icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
5. jan 2012

@zuzkazv ja som tiez rada ze tahame zatim lne na MM aj ked z flase.... a dufam, ze nam to vydrzi aspon do pol roka... nevyzera, ze by sa mi mlieko chcelo stracat😀 kazdy den chodi sanitka este po 700ml co posielam na novorodenecke co ostava 😀 sa citim jak kravicka niekedy 😀 😀

tunzal
5. jan 2012

@micicka tak sme po poradni, máme 6700 g a 61 cm 🙂 🙂 , doktorka nám hovorila, že ked budeme vidieť že jej nestačí mlieko, prípadne vypije viac ako liter za deň tak bezproblému môžme začať aj skor než bude mať 4 mesiace. najbližšie ideme 16.2 vtedy bude mať 3,5 mesiaca skoro 4 asi potom už začneme ale uvidime to je ešte ďaleko.

tunzal
5. jan 2012

fantastické teraz pozerám že mi zmazali fotku ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

micicka
5. jan 2012

@katuska_za ty máš toľko mliečka? to je fakt super, a to si len odsávaš, že?! joj ako ti závidím. a ako často odsávaš?

micicka
5. jan 2012

@tunzal no teda pekná váha 😀 myslím, že vy asi rýchlo začnete s príkrmami! naša mala v dvoch mesiacoch 4780g a 54cm - pekný rozdiel, ale zase aj štartovacia váha bola rozdielna. hlavne, že sú zdravé 😉

tunzal
5. jan 2012

@micicka na hej pekne priberá ale aj v cm poriadne rastie 🙂 🙂 , dostali sme aj injekcie do obidvoch stehien ☹ ☹

micicka
5. jan 2012

@tunzal no to som sa chcela tiež spýtať, že kedy budete očkovať... tak už dnes to máte za sebou, no tak nech to zvládne drobec statočne a nech sú neni žiadne komplikácie. my by sme to mali dostať asi v najbližšej poradni, tak sa už "veľmi teším"

tunzal
5. jan 2012

@micicka dúfam že to zvládneme bez horúčky či iných komplikácii 🙂

micicka
5. jan 2012

@tunzal tak vám držím pästičky, aby to prebehlo čo najlepšie 😉

katuska_za
5. jan 2012

@micicka ano mam mliecka na rozdavanie, ale mam len rucnu odsavacku takze mi pomaly ale isto odchadza prava ruka z toho uz ☹ odsavam 7x za den lebo aj drobec papa 7x do dna🙂 zakazdym co papa si chystam davku na dalsie krmenie a odlozim co zostava do jeden velkej flase ktoru mi vozia z nemocnice sanitkou a vzdy potom po nu aj pridu...

akurat kukam elektricke odsavacky bo toto uz je neunosne.. tym ze odsavam zakazdym doprazdna sa mi pomaly stale zvysuje mnozstvo, ktore odsajem... je to sice priamoumerne mnozstvu ktore si pyta drobec ale nic to na tom nemeni ze odsavam stale viac a viac... Neviem ci avent alebo tu medelu... rucnu mam avent a som s nou spokojna...

micicka
5. jan 2012

@katuska_za na medelu som počula, že má slabý výkon, že nesaje dobre - ale neviem to potvrdiť.
ale aj tak je to super, že sa ti tvorí viac mliečka, lebo predsa len odsávačka nie je štuplík. aj keď môj štuplík nevedel odsávať a tak sa mi mliečko ani netvorilo 😒

missy97231
5. jan 2012

@katuska_za ja mam tiez medelu, rucnu, ale da sa napojit na elektricku,,, a aj som pouzivala 10dni elektricku medelu, a bola som spokojna,aj so sacim vykonom.Avent som neskusala..

bv_alexandra
5. jan 2012

ahojte babulky kedy idete začat s príkrmami dr povedala že až od ukončeného 4.mesiaca, ale ja mam pocit že dceru som začala skôr prikrmovať. čo vy na to? 🙂

bv_alexandra
5. jan 2012

@katuska_za katka to je aká fľaša. už som počula o antikolikovej od aventu ale toto ešte nie 😉

tunzal
5. jan 2012

@bv_alexandra práve ráno som písala že aj ja som začala skor so synom než mal 4 mesiace, a aj dnes mi doktorka vravela že môžme začať s príkrmovať ked mi malá vypije viac ako liter za deň kludne aj ked bude mať 3,5 mesiaca, a vyzerá to tak že v polovici februára ked bude mať 3,5 aj začneme uvidím ako jej bude chutiť. so synom neboli s tým žiadne problémi a pamätám si že sme dosť rýchlo vyradili jednu dávku mlieka.

