icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
13. jan 2012

@zuzinka_26 @jana0706 @santerra @jana86@katuska_za @bettina jej to je pekné, že nás je toľko ešte. aj ja dúfam, že vydržíme dlho aspoň teda do 6mes. Hanka dáva teraz bradavke poriadne zabrať - zasekne ju medzi ďasienka a myká ňou a to je poriadne aaaaau. Aj my sme mali 2X laktač. krízu ale teraz asi 4dni klop-klop som ako kravička ešte aj odsávam z cecíka a v noci teraz vydržíme nepapať aj 6h a to sa budím mokrá.
@katuska_za Vám držím palčeky!

a zubky fakt dúfam, že nebude Hanka ako Matej a neskončíme v nemocke. Už tu niekto písal, že idú zúbky? 😔
A čo pretáčanie? Nám veľa už nechýba 😎z chrbátika hravo zvládame na bôčik a keď zistáme ako prehodiť nožičku dopredu tak sme na bručku 😀Matej to zvládol keď mu chýbali 3dni do 4mes.

jana0706
13. jan 2012

@jani74 ja sa tiez tesim ze nas je este tolko...aj ked mam pocit ze UM je tu uz v prevahe...nas Jakubko je pevny, aj hlavicku si drzi od zaciatku krasne, ked lezi tak myka rukami nohami ostosest, ale pretacat sa mu veru nechce - este asi neprisiel na to ze sa to da 😀 my sme vydrzali maximalne 5 hodin v noci, skor vynimocne, ale mam pocit ze to potom dohana a papa castejsie...o zubkoch tu uz niekto pisal - tak ako ty mal pocit ze sa uz pripravuju dasienka...

missy97231
13. jan 2012

@jani74 aj Adelka je plne kojena 😉 V noci mi vydrzi spinkat od 9tej do rana 6stej. Ale minulu noc ju David zobudil o pol5tej, a tuto noc zase o pol3tej... Tak dufam, ze to neostane pri tomto budeni sa, a vrati sa do normalu 😉
Adelka sa tiez nepretaca este,,, ale vsak maju na to este cas. 🙂

bettyx
13. jan 2012

Ahoj holky, jak ase vám daří? já vůbec nemám čas se tu moc vyskytovat, občas sem zajdu, ale to je v řádech minut..
Náš malý špuntik už hezky mlátí do hrazdičky, komunikuje, strašně se tlemí na brášku -ten se mu líbí -furt se na něj usmívá a bratr je největší motivace na pasení koníků co nejdýl, protože ho chce furt vidět 😉 .. maká tak moc že už se přizdvihuje na ručičkách -je to bomba...

anina23
13. jan 2012

aj ja som rodila21.10.2011 🙂

nelustek
13. jan 2012

@jani74 ahoj my sa len kojime ked sa mi prsia nalievaju tak ma priserne bolia stale musim nosit vlozky do podprdy co mi mliecko stale samo tecie.Ked kojim z jedneho z druheho vyteka a zas naopak. 😉 linda tiez vsetko hryzie, tecu jej sliny a aj ich vypluva.aj moju ruku by mi najradsej zjedla ,ale neviem ci to je zo zubkov.Nema ich naliate ani nic na dasienkach nevidno.

nelustek
13. jan 2012

Ozaj dnes sa nasa linda smiala nahlas.Muz jej hrkal a ona sa na tom smiala a smiala 😀

lucy56
13. jan 2012

aj my sa este kojime, tiez uz som mala dve laktacne krizy a dufam ze uz ich viac nebude a do toho 6 mesiaca vydrzime na materskom mlieku a nas maly sa zacal uz pretavat z chrbta na brusko a raz sa mu podarilo z aj opacne sa mu to raz podarilo

zuzinka_26
13. jan 2012

@jana0706 dobre vediet, ze niesom sama...neviem, preco tu postielku tak nema rada...a cez den tiez spinka v koliske?Nelka si dost vyzaduje pozornost, ked sa jej nevenujem, mam pocit, ze potom doma nic nespravim.

micicka
13. jan 2012

ahojte kočky, ja nestíham vôbec PC, tak som vás ani dnes nečítala 😒
moja Natálka potrebuje stále viac pozornosti a stále menej a menej vydrží sama! cez deň v podstate vôbec nespí, len keď sme vonku 😠

chcem sa vás ale spýtať, či v niečom nosíte detičky - šatka, manduca a pod. musím si niečo zadovážiť, lebo takto nič neurobím!

