Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@molly25 Ahoj, aj my mame Lindusku 🙂
Dnes sme boli na poradni, za mesiac pribrala 740g takze mame 5.800g neockovala ju doktorka lebo nema vakciny.Mame prist 7.2. ze by uz mali byt. Pytala som sa na pneumokoky ktore mam dat ci tu s 10-timi alebo 13-timi kmenmi.Povedala ze ak necestujeme tak staci s 10.
Čafte kočky, Matejovi občas puka v krku ked otáča hlávkou a v zápästí tiež. Je to normálne? Nemáte s tým niekto skúsenost?
@daja0760 aj mne trvalo veľmi dlho, kým sa mi podarilo odfotiť úsmev, myslím, že už foeťák pre ňu nie je až taký zaujímavý 😉
@elenaakiko keď sme mali Nutrilon nemala zelenú stolicu, prešli sme na Sunar a len zelená - tmavozelená zmrzlina, ani konzistenciu ako praženice nema
Naša staršia dcéra má 2 roky a stále nevie dať pokoj malej 3 mesačnej. Na sekundu ich nemôžem nechať samé. Adriánka už malú aj stiahla z hojdacej stoličky vďakabohu len na koberec. Už nevie kam by som Dominiku schovala všade ide za ňou. Mne to pripadá akoby si myslela že je to bábika. Nemáte skúsenosti s takým aktívnym dieťaťom a čo s ním. Nechcem stále kričať po Adrianke aby si náhodou nemyslela že ju už nelúbim.
ahojjte tak mi dnešným večerom skúšame prejsť na iné mlieko. Podla mna to nie je v poriadku ak malý ma takmer každý druhú den bolesti bruška,aj napriek tomu že mu davam aj Espumisan, aj v gastrotusse ma simeticon. Dnes celý den plakal a plakal a krčil sa. tak som mu dala teraz večer Hami. a zajtra celý den skúsim tak uvidim čo to urobi. chúdatko za cely den spal asi len dve hodinky. ☹
Inak čitam tu že niektoré idete na plucne. my zatial len nemáme prist na očkovanie. Ale pytala som sa znamej nato tak mi napisala toto:
to hnisanie je u kazdeho ine, zvacsa do tretieho mesiaca mizne a moze sa kludne ockovat dalsimi vakcinami, ale niektore deti reaguju inac, maju aj zvacsene lymfaticke uzlinky v ľavej pazuche a tak.. to hnisanie je normalne, to je podstata fungovania BCG vakciny, tieto formy bacilov maju za nesledok oneskorenu reakciu imunity, co sa prejavuje takto, az po 6-8 tyzdnoch 🙂
@santerra dakujem 🙂 to asi nevadi,ze mu sem-tam puka...
@bv_alexandra ahoj dnes som rozmyslala co je s vami...svagrina tiez kvoli bolestiam bruska presla na hami a maju pokoj,drzim palce 🙂 a to ze tbc hnisa to je normalna reakcia...aj nam hnisa tak sme sa este neockovali niekomu to sa hoji dlhsie ako nam 🙂
@bv_alexandra ja som dávala najskôr Nutrilon, potom sme skúsili France lait a teraz papá obyčajný sunar a zdá sa mi, že je dobrý - lepšie spinká a negrská toľko. chyba je, že ten sunar dsoť pení, tak jej to cedím cez sitko a trošku viac grgá. aké dávaš mliečko?
@jaja321 vidím že mame rovnaký vekovy rozdiel, ale veru asi ti neporadim, moja staršia si malú buď nevsima alebo ju občas pohladka a chodí si s ňou vymieňať hračky ... Dnes sa ju snažila otočiť na brusko, ale to som bola akurát pri nich ... Napada ma akurát ohradka alebo ju v kresielku priputaj
Baby čo nekojite, kedy sa chystáte dokrmovat? Ja by som chcela asi od 4 mesiacov dávať na večeru ryzovu kasu ... Myslím že nestle je bez cukru
ahojte mna uz asi porazi vcera dostal starsi syn teplotu a rano mal zase tak som bola u lekara a povedal ze staci davat sirup od kaslu a kvapky do nosa a poobede ked sa zobudil cely horel a mal 39,6 ☹ tak sme skoncili na pohotovosti nastastie zapalove markery boli v norme tak to je len nejaka viroza uz som sa bala ze skonci v nemocnici 😠 uvidim ako bude v noci..nas sa v poslednej dobe tie choroby drzia ako kliest a to nechodime ani do kolektivu ☹ uz len dufam ze maly to nedostane ze ho ten nahrdelnik ochrani asi ho kupim aj tomu starsiemu 😀
@bv_alexandra ja som malému dávala najskor Espumisan,ale detská mi dala Sam simplex a to sa mi ozaj zdalo lepšie,pridávala som to do každej fľaše a teraz to už postupne vysádzame,tak uvidím,ako to bude s kolikami,ale klop,klop.zatiaľ v pohode.
