jedno aj tak grcká. mne ani nevadí to grckanie hneď po papaní, to ju mám tak či tak na pleci, ale bojím sa grckania po 1,5 alebo po dvoch, či po troch hodinách ☹
naša keď má málo tak si vypýta hneď ako spapá, takže by som ju s menšou dávkou neoklamala a keď nechce, jednoducho nepije. ale každé dieťatko je iné a všetky sú na spapanie a strašne ich ľúbime 🙂

zuzanazuzana
2. jan 2012

@kucminka tak tvoj maly chce byt riadny chlap, tak preto viac spapa......ale aj mala zacala posledny tyzden lamat rekordy v papani, rano a vecer uz da 150 ml, asi vas nakoniec vsetkych dozenieme....stale bojujeme so soplikmi. s tym fenom je to sranda....

peta_k
2. jan 2012

baby moja mala je uz asi treti den strasne urevana, normalne som taky zurivvy plac este u nej nepocula. dnes sa od rana puci, nemoze sa vykakat, iba trosku takej zltej hlienovej stolice mala, zazili ste to?

kucminka
2. jan 2012

@zuzanazuzana s tým soplíkom bojujeme aj my,tak ste neni sami,je to asi aj týmto počasím,

misickab3
2. jan 2012

Ahojte žienky, tak po dlhom čase píšem....celé sviatky sme u našich v KE a chodíme po návštevách, čo už teda malej aj mne ide na nervy...malá vždy v kočíku, alebo autosedačke zaspinká a keď sa zobudí a my sme niekde úplne inde, tak ju to za chvíľu tak rozplače, že až...tak sa nosíme, premiestňujeme a hráme...ešteže mám pomoc v rodičoch 🙂
No a Emmka perfektne zvládla Silvestrovské ohňostroje 😵 zobudila sa len na hlad a hneď aj zaspinkala 🙂
ale vždy pred tým, ako zaspinká po večernom kúpaní, máme strašný plač- doma sme to už takto nemávali, ale teraz tým, že sme na pre ňu cudzom mieste, tak asi má zase také to svoje plačkanie po celom dni ☹ niekedy tak zaplače, až mi hrdlo stisne a chce sa mi plakať s ňou...
No Emuška nám dala super darček- 28.12. sme s mm boli v divadle na operu...a ja som sa strašne bála, ako malinká večer zaspí- opera začínala o 19:00 a my sme teda malú okúpali o hodinu skôr ako obvykle, takže už o šiestej, a bol to asi jediný večer, čo pri zaspávaní neplakala skoro vôbec- rýchlo zaspala a my sme to stihli 🙂
ale je také úžasné, ako nám rastie a pevnie....má taký silný chrbátik- ona keď je na brušku, tak si hlávku nepoloží- a už vôbec nie, že by na brušku spala- hneď dvíha hlavu a obzerá sa okolo...nehovoriac o tom, ako sa mi odráža nožičkami 😵 a v noci je to super- nejako sme si už zvykli na 2 vstávania..aj keď tieto dni, keď sme boli tak dlho hore som to znášala horšie 😀

Tak prajem pekné dni v novom roku a nech sa všetky tešíme z našich bábätiek 🙂

micicka
2. jan 2012

Ahojte maminky, vidím, že je tu posledné dni akosi ticho 🙂 ale ani ja nestíham.
natálka dnes spinká od 11,00 a ešte stále spinušká. ale včera to bolo cez deň hrozné, spala asi tak 3x20min, tak dnes asi dobieha.
no a soplíky nás držia ešte stále, odsávame, striekame physiomer, už to beriem ako automatiku 😒

kucminka
2. jan 2012

@micicka takže jej nedávaš pokaždé rovnakú dávku?Podľa toho,aká je hladná,tak jej buď dorobíš,alebo nespapa?A v akom časovom odstupe jej dávaš papať?Ja som mu teraz zasa začala dávať len 120,uvidím,či bude grckať aj tak.A ten fén si skúšala?