tunzal
13. jan 2012

@micicka ja som na tom podobne, zdá sa mi že nič nestíham, hlavne vtedy ked má malá nespavé dni 🙂 aspon že v noci pekne spinká 😀. v lehátku mi vydrží takú hodinku si zahrá vtedy si spravím aspon obed a aspon si umyjem riad 😒 ostatné viem spraviť len ked manžel príde domov.aj teraz mi je v ruke a rozpráva sa s macíkom a trhá jej uši 😀 😀 😀

jana0706
13. jan 2012

@micicka ja mam manducu, ale este ho v tom nenosim, chcem to len teraz zacat skusat...na satku su uz podla mna dost velki, mne sa ta manduca viac pozdavala, uvidime ci sa mu v tom bude pacit..

jana0706
13. jan 2012

@zuzinka_26 ked ho cez den uspim v koliske tak tam spinka, ale vzdy iba chvilu...vonku v kociku spi lepsie, chodime raz denne na dlhsiu vychadzku...a v noci ti spinka v postielke? lebo my v noci s tym nemame problem, len cez den...ale ked ho prave bavi kolotoc tak vydrzi aj cez den pod nim lezkat, akurat ze nezaspi...tiez si vyzaduje pozornost, tak sa ho snazim trosku "klamat" na striedacku s hrazdickou, hupackou alebo tym kolotocom v postielke...nie vzdy to zaberie alebo niekedy iba na chvilu, ale lepsie ako nic...aj teraz sa pekne hojda v hupacke, obzera hracky a je spokojny...a obcas vydrzi pekne lezkat aj len tak, pozera za svetlom z okna a "vykrikuje", ale to len ked sa zobudi s dobrou naladou a je taky spokojny ze nic nepotrebuje...

micicka
13. jan 2012

@tunzal že hodinu v lehátku, moja ked vydrží 15minút, tak som celá bez seba. teda ona vydrží aj trošičku dlhšie, ale len keď sa s ňou rozprávam, sama max 10-15min! niekedy som zúfalá, práve za to chcem niečo na nosenie

@jana0706 rozmýšľala som o nej, plus ešte čítam na nosime.sk aj iné - tie názvy sú dosť komplikované 😀 ale príde mi to všetko dosť podobné, nevidím veľký rozdiel

kucminka
13. jan 2012

chcem sa vás spýtať,keď vám detičky búvajú celú noc,ešte ich polohujete?Lebo moj spí celú noc,ale len na jednej strane,keďže ho neprekladám,tak neviem,či ho mám ešte polohovať,aleboho v noci preložiť aj na druhú stranu.Začal sa mi v noci dosť mrviť v postielke,tak neviem,či mu neni dlho na tej jednej strane....hm.....

dzuli08
13. jan 2012

@jani74 Aj ja sa pridávam do skupinky kojacich maminiek. Stále sa plne kojíme a dúfam, že ešte aj dlho budeme. Takú poriadnu laktačnú krízu som mala v 2. mesiaci, teraz je to celkom v pohode, aj keď sama cítim, že niekedy je mliečka trošku viac a niekedy menej, pretože raz stačí Vaneske napapať sa z jedného a niekedy vypije aj oba prsníky.
Na bruško sa nám ešte tiež nepodarilo pretočiť, hoci na boku sa nám veľmi páči

rough
13. jan 2012

@micicka ja mam ergo a nosim ho v nom uz asi od 6. tyzdna. Druhy najlepsi pomocnik🙂 fakt neviem ako by som to bez neho zvladla. nosim ergo vsade so sebou, teda ak ideme na dlhsie von, lebo robinko v kociku ani vo vajicku dlho nevydrzi, takze aj v obchode ked sa zobudi a zacne mrncat, prehodim do nosica a tam vydrzi do aleluja🙂 aj doma ho v tom nosim, da sa tak robit prakticky 80% domacich prac no a naviac, krasne mi v tom zaspi, 15 minut ako ho vlozim do nosica, tak zalomi. Pri maminke je proste najlepsie🙂

rough
13. jan 2012

A takyto cervicek je z neho pri noseni🙂

jana0706
13. jan 2012

@rough a mozem sa spytat ako si ho do toho nosica vkladas ked si napriklad v obchode - dokazes si to pripnut a ho do toho vlozit len tak - bez podlozky? lebo z toho prave mam obavy...musim si najst nejaky system ako to zvladnut...

