icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tunzal
11. jan 2012

@misickab3 nemerala si nemá horučku, ja som jej po očkovaní hned dala čípok, síce nemala horúčku len zvýšenú teplotu 37,7 po odrátaní, aj moja vtedy spala jak zbitá a papala aj ovela menej ako predtým. na druhý den sme ešte tiež mali tak doobeda zvýšenú a potom jej už to prešlo, a vrátil sa aj chuť do jedla. pozri sa či náhodou nemá zapálené miesto vpichu, aj to jej môže bolieť. držím prsty aby vám to už dneska bolo v pohode. 🙂 🙂 🙂

nelynka18
11. jan 2012

@d_anica
@tunzal mne sa najskor zdalo,ze tam je hnis ale teraz sa mi to nezda,ze by tam cosi bolo...velkostou je to skoro take iste ako pred tym mozno o kusok vacsie...uvidim na poradni ale asi tam hnis nie je len sa mu to troska zvacsilo,no asi nas tiez nebudu ockovat...uvidime dakujem 🙂

katuska_za
11. jan 2012

Ahojte, citam ze riesite ockovanie TBC este z nemocnice... nam sa to tiez stale nemohlo zahojit a vznikal stale hnis tak nam to doktorka vytlacila este v decembri a teraz uz nas ockovala minuly tyzden bo to na pleci bolo uz zahojene krasne🙂

katuska_za
11. jan 2012

@d_anica v poslednej dobe to riesime spankom na balkone lebo nic akosi nestiham, ale urcite by som sla rada , mozme sa dohodnut na piatok aj s Jankou ak budes chciet okolo druhej pri poste🙂 dame si este vediet

nelynka18
11. jan 2012

@d_anica
@tunzal akurat som volala s dr. a povedala ze je to ok pokial to hnisa same a pokial to nebude enormne velke nemam sa coho bat.tak fajn 🙂 a vraj mu to mam raz denne vycistit liehom...aj vy tak mate nakazane?

tunzal
11. jan 2012

@nelynka18 nám vravela že ked to vytečie tak betadine krémom dva dni a nič iné, keby to ešte hnisalo tak zas to iste, ale ako to vytieklo naozaj na 3 den už to bolo v pohode, je tam ešte taký menší pupák ale už bez hnisu.a že len vtedy by ju neočkovala keby to bolo nad tých 13 milimetrov.

nelynka18
11. jan 2012

@tunzal mne sa zda blbost mu to natriet liehom kedze to ma vyschnute....neviem ci mu to mam potriet 😨

baby pozrite ako maly internetuje 😀

tunzal
11. jan 2012

@nelynka18 aj mne to pripada divne ale čo už, snad vie čo hovorí, ale aj ked to nenatreš podla mna to ssa zahoji aj tak

katuska_za
11. jan 2012

@nelynka18 ako ti krasne dviha hlavinku... nas taketo robil ked mal 3 tyzdne a teraz to akosi zabudol.. lenivi je nechce sa mu.. ruky da dozadu ako tulen ☹

nelustek
11. jan 2012

takto mi vecer baby pozovali..

muzovi sa zda ze Nelinka trochu ziarli..nedava to najavo ,len chce byt co najblizsie pri nas stale sa tuli k nam a ked sa zacneme rozpravat s lindou tak sa dava tak aby sme na nu nevideli,ale stale sa pri tom usmieva a je mila aj na lindu.Takze som si to nejak nevsimla

misickab3
11. jan 2012

@tunzal vieš čo, o piatej sa potom zobudila, teplotu nemala, ale som jej dala studený obklad na miesta vpichu...ale potom keď večer zaspala, tak začala tak od bolesti plačkať, takže som jej tiež dala čípok...ale teplotu nemala...no ale ráno o pol siedmej, keď som ju kojila, tak sa mi zdala teplejšia- mala mierne zvýšenú teplotu- 37,4° takže som jej znovu dala čípok. Teraz mi spinká pokladík už skoro dve a pol hodiny v izbe pri otvorenom okne 😵

