Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 oni niektore tie hracky asi tak vyrabaju...my mame hojdacie kresielko a maly tiez nedociahne na hracky, moze sa len pozerat 😀 tak to riesim ako ty a vzdy mu tam zavesim dlhsie nieco dlhsie na co dociahne...
inak baby pisete tu ze deticky vam nechcu lezat, ze by sa len pozerali...nas maly to iste (v kociku sa rozplace hned ako sa zobudi lebo nic nevidi a ja musim upalovat domov, zato ked sme boli v piatok nakupovat v Eurovei a kocikoval sa vo vajicku tak dokazal dve hodiny spokojne okukovat vsetky tie svetielka naokolo)...ale doma mi vydrzi dlhsie lezat pod farebnou hrazdickou - bucha do tych hraciek a rozprava sa s nimi, je to super...a aj pod kolotocom v postielke vydrzi pekne lezkat, ale nie vzdy, len ked ma na to naladu...
@jana0706 no tak neviem ako to teda vymyslaju 🙂 no uz su nase deturence zvedave a vsetko chcu vidiet 🙂 nas ma v kocari hracku jednu zavesenu a druhu pripevnenu na boku vanicky a ked sa nahodou niekedy prebudi tak si ich obzera a znova zaspi...jemu skor potom vadi,ze sa nemoze hybat pretoze je naobliekany 😀
@lolko_lenka u mňa je to presne rovnako 🙂 tiež som si najprv pochvaľovala aké mám super vlasy, dokonca každý kto ma stretol mi vravel že mám nejaké dobré vlasy 🙂 a teraz toto 😠
práve malá zaspala vo vajíčku úplne sama 🙂 🙂 normálne nechápem, pekne sa hrala s hrazdičkou cumlala pršteky a zrazu zavrela očká 😵
@zuzkazv mne tiez neskutocne padaju vlasy, uz som sa dala min. tyzden aj ostrihat a nepomohlo :( su proste vsade, same chumace, ked si zmyvam vlasy. musim rovno vycistit aj odpad, lebo sa upcha a ked sa rozcesavam, tak plne umyvadlo...v postielke, v posteli, su uz vbite vo veciach - no proste hruza, ide mi to na nervy. Citala som, ze je to u kojacich maminiek normalne, ze vraj to dorastie 🙂 tak snad nebudeme coskoro holohlave 🙂 🙂 🙂
@lolko_lenka ako tiez ma to prekvapilo, ze sa to ockovanie posunulo,,, ale asi co doktor to iny zvyk.. A vyznaj sa potom. A tiez mi prospieva fajne, tak neviem o co mu ide 😀
ahojte....my sme po dvoch tyzdnoch zazehnali sopliky, vcera sme uz nemuseli ani odsavat!!!!! malinka bola vcera nekludna, myslim si stale, ze kvoli zubkom!
potrebovala by som radu.....uz dva tyzdne nemozem spat, zaspavam rano o tretej-stvrtej...mala sa budi o siedmej, takze potom uz je spanok nula bodov....pred dvomi dnami dolahla na mna total vycerpanost az mi bolo zle od unavy, vcera som spala az do obeda, len som vzdy malu obriadila a potom poslala na prechadzku. neviem co robit! tak malinka ma celkom rezim a ja nemam!!!!!!!
ahoj baby....
