Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@andrea679, @monia_ keď počujete taký hlas ako keby mlieko padalo do prázdneho suda je úplne normálne, znamená to že dieťa už predošlé krmenie strávilo a je riadne hladné 🙂 🙂 a ja som si všimla, že ked to "padanie" nepočujem tak zje menej naraz ako vtedy keď to počuť, vy ste to nevšimli? inak je to v pohode a je to normálne.
ja som rada že mi malá je zaočkovaná proti TBC, a iste si neodmietnem ani jedno očkovanie ktoré je povinné, neviem kto ako ale ja by som asi nezniesla keby sa náhodou dostala takú chorobu na ktorú som odmietla očkovanie. veď aj mi sme ich dostali, a prežili sme. práve ked som bola s malou na očkovaní mi doktorka vravela že už mi syn povinne nedostane ked bude mať 11 rokov preočkovanie. no to som nebola rada, len som sa jej nepýtala či sa to dá nepovinne preočkovať, lebo niečo také vravela že ani očkovacie dávky možno nebudú. tak neviem. 😒
@tunzal tiez neodmietnem povinne ockovanie,,, ale zase nemozem povedat ze nie som nervozna pred kazdym ockovanim.
@missy97231no to ani ja nemôžem povedať, možno ich viacej bojím ako moje deti 🙂
ahojte,my sme vcera boli s malym iba normalne na poradni a doktorka usudila ze uz je zdravy, mal nadchu minuly tyzden, pozrela tbc ze je zahojene a ockovala ho do oboch noziciek, strasne plakal a zle bolo ze potom sme este museli ist na ortopediu na nozicky, keby viem ze bude ockovat idem najskor,lebo ako plakal od bolesti metal sa pri sone a doktor bol nervozny z neho, potom mi este plakal celou cestou domov a ked som mu dala nurofen prestal, dnes sa zobudil a ma mierne zvysenu teplotu 37.6 po odratani, myslite ze mozme ist normalne na prechadzku alebo mam ostat doma s nim, zabudla som sa doktorky opytat
inak ma 6475g a 61cm
ahojte babulky, včera sme mali hrozný večer, malá mala kolikový záchvat ☹ . Bolo to strašné tak plakala od bolesti, chúdatko moje, o deviatej sme ju ešte raz kúpali a tá teplá voda trošku zabrala, ale napínalo ju ako strunku ☹ . No ale aspon viem že z čoho to bolo, som si povedala že ked už má 3 mesiace tak začnem jesť všetko nech si zvyká malinká na rôzne potraviny a ja tiež už potrebujem jesť pestrejšiu stravu lebo len chudnem a chudnem, a dala som si fazulovú polievku ale iba ten vývar a fazule som zjedla tri ale aj tie tri stačili na to že malinká mala taký hrozný bruška bôl ☹ ☹ . Takže moja strava ostáva "dietna" a mna už za chvílu ani vidno nebude 😒 Baby čo kojíte aj vy tak hrozne chudnete?? do toho mi ešte tie vlasy padajú .... no za chvílu už bude zo mna len kostra bez vlasov 😠
@jana0706 diky,dominikovi sa celkom paci na brusku ale az teraz pred tym tiez moc nechcel byt na brusku 🙂
@d_anica zatial mu s tym nic nerobim,vyteka to a je to vyschnute uvidime 🙂
dobre ranko
dnes idem na masaz po 100 rokoch aj s kamoskou a potom niekde na kavu sa tesim ako mala 🙂 vcera sme mali navstevu znami s niky ta mala teraz rok a svagrovci s malym matuskom ten ma dnes 2 tyzdne,hotovy blazinec 😀 chlapi sa nam potom odstahovali radsej na balkon 😀 ale tak ja mam radost ked sa takto stretavame uz sa tesim na jar 🙂 a tu su tie deturence
@zuzkazv no, neviem, či si pred tým už aj niečo pridávala, ale keď si začala strukovinou, tak to nie je zrovna najlepší štart pre dieťa...ja plne kojím a moja dcérka už dávno (klop, klop, klop) nemala koliku, alebo nejaké bolesti...ale za to nemôžem povedať, že by som mala diétnu stravu...už je oproti začiatkom pestrá...ale ja som začala postupne pridávať zeleninu- takže ku mäsu, zemiakom, ryžy, cestovinám, syrom, vajciam,mrkve a cvikle, ktoré som jedla od začiatku som pridávala postupne šampióny, červenú papriku, ľadový šalát, čerstvý a aj mrazený špenát, uhorku, cuketu, baklažán...no a najnovšie už som skúsila aj karfiol a brokolicu a bolo to v pohode 🙂sem tam si dám trošku orieškov(ale naozaj nie veľa), paradajky ešte nejem-len pyré, na čokoládu nereagovala zle no a snažím sa jesť aj také ako ovsenú kašu s ovocím a bielym jogurtom, či krupicu, kašu z prosa(mimochodom proso sa vraj odporúča na zlepšenie vlasov) takže si nemyslím, že by to bolo s tou stravou tak zlé 😉 ...čo ješ ty?