cabby88
13. jan 2012

Ja mám doma tiež manducu,ale malá mi v nej vydrží ,až, 5 minút ☹ ,vôbec sa jej tam nepáči,a ja by som tak veľmi chcela aby v nej vydržala aspoň hodinku,nech si môžem navariť a upratať...

micicka
13. jan 2012

@rough super to vyzerá, jasné že pri maminke je najlepšie 😉 moja najlepšie spinká, keď si ju dám na prsia a tak si lahneme 🙂 to je potom otlačená, spotená, ale ako náhle ju preložím do postielky, zobudí sa - proste ma už necíti a nespinká sa jej dobre.
idem popozerať aký je rozdiel medzi tými nosičmi.

inak malinký je riadny vlasáč 😀 krásny je 😉

jana0706
13. jan 2012

@dzuli08 my sme na tom takisto s tym mlieckom...hlavne vecer mam obcas pocit ze uz je ho menej, ale castejsie prikladanie to urcite zase spravi...
@kucminka ja uz nepolohujem, lebo nas maly asi mesiac uz nespava na boku, ale na brusku - ked ho nedam na brusko tak nevydrzi spinkat az do dalsieho papania, takze uz som to vzdala a v noci spinkame na brusku (cez den vacsinou na chrbatiku v kociku alebo v koliske)

micicka
13. jan 2012

@kucminka naša už dávno nespáva na boku, začala otáčať hlavičku len na jednu stranu. ale keď som ju dala opačne, tak ju vytiahla hore a ja som sa bála, že jej zabehne grcka, tak dávam na chrbátik a to si ju natočí do strany a ja som kľudnejšia.
takže naša spí na chrbátiku.

rough
13. jan 2012

@jana0706 vo vacsine hypermarketov najdes nejaky stol ci vystavenu postel/ sedacku a pod, kam si mozes mimino na chvilku polozit pre ulahcenie, ale ani to netreba. Ja som minule prekladala na nakupnom voziku - tam kde vacsie deti sedia som dala bundu na nu prehodila babo a sup s nim do nosica. Ked prestaneme pouzivat novorodenecku vlozku, bude manipulacia este jednoduchsia. Myslim, ze manduca nema specialnu vlozku tak by mohla byt lahsia na pouzitie no mne sa viac pacil ergo carrier. myslim, ze ak si doma parkrat natrenujes vkladanie a vyberanie, budes to schopna spravit kdekolvek🙂

rough
13. jan 2012

@cabby88 hmmm to je smola:/ preto sa odporuca si pred kupou nosenie v danom nosici vyskusat, lebo je to dost vysoka investicia a kazdemu babatku, a aj nosicovi, vyhovuje nieco ine. Mozno je tvoje miminki skor satkovy typ🙂 ale myslim, ze i manduca sa zapaci ked bude starsia.

jana0706
13. jan 2012

@micicka ked som sa na to pozerala tak najoblubenejsie nosice s najlepsimi referenciami boli ergo a manduca - ja som vybrala manducu lebo s nou mala sesternica velmi dobre skusenosti, ale na internete si pochvalovali baby aj to ergo

cabby88
13. jan 2012

@rough v to dúfam,že sa jej tam zaľúbi,môj ročný 12kg synovec je tam veľmi rád,dokonca tam aj zaspí a je v tom taký chutný... 🙂

jana0706
13. jan 2012

@rough no budem to uz musiet vyskusat....manduca tam ma tiez tu vlozku - uz je to automaticky sucast nosica, potom sa to vybera ked dieta podrastie, u erga sa to tusim musi dokupovat (ak sa nemylim)

micicka
13. jan 2012

@rough len kde sa to dá vyskúšať? a teda fakt to stojí dosť peňazí. som si to teraz preletela, ale veľký rozdiel v tých nosičoch nevidím

micicka
13. jan 2012

maminky pozerám, že vás je tu ešte dosť čo len kojíte, ja vám tak závidím (v dobrom) a prajem nech vám to dlho vydrží. my sme skoro od začiatku na UM 😒 ešte stále som z toho smutná...