mam zmiesany pocit z nasich susedov ☹ maju asi 30 rokov a 4 mesacne dievcatko.su trochu extravagantny ale sak to by nebol problem.vzdy maju v celom byte pozastierane,s kocarom som ich videl 2krat a vcera bol muz na pivo u nas v hospode a ze ona tam nabehla rozvalila dvere napita a nadavala ze ten jej k...t ju vymkol a ze hento (ako jej dcera)len revalo....a ze si tam sadla k neakym chlapom a sedela ked moj muz po hodke odchadzal tak stale tam bola....mne je jedno co robia ale stale mam v hlave tu malu je mi jej luto ☹
a ozaj od vcera sa nas snazi prevratit z chrbatika na brusko a skoro sa mu to dari 😵 😵 keby este nohu prehodil tak by sa prevratil sikula 🙂
@nelynka18 Ahoj! Aj nášmu sa v lehátku páči, ale hračky dočiahne, ale tak sa rozjaší, že ide z neho vyskočiť normálne. No ten puding, fuuu to asi nie, a jahodový, to už vôbec, farbivá a príchute. Ja som začala dávať to odšťavené jabĺčko, ale len každý druhý deň. Ale začal sa mi v noci budiť o jedno jedenie viac, tak som rozmýšľala, že sa poobzerám po nejakých kašičkách zahusťujúcich mliečko. Sú síce od 4 mesiaca, ale však za 10 dní bude mať malý 4 mesiace, a podľa mňa mu to mliečko na noc nestačí, však vždy spal od bábätka rovnako od 21,00 do pol piatej a teraz sa začal budiť aj o jednej, a robí jak divoch kým zarobím mlieko, muž ho natrása chodí s ním a on vyskočiť z kože ide od hladu. A asi už má aj vyše 7,5 kg, pred sviatkami mal 7160g, ale stále ťažší a ťažší. Náš sloník malý!!! Vidím, že aj ostatné píšete, že už sa im veru moc spať nechce cez deň doma, a my sa aj stále nosíme, bavíme, hráme, srandičky.... však sme ho chceli a aj chceme, tak je na 1 mieste v rodine.
Počuj ty sa nudíš, ja z Teba odpadnem, mohli by sme nejaké stretko dať, čo ty nato? Odkiaľ si presne? My prerábame v Trenčíne dom, tak na jar ak sa troška oteplí, ja by som prišla, a zastavila by som sa aj tam u nás akože vraj na chate, moja mama to má po dedkovi, a pred Vianocami začali s mojím mužom, že len vymeníme kotol, a je z toho už prerábka, kuchyne, kúpelky, radiátory....vraj tam budeme chodiť na víkendy, no som zvedavá, ale tak aspoň ja sa tam občas vyberiem....
Štvrtok, piatok ideme aj muž aj ja s mojou mamou na školenia, teda dvomi autami každý do iného mesta,malý bude s tetou čo mi strážila malú, sa mi nechce, ale čo už, keď sa má trocha zarobiť, je to pre nás pre všetkých, a to celý január by tak malo byť, uvidíme podľa toho ako sa poprihlasujú ľudia. Aj tak do koca roka asi tú firmu zruší.
@bv_alexandra no aj ja som kukala na tu flasu ze co je to zac... je na nej pisane vsetko len v naglictine a je tam, ze antirefluxova... a celkom pomaha tak som rada 🙂
@jana0706 mna vzdy strasili, ze ekd nebudem do prazdna ze odsavackou mlieko stracam, ale uz nemam sil a tak vzdy max 250 na jedno dosatie a ostatne kaslem na to... uff proste je to narocne...
@zuzanazuzana uz sa tesim aj ja na tu avent elektricku bo mi o chvilu odide ruka uz asi z tej rucnej ☹
@katulka74 ahoj, dakujem ale asi radsej si kupim tu avent rucna sa mi velmi paci a verim ze aj el. bude fajn
vidim ze tu riesite prikrmi a ak mate deticky na MM tak naozaj staci od pol roka, im netreba nic ine a tie an UM vraj by mali od 4. mesiaca... ale prepana urcite nie puding 😨 treba zacat zeleninou a az potom ovocim a kasicky urcene pre deticky....
idem sa vam pochvalit... chpdome na masaze k jednej skvelej fyzioterapeutke, ona mi vzdy ukaze co a ako a ja potom masirujem doma.. Drobec to ma velmi rad a aj mu to viditelne pomaha, kedze kvoli srdiecku nemozeme cvicit vojta aj toto je uplne super 🙂 mame z toho radost
@zuzinka_26 ahoj, ani nasa Emka nezaspi sama v postielke, bud zaspi pri kojeni alebo ju musim nosit na rukach kym nezaspi. a aj ked zaspi na rukach tak sa niekedy stane, ze ked ju polozim do postielky tak spusti plac a zase ju musim zobrat. niekedy uz som unavena lebo je uz tazka a tak ma boli chrbat. neviem ako ju naucit aby zaspala sama.
