Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@monia_ mňa brucho veru už dosť dávno nebolí, jedine ho mám také necitlivé, ale bolesť žiadna, radšej behni na kontrolu
@katuska_za teším sa, že sa drobček takto super prisal. množstvo spapaného mliečka by si mohla sledovať, tak že ho dovážiš. niektoré tie váhy sú dosť drahé, ale dajú sa aj lacnejšie zohnať - myslím, že to by bola najlepšia metóda.
nutriton mu skús zarobiť do vodičky a tak podať, ono je to tam aj tak nejako napísané.
uff a koľko mliečka si ty odsaješ, fakt suprovné 😉
@santerra aj nas Matusko sa s nou dokaze rozpravat aj hodinu v kuse a taktiez z cierno bielou oveckou.. ma rad cierno biele veci... 🙂 a ze detom treba velmi farebne 😀 prdlajz makovu.... 😀 😀
@micicka premyslala som o kupe vahy ale manzel mi to zatrhol, ze to je zbytocne drahe, ze sak drobec sa ozve ked bude moc hladny ☹ setrime na vlastne byvanie a kazde peniazky navyse si dobre rozmyslime, dost co malemu davame 60€ mesacne za lieky... :( aaaa to s tym mlieckom nieje co zavidiet, uz mam presilenu ruku ☹ a ked vnoci nahodou prespim budik (kazde tri hodiny odsavam inak to je strasna bolest potom ) tak tuto noc som po 6hodinach odsala pol litra ma skoro trafilo co mi uz ruka odchadzala..... som happy ze maly zacal pit odoomna a snad to mlieko dako zreguluje a uz nebudem odsavat vobec... no zas na druhej strane aspon pomozem detickam co nemaju mliekco od mamy v nemocnici...
@katuska_za teda...nesledovala som celú túto konverzáciu o tom,. že sa ti podarilo malého naučiť prisať a že papká od teba priamo....ale gratulujem 😵 No musím sa opýtať...to schválne toľko odsávaš? Viem, že to možno vyznie blbo...ale ja som počula, že keď bábo si spapá svoje a tebe príde bolesť v prsníkoch, čo sú také naliaté a dieťa si nepýta, tak treba odsať- ALE LEN TOĽKO, aby sa uvoľnilo napätie resp. ten tlak v prsíkoch- len po tú hranicu, kedy zacítiš úľavu....lebo tým, že ty odsaješ pol litra ako si napísala, tak sa ti toľko znovu vytvorí navyše ešte od toho, čo potrebuje Matúško....tak neviem detaily, ale určite nie je z dlhodobého hľadiska dobré, aby si toľko odstriekavala....
@katuska_za strašne pekná veta (tá z Mama a ja) 😵 😵 😵 naozaj je to tak....ale najhoršie je, že my mamy máme stále strach- teda ja mávam veľký, že "čo kto povie"....to ma potom manžel riadne zjazdí, že môže kašľať na všetky reči "dobromyselných"....nech so hovorí každý kto čo chce....
baby....už tri noci sa maličká v noci po kojení proste len tak chcela hrajkať skoro dve hodiny- ako by bol deň...už sme boli s manželom zúfalí...lebo keď to spraví o piatej ráno, tak ešte budiš...ale zrovna o druhej, alebo pol jednej ráno ☹ a ešte sme šli neskoro spať, lebo sme museli domaľovať obývačku (zavolali nám, že sedačku máme už skôr hotovú, tak sa termín posunul....)tak sme boli obaja ako vypľutí....ale chvíľku mi manžel povedal, nech ju nechám tak plačkať, lebo sa musí nejako unaviť, lebo to tak proste nejde...nezazlievam mu to, boli sme unavení a na ňu nič neplatilo- ale mňa to až fyzicky bolelo nechať ju plakať....proste som to nezvládla...vydržala som tak 30 sekúnd...našťastie po prebalení, druhom napapaní už konečne zaspala...
@katuska_za ahoj... aj ja mam vahu,,, a tiez som si myslela ze budem malu vazit, lebo v nemocke len spala ked mi ju priniesli na kojenie.. ale vazim ju akurat tak pred kazdou poradnou aby som vedela kolko mi vazi doma a kolko tam 😀 pred a po kojeni... nebolo casu 😀
@misickab3 no kazdy ma zo zaciatku strasil, ze ak budem odsavat len pre matuska zachvilu mlieko stratim, ze ak iba odsavam a dietatko nepodporuje tvorbu mlieka tak sa prestane skvor tvorit, ze sa tomu zamedzi ak sa odsava "doprazdna", tak som to tak zacala robit a postupne sa mnozstvo stale zvysovalo... az odsavam takmer 2 litre denne uff ☹
teraz vecer maly uz pit odomna vobec nechcel rozculil sa az stracal dych takze naspet na flasi.. ale zajtra zas skusime....