Dievčatá, mám úžasné bábo....ráno, ako som jej dala čípok proti horúčke a nakojila som ju, prebalila, tak som ostala ešte taká unavená, že som potrebovala ešte ttrochu si pospať...predstavte si, že Emmka ležala vedľa mňa na posteli len pri tlmenom svetielku tíško ako myška hodinu a 15 minút, kým som ešte ja spala....ona vôbec nespala, len sa pozerala okolo seba, okále otvorené a potom ma privítala nádherným úsmevom 🙂 toľko nevydrží ani pod hrazdičkou s hračkami...Emmka je ten najúžasnejší darček od Boha, aký som kedy dostala 😵

katuska_za
11. jan 2012

och zase som schudla dalsie kilo ☹ vsetky veci su mi uz strasne velke..... a sak jem jak za troch a furt ta vaha ide dole... manzel uz je z toho mimo lebo vraj uz nemam ten sexi zadok na ktory sa namotal a chce ho speeeet ☹

skusali sme vcera ten gastrotuss a nikdy viac... moj drobec vsetko vyvracal este pocas pitia takze som mu to ani nestihla dat aby to malo ucinok... nutriton 4ever az kym sa to neupravi... takze ak ma niekto zaujme o celu flasu - odobrate raz 2,5ml, mozme sa dohodnut 🙂 mne je na nic

bv_alexandra
11. jan 2012

@nelynka18 super aj mi máme taku fotku. jednoducho monitory to je naše 😀 Nely my sme boli dnes na poradni. neočkovali nas kvôli plecu a dr povedala že nič mu s tým nemám robit že tosa vstrebe alebo vytečie samo. mame prist za tri týždne na očkovanie, ale ak tam budeme vidieť hnis tak nemame chodiť.
Inak vážime 5560g a meriame 61cm. Sestričke sa veľi páčilo ako malý reční a smeje sa. Uplne tak schuti sa tam rehotal že nechápala z neho. 🙂

bv_alexandra
11. jan 2012

@katuska_za katka tak mu to skus dat na začiatku alebo pomedzi jedenie. Ale čo som sa ja bavila s dr tak gastrotus nie je na silný reflux len na ten skrytý kedy páli iba žáha ale sa nevracia. tak neviem.
nášmu malému to na tú zahu pomôže aj ked nie vždy. 😒

bv_alexandra
11. jan 2012

@katuska_za ešte sa chcem opýtať nevieš ani značku tej flaše?

nelynka18
11. jan 2012

@tunzal ja mu to asi necham tak ved sa mu to doteraz samo hojilo,tak na co do toho rypat,nie?
@katuska_za dakujeme,no on sa az na zapestia vspiera uz dlho,sikula moja 🙂 risko bol tiez taky lenivec,ze ruky dal vedla tela a jedoval sa... 🙂
@bv_alexandra aj u nas vyhrava monitor ci tv 😀 aj ja si myslim,ze nic netreba na to davat 😕 doteraz sa to hoji samo tak na co.mame podobne velke deticky 🙂 nas ked mal 2 dni do 3.mesiaca tak vazil 5450g a tiez sa so sestrickou vykecaval no co ved su to chlapi 😉 🙂

nelustek
11. jan 2012

ked sa tu bavite o ockovani na pliecku linde pred mesiacom hnis vysiel sam potom tam mala dierku ktoru casom vyplnil zas hnis a teraz tam ma krvavu chrasticku, je to normalne?

kucminka
11. jan 2012

@misickab3 bože ay,ja vám tak závidím,že vám tolko prespia cez deň,moj si teraz pospal cca pol hodinku,aj to som ho chodila ešte čičíkať,a už je vyspaný,a teraz je nespokojný,a stále mrnčí.Bože,to je hruza. 😒

tvojezlatko
11. jan 2012

Aj ja som rodila na konci októbra a nas ockovania ešte len čakajú...aj ked to proti TBC uz vyhnisalo a puklo len ešte stále je to červené. A cez den tiež malo spime, lebo vykecava.

jana0706
11. jan 2012

joj ako sa tu bavite o tych ockovaniach - sa mi ani nechce verit ze deticky uz maju tri mesiace a idu sa ockovat... radsej na to ani nemyslim lebo ja nie som velky zastanca ockovania, podla mna to je zbytocna zataz pre take malicke telicko, ale na druhej strane to chrani pred tymi chorobami, je to dilema...ale som rada ze aspon tomu tbc sme sa vyhli, ked tu citam ake mate problemy s tymi chrastickami...