kucminka
2. jan 2012

baby,neviete mi poradiť,niekde som dávno videla stránku,kde sa dajú objednať nálepky na auto,len už neviem,aká stránka to bola.

micicka
2. jan 2012

@kucminka ja jej vždy zarobím 150ml vody + 5 odmeriek, to je 165ml mliečka, v poslednej dobe buď nechá nejakých 15-20ml alebo spapá všetko (tak na 2 krát). a niekedy si ešte vypýta, dnes papala o 11,00 a potom až o 16,30 tak spapala tých 165ml a potom si ešte pýtala, tak som zarobila 60ml ale z toho zjedla už len 15ml, proste jej ešte trošku chýbalo.
ale keď je doba medzi papaniami 3 hodiny, tak jej väčšinou nedorobím, snažím sa ju ukľudniť a jedine ak by aj po nejakom čase ešte pýtala, tak až potom dám - proste sledujem koľko spapala naposledy a ako dlho vydržala a podľa toho potom reagujem.
keď nespí vydrží väčšinou presne na minútu tri hodiny (od začiatku papania) a potom spustí veľkýýýý plač a keď dám dudlík, tak mi hovorí "ejo,ejo,ejo" a to viem, že je zaručene hladná 😀 no a v noci vydrží dlho - ako kedy, priemerne 9 hodín bez papania

perlaoceanu
2. jan 2012

@micicka a kolkokrat denne jej davas papat, ked ti spi 9 hodin?

nikolka4
2. jan 2012

@micicka vy ste tak ako aj my ako keby cez kopirak tiez mi v poslednej dobe nechava z kazdej flasky a potom si to dojeda po 2hod ta stolica sa nam z tej zltej miesa zo zelenou odkedy mu davam viacej cajiku 🙂

micicka
2. jan 2012

@perlaoceanu väčšinou 5xdenne, niekedy 6x za celý deň spapá okolo 720ml, ale bolo už aj 550ml, aj 880ml - v poslednom období. my sme ale na UM, bohužiaľ nekojím

@nikolka4 naša už sa naučila dopapať tak po 1/2 alebo 3/4 hoďke, ale bývalo aj po hodine alebo dvoch, to sa už odnaučila. nehovorím, že vždy to tak klape, ale teraz už väčšinou spapá skoro naraz = do 1/2 hodiny. ale stane sa, že spapá aj menej, napr. 100ml a potom sa ohlasuje po 2 hodinách, to sa ju snažím "natiahnuť" aspoň o pol hodinku, aby sa potom poriadne napapala. ale už nevymýšľa toľko čo voľakedy s papaním (kto vie do kedy jej to vydrží). od čajíku môže byť zelená stolica, ale ja nedávam resp. ona nechce, keď zistí, že je to čaj, hneď to vypľuje 😒 ale aj tak mala zopár krát zelenú stolicu, podľa dr. je to ok, ak ju nepreháňa.

kucminka
2. jan 2012

@micicka moj tiež papá tak po tých troch hodinách,v noci ako kedy,keď ho okúpem o osmej ,potom sa napapá,zaspí ako kedy,tak okolo deviatej a večšinou sa budí o pol druhej v noci,ale raz už prespal až do pol štvrtej ráno.Potom už nevydrží tak dlho,tak zasa papáme tak okolo 6.oo ráno.Tak to je paráda,keď ti tak dlho v noci prespí.Moje prvé dieťa bolo presne také isté,večer sme sa napapali a ráno vstávala,zasa sa najedla a spala do 10.00.Ale každé dieťa je iné.Som rada,že vobec p respí toľkoto.A aké dávač mliečko?My máme Nutrilon Anticolics.

