Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte,nam idu asi zubky,maly je uz 2 den strasne umrncany a nevie co s pusou,dala som mu gel na dasienka,to ho trosku ukludnilo,ale zistila som ze to je az od 5 mes a maly ma 4. ☹
@nelustek s tym pudingom to je sialene, som sa skoro rozosmiala ked som to citala, aj ked ono je to skor na zaplakanie...ako na takyto napad niekto vobec pride? puding je plny chemickych umelin co v malom babatku nemaju co robit, potom sa budu neskor mamy cudovat ze preco to ich dieta nema ziadnu imunitu alebo ma hocijake alergie ked ho prve dva roky napchavali kadecim...
@katulka74 skus mu kupit jantarovy nahrdelnik http://www.liecive-kamene.sk/nahrdelniky-dlhsie..., vsetky moje kamosky to davali detom pri zubkoch, aj ja planujem kupit, viem ze to maju v BA napriklad v Brendone http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3676...
@nelustek ahoj no teda,ze puding???to by som urcite este nedavala....risko bol vacsie dietatko tak ked mal cosi vyse 3.mesiaca som zacala skusat davat mrkvicku ale tak ked mal 4 mesiace uz jeden krat denne mal tuhu stravu ale u dominika zacnem az od 4.mesiaca....mne maly par dni do zadu spaval tiez len v kocari na balkone teraz sa to konecne klop-klop zacalo upravovat a spava doma a zaspava sam ale musi pocut okolie.ked uprarujem alebo tak a dnes nic na robote nemam a bolo tu ticho tak nemohol zaspat,tak sme v spalni pustili TV,nevidi ho len pocuje a hned zaspal tak asi bude zaspavat pri TV 😀
@katulka74 ahoj aj nam sa dasienka nalievaju tak viem co prezivas nas tiez niekedy je cely den umrncany a ked si da nieco do pusy tak sa na to jeduje aj na flaske a hrozne papa a aj stolicu ma riedku... a ten gel to podla mna vobec nevadi ze je od 5 mesiaca to je len orientacne keby mu to ma ublizit tak mu to ublizi aj v tom 5.mesiaci...
ahojte,nasa Emka ma tiez cely den rucku v puse a ked ju jej vyberiem tak sa zlosti, neviem ci jej idu zubky alebo co. a tak slinta, nestiham jej podbradniky prat. cez den jej menim aj 4 co su take mokre. kmotra ma iba o 4 dni starsieho syna od Emky a uz mu ide druhy zubok 🙂 No a este sa chcem opytat, dali sme jej zlate nausnicky pred 2 mesiacmi, zo zaciatku mala v dierkach hnis tak som jej cistila liehom aj framykoinom, potom to preslo a vcera som si vsimla ze jej jedna nausnicka scernela. na nete som citala,ze to moze signalizovat aj nejaku chorobu alebo zapal v tele, nestretli ste sa s tym?
jooooj kočky nudim sa ako slak 🙂 po chaotickych sviatkoch som doma len s domcom a nudim sa ako blazon...ani tu nikoho neni ani v TV nic, kamoska ma navstevu mama je prec nemam sa cim zamestnat 😒
@jana0706
@nelynka18 novidite, a povedala mi ta kamaratka ze aj dr to povedala ze jej dava puding a nic jej nepovedala.