jana0706
11. jan 2012

@nelynka18 krasne si drzi hlavicku, a uzasne ako je lezerne oprety na laktoch...nas sa sice tiez pekne dviha a aj sa mu to paci, ale stale sa len o vystrete rucicky zapiera, vsetko poobzera a ked uz potom nevladze zacne sa jedovat...

misickab3
11. jan 2012

tu je môj usmievavý kvietoček 😵

zuzanazuzana
11. jan 2012

ahojte....aj my sme dnes po ockovani.....ockovali nas aj proti rotavirusu druhu davku,aj do noziciek....no ako plakala.....ani papat potom nechcela a ked sa doma zobudila, tak zase malo papala a zase buva....dala som jej hned paralen cipok, studene zabaly, tak uz sa aj usmievala.
inac presne po 4. tyzdnoch sme pribrali 450g, takze mame 5400g a 63 cm.
a dnes som zazila aj sok so synom, zase zacina vystrkovat rozky, je to hrozne!!!!!!!! tazko mi je zo vsetkeho!!!!!!

aj ja davam fotku malinkej, skusame veci co jej kupujem, ale este su velke a stihla som jej aj suknicku zamokrit....je z nej velky smejo a strasne si ju vychutnavam!!!!!!!

d_anica
11. jan 2012

@nelynka18 nam nekazali nic natierat, ale myslim, ze lieh nemoze ublizit. nam kazali pozorovat a prist na kontrolu. ale ak sa mu to nevstrebe, tak neviem ci mu to budu musiet nejako cistit, alebo co 😖
@jana0706 ja som teda napriek horsiemu hojeniu rada, ze mame to tbc zaockovane. moja mama aj sesternica su mikrobiologicky, a obidve radili ze mam dat ockovat. ono to s tym vyskytom nie je zas az take ruzove

jana0706
11. jan 2012

@d_anica teraz od januara uz to nie je povinne, kazdy sa moze dobrovolne rozhodnut...ja som zase naopak pocula dost odstrasujuce pribehy, navyse uz sa to skoro nikde povinne neockuje iba u nas to bolo...kazdy by sa mal informovat o pozitivach aj neziaducich ucinkoch a sam alebo po porade s lekarom zvazit ci to potrebuje, navyse uz od prveho tyzdna zivota...

d_anica
11. jan 2012

@jana0706 viem, ze to uz zrusili, vsak nech sa kazdy rozhodne podla svojho vedomia a svedomia, co je najlepsie pre svoje dieta 🙂

bv_alexandra
11. jan 2012

@jana0706 nam povedali v nemocnici že sa musi zaočkovať kedže to ešte nebolo schválene zákonom 🙂

jana0706
11. jan 2012

@bv_alexandra no teoreticky sa to muselo, ale niekde sa dalo odmietnut, predsa len uz vedeli ze sa to bude rusit ...kamoska co rodila v oktobri na Antolskej tak bola proti, akurat jej zapisali do knizky ze odmietla a hotovo...

andrea679
11. jan 2012

ahoj baby, moc tu neprispievam ale čítavam vás tiež mam dieťaťko z oktobra 2011 🙂 a chcela by sa vás spýtať či tiež keď kŕmite vaše deti fľašou a keď majú hlad počujete ako im to mliečko akoby "steká do žalúdka" alebo čo sa to vlastne deje môj synček totiž keď je hladný a hlce mliečko akoby týždeň nejedol tak normálne kedysi počujem také zvuky čudesné - neviem či sa mám báť alebo nie je to iba sem tam tak neviem a synčeka kŕmim rozbaleného leží si v perinke a hlavičku má vyššie. ďakujem

monia_
11. jan 2012

@andrea679 ahoj, mojmu to pocujem presne tak isto, normalne pocujem ako mu to ide do zaludka, tiez divne zvuky akoby prehltol pol litra mlieka naraz, to preto ze papa veeelmi hltavo, niekedy mu riadne zabieha...