@zuzaxa ahoj.... este ze tie lehatka vynasli 😀 tak si uz troska zacala experimentovat?super ja sa na poradni dohodnem s dr. a tiez koncom mesiaca nieco vyskusame...no tak vyskusaj su vseliake kasicky...pri riskovi som davala hami hajaja,bola fajn 🙂 no pekne rastie ten nas suchar akosi nechce priberat ma len 5,5 kila ale co ved to neni az tak malo nie 🙂 no jasne kludne ked budes mat ist niekedy okolo PB tak sa ozvi...my byvame stale tu na sidlisku pri tescu neviem ci to tu poznas...do domu pojdeme az pred letom vsetko hrozne trva 😠 tak sa ides skolit aspon na chvilu budes rozmyslat nad niecim inym ako nad malym i ked mozno budes o to na neho viac mysliet 😀 😀 a kto ma rusit firmu?
@zuzinka_26 no asi mame rovnake problemy 🙂 mne cez cele tehotenstvo tusim nevypadol ani jeden vlas, aj moja kadernicka mi povedala ako mi fajne zhustli vlasy, ale teraz mi tak padaju, tiez sa bojim, ze o chvilu mi na tej hlave neostane ani jeden 😒
@missy97231 podla mna tym nic nestratite ked sa to ockovanie trochu posunulo, ja by som mojho maleho do roka najradsej vobec nedala ockovat, ved tie ockovacie latky obsahuju rozne svinstvo...ale dam ho zaockovat tak ako povie doktorka, no keby nam to chcela posunut vobec by som sa nehnevala...
aj Emka sa rada hraje v lehatku a bucha si do tych hraciek ostosest 🙂 alebo z neho pozera telku, asi na nej bude zavisla, dokazala by na nu pozerat aj cely den v kuse. na chrbatiku lezat sa jej uz tiez velmi nepaci, ona by sa len na rukach nosila a vsetko chce vidiet. vase deticky su radi na brusku? ani hlavicku sa jej nechce velmi dvihat, vydrzi len chvilu aj to s placom 😒
@nelynka18 Mamina podnikala s tatinom, majú firmu už skoro 17 rokov či koľko, len zomrel a je na všetko sama a má 62 rokov, môj muž má svoju firmu stolársku a ja som u maminy iba na papieri, ale ak treba pomôžem jej, ale nestačí na všetko sama, a ani sa jej už neche, vidím to na nej, stále čakáme na dedické, už od septembra, tatino nič za života neporiešil, a je tam celá firma, autá, domy a byty naše, ešte aj posratý vozík za auto a žigulák storočný čo je u babky v garáži je tiež na neho, takže asi za to to tak dlho trvá. Tatino chcel, aby som to prevzala aj mama by chcela, ale ja nechem, nebaví ma to extra a pri deťoch to nejde, muž ide ráno príde večer a ja si to nemôžem dovoliť podnikať keď sa im chcem venovať, som to zažila naši začali podnikať keď som bola druháčka a to stále len firma, firma , firma.... Všetko riešili doma,nemohli pred zamestnancami liezli si aj na nervy... Na jednej strane mali sme peniaze, ale rodina už to nebola nikdy.... A to sa mi páčilo ako som s mojím mužom začala chodiť od 16 aj k ním domov, že oni neriešili stále peniaze, oni ich nemali, riešili nedostatok, ale u nich to bolo také iné ako u nás. A preto ja by som si rada našla prácu takú, že od pol ôsmej do pol štvrtej, najlepšie na škole na výške, mám to aj na pešo od domu a aj som tam strávila 8 rokov, uvidíme, ešte je čas. Skôr ako bude mať 3 roky nenastúpim do roboty. A u nás vo firme, je to také nárazové celý január školenia a potom aj 3-4 mesiace nič, podľa toho čo uzákoni vláda, tak my vlastne školíme nové veci pre učtovníčky, a to v okolitých mestách, býva aj v PB musím sa spýtať, ak by sme tam boli tak ti dám vedieť. No a to sa ide koľkokrát aj o pol šiestej ráno z domu, lebo my tam musíme byť prví, a počasie do toho.... Je to náročné , lebo či si