icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

atemi
1. feb 2012

Ahojte mamicky, skuste stastie - babyzlava.sk robi facebookovu sutaz o pekne ceny:
Staci zdielat a zadat meno a email... http://www.facebook.com/BABYzlava.sk?sk=app_357...

kucminka
1. feb 2012

@nikolka4 skús stránku-www.najlacnejsieplienky.sk,ja tam chodím kupovať,ale majú aj internetový obchodík.

misickab3
1. feb 2012

Maminky, PORAĎTE MI ☹ už sme mali super večerné zaspávanie...a posledné dva týždne zase to isté večer- zaspávame aspoň hodinu...trochu poťahá mliečko, plače, dám ju odgrgnúť plače, odgrgne, položím do postieľky, už už vyzer že zaspí a zase sa spustí to isté dookola....až kým negrcne a potom už je dobre...čo to má byť? Cez deň také nemávame, aj keď je pravda, že cez deň spinká len v kočíku....
U bukovského som čítala, že aj keď mama konzumuje krav.mlieko, tak to môže spôsobiť problémy- vracanie a tak....žeby to bolo tým? ja už neviem... ☹
A potom v noci spí dobre- teda až do štvrtej, kedy je už vyspatá a je hore približne do piatej, a potom zaspí, ale len v kočiariku....už ju v noci dávam k nám do postele po prvom kojení, ale aj tak sa zobudí a inak potom nezaspí.... ☹ dá sa s tým niečo robiť? Alebo máme s mm smolu a musíme to vydržať? MÁTE TO NIEKTORÁ?

misickab3
1. feb 2012

a mimochodom.....nemáme žiaden režim cez deň.... 😒 raz vie cez deň prespať aj tri- štyri hodiny, inokedy je každú chvíľu hore....

lolko_lenka
1. feb 2012

Ahojte 🙂 Chcela som sa spýtať, či niektorá z vás nemá v tlačovej alebo pc forme cvičenia na fitlopte s bábätkom. Tie kurzy sú strašne drahé... Ďakujem 🙂

micicka
1. feb 2012

@misickab3 je jej ťažko a potrebuje si dobre grgnúť/grcnúť, možno sa preje a tlačí ju bruško. iné ma nenapadá, keďže po grcnutí zaspí a je jej dobre. moja pri večernom papaní už zaspáva, takže si ani moc negrgne, potom asi za hodinku začne zo spania plakať, keď ju zoberiem na ruky, tak si grgne a je dobre. tvoja plače hneď. moja cez deň spinká tiež max 20-30min a to aj vonku....

misickab3
1. feb 2012

@micicka hmh....tak mi asi neostáva iné, len to nejako s ňou vždy vydržať, aj keď sa musím upokojovať vždy, lebo niekedy mám pocit, že ani tak ani tak....že môžem robť hocičo a ona proste večer plače tak či tak...

micicka
1. feb 2012

@misickab3 nemôže ju bolieť bruško? naša to mávala keď bola menšia a to som si povedala, že má proste plakacie 4 hodinky a hotovo, nenervačila som. teraz som si všimla, že musím vystihnúť kedy chce spinkať - aj cez deň, lebo inak sa rozplače a nič nepomôže a možno preto takto plakávala keď bola menšia, len ja som nezistila dostatočne včas, že chce spať a potom už bolo neskoro.

misickab3
1. feb 2012

@micicka neviem, bruško to asi nebude- stále jej dávam pred večerným spánkom sab simplex- akurát postupne znižujem dávky.....čo sa týka spinkania, tak ju dávam spať vždy, keď si začne súchať noštek a pretierať oči, alebo keď je moc plačlivá a nie je to ani plienka a ani papa...tak ako vravíš, proste si musí asi len odgrcnúť.....ale príde mi to ozaj zvláštne, lebo v noci ju tiež nemusím dávať odgrgnúť a cez deň z toho tiež nie je nervózna....ach, kto sa tomu má rozumieť? Naozaj, čo dieťa, to iné prejavy a potreby....

dzuli08
1. feb 2012

@misickab3 Netráp sa tým. Aj my sme minulý týždeň zaspávali ukážkovo, až som sa vytešovala a včera to bolo už s plačom. Pálila ju záha, tak sme museli dať Gastrotuss Baby, ale to asi nie je váš prípad. Možno večer plače preto, že je priveľmi unavená. Ono raz majú tie naše detičky dobrý deň a inokedy nie.
lolko_lenka Tiež sa pripájam k tejto prosbe a hoci už niekoľko dní hľadám niečo, stále som nič nenašla. Tak si zatiaľ len po sediačky hopkáme :D

nelustek
1. feb 2012

@dzuli08 ahoj ako viesze ju pali zaha? dakujem

misickab3
1. feb 2012

@nelustek
@dzuli08 to aj mňa zaujíma....

dzuli08
1. feb 2012

@nelustek No keď sa napapá a keď sa jej odgrcne, tak spustí neutíchajúci plač. Niekedy si chvíľu aj zdriemne, potom sa zobudí, že si ide odgrcnúť a znova sa rozplače. Aj keď privoniam k jej ústočkám po tom odgrcnutí, tak cítiť taký troška "kyslý zápach". My práve preto užívame aj nutriton, troška sa jej to zlepšilo a tak ho už dávam asi len každý druhý krát, alebo keď viem, že sa budeme hrať a nebude búvať.