@nikolka4 ja mám len Revalid,tabletky,ale nezdá sa mi to zatiaľ žiadna výhra.Ja som tiež z toho nešťastná,normálne si prejdem po vlasoch a kopu mi ich ostane v ruke,tak som si ich radšej zopla,nech nevidím,koľko mi ich vypadne.Aj malý ma stále v ručičkách moje vlasy,ach jaj. ☹ sestra má nejaký šampon proti padaniu,ale ja si myslím,že čokoľvek vyskúšam,asi to bude na prd,musí to asi samo prejsť,je to asi poporodné obdobie.To čo som mala počas tehotenstva super vlasy a nevypadol ani jeden jediný,tak teraz si to asi vyberá svoju daň. ☹
@nelynka18 ach moja stym mojim syncekom to je kriz ten neje ziadne ovocie iba banany aj to nie stale este obcas nastruhane jablko on nie ze len nepije ale ani poriadne neje 😠 ale skusim odstavit jablaka uvidim dik za radu 😉 niektore tie veci z tesca su pekne ale tie cisla su podla mna nejake mensie ale inaksie som povatsinou spokojna co sa tyka kvality aj ceny 😉 a aku hrazdicku chces kupit mas uz nejaku vyhliadnutu? 😉 no aspon ho nemusis umyvat ked ho vas psik pooblizuje 😀 a co sa tyka rezimu my nemame ziadny(cez den) alebo nie vzdy chodime v rovnaky cas von ale premna je dolezite ze vnoci spi dobre klop klop 😉 ale tebe gratulujem k rezimu nech vydrzi 😉 ale co sa tyka nocneho spanku som tak uvazovala ze je zaujimave ze maly vecer papa vrovnakom cas+-15min a rovnake mnozstvo a kazdy den na papanie vstava inaksie ale aj ked sa zobudi az o4h napapa sa tak o 6 az 6:30 je uz hore a posledne 3dni zacne hlavom mykat o106 a plakat tak neveim co to ma znamenat doteraz to nerobil 😖 a co sa tyka pitia kolko vypije tvoj drobcek? a davas mu aj cajik? lebo tomu mojmu dako nechuti vypije najviac tak20ml
@natalii6 aha no tak risko je ovocozeleninovy zrut 😀 hej aj ja som spokojna s tesco obleckom az na tie velkosti.... dnes domino dostal hrazdicku od babky chicco potom dam foto celkom sa mu paci,,,,dakujem zatial sa rezim dodrziava uvidime casom 🙂 vecer a v noci nemame ani my nastastie problem.zo zaciatku prepsal celu noc ale teraz vstav raz okolo 3-4 na papanie ale tiez vstava okolo 6:30 uz nahotovo...spava v noci 11 hodin a keby ide spat o 20 hodine vydrzi do 7 ale chodieva spat o 19.tak ale co by som este nechcela 😀 uz som o tom mykani pocula,ze je to normalne ale moze to byt aj to ze ho boli usko....skusenost od star.syna bo sme s uskami mavali problem od narodenia a teraz aj s dominkom....domco vypije 100-130ml ako kedy a caj tiez moc nepije niekdy za cely den vobec a niekedy tak max. 40ml...si myslim,ze kym su len na mlieku a neni leto nemusia mat ked nechcu,nie?