chorá musíš ísť, a zato aj tatino bol zrobený. Šoférovať, robiť, poobede zase do firmy chystať a nakladať na ďalší deň Býva občerstvenie, kávu varíme my a nalievame do termosiek vždy večer pred tým dňom, a to robí teraz všetko mama sama, ja som jej chodievala pomáhať, ale ako je malý tak sa nedá. A muž ju berie autom, ale teraz majú byť po dve školenia za deň. A to zase kvôli konkurencii, lebo ak nedá školenia ona skôr, predbehnú ju a k nám už neprídu. A čo ma má na tom baviť??? A to čo sa zarobí teraz tak z toho sa potom žije celý rok, aj výplaty , máme dve baby zamestnankyne. Ešte marec býva plný školení, býval aj december, ale tento čo bol boli 3 školenia, čo je málo. Prišla aj tá kríza a firmy už nepošlú preškoliť 6-7 zamestnancov, ale len jedného. A tie tety z ministerstiev čo prídu prednášať, tak chcú za jeden deň aj 700 eur, a ich nezaujíma či tam máme 25 ľudí alebo 120 ľudí. A keď má na tom mama ešte aj zarobiť..... Neláka ma tá firma, nakoľko ekonomické záležitosti, nerozumiem sa im, ja som študovala iné veci. Možno je to škoda, lebo už má aj stálu klientelu, ale ak sa nerobia zákony žiadne, a teraz zase voľby, bude hluché obdobie kým príde nová vláda a porobí nové zmeny....
@jana86 @zuzinka_26 @zuzkazv @lolko_lenka mne tiez v tehotenstve krasne zhustli vlasy a teraz padaju, vraj je to tym ze od isteho obdobia v tehotenstve prestanu vypadavat a po porode to potom "dohanaju", tym duplom ak kojime...ja som si ich bola dat podstrihnut a trosku premelirovat v jednom dobrom kadernictve v meste (som sa muzovi na tie vlasy stazovala a tak ma tam objednal 😀 ) a odvtedy mam z toho lepsi pocit...a chcem zase zacat brat tie vitaminy Materna DHA ako v tehotenstve, pisu ze sa mozu aj pocas kojenia a predsa len kojenim sa nam urcite odcerpava vela zivin a moj vyber zeleniny a ovocia je velmi obmedzeny kvoli malemu...
@jana0706 u mna je to podobne, plne kojim,cez tehotenstvo vlasov kopec a teraz su vsade len nie na mojej hlave,a nevadi mi ze mi padaju, lebo to tak ma byt ale ze su vsade po byte, furt musim potom vysavat...a beriem calibrum mami, je aj pre kojace a tiez zelenina a ovocie koli maleho brusku sa moc nesmie a ja som bola hodne na zeleninu zvyknuta tak mozno aj to mojmu organizmu chyba
@lucy56 ja tiež plne kojím,vlasy padajú,beriem calibrum,ale jem aj vela ovocia a zeleniny ked že mi ostala tehotenská cukrovka ☹ a malý v pohode,ked nie dáme espumisan 😉
v puse máme 3 biele bodky tak neviem či nám už nejdú aj zúbky či čo to je , ešte pôjdeme na očkovanie tak uvidíme
@zuzaxa hm no v tom ta plne chapem 😔 podnikat je fajn ale za takych podmienok a pri dvoch detickach je to o drzku... moja mama bola na nas sama az kym si nenasla priatela a tiez nemala moc casu bolo pracovne vytazena a viem co to je ulohy som robievala so starsim bratom....tiez som rada ked sa o deti postaram sama a nemusim zatazovat celu rodinu so strazenim ale niekedy to nejde...tak ak mas prilezitost robit na skole nieje o com i ked firmy bude skoda kedze tvoji rodicia ju maju tolke roky...a mamina si uz tiez zasluzi oddych 🙂
@lucy56 ja som tiez uz zacala pomaly pridavat, k mrkve a petrzlenu sme minuly tyzden vyskusali brokolicu a fazulky Mungo a v pohode, kukuricu zvlada uz dlhsie...rajcin som zjedla len par kuskov na chlebickoch a sice mu to nevadilo ale aj tak ich nebudem jest, je to alergen a tie z obchodu su teraz v zime urcite aj plne chemie..