mi sme mali antikolikovú flašku od avent ale to nám bolo nanič má strašne tvrdý cumlík podla mna. máme teraz značku MAM tiež antikolikovú a táto sa nám osvedčila, veľmi ľahko sa to umýva lebo sa to dá rozobrať aj zo spodu.

zuzaxa
5. jan 2012

Ahojte!!!
Všetkým naším maminkám v téme a ich detičkám prajem všetko dobré v Novom roku!!!!!!!!!!!!
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Som tu vééééľmi dlho nebola, Vianoce dopadli nič moc, ja som k nám zavolala moju babku tatinovu mamu a moja mama chytila hysák za to, no celé zle!!! Moja malá plakala zato, že babka sa na nás hnevá. Ale čo už, tatino keby žil by si neželal, aby bola sama, aj keď ja ju nemám rada, že nie je dobrý človek, ale tak na Vianoce ju nechať samú som nedokázala a to má 86 rokov. No a potom sme zdrhli na chatu a vrátili sme sa predvčerom, a odvtedy len periem a vybaľujem.
S tými príkrmami, tak náš malý behom teraz pár dní zostal taký žrút, stále má málo, zvýšili sme mlieko na 180ml, v noci v pohode prespí, ale cez deň, no doobeda tak 35 min, poobede ako sme vonku tak spí dlho a navečer tak 20 min, a nechce ležať ani za svet, tak sa len nosíme, hráme, debatíme a všetko ide bokom, však to tu aj tak u nás vyzeráááá 😀 😀 😀 , ale tak chceli sme ho tak si ho teraz užívame!!! A dnes som mu odšťavila jabĺčka naše domáce aj so šupkou a tak ich stiahol vo fľaške, len sa zaprášilo! Dúfam, že nebude mať zajtra srajdu, ale malej sme tiež dávali už asi aj od 3 mesiaca, a vitamíny a aj trávenie, podľa mňa v pohode, a náš malý má už hádam aj vyše 7,5 kila, no riadny puco z neho zostal .... idem zajtra sa mi dúfam podarí prísť zase na minutku, muž ma tu otravuje, že chce hranolky to už čo je.... musím ísť jááááááááááááj aj s chlapmi, celý deň ma malý nacvičuje a večer veľký, čo som komu urobila tak pa

jana0706
5. jan 2012

@nelustek nase deticky su tusim take podobne - my sme na tom s nocnym kojenim tak isto, tiez chce stale kazde tri hodinky papat 🙂 - tak ale aspon ze sa uz nejaky rezim rysuje, to ma tesi...a super je ze su na MM, to mi aj za to nocne vstavanie stoji 🙂, tiez planujem zacat s prikrmami az od 6.mesiaca, prave citam super knihu o zdravej vyzive pre deti a tam pisu ze kojene deti mozu kludne zacat s prikrmami aj v 7.mesiaci, ze sa nie je kam ponahlat, tak len dufam ze to s tym MM pojde takto dobre aj dalej 🙂...celkovo tam neodporucaju prikrmy pre deti mladsie ako 6 mesiacov, a zacat sa vraj ma so zeleninovymi, ovocne az neskor, takze ja sa toho budem drzat...

jana0706
5. jan 2012

@katuska_za Kati a musis odsavat do prazdna? nezvysuje to zbytocne tu produkciu? ved taka produkcia mliecka ta musi strastne vycerpavat, sa necudujem ze si schudla...

nelustek
6. jan 2012

@jana0706 ahoj tak super pokial mi to nenavrhne dr budem len kojit,ved ked bude priberat a prospievat z mojho mliecka naozaj sa neni kam ponahlat a myslim ze ked zacneme prikrmovat tak aj to kojenie pojde pomaly bokom.Tak sa len tesme a vychutnavajme si to pokial mozeme a mame to stastie 😉 ved tie deti tak rychlo rastu

nelustek
6. jan 2012

Je v poriadku ked sa dava od troch mesiacou puding? Taky riedky do flase,nedavam to ja ale kamaratka jej dcerke je na UM. Je to zvlastne lebo stale zo vsetkych stran pocuvam ze az tak od 4mes. sa moze davat nieco ine ako mlieko.

katy2
6. jan 2012

@nelustek puding urcite nie... 😕 maju deticky este kopec casu....