Dnes mala Nelka oslavu narodenin zajtra ma 4roky... ako to ubehlo ze 4roky 🙂 naozaj to vidime len na tych detoch ako ten cas ubieha. Oslava prebiehala v pohode pokial Linda nezacala plakat a to sa zrazu stupnovalo az uplne vrieskala a bola vystreta ako lata,brusko ju bolelo som skoro plakala s nou a myslela som ze pojdeme na pohotovost,ale nastastie to po pol hodine uplneho skrekotu prestalo.Chudatko moje malinke,som mala vcera a dnes na obed segedin tak asi to jej urobilo sarapatu ☹
@jana0706 suhlasim s tym o tom pudingu ... Tiez to nepochopim. Aj ja poznam jednu babu,,, ma o mesiac starsie babo nez moja Adelka... Najskor kojila, potom iba odsavala, lebo mala koliku, tak to bolo "lepsie" z flase, neskor si dala pichnut injekciu na zastavenie mliecka, lebo kolika bola stale horsia a horsia, a vraj to bolo materskym mliekom,,, presli uplne na nutrilon... Kolika "prestala",,, Samozrejme po tyzdni na UM sa to vratilo (takze injekcia bola "zbytocna"),, casom zacali uz skusat aj pribinacky, pudingy (vanilkove - tie s tou slahackou ) To vsetko behom 3mesiacov sa udialo... Teraz uz mlieko ma iba rano a vecer, a inak je na tuhej strave uz mesiac ... Mala je asi tolka ako Adelka na vysku,,, ale nozicku ma sirsiu nez Adelka dve dokopy 😀 Ale je silna,,, uz pevne stoji na nohach,, sediet oblozena vankusikmi skusala v 2mesiacoch 🙂 takze su hocijake maminky 😉
ahojte ,kocky si uz neviem rady maly uz druhy den cele dni reve, ale koliky su vraj polhodku po jedeni, on hned ked sa naje, pritom sa aj vykaka, masirujeme, obklady davame a furt je nepokojny, kvapky na koliky berie
@katulka74 aj ja som dávala gélik na ďasienka, ale ani nestihol mať účinok, malá mi ho zlízala ešte z prsta :D a tiež je od 5.mesiaca, ale čo mám robiť, ked sa malej tlačia zúbky pod ďasienkami už v 3.mesiaci!? Ale my ho už ani nepoužívame, asi 3x som skúšala, efekt nula bodov :D
@tinika no náš tiež plakával hneď keď sa napapá,a ja som sa tiež držala tabuľky že 5krát po 150 ml,ale niekdy nevydrží a musím mu zarobiť aj šiestu dávku.ždy som ho naťahovala aby ešte chvíľu vydržal,že ešte má čas do ďalšieho papania,ale reval jako tur,tak som mu dala skor,a preto mu vyjde niekedy aj 6 krát za deň.Doktorka mi povedala,že to nevadí,len nech mu dám,každé dieť aje iné,a každé má iný apetít.Tak mu skús dať viacej,moj jeden krát vypil až 190ml,uvidíš,či to pomože.
ja mu nedavam podla tabulky ale cca po 2-3 hodkach ked chce alebo spi a neskor len som pozerala ze kolko ma jest ked furt reve ale to teraz len dva dni uz bolo dobre a dakedy vypije len 60
@missy97231 OMG! Tiez take zeny nechapem, hocake umeliny cpat do malych babatiek....ak sa neda kojit, tak treba najst co najvhodnejsiu formulu a az ked je zrelsia traviaca sustava, tak zacat s PRIRODNYMI prikrmami. Fuj, ja by som ani 6 mesacnemu nedala prikrm z obchodu, kde to este kupovany puding..ale pravdu mas, su hocijake matky...a davat sediet dvojmesacne dieta? Kurna, to je fakt Matka roka! Jaaaaj, takym "mamam" treba babiku a nie zive dieta:/ dalsia story su vselijake choditka a voditka na deti.....to ked vidim, az mi je zle. Potom sa cuduju, ze deti maju skoliozu, ploche nohy a zle navyky. Ach jaj!
@tinika skuste pred papanim pocvicit, nech sa aj trosku viac unavi a aj sa mu rozhybu crievka, po napapani a odgrgnuti ponosit hore ritkou aby sa vyprdkal a namiesto kvapiek vyskusaj kminovy odvar pred papanim - staci za cajovu lyzicku. U nas zabral daleko lepsie nez espumisan. Btw, koliky, resp kolikovy plac je vecerny a ak tomu rozumkem, tvoje mimi place aj cez den. Prdka dobre ci nie? A tiez mi napadlo, ci neplace od hladu alebo od unavy. Spava cez den dost?
@tinika a nemoze mat rastovy spurt ci ako sa to pise?