@kucminka tak moja ja tiez tak isto ked som sa zmyla a zacala rozcesovat az som ostala zmeravena stale v kuse vlaaaaaasy plny hreben len co som si zahrabla v rukach kopec vlasou no ak to pojde aj takto dalej plechava istotne aj ja som si ch hned dala do copu aspon vtedy nemam ten pocit ze mi padaju.ja uz neviem co robit tiez beriem revali da som nestastna v tehotenstve sa mi vlasy popravili super boli a teraz no otras a strasne mi zacali mastniet hruuuuuuuuuuuuuuuza 😠 😠 😠 😠
Ahojte maminky, no ja sa nejako neviem dostat k tomu aby som vam aj napisala, obcas ked stiham tak si vas aspon precitam a aspon viem ze mame skoro podobne problemy, len na pisanie mi uz akosi pri detoch cas nezostava 🙂 Takze aspon v skratke, Simonko sa ma k svetu, min. pondelok sme mali poradnu a vazime 5620g a 63cm, mali sme aj ockovanie nastastie vsetko prebehlo v poriadku, sice vecer bol troska uplakany, tak som mu radsej dala ibuprofen nech moze v noci lepsie spat a na druhy den uz bol v pohode. Na dalsie ockovanie ideme uz koncom februara tak dufam ze to bude mat taky isty priebeh. Zatial sa stale len kojime, akurat dnes maly zacal vecer vymyslat, ked papal tak po chvilke zacal na mna pozerat a ked videl ze som sa pozzrela aj ja nanho tak sa zacal smiat, tak sme mali take urehotane vecerne papanie. 🙂 Uz asi 2 tyzdne sa pretaca z bruska na chrbatik ale to len tak podla mna neumyslene, on si rozkyve hlavicku a tak sa pretoci 🙂 Z chrbatika na brusko mu este samemu nejde ale ked mu pomaham tak uz vela mu nechyba aby to dokazal aj sam. A uz krasne komunikuje, posledny tyzden tak zacal vykrikovat najma ked s nim rozpravam ja (samozrejme ved kto s nim travi najviac casu) a ked sa hra v postielke s hrackami. Je to take strasne zlate ked tak vykrikuje. Co sa tyka spanku akurat den pred vianocami zacal strajkovat s "mojim" rezimom co som sa mu snazila vytvorit (doteraz obidve deti som mala pekne nastavene na rezim). Ja ho cez den davam spat len do kocika von na terasu a nejako zacal strajkovat miesto 2 - 3 hod. spanku spal pol hod., alebo len hod. a potom uz len plakal a plakal tak som to vzdala a zobrala ho dnu, kedze mam doma a Natalku tak sa to neda aby som ho vonku vozila 3 hod. ked ona je doma - to mi potom vsetko mozne postvara a ani by som nic nepostihala, ved to poznate, ze? Ale zase na druhej strane mi prespi pekne celu noc az do tej 5 - 6 to mu dam potom papat este v posteli po leziacky a spi do tej pol 8, takze co by som chcela 🙂 Ale som rada ze tak skoro prespinka celu noc na to ze je kojeny, Natalka mi prespala celu noc az po roku a Matusko ten sa dlho budil v noci aj ked uz nepapal ale musel aspon pit vodu.
Tento vikend sme mali konecne krstiny, som rada ze to uz mame za sebou. Simonko si to v kostiole cele pekne odreval ale potom uz bol cely den dobrucky, ved preco aj nie ked sa vzdy nasiel niekto kto ho nosil na rukach 🙂
Citala som ze niektore ste si kupili ten jantarovy naramok, chcela som sa spytat ako vam to teda funguje a ako to davate teraz v zime na nozicku? Maju to deticky na holej nozke a na to date pancuchy alebo ponozky? Alebo im to date na ponozky? Nemusi to byt priamo na pokozke aby to ucinkovalo? Ja som nad tym rozmyslala ani nie koli zubkom (sice nam uz slinky tecu ako psikovi, aj pesicky si statocne papa ale zatial je to v pohode) ale citala som si o tom a vyzera to celkom dobre, tym ze to posobi blahodarne skoro na vsetko 🙂
A pripajam etse "par" foteciek. Dufam ze sa sem dostanem castejsie 🙂
@jaja321 mozno ziarli,, a tym si vydobija tvoju pozornost 😉 moj David zo zaciatku (asi prvy mesiac) malu len obzeral, ked sme mu zakazali - ani sa jej nedotkol... No potom sa to zmenilo,,, a musime tiez fest davat nanho pozor. Uz jej aj strelil po hlave,,, len tak z nicoho nic ☹ asi tiez je to vydobijanie si pozornosti,,, ale ma ju rad velmi. Chodi okolo nej, dava pusinky, je to jeho Adelinka 😀 len obcas chyti amok - v poslednom case castejsie... Kricim po nom,,, aj dostane na zadok, alebo potiahnem za usi 😀 no ale co ked on sa mi vysmeje do oci?? Je to nasa protiva 🙂
