Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte, takze vcerajsia kontrola s nelkou na alergologii...nema alergiu na rajciny ako sme sa domnievali ,ale ma na pele ...lieska,jelsa,raz siata,timotejka lucna,palina obycajna,pupava,ma na roztoce,prach,zvierata, Zatial nam lieky nedala mame pozorovat priznaky a kontrola znova v maji. ☹ hruuza!
Dnes ma LInduska 3mesiaciky 🙂 presne teto den o 8:55 sa pred tromi mesiacmi narodila...JOOOJ tie bolesti ked si na to spomeniem 😀
@nelustek to je hrozne ze uz take male deti maju dnes tolko alergii ☹ zivotne prostredie si vybera svoju dan...ale ja som prave precitala zaujimavu knihu o zdravom stravovani a tam pisu ze aj nase klasicke stravovacie navyky podporuju alergie, takze si na to zacinam davat pozor...a urcite budem dbat na to aby maly co najdlhsie nejedol lepok a mlieko...ludia ked vysadia mlieko a lepok zvyknu sa im alergie velmi upravit, takze nieco na tom urcite bude...
@bettina obdivujem ta ze si pri styroch detoch najdes cas na cvicenie, navyse uz od 4 tyzdna po porode, klobuk dole - ja som sa po porode citila super ale k cviceniu som sa nedostala, az tento tyzden som bola prvykrat konecne na joge...svoju "idealnu" vahu uz mam spat tak chyba trochu motivacia k pohybu, aj ked citim ze by som to potrebovala...esteze aspon na vychadzky chodime kazdy den 😉
@jana0706 dakujem. ale my sme nejako tak nastavení v nasej rodinke, aby sme sa aj pohybovali intenzívnejsie, a to nie som sportovo zalozena 😀 skor nejake vnutorne presvedcenie o prospesnosti. aj ja velakrat som uplne vystavena, ale ak sa premozem a zabehnem si aspon 30min. tak opat mam chut fungovat. nezda sa to, ale naozaj to funguje. no tiez sa mi stane, ze nejaky den vynecham, ale treba aj prestavku. v podstate aj deti ak vidia, ze je to sucastou zivota, je to pre nich prirodzene. podla seba viem a aj podla manzela, ktory vela pracuje, ak mi niekto povie, ze nema cas, alebo je unavený aby si zacvicil, tak vzdy sa to da zadelit a dobre si zorganizovat 😉
ahojte, idem sa s vami podelit o radostnu spravu i ked v konecnom dosledku sposobuje u mna zas obavy....
takze ked som teraz odsavala, krpec na mna taaak kukal, ze som si povedala, ze ked doodsavam tak si ho prilozim nech sa "pohra" lebo sak prisat sa nevie....a on betar sa tak prisal a tahal az to bolelo.. aj zhltaval cosi a spustil mi mlieko ze som mohla znova odsavat a to som odsala uz 250ml😀. po takmer styroch mesiacoch mojho trapenia s odsavanim mozno svita nadejna zmenu 😉
a teraz tie moje obavy:
1.)ako viem, ze naozaj pije, nezhltava len vzduch alebo nieco podobne a ze vypije dost???on sa totiz na papanie nebudi, musim ho budit ja cize sa na jedlo nehlasi ked je hladny....☹
2.)ak by som ho chcela dokrmit z flase kolko mu este dat???pretoze moj drobcek neozna mieru a papa doslova dozgrcania 😅
3.)ako budeme riesit reflux a nutriton ak by pil odomna??? a vsetky tie lieky co mu stale davam do mliecka???
uff velmi ma to tesi ze konecne chytil a nechcel ani pustit, len sa bojim aby nebol hladny ☹
@missy97231 VIdim, ze riesite ockovanie... Dnes mi kamaratka poslala tento link, stal sa pripad podobny tej mamicky Katrenky odtialto z MK, co jej umrel Marosko ☹ :https://http://www.facebook.com/notes/bez-o%C4%8Dkovani...
@katuska_za to je uzasna sprava, drzim palce aby sa vam darilo s dojcenim 🙂
1. ja viem ze pije ked prehlta, ked sa mu tam dostane vzduch tak hned zacne akoby "hikat" a zle dychat, pokial pekne prehlta a je spokojny tak pije mliecko...