cabby88
1. feb 2012

@lucy56 ahoj,spomínaš knižku od Bukowského...to myslíš Návod na prežitie pre bejby a Hneď to bude anjelik?Aj ja si ju chcem kúpiť,len je dosť drahá,tak sa chcem spýtať,či je dobrá táto knižka? 🙂

duska88
1. feb 2012

čaute babule 🙂 , konečne som sem po dlhej dobe nakukla... ako sa máte?? a drobčekovia?? u nás je zatiaľ všetko v poriadku klop-klop..už budeme mať 4 mesiačiky, ale zatiaľ papáme stále len mliečko..vy čo už prikrmujete čo dávate papať?? kašičky, polievočky?? neviem s čím máme začať.. 😕

cabby88
1. feb 2012

Ahojte mamičky,veľmi vás nás má problém s nedostatkom mliečka večer...chcem vám poradiť čajík na zvýšenie tvorby mliečka..majoránka,aníz,fenikel-zmiešať,a jednu malú lyžičku tejto zmesi zaliať vriacou vodou a piť raz denne...poradila mi ho jedna milá sestrička u doktorky a musím povedať že funguje...Malú som musela už dva a pol mesiaca každý večer dokrmovať UM večer pred spaním,ale už 4dni vôbec netreba,malá je spokojná a mliečka je dosť 🙂 potom čo som vyskúšala už snáď všetko,vrátane polievok,viney,homeopatík som neverila že obyčajné koreniny z obchodu pomôžu,ale je to tak,naozaj je mliečka viac... 🙂 tak vyskúšajte 😀

dzuli08
1. feb 2012

@cabby88 Ďakujem za tip idem hneď miešať a v akom pomere sa majú tie koreniny namiešať. A ešte mi prosím poraď kedy je najlepšie tento čajík piť a po koľkých dňoch ti to začalo fungovať?
A ešte prosím ťa pri jednom kojení kŕmiš z obidvoch prsníkov?
Ďakujem za odpovede, som dosť zvedavá, že?

monia_
1. feb 2012

@cabby88 ahoj, ja mam tuto knizku, teda knizky a mne sa velmi pozdava 🙂

cabby88
1. feb 2012

@dzuli08 ahoj,no ja som si kúpila v obchode z každého jeden sáček a tak som to zmiešala,a pijem ho okolo obeda,aby do večera to mliečko bolo... 🙂 začalo sa mi viac tvoriť tak po 4.dni...a kojím od narodenia z obidvoch cecíkov 🙂

cabby88
1. feb 2012

mamičky nemáte niektorá skúsenosť so zlatým stafylokokom?Našej malej ho dnes zistili v nošteku ☹

kucminka
1. feb 2012

@misickab3 inak,ten sab simplex možeš dávať aj častejšie,my sme síce na UM,ale dávala som ho do každej flašky s mliekom,poradila mi to doktorka,a teraz sme už celkom bez,postupne som mu to vysádzala,a teraz už ho dúfam nebude potrebovať,klop,klop 😉

iwky
1. feb 2012

@cabby88
@lucy56
Tá kniha aj mňa zaujíma, tiež by som ju veľmi chcela. Raz som ju prezerala v obchode, a na prvý dojem vyzerala výborne 🙂 Dnes som si ju popýtala na Valentína, tak dúfam že ju aj dostanem 🙂

jana0706
1. feb 2012

@dzuli08 ak to niekde ziskate tak aj ja by som mala zaujem, prave vcera som myslela na to ze musim zase zabehnut fitloptu (od porodu zapada prachom), len neviem kde ju tu pomedzi hupacku, kolisku a hraciu deku este umiestnim 😀

nelynka18
2. feb 2012

@cabby88 ahoj ja mam zlateho 🙂

nelynka18
2. feb 2012

@duska88 aho my davame udusenu mrkvu a teraz idem skusit zemiak...najskor sa ma zacat s jednou zeleninou a postupne skusat aj ine 🙂

jana86
2. feb 2012

4 mesiace a 1 tyzden- nasa princezna vecer zaspala prvykrat sama v postielke bez placu a nosenia na rukach 🙂 milujem ju 🙂

nelustek
2. feb 2012

Ahojte,potrebujem radu...mala zacne papat a po chvili sa jeduje,meta hlavou,kope nohami...no mliecko mi tecie 😨 a v noci je to hruza nevie sa prisat a dlho nam trva kym si chyti

nelynka18
2. feb 2012

@nelustek ahoj nas dominik to robil ked mal ten zapal str.ucha...mal ho len slaby takze ked som mu aj stiskla usko nereagoval...ale tiez pil a stale sa metal a niekedy sa aj rozplakal....ale ked kope aj nozkami neboli ju brusko?

nelustek
2. feb 2012

@nelynka18 no neviem ako keby sa jedovala ale nema dovod,mozno aj to brusko uvidime co bude dnes ci to bude robit pri kazdom papani.A domino to robil pri kazdom papani?

nelynka18
2. feb 2012

@nelustek no ani nie pri kazdom....a doktora hovorila,ze aj ked je uzlinka zdurena alebo hrdielko podrazdene,tak to moze babetkam vadit pri piti...