micicka
2. jan 2012

@kucminka zo začiatku sa aj ona takto nejako budila, ale potom prešla na tento (lepší) režim 😀 ale ona v noci mlaská, chrčí a podobne, takže ja aj tak poskakujem medzi posteľou a postieľkou, ale je to lepšie a lepšie - asi som stále viac unavená a lepšie spím 😉
dávala som Nutrilon, ale normálny a teraz dávam France lait - skúšam, či nebude grckávať. Dávala som aj AR, ale ten bol moc hustý a bolelo ju bruško. O tomto anticolics som tiež čítala, aj som rozmýšľala, že skúsim, ale píšu, že je pre detičky, ktoré majú problém s kakaním, a to sa bojím aby ju nepreháňalo, pretože ona dobre kakušká 😉

kucminka
2. jan 2012

@micicka my sme mali na začiatku Nutrilon Extra,potom mi dala detská lekárka,keďže ja som alergička,Nutrilon HA,ale po ňom strašne plakával,tak mi dala na skúšku Nutrilon Antikolikový a pri tom sme aj zostali.Mne sa ani nezdalo,žeby mal problémy s kakanim,ale už som nechcela skúšať zasa niečo nové.Ja som tiež počula o tom francúzskom mlieku,že je lepšie ako Nutrilon.Pokiaľ nebudem musieť,tak už to meniť nebudem.Nejako to musíme dobojovať.Kedysi bolo jedno sušené mlieko a bol pokoj 😉 Ja v noci tiež podávam dudlík,keď sa náhodou zobudí okolo pol noci,tak ho naťahujem čo najdlhšie aby vydržal,potom vie ešte zaspať.Ale som z toho unavená,lebo to je taký spánok,že každú chvíľu dudka vypadne,tak som hore každých 5minút.Musíme dúfať,že čím budú deťúrence staršie,tým budú lepšie 🙂

micicka
3. jan 2012

@kucminka presne, volakedy bol sunar a bol pokoj. a nepoznali ani zahustené mlieka ani nič podobné - mamina mala tak problém s bratom, ten strašne grckal a chudol, nikto jej nevedel pomôcť, až natrafila na doktora, ktorý jej poradil, aby dávala pár zrniečok krupice do mlieka, tá ho zahustila a bol pokoj. vtedy o žiadnom refluxe ani nechyrovali a teraz to má pomaly každé dieťa! ja som rozmýšľala, že som mala skúsiť ten sunar namiesto francúzskeho, ale už nebudem experimentovať. ak teda nebude treba.
ten spánok mám aj ja o ničom, dudku dávam síce až nad ránom, ale už predtým sa malá mrví. aj teraz ráno sa zobudila o 3/4 na sedem, napapala, grgla a spí ďalej, ľahla som si k nej, ale ona sa celý čas mrví, ani dudel nechce, len sa hmýri! tak som viac unavená ako keby hneď vstanem !

missy97231
3. jan 2012

ahojte... Moja mala mi prespi v noci krasne,,, od tej 9tej do pol 6stej 😉 david sa stale budi v noci castejsie nez ona. Tiez mi zacala grcat, dufam ze to reflux nie je. David teda mal,,, a znackovali sme kde sme prisli...

micicka
3. jan 2012

@missy97231 to pekne spinká. čo sa týka refluxu, mám pocit, že to už fakt má skoro každé bábo! aj my sme už len s podbradníkom ☹ ☹ a niekedy ani to nepomôže, lebo keď leží, tak grcká cez rameno a to má vždy aj chrbátik mokrý!

missy97231
3. jan 2012

@micicka to mas pravdu... skoro kazde babo ma reflux v dnesnej dobe.. nam pri davidovi podbradnik tiez nepomahal vzdy, aj ked sme skoro na kazdej fotke s podbradnikom... ale kedze grcal prudom, tak si to vacsinou odnieslo vzdy nieco ine nez jeho podbradnik 😀 a ano... spinka mi uzasne, neztazujem sa 😵

micicka
3. jan 2012

@missy97231 naša negrcká prúdom, ale je tak šikovná, že mnoho krát je mokré všetko, len podbradník nie 😀 šikovné dieťa mám 😉

nelynka18
3. jan 2012

@micicka asi je rozruseny neviem stale sa ceu den nevie ulozit k spanku...na silvestra sme behali po pohotovosti az v TN.maly prekonal neaku virozu vobec nepapal a aj malo pribral ale uz je snad dobre 🙂