2. zial s tym ci vypije dost a kolko mu dat este z flase ti neporadim, lebo ja malemu davam pit vzdy ked sa hlasi alebo je nepokojny, ale neriesim kolko vypil...bud sa pusti sam alebo ked vidim ze sa uz len tak "hra" tak ho dam odgrgnut a ak nahodou vypil menej tak si urcite vypyta neskor ked bude hladny...na tvojom mieste by som to prebrala s dr., pripadne s laktacnou poradkynou - a mozno po tolkom odsavani budes aj sama vediet odhadnut kolko mliecka ti "zmizlo" 🙂
3. ked ho chces pre istotu aj tak trosku dokrmovat, tak tie lieky a nutriton mu vies zarobit do toho mliecka co mu das po dojceni z flase a mas to vyriesene
a ked je hladny tak neplace alebo to nejako inak na nom nevidis, ze by si vedela ze mu mas este dat papat?
@verinka100 to je presne co som tu pisala - ked sa nieco stane tak nikto nechce niest zodpovednost a suvislost s ockovanim je popreta...prave preto si vsetci myslia ze je to bezpecne - nikto nas na rizika neupozorni, hovori sa len o pozitivach ktore su tiez diskutabilne (neexistuju ziadne objektivne studie co by potvrdili ze tie ockovania naozaj funguju)...ale taku zakladnu vec ze ked dieta nie je UPLNE zdrave tak sa NESMIE ockovat by uz dnes mal naozaj ovladat kazdy lekar, v lepsom pripade aj kazdy rodic (kedze na lekarov ako vidime sa neda uplne spolahnut) ☹
@jana0706 cez den sa to da aj mozno odhadnut ze chce papat, on vela spinka a zobudi sa vzdy hodinku pred tym ako uz papame, lebo je nauceny na presny cas, kedy sa masirujeme , cvicime a potom papame....ale v noci nic, nezamrnci, len som si raz zacas vsimla ked som bola hore ze sa zobudi, kuka na mna a ked by som ja spala a nevsimla si tak spi aj on dalej... Len ked teraz mame presny rezim je to ine, ale ked bude papat "podla chuti" bojim sa ze bude hladny... mozno zo zaciatku skusim mu dat papat najskvor odomna a potom dokrmit z flase a uvidim ako sa to vsetko bude javit... noooo kolko vipil uvidim asi az ked budem odsavat po krmeni aj ked on mi fakt spustil tolko mliecka ze som mohla odsavat 2x 😀
@jana0706 A ty si davala dieta ockovat? Ja uz rozmyslam, ze asi ani nedam 😕 Jedna moja kamoska ma dcerku, ktora dostala ckrovku, ma 3 roky a geneticke to nemaju...tiez obvinuju ockovania a nikto z lekarov im to nechce potvrdit ale ani vyvratit
@katuska_za Výborne gratulujem. S tým nutritonom to robíme tak, že si dám do pohára 20 ml prevarenej vody (niekedy dám aj menej studenej a nič sa nedeje) a potom jej to lyžičkou dávam do pusy a papá to. No a tie liečiky, odstriekaj si mliečko do lyžičky a do toho daj kvapky no a šup do pusy. Trošku sme najprv bojovali s tou lyžičkou, ale teraz to už ide supiš. Ale nečakaj tie 4 minúty, kým ti to zhustne,lebo potom sa to bábatku tažko prehĺta.
@verinka100 este som nedala, nasa doktorka nas este ani nechcela, ze ved mame cas (ona tiez nie je bohvieaky fanusik ockovania), navyse je teraz aj ten chaos s ockovacimi vakcinami...dalsiu poradnu mame zaciatkom marca tak som zvedava ci ho bude chciet vtedy zaockovat alebo to este odlozime...moja sesternica nedala ockovat syna, tiez som nad tym rozmyslala ale je to risk ze predsa len nejaku z tych chorob chyti, my aj dost cestujeme, takze myslim ze mm by bol aj tak proti...tak zatial rozmyslam ze to len oddialime aby uz mal lepsie vyvinuty imunitny system...v niektorych krajinach sa kvoli tomu napriklad do jedneho roka (alebo do dvoch, pripadne do 6 mesiacov, ako kde) ani neockuje...