@zuzkazv ja teda kojim, ale vobec nechudnem, ba priberam! a stravu mam pestru davnejsie,,, nejak sa neobmedzujem od zaciatku, akurat nejem kapustu, nepijem bublinky,,, a mala znasa v pohode. Ale brala by som to chudnutie 😀
@misickab3 ahoj, aj ja som začala zeleninou a tú môžem takmer všetku,len už som chcela aj prívarky jesť - z toho sa dobre priberá ale teda fazulovy a šošovicový nemôžem, a ešte nemožem kukuricu a hrach to mi tiež nezvládla malinká, paradajky radšej nejdem ešte skúšať, asi sa vrhnem na jedlá z kysnutého cesta z toho by som mohla pribrať, lebo z mäsa ja nepriberiem - neviem prečo.
@missy97231 pošli mi aspon 5kg 😉 😀
ahojte kocky, chcem sa vas opytat ako dlho spinkavaju vasi drobci. Nasa mala mala teraz v utorok 3 mesiace a podla mna spinka dobre - az vela. Je velmi dobra, vnimava ... plakavala mi pri kolikach, mali sme ich asi 10x ale vzdy nam zabrali homeopatika. No a k tomu spinkanie. V priemere spinka takto: budime sa rano cca o 7, o 9 uz opat spinka a vydzi aj 2 hodiny, potom zaspinka este na hodinku okolo obeda a od pol druhej spi az do 17-18h. Potom nasleduje ritual okolo kupania a do dvoch hodin od prebudenia musi spinkat lebo zacne byt nervozna. Nocne spanie ma teda od 19-7h tromi 10 minutvymi prestavkami na papanie a prebalenie. Nie je to nejak vela? Ja by som to ani neriesila, tesim sa ze mame dobre dietatko, ale moja svokra (byvala detska sestra) ma vystrasila ze mala je urcite anemicka a ze to preto tak dobre spi. Ze vraj aj moj manzel ked bol 9 mesacny tak vela spaval a zistili mu ze je chudokrvny az tak ze mu museli dat transfuziu. Tak preto som vystrasena. Buduci tyzden v utorok ideme do poradne tak sa spytam dr. Len by ma zaujimal vas nazor a to ako spinkaju vase deticky, dakujem 🙂
babule ktore ste uz po ockovani davali ste detom ockovaciu latku proti pneumokokom tu co je plne hradena alebo ste si radsej doplatili? pred troma rokmi sa ockovalo tou drahsov tak neviem ci si mam priplatit co vam povedali Dr.?
@wewe22 Ahoj,ja som si akurát včera tento problémik pozerala na nete, a ak som to správne pochopila tak predtým sa očkovalo Prevenarom,ktorý bol proti siedmim kmeňom pneumokokov,teraz sa očkuje Synflorixom,ten je proti desiatim kmeňom a je bez doplatku, s doplatkom je Prevenar,ale už až proti 13kmeňom pneumokokov.My sme si vybrali tento,aj keď som čítala,že tie tri kmene čo sú navyše od synflorixu sa v Európe nevyskytujú,ale zas čo ja viem či z malej nebude cestovateľka? Tak nech je pre istotu chránená aj proti tomu.Dúfam,že som to zrozumiteľne napísala 🙂
Aj ja by som sa Vás,mamičky,chcela niečo spýtať.Dávali ste už svoje bábätka poistiť?Ja by som chcela len sa v tých poistkách nevyznám.Uvažovala som nad poistením Farbička v Allianzi,ale tu na koníkovi som nenašla zrovna pozitívne reakcie,tak neviem.Poradíte dakto?Ďakujem!