ahojte babulky, nestíham vás všetky čítať ale vždy aspon zbežne pozriem že ako sa máte s detičkami, my sme mali tú laktačnú krízu tá síce prešla ale aj tak bola malinká hrozne chuďunká proste už jej na večer nestačilo mliečko, najprv som myslela že pojdem k dr. sa poradiť ale potom jeden večer mi tak plakala od hladu chúďatko malinké, nakoniec sme ju ošálili čajom ale som si povedala že teda takto ju trápiť nebudem a čaj len vyciká a nič z neho nemá (živiny) tak sme na druhý den kúpili sunar takže teraz sa celý den kojíme a večer nakojím a ešte dokrmim sunarom, z neho mi vypije tak 140ml, naštastie nemá vplyv na bruško takže pekne kaká aj prdká, takže sunar jej chutí. Predtým ked som jej ešte to mliečko na večer odstriekavala som si myslela že sa mi tým zvyšuje aj produkcia mliečka a vôbec to nieje pravda, teraz mám cez den pre nu oveľa viac mliečka a niekedy vydrží aj 4 hodinky, zvyčajne mi vydrží tie 3 hodiny, len v noci je to nejak horšie, bdila sa mi len 2x to som bola šťastná ako blcha všade som sa chválila a teraz vstáva 4x o 24:00 , o 2:00, o 4:00 a nakoniec o 5:00 a ráno sa budí okolo 7:00. to som bola ešte chorá tak tri dni som bola ako mátoha.... Inak aj mne tie vlasy hrozne hrozne padajú včera ked som si zmyla tak bol plný odpad vlasov potom som ešte peknú guču vyčesala, tak som chytila nožnice a dobrý kus som sa podstrihla 🙂 a ked sa dostanem do lekárne tak si kúpim nejaké vitamíny pre kojace mamičky. Inak ked sme kupovali ten sunar som kukala aj nutrilon a to je teda pekná pálka 😕 sunar stál 7€ a nutrilon 17€ som ostala vyvalená to je aký rozdiel medzi tým?? to m nejaký iný obsah či čo .. ja sa do toho vôbec nerozumiem... malá sa zatial len z bruška pretáča na chrbátik, z chrbátika ešte nie, tak sa tu držte maminky a posielam cmučky detičkám, inak krásne foto prikladáte, máme nádherné tie naše poklady 😵 😵
Ahojte, citam, ze sa vam uz teticky pretacaju... no nas Matusko zatila nic... no ale tak pri nom musim ratat asi s tym, ze to bude neskvor... Ste to deticky nejko ucili, alebo to zacali same od seba??? My este poriadne ani nepasieme koniky, ma velmi slabe svaliky na chrbatiku a ruky dava stale dozadu ako tulenik, nechce sa o ne zapierat... Spinkame skoro cely den a keby ho nezobudim tak aj celu noc, zobudi sa iba presne v danu hodinu kedy je zvyknuty cvicit a papat. Vlasy neuveritelne padaju aj mne :(((( dufam, ze to coskoro prejde...
Takto o tyzden budeme uz cetsovat do BA tak na nas prosim myslite nech nam ta operacia dobre dopadne,..... ☹
@molly25 Ahoj ani nasa tomu spanku v noci moc neda,cez den je to lepsie lebo spinka v kociku a nemusim ju ani vozit. Takze dam ju na chodbu do kocika a spinka niekedy aj dve tri hodiny.V noci sa budi neprespi vkuse ani tri hodiny.Ked sa zobudi po hodinke tak jej niekedy staci dat dudku a spi dalej,ale niekedy potrebuje cicicek.Su to este drobci tak hadam sa to ustali a spat budu,prestala som pit aj kavu ci nebude lapsie spavat.
@nelustek no tak som rada,ze nie len moja nieje taky nespavec to s tym kocikom mas super moju musim vozit inak nespi cely den od 6 rano uz kukadla dokoran a zacne sa usmievat a blabotat,ako keby spala 15hod co sa o mojom 4 hodinovom spanku niekdy neda povedat no uz som si akosi zvykla ajked ma to hneva,ze niektorym mamickam deti prespia no ja to stastie nemam nevadi ao hovoris este su malicke 🙂a ako ste natom s drzanim hlavicky?nasa ju na brusku vobec nedviha leniva je velmi az sa pri tom rozculuje bohova je :Dna buduci tyzden ideme na ockovanie a sono noziciek tak som velmi zvedava ako dopadneme

@kucminka nepamatam - asi do 5tich mesiacov.Ale postupne to uz zacalo rast. Joooj - tiez mi uz poriadne vypadavaju. No co - snad do leta trosku dorastu, nech sme krasne 🙂 🙂 🙂