@lucy56 hej diagnostikovali mi cukrovku I typu a mojím najlepším priatelom do konca života bude a je inzulín ☹
no mne bol vyhádzaný minule ten starší,ale fakt neviem z čoho,bral aj tabletky
s malým sme zase boli na kožnom tiež bol vyhádzaný ale to mal niečo čo majú také malé deti s pokožkou,ale zmizlo to,som sa bála či nie nejaký ekzém(atopický..)
ja mám zase brušnú kylu a neminie ma asi operácia,joj, všetko sa na mna lepí
prosim o radu, co robite ak sa vase deticky nemozu vykakat? nas Matusko sa teda poriadne natrapy z toho nutritonu... :( zahusti mu to mliecko ale aj to co ide von a chudacik az bolestivo place kym zo seba nieco dostane:(
@katuska_za daj probiotika biopron...ja som mala ten isty problem z nutrilonu extra a luckaprima mi odporucila tieto prbio a od prveho sacku kaka sam a tak ako ma 🙂
@katuska_za mi sme tiez zle kakali, tak nam doktorka poradila biogaia - su to tiez probiotika a zabrali nam skvelo pekne kaka sama inac sme museli pomahat rektalkou:(
Ahojte žienky a bábätká 😵 malá Emmka je tiež šikovnučká a ťahá sa hore, neposedí, mení sa nám zase denný režim a teraz častejšie kojíme- asi prišla laktačná kríza. Zajtra ideme na poradňu a majú nám dať očkovanie, ale uvidíme, keď toľké píšete, že vám to lekárky presúvali. Každopádne, pre istotu už mám kúpený paralen 100...
Začala som chodiť s malou na kurzy masáže pre baby 😵 je to fajn a malej sa to páčilo, len ku koncu sa jej už nepáčilo ležať, tak som ju musela ďalej masírovať na mne v polosede 😀
Ale ja mám problém- teda až dva....jeden je ten, že v novembri som už dostala mrchu, ale v decembri neprišla a vlastne doteraz neprišla, tak teraz neviem, či je to tým, že sa ešte len cyklus rozbieha, alebo to je tým, že aj pred tehu som posledné asi 3 mesiace mala problémy s tým, že mi dosť meškávala...veď aj preto sa nám Emmka podarila 🙂 Čo poviete? V piatok chcem ísť ku gynekológovi, tak dúfam, že sa mi to nejako podarí vybaviť hneď ráno, lebo mm ide do robotky a ku malej mi veľmi nemá kto prísť...nejako by som to už vyriešila, ale šlo by to ťažko...
No a druhý problém je tiež na gynekológa....raz som bola na plavárni, to som tu vtedy aj písala...no a od vtedy mám taký žltkavý výtok každý deň, takže stále nosím minimálne intímky a zdá sa mi, že má aj zápach....takže sa už normálne "teším", čo za svinstvo som to chytila... 😖 a to ja plávanie milujem, takže neviem, ako bude ďalej...
Ahojte mamičky,darujem neotvoreny nutrilon 1 -800g s dátumom spotreby 19.11.2012.zakúpila som ho v júli 2011 ked sa mi narodilo babo pre prípad že by mi nestačilo mm,avšak nikdy som ho nevyuzila.v pripade záujmu ma kontaktujte cez ip.
@katuska_za Ahoj my sa tiež plne kojíme a papáme aj Nutriton. Na začiatku sme mali koliky a tak sme užívali sab simplex, pred každým kojím 8 kvapiek. To mi poradili v nemocnici. Kakala asi každé 4 dni, tiež dosť husté, ale bez nejakého trápenia. Teraz pomaly vysádzame tie kvapky, užívame ich len ráno a večer a 2x do dňa jej dávam 20ml čajíku. Taký od hipu, od 2.mesiaca , obsahuje aníz, rumanček a fenikel. Je pravda, že tá stolica je dosť hustá, ale nie je sa čo čudovať, keď ju mávame tak zr

@zuzkazv ani nehovor, asi nebudem mať o pár dní už ani jeden.... ja si nedávam nič, lebo neviem čo môžem, ale už som rozmýšľala, že sa popýtam v lekárni. Zo začiatku som si ešte pochvaľovala, že ako mi spevneli vlasy, paráda a teraz, asi posledné 2-3 týždne je to katastrofa, už sa bojím hrebeňa :D