@missy97231 a kolko ta ta vaha stala?
@katuska_za tusim nejakych 45eur? ale ja ju mam pozicanu od bratranca, ale viem,,, lebo sme ju spolu kupovali pred nejakym pol rokom?
@nelustek inak bavili sme sa o ockovaniach vseobecne, hlavne tych kombinovanych...a co ti povie doktorka zalezi od toho aky ma k tomu postoj...mne lekar v Rakusku napriklad velmi odporucal ten Rotarix, tvrdil ze to prakticky ani nema negativa atd., tam to patri medzi povinne ockovania aj ked odmietnut sa to dalo, teraz na druhej davke sme uz boli u lekarky ktoru som si pre maleho vybrala na Slovensku a ta len krutila hlavou ze uplna zbytocnost, ze nevidi ziadne pozitiva, ale tak co uz...a tak je to so vsetkymi ockovaniami - to ze na to z casu na cas nejake dieta doplati ti otvorene neprizna ziaden lekar ☹ takze ja dufam ze to budeme este trosku odkladat...
@micicka Ahoj, môžem sa opýtať, ak si dobre pamätám, s dcérkou bojujete od návratu z pôrodnice so soplíkmi. Ešte stále pretrvávajú? Môj malý ich má od narodenia a nie a nie sa stratiť. V utorok mu urobili výter z nosa tak uvidím, či niečo zistia. Chudáčik, keď mi plače a to riadne, ani dýchať nemôže, ako sa mu nádcha spustí.
@jana0706 ahoj,dakujem.Linda ich ma vzadu tiez menej ale kvoli tomu ze som jej musela kus odstrihnut,lebo ich mala take zamotane ako dredy 😀 vies ked sa stale vrti zo strany na stranu tak sa jej motaju.
Asi mas pravdu s tym ockovanim a nazorom odbornika,ale uvidime co povie.Dakujem
Nasej malej sa spustil soplik ☹ vobec neviem ako to zvladete tie co ste pisali ze to maju vase babatka stale.Ja som zufala ked tak chrci a chudatko nemoze dychat a ani poriadne papat,hlavne v noci.Teplotu nema.. myslite ze s nou mozem ist von?
@santerra dakujeme,noo zaspala v kociku tak nepojdem s nou von.
Posledne noci zle spinka predvcerom zaspala o 19:30 a do 22:30 bola asi 6x hore a takto po celu noc ☹ neviem mohlo to byt aj pred chorobou asi ,ze? lebo soplik ma od vcera sice tuto noc bola lepsia ale aj tak sa casto budila.
@nelustek ja by som von išla, pokiaľ teda nejak brutalne neleje alebo neštípe mráz. Vonku sa jej bude lepšie dýchať ako v prekúrených miestnostiach... A prajem skoré uzdravenie
@katuska_za ja keď čítam koľko mliečka odsaješ, až sa mi to zdá neuveriteľné - ale samozrejme gratulujem a teším sa z toho. mne sa zdalo, že keď som ja odsávala bolo ho stále menej a menej, ale je pravda, že ja som neodsávala tak pravideľne ako ty. a ďalšia vec je určite aj to, že je to individuálne u každej mamičky.
verím, že ruka musí fest bolieť, ale veľmi závidím, že máte MM 😉
@stakat dobre si pamätáš. a soplíky máme ešte stále. sa mi zdalo, že je to lepšie, ale teraz sa do opäť vrátilo. aj nám robili výter z nošteka, výsledky asi dobré, pretože mi od dr. nevolali. hneď ráno už ani neodsávam, pretože ich tam má niekde zasušené a aj tak nič neodsajem, tak jej len streknem physiomer. aj mojej sa ťažko dýcha, teraz sa mi zdá, že aj sem tam chrapčí, ako keby si nemohla odkašľať a aj začala trochu kašlať - ale aj slintať a ten kašeľ môže byť aj z toho.