@rough tak, tak... Su hocijake matky.. ☹
@rough prepac,ze sa do vasho rozhovoru miesam ale dovolim si oponovat v tych choditkach a voditkach....ked sa uzivaju spravne a malo nemyslim ze by to mohlo tak uskodit.nas risko bol od 4 mesiaca v pavuku samozrejme len v malych intervaloch a je zdravy ako repa 🙂 ziadna skolioza,ploche nohy ani nic podobne....on bol cvalik cize tak o mesiac popredu s rastom a dominik je take tintitko tak planujem az od 5 mesiaca davat na 10 minut denne do pavuka ked je vypodlozeny nevidim v tom problem...a s tym sedenim nas ma tiez fotku ako sedi oblozeny vankusmi v 2 mesiacoch 😀 samozrejme na 5 sekund...kazda matka ma inu formu vychovy a z vlastnej skusenosti cim viac sa staras tym viac je dieta chorlave....vseliake vitaminy,spravne stravovanie,spravne a tabulkove dokrmovanie...ja sa riadim svojimi detmi kedy a co potrebuju vtedy to dostanu a tak isto dovolujem im to na co uz maju ...nie je dieta ako dieta niektore je pevne ine slabe a podla toho sa treba riadit.to je moj nazor a tym sa riadim.samozrejme,ze ti neberiem ani tvoju vychovu a tvoje nazori...kazda sme ina....len netreba hned titulovat formou "matka roka" 😉 pretoze aj ja som pouzivala pavuka a tiez som davala prikrmi aj s obchodu a sme tu ma 4 roky a bol asi 3x chory 🙂 a ked vidim tie tabulkove deti co mali vsetko zakazane este sa ani nenarodili,tak vidim aky je to rozdiel....nastupia do skolky ani 1tyzden nevydrzia byt zdrave 😒
@nelynka18 ahoj.. Mas pravdu, ze kazda sme ina, a kazda si svoje dieta vychovavame tak ako chceme my 🙂 ale...aj tak si myslim, ze na vsetko maju deticky cas... Ci na sedenie, stavanie sa, byt v pavuku, alebo na pudingy, ci pribinacky 😀 Samozrejme niektore z nas uz by boli najradsej keby sa uz deti narodili s tym ze vedia rozpravat, chodit, citat, pisat 😀 Velakrat mam taky dojem z niektorych mam 😉
@missy97231 s tym pudingom suhlasim to urcite nieje spravny start v stravovani...ja si uzivam to ,ze je dominik este take miminko lebo ani sa nenazdam a bude vediet vsetko to co si tu napisala 🙂 samozrejme nejdem pisat,ze neexistuju mami co to naozaj prehanaju ale tak isto je aj prehnane aby sa od vsetkeho babo ochranovalo a vsetko sa nechavalo napotom 😉 ja vas chapem o com ste si tu piasali len ten titul sa ma trocha dotkol kedze aj sa patrim medzi maminy co dietatko nebalia do perinky do pol roka 😉 🙂
@rough hore dupkou nemozem, ma reflux by sa pogrcal a aj ked dam mlieko s čajom hned za sebou sa zgrca tak davam neskor, spava ako kedy, niekedy menej ale mam pocit ze cim dalej lepsie tak 12 hodin určite vzdy a prda dobre hoci občas s rurkou musime ale ide z neho vzduch a aj tak plače
@missy97231 tak asi aj to len nepamatam pri starsom ze by take bolo ale kazde dieta ine
my sme tiež prvé dieťa dávali do beháka,ale asi to bola veľká chyba,pretože potom nevedela padať na zadok,proste sa prekotila celá ako panák,a ešte chodila po špičkách,to preto lebo sa v tom pavúku odrážala,toto druhé neplánujem dávať do žiadneho pavúka.
@nelynka18 ani ja nebalim,,, a prveho som teda vobec nebalila :-d adelka iba 2mesiace bola v perinke... A hej,, mame si uzivat a vychutnavat ked su este babatka... 😉
Ahojte, babule!!!!! Aaaaasi si ma už pamätáte len sliepňavo, ale ja na vás tak často myslím. Odkedy som poslednýkrát napísala sem do októbroviek, popísali ste ďalších viac ako 400 strán. To už asi nedočítam 🙂))))
Som nejak vytlačila chatovanie z mojich dní, keďže tehotná som chodila do práce a zvyšok celý venovala staršiemu Janíkovi a teraz som, pravdaže , doma, ale ťažko sa mi hľadá čas na netovanie. Ale hlavne kvôli netu a aby som bola online pravidelne, som si zaobstarala laptop, takto je to reálnejšie. Chodiť do pracovne a tráviť čas v zvláštnej izbe pri desktope sa nedalo, stále som musela odbiehať. Toľko na úvod.
Dovolím sa nejak po dllllhom čase uviesť. Miško sa nám narodil 22.10.2011 ráno 3750g a 53 cm. Teraz má cca 10 týždňov, v deviatich mal 62cm a včera 6450g. Narozdiel od Janíka, Miška plne dojčím, som za to na seba pyšná, keďže pri Janíkovi som sa vytrápila... Je to neporovnateľne jednoduchšie, praktickejšie, ostáva mi podstatne viac času, peňazí a slobody ako pri fľaškovaní s Janíkom.
Pokúsim sa nejak u vás zorientovať a pripojiť 🙂 Zatiaľ pozdravujem a , s menším prestojom, KRÁSNY ROK 2012 želám!!!

Ahojte, vôbec nemám čas sem chodiť, tak sa vám len trošku ukážeme a zase sa ideme sebe-si venovať 🙂))) paaaaaa