inak o tej cukrovke som tiez citala ze moze byt z toho
@jana0706 Ja mam tiez velku dilemu, na jednej strane sa bojim neziaducich ucinkov a na druhej, ze chyti nejaku z tych chorob. Najradsej by som nedala ockovat vobec, ale bojim sa zaskrtu,tetanu a cierneho kasla. Takze to asi spravime tak, ze to oddialime aspom kym bude mat jeden rok. Ved dovtedy sa ani nema kde nakazit, budem davat velky pozor a selektovat s kym sa stretava a s kym nie. Ale potom ked ho zaockujeme a bude mat z toho nejake vedlajsie ucinky, tak dalsie ockovania odmietnem aj za cenu pokuty 😠
Ahojte dievcata, tie , co ste rodili cisarskym rezom, bolieva vas este brucho? mna dost boli na dotyk tak asi 7 cm nad sitim...Bojim sa, ci nejake to vnutorne sitie nebude problem :( Boli ma to na dotyk, a celkom aj dost....
@verinka100 mna by moja doktorka podla mna nenutila, ale ja to necham asi na jej uvazeni kedy to bude najvhodnejsie...najdolezitejsie je aby dieta bolo pri ockovani uplne zdrave (lenze ako si mozme byt isti ze na neho prave nieco nelezie a pod.)
@dzuli08 no skusime, ale teraz papal uplne super, vypil vsetko z jedneho prsnika (skusala som potom odsat odsavackou a slo len par kvapiek) sice jedol skoro hodinu ale predsa... a dali sme len gastrotuss pocas jedla a nezgrckal sa ani takze sa tesim...
ale stale sa bojim ci to ma dost alebo ho este dokrmit z flasky, alebo druheho prsnika? teraz sa mu stale grga, viem ze z jedneho odsajem tak 120ml a on pije uz 140-160ml alebo mam pockat a ponuknut mu o hodiku-dve znova????
@jana0706 Ved to, nemozme vediet, ci nema v sebe nejakeho bacila alebo virus a tym ockovanim nespustime nejaku nekontrolovatelnu reakciu podobnu tej co mal Marosko... ☹ Ja asi dam dietatu pred ockvoanim spravit krvne testy, ci je zdravy. Neviem teda, ci sa to takto da zistit, ale hadam ano 😕
nevedela som ake je to velmi nebezpecne tie ockovania a som rada ze to mame uz 2 tyzdne za sebou a bez komplikacii... to amme v nosteku stafylokoka epidermis a neustale sopliky aj pocas ockovania a vadu na srdiecku... zvladli sme to super a vsetkym vam prajem aby ste to tiez zvladli a drobci sa len usmievali...
@verinka100
@jana0706 o ktorom ockovani sa tu bavite? o tom povinnom co sa teraz alebo pneumokokovom? Tiez sa na to budem informovat u doktorky co mi na to povie.
nasla som na stranke mama a ja krasnu vetu...
"Nikto sa nemusí za svoje dieťa hanbiť. Prečo aj? Kto má právo povedať, že toto je dieťa lepšie a toto horšie a toto sa nehodí? Ako vyzerá človek, ktorý môže povedať, aby matka toto a toto dieťa vymazala zo svojho života? Materinská láska je svätá a slová mierené proti nej sú hrubo neetické. ..."
toto by si malo uvedomit zopar ludi z mojho okolia.... 😠
@nelustek Ja myslim na to ockovanie Infanrix Hexa a aj proti pneumokokom.
@verinka100 dakujem budem sa na to pytat nasej doktorky.,lebo ideme na ockovanie 24.1.
@nelustek Potom napis prosim Ta, co ti povedala..My sme ho uz mali mat minuly tyzden, ale zatial sme ho odlozili kvoli zderavotnym problemom
@verinka100 dobre dam info 😉
@katuska_za krásny chlapček 🙂 inak aj my máme takú pandu, Matej sa s nou dokáže "rozprávať" viac jak somnou 😀

@santerra cvicit mozes,, tak mierne aby si nemala svalovicu... Ale ja osobne necvicim este,,, asi je to tym ze sa mi nechce a vyhovaram sa na to ze stratimo mliecko 😀