@nelustek mne povedala dr. že keď má soplíky a je sychravo, že aby som chodila len na 10min von. najskôr som to dodržiavala, ale potom už nie, lebo to by sme veľa vonku neboli ☹ a my chodíme aj na 3-3,5 hod von. skús ju dať trošinku do vyvýšenej polohy, aby sa jej lepšie dýchalo keď spinká
@katulka74
@lolko_lenka
@micicka
Dakujem za odpovede... aj tak sme neboli vonku ,brutalne ma bolela hlava.muz na 12-stke a ja s dvoma detmi 😝 este ze sa nelka tak hodinu s lindou pohrala a ja som lezala.Linda bola vedla mna tak som ich mala pod kontrolou 🙂
Ahojte, problém 🙂 možno nie som sama.... Už dlhšiu dobu, možno už aj 2 mesiace sa Nelke tlačia zúbky, ale ešte doteraz sa jej žiaden neprerezal, ďasienka má na vybuchnutie, tak sú opuchnuté. Posledný týždeň je už ale aj trošku mrzutejšia, horšie zaspáva a najhoršie je, že zaspáva výlučne na prsníku. A ja neviem, ako ju od toho odnaučiť... Alebo ju od toho neodnaúčať!? Nie pri každom kojení zaspí, ale keď je unavená, tak vždy, akoby si to tak nastavila, že keď chce ísť spať, tak je aj hladná... Vôbec mi nechce zaspať v postieľke s dudlíkom a plienočkou, tak ako zvykla... To radšej plače a plače a plače a plače... až kým nepríde čas papania. Jasné, že ju nenechávam zase nejak dlho plačkať, aj som pri nej, rozprávam jej, hladkám ju, tisnem sa k nej líčkom, no nezaberá. A niekedy má taký "hisák", že sa jeduje až do totálneho spotenia za 5 sekúnd a to ju hned vyberiem a prechádzam sa s nou, aby som ju ukludnila.... Ako uspávate vy svoje bábätká? 🙂
asi som si už aj našla sama odpoveď 🙂 http://najmama.aktuality.sk/clanok/227789/ako-n...
@nelustek krasni su, teda riadna partia 🙂 Linduska ma paradneee vlasy 😀
@katuska_za zlatunky chlapcek, tiez je taky fajny baculko, aj nas Ivanko je taky fajny 😀
ahojte dievcata..potrebovala by som radu ako donutit starsieho syna 2r10m aby pil jeho pitie nikdy nebolo bohvie co ale nejak je to 😠 cim dalej horsie a ja som uz v koncoch a pripadam si ako krotitel divej zvery co ho stale nuti pit a on za cely den vypije neceleho pol litra..v nemocnici mu davali infuzky ked malo pil aj to ma zvozili ze mu mam stale ponukat ale ja robim co mozem sam sa napije iba obcas tak neustale mu len vravim napi sa napi sa 😠 v jeho veku by mal vypit najmenej 1l ale to sa hadam este nestalo aby tolko vypil..ked bol v nemocnici tak z toho ze tak malo pil mal tak strasne popraskane pery a aj taky vysuseny bol okolo ust este aj teraz je daky suchy aj ked ho natieram ale nejak to nepomaha..a ianc pretacaju sa uz vase deticky? lebo ten moj este nie aj ked v nemocnici to uz vyzeralo ze sa mu to podari ale doma je nejaky lenivy 😀 Davidko sa uz v 3m krasne pretacal ale zato Filipko sa uz vyse mesiaca krasne chyta do sedu 😉 co sa tyka spania cez den ked sme vonku spi krasne ale ak sme doma nie je to bohvie co ale zato vecer ked ide spat bud zaspi alebo si chvilu poplace a spi pekne az kym sa nezobudi na papanie ale ked sa napapa hned zaspi comu som velmi rada 😉
@nelynka18 ahoj ja som vcera bola na veltrhu cestovneho ruchu a nasla som tam jedneho co predaval detske nahrdelniky tak som tiez Filipkovi kupila ..jedna zvas sem dala link na tie liecebne kamene tak som si precitala naco vsetko ten jantar posobi a kedze maly mal problem z ladvinami tak som ho kupila bol trosku drahsi ako si kupila ty ale nevadi len nech sluzi nato naco ma 😉 aj som mu ho hned dala na nohu a neskor som zbadala ze ho nema tak som bola nasrata ze som ho hned stratila 😠 ale nastastie som ho nasla v kociku 😉 a pridavam par fotiek ked uz aj vyyste dali 😉
@natalii6 ahoj a z coho ti maly pije?lebo riska som tiez musela v takom veku nutit pit ale on si potom v obchode vybral taky hrncek s obrazkami a so slamkou a taku flasku co ma aj na bicykel a vzdy tam mal vodicku a pohar bol v obyvke na stole a flasu maval v izbe a vzdy tu vodu potom vypil no niekedy som ho musela este napomenut ale aspon pil 🙂 co sa tyka toho naramku,naozaj je fajn by som to nikdy nepovedala ale ano 🙂 kukam na fotke,ze maly je na tej otocnej hracke byva tam rad?a ten overalik mame aj my v novembri ho mali za vyse 20eur a pred vianocami som ho kupila za 11,50 dobry rozdiel 🙂 je teplucky ale hrozne ma uzke rukavy 😒 inak vsetky oblecka z tesca su take uzke nevsimla si si? a nam sa maly tiez este neprevracia...z bruska na chrbat ano ale opacne nie...uz sa da na bok a keby este svihne nozkami tak by sa pretocil 🙂 ale do sedu uz ide super tiez ako vas.

@nelustek to musel byť veselo s toľkými detmi 😀 pozerám že Linda ti pekne sedí 🙂