rough
6. jan 2012

@nelustek pre-pana-jana...neverim co su niektore zeny schopne cpat do svojich malych deti...puding 3. mesacnemu? No to bude iste schopna prve narodeniny oslavit v mc donalde:/

nikolka4
6. jan 2012

ahojte tak mala je uz z kiahni vonku a ma ich uz treti den maly ale je to v pohode nema ich az tak vela ako dcerka natierame sudocremom a kupame vo vodicke myslela som si ze to bude horsie.no aj pekne spinka a papa 🙂 pekne sa uz hra s hrackami vyprava si a smejka sa.aj hlavicku uz pekne drzi.no s tymi prikrmami ozaj niektore mamicky to prehanaju.12 sme mali ist na to ockovanie no ale ked mame kiahne tak zavolam dr tak nas asi prelozi ked budeme zdravy.Co ma prekvapuje tak uz nechce lezat ale sedet a na rukach,sice v lehatku sa mu hrozne luby,aj na deke s hrackami povesanymi.Uz to nieje babo v perinke.Boze ako to rychlo leti ten cas.drzkajte sa 😀 😀 😀

zuzanazuzana
6. jan 2012

ahojte......nam uz pomalicky ustupuje soplik, tak som strasne rada, moc som jej nechcela davat nasivin, ale dala som a po 2.dnoch zabral.
my sme dnes same doma, rodinka aj s bratmi isla sa na vratnu lyzovat, vlastne syn so svojou novou "kamaratkou", na ktoru som bola velmi zvedava a ostatni sa sankuju....hihihi.....co uz....na buduci rok uz pojdeme v plnej zostave.
dnes som bola s malou 2 hodinky, zrovna som vymakla pekne pocasie, ked neprsalo a nefukalo!!!!!!! vcera u nas praslo, tak som ju dala na balkon a tam sa jej nepaci, ked kocik stoji!!!!!

zuzanazuzana
6. jan 2012

@katuska_za ked som mala prve tyzdne mlieko, tiez som mala rucnu avent a bola som spokojna a aj elektricka je uplne super, tu som mala pozicanu v porodnici a mlieko bolo raz dva odstriekane

jani74
6. jan 2012

Ahojte 😉 Po dlhokánskej dobe sa zase hlásime 😎
V prvom rade Vám a aj drobčekom prajeme krásny Nový rok plný lásky, radosti a šťastia z detičiek a hlavne veľa zdravíčka!

Sviatky sme prežili v pohode aj tatko bol 10 dní doma. Hanička je hrozne zlatá a šikovná. Už sa jej nepáči, keď len tak leží a nemá nad sebou hrazdu s hračkami alebo nie je na rukách a začala sa dvíhať (robiť sklápačky) je zvedavá a všetko ju zaujíma 😀A hrozne krásne sa smeje (aj nahlas 😀)a krásne rozpráva a najkrajšie asi s kamarátom cecíkom tomu aj spieva keď ho má v pusinke 😀
V stredu ideme na poradňu tak som zvedavá aká bude Váha 😎ale veľmi rýchle vyraďujem oblečenie 😅
Stále sa len a len kojíme (dokonca mám už nejakí zásoby v mrazáku ale neviem ako jej ich dám keď žiadnu fľašu nechce 😨ani za svet) a ani dudlík.
Režim nemáme žiadny a keď si 3-4dni myslím, že už máme aký taký tak zas si to Hanka zmení.
Večer zaspávame výhradne s kamarátom cecíkom v puse a to aj hodinu resp. dlhšie. v noci papáme po 5hod. prvé papanie od zaspinkania a potom po 2-3hod.
dúfam, že sem už viac nakuknem (Matejko ide konečne po skoro 2mes. do škôlky). Držte sa.

nelustek
6. jan 2012

@katy2
@rough noo mne to je tiez divne ,ale nech si maminy robia ako chcu a vedia. Dava jej vanilkovy a jahodovy s uvari vodu premiesa to s tym a este tam dava umele mlieko.Ona ta mala uz neni kojena..
No my ked sme len na MM a ak to aj ostane zacneme s prikrmom az v polroku 🙂

katy2
6. jan 2012

@nelustek ani moje deti nie su kojene... a ani by ma to nenapadlo s tym pudingom.... 😕

katulka74
6. jan 2012

@katuska_za Ahoj,ja mam elektricku odsavacku Medela kupenu 16.09,maly sa narodil 6.9. a pouzivanu 2 tyzdne,potom mi odislo mlieko,stala 80 eur,mam aj blok a predavam ju za 50,tak ak by si mala zaujem,ozvi sa mi.

nelustek
6. jan 2012

Tu moju potvorku Nelku neni mozne dostat von.Chudacik LInda musi spat na chodbe pri vytahu v kociku,inak by mi doma nespala ☹ samozrejme mam pootvorene dvere.Spavaju vase deticky doma?Ona by ako spala na prsniku v posteli ,ale to by som sa od nej nemohla pohnut