Ahojte, my ideme na ockovanie 24-ho tiez sa musim s muzom dohodnut ake ockovanie zvolime na pneumokoka.Asi si dam poradit od doktorky co mi ona na to povie.Linda dnes akosi riedko kaka,ze ked ju rozbalim tak sa to v plienke prelieva..myslite za to moze byt aj niecim co som ja zjedla?Alebo na nu nieco lezie? Teplotu nema ale posledne 3dni je v noci len na prsniku,hned sa preberie ked jej ho vezmem cez den v pohode
@lipsa Ahoj,ja som raz na nete našla článok od nejakej Giny Ford,ktorá vytvorila akýsi plán spinkania pre detičky,skús si to pozrieť,je to vcelku zaujímavé.Okrem iného sa tam píše aj o tom,že takto malé detičky ako máme my,by mali ísť znova spať už o dve hodiny od zobudenia.Inak naša má podobný režim ako tvoja,len my sa zobudíme ešte okolo 9 večer a sme hore do pol 11 a potom znovu spinká s tromi prestávkami na kojenie do rána do 7.O 9 spí znova,tak hodinu a pol a potom ešte o 12 hodinku a od 2 do 4 znova.pa
@lipsa moja malá dnes asi nepotrebuje spánok, po prespatej noci napapala o 5.30 a spala ďalej do 8.00 o 9.15 papala a zaspala okolo 10.15 a vydržala "až" do 11.00!!! okolo 13-tej sa mi zdalo že už bude spať, no to obrovské spanie trvalo 5 MINUT už je 14- preč a ešte nespí ale hrá sa s ručičkami a zavesenou hračkou 🙂 🙂 🙂 takže tolko o dnešnom spánku neviem ako bude dalej. 😀 😀 😀
@zuzkazv ahojky, mne mama priebezne varieva fazulovu polievku a maleho (a ani mna) z nej vobec nenafukuje, tak vyskusaj fintu mojej mamky. Na noc fazulu namoci, vodu zleje, potom fazulu uvari, prvu vodu zleje a az potom, vlastne z predvarenej fazule, urobi polievku. Uz som mala aj klasicku fazulnicu, aj bielu, aj na kyslo...vyskusaj, uvidis🙂
@bv_alexandra znacku som tu posala Dr. Browns... aj ked teraz par dni pijeme z antikolk NUK a je to v poho tiez
@cabby88 jej tak to si ma potesila 🙂 priznam sa, ja by som to vobec neriesila a skor sa tesila ako mame dobrucke dietatko, ako si sladko spinka ... len ta moja svokra ma uplne rozhodila. A to mi este dnes volala nech idem s malou k lekarke lebo to nie je normalne kolko spi ... uff uff ...
@nelustek ahoj. ja som citala tu na MK niekde, ze ta stolica taka riedka az vodnata je uplne normalna u kojenych deti,, coz tvoja mala je. My mame tiez podobnu,, a skoro vzdy taku, nie raz za cas.. Takze si nerobim z toho nejak hlavu 😒
@nelustek Ahoj...moja Nelka ma stale taku riedku stolicu, kaka tak raz za 2-3 dni, ale poriadne...musim ju hned umyt a prezliect 🙂
Ahojte,dnes sme boli na kontrole na Antolskej,maly je tam sledovany kvoli tomu ze sa narodil skor,vazime 6 820 a meriame 63,5 v 4 mesiacoch,tam ho beru ako 3 mesacneho,vsetko mame v poriadku,okrem toho ze musime cvicit,ale co uz,hlavne ze sme zdravy ,maly ma stale ten morrov reflex,je to ten tik s roztiahnutymi ruckami,ked polozite babo a zlakne sa,taky tik a mame viac zavrete pasticky,ale cvicime uz skoro mesiac a mame velke
pokroky.

@andrea679 a to je kojeny...