nelustek
3. jan 2012

Ahojte dlho som tu nebola cele sviatky hadam,vobec ma nenapadlo sem ist sme boli vsatci doma a venovali sme sa naplno detom.Bolo to uzasne tieto sviatky boli fakt super..muz si zobral nastarost kuchynu a ja deti vlastne nelka sa sama prehra a linda zaplace len ked je hladna..pekne sa diva na hrazdicku rozprava nam vykrikuje smeje sa 🙂 je dost zvedava takze sa aj dost nosi na rukach vsetko chce vidiet nic jej nemoze ujst. Hrozne slinta skor by som povedala vypluva sliny,vytlaca ich s pusinky a pasticky si pomali ide spapat 😀 V noci to je horsie nevydrzi dlhsie ako 3h. niekedy 4hodiny.Budi sa na kojenie ked sa zobudi skor ako za 2h.dam jej dudku a este chvilu buva.Ale co uz nikto neni dokonali 🙂 Hadam casom zacne dlhsie spavat 🙂
Sviatky ubehli ako voda,zachvilu tu mame sibacky a uz budeme cakat na leto 😀 😎

natalii6
3. jan 2012

ahojte dievcata dnes nas konecne pustili z nemocnice 🙂ale bolo to o drzku uz som bola z toho na nervy este keby som tam bola dlhsie sa asi zblaznim ☹dufam ze tento pobyt bol prvy a posledny..uz to vyzeralo ze nas dneska nepustia domov lebo malemu vysiel zle moc ale nakoniec nam dovolili ist domov co bolo moje stastie lebo vcera ma bolela cely den hlava nato som dostala navecer triasku a ako bonus som vnoci grcala ako pes 😢 tak som poriadne ani nespala a rano som vstala ako zbyty pes a esteteraz som znicena ☹ dievcata trochu neskoro ale aj tak by som vam chcela popriat vsetko dobre do noveho roku a detickam zazelat vela zdravicka
@katulka74
@bettyx
@bv_alexandra dievcata dakujem 😉

natalii6
3. jan 2012

@bv_alexandra ano mohla som byt s malym si neviem predstavit ze by tam bol sam ☹

nelustek
3. jan 2012

Ahoj, ani neviem ze ste boli v nemocnici co vam bolo?Tak je super ze ste uz doma
@natalii6

kucminka
3. jan 2012

@micicka no dnes je náš Samko zlý ako sto čertov,aj v kočíku mi plaka,čo obvykle nerobí,aj na rukách,aj na chvíľu zaspí,ale tiež tomu moc dnes nedal,tak dúfam,že ho to čoskoro prejde a bude zasa náš veselý chlapček 😉 Dnes sme boli na poradni,tak vážime 5700g a meriame 57cm.Tie kvapky do mliečka že mu možem dávať až do troch mesiacov,tak hádam nás bruško bolievať nebude.S tým Sunarom máš pravdu,bolo jedno mlieko a teraz by sme nemuseli vymýšľať,aké mlieko im dať 😉

misickab3
3. jan 2012

@kucminka neviem, či je niečo vo vzduchu, ale dnes aj naša bola divná 😖 málo spinkala cez deň a teraz večer nie a nie zaspať....teraz už spí, ale má strašne plytký spánok ešte ☹ ach, jo.....

kucminka
3. jan 2012

@misickab3 ja tiež neviem,čo sa to s ním dnes dialo,dúfam,e sa nevraciame do starých koľají,na ačiatku bol takýto zlý.Aj som mu večer natrela bruško pupíkom,aj pomasírovala,či ho náhodou nebolí,teraz už tiež spí,veď cez den toho moc nenaspal.A ten plytký spánok,taký mal dnes celý deň,aj v kočíku,kde inokedy spáva v pohode.Dúfajme,že zajtra bude lepšie 🙂 a naše deťúrence sa budú len usmievať 🙂 🙂 🙂

natalii6
4. jan 2012

@nelustek ahoj maly dostal zapal obliciek ☹