Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzanazuzana nám sa podobné stalo dnes, boli sme u ortopeda a ked už sme vonku hovorím ideme aj svokru pozreť a aj prababičku. a tu bola chyba mali sme radšej isť domov, akurát mi malá spala možno tak 10-15 minut v autosedačke vybrala som ju a išli sme dnu k svokrovcom, svokra mi ju hned velkym hlasom vybrala z ruky a tak ako bola v sedačke zabalená utekala s nou prababičke, malá chuderka moja ani nevedela kde je lebo sa hned zobudila . kým som sa ja vyzula a dala dole kabát ona už bola u prababky a tak ju nejak vyplašili že asi hodinu mi tam revala a nie a nie utíšiť, čo mi vôbec nezvykla robiť.... dala som malej naspäť overál, a ked som ju položila do sedačky už bola kludná lebo asi vedela že ideme konečne domov, doma začala druhé kolo lebo už bola taká vyčerpaná že ani jesť ani piť nechcela ale ani zaspať nevedela už ani od únavy a ani od hladu zapla som jej telku pritom mi zjedla polovicu a potom zaspala . no dúfam že sa toto stalo naposledy .........toto je niečo strašné ked nevieme čo im môže byť, nechápem prečo volakto musí vyplašiť malé decko , ved sa to dá aj normálne ,,jaj som taká naštvaná že až...
@zuzanazuzana no tak tej kamaratke by som dobre vycistila zaludok!!!! Mna by to teda nahnevalo,myslim si ze sa ich riadne vylakala ja som vynadala mojej mame ked sa s tetou rychlo hrnuli za lindou ked sa prave prebudila.Videla dve zvedave ukricane tetky co nad nou len kecali!! Ach niektori ludia asi nerozmyslaju. Drzim palce nech malinka taka neni dlho 😵
@lutsy ten je tiez pekny ja som nechcela nic drahe.pacil sa mi aj http://www.detske-potreby.cz/nahled.php?prod=381 ale potom som zistila ze je moc malinky tak som si vybrala henten.uz len pockat pokial prejdu tieto mrazi
@nelynka18 ahoj,môžem sa opýtať,ako sa u teba ten stafylokok prejavuje?Čítala som že sa nedá vyliečiť,len umlčať aby nerobil šarapatu v tele a že je potom človek náchylnejší na nachladnutie...malá dostala naň antibiotiká ☹ chúďatko,nemá ešte ani 4 mesiace a už má liečiky... tak som chcela vedieť či jej aspoň pomôžu...
@cabby88 no mne ho zistili az v 15 rokov ked som mala na zadku take vyrazky a mala som na nich chrasty,lezala som v nemocke ale nic na to nemam.nebyvam ani chora len nemozem mat nausnica nikde okrem usi...mala som v nose ale hnisalo mi to stale a zadok mam stale taky nachylny,ze si musim davat pozor...a raz som cela opuchla minuly rok teda a lezala som na infuzkach v nemocke inak ziadne problemi nemam ani nic podobne.ono sa to moze prejavit hoci ako nie kazdy ma rovnake priznaky....ale myslim,ze bude mat plnohotnotny zivot a nebude jej to robit velke problemi 😉 len asi teraz ked je taka mala dali radsej ATB...
@lucy56 ja už som tiež vyhodila majland na veci na podporu dojčenia a nakoniec mi pomohli obyčajné koreniny z obchodu ani nie za euro 🙂 ozaj je niekedy menej viac...čo sĺz som si mohla ušetriť keby som to skúsila skôr 🙂 daj potom vedieť aké sú aj tie more milk plus prosím,nech viem keby dačo... 😉
ahojte, čítala som , že niektoré už prikrmujete s kašičkami. Vie mi niektorá z Vás vysvetliť, ako je to s tými mliečnymi a nemliečnymi? neviem, kde si tieto veci naštudovať, tak mi prosím poraďte aj s príkrmami. Malý má v utorok 4. mesiace a sme na nutrilone AR 1.
ďakujem
@andy.v ja som sa rozpravala o tom z lekárničkou a nemliečna sa zaraba s mliečko v tvojom pripade s nutrilonom a mliečna len s vodou. my sme kupili tú nemliečnu. teraz mám ryžovú s DM drogerie a malému neskutočne chuti. 🙂
@bv_alexandra nie je to naopak? Uz si teraz nepamatam asi,,, ale Davidovi som kupovala co sa zaraba s vodou,,, sa mi zda ze ta sa volala nemliecna,,, ci si to uz pletiem? Ale vsak na kazdej je napisane ako a s cim to treba zarobit,,, 😀
@cabby88 ja tiez pijem obycajne koreniny - fenykel a rascu, zmiesanu, a cajik je aj chutovo dobry - nenatahuje ma 😀
@missy97231 missy však ked je nemliečna tak ju treba zarobiť z mliečkom bo ho neobsahuje 😀 kolko vaše detičky tej kaše spapajú? ja dávam na vvečer a včera malý vytiahol že 220ml. fučal ako slon 😀
@bv_alexandra jasne,,, nemysli mi to takto po ranu,, asi mi tiez mrzne aj v hlave, ako vonku (rano o 5tej u nas-33) 😀 maly tiez tak pil,,, plnu flasku, vtedy mal este 260 teraz uz 330ml, ale nepomohlo mi to (myslela som si ze ho to nasyti a v noci sa budit nebude 😀)
@missy97231 tak to som si myslela aj ja a malý o druhej ráno ako vždy budiček s velikánskym hladom 😀
@zuzanazuzana ahoj no to už čo je za rozum budiť dieťatko keď spinká, niektorí ľudia fakt nemajú rozum 🙄 , tá tovja kamoška čo ju zobudila má deti? prepokladám že nie keď si také čosi dovolila a ešte kedď si ty nebola v miestnosti 😠 , dúfam že to malinkej rýchlo prejde to zlé obdobie ale tiež by som vyskúšala niečo proti tomu urieknutiu, miminálne ten červený náramok na rúčku...
baby ako vám cez deň spia detičky? myslím koľko krát?? mne malá spala 3x, najprv 3/4hodinu potom znova 3/4 hodinu a potom v kočíku tak 1,5hodiny, ale mám pocit že sa jej to teraz mení a spať chce už len dva krát ... nieje to málo??? nechápem veď je ešte malinká mala by spať tri krát, v noci spinká pekne budí sa dva až tri krát na papanie. Inak už sa naučila na cumlík najprv mi ho úplne odmietala mala ho iba v kočíku a teraz už bez neho ani nezaspí, včera večer som jej pred spaním chcela dať ešte cucnúť z prsníka ako vždy a ona plač ani sa nechytila, dala som jej dudku a dala do postielky a za 10 min spinkala 🙂 😵
@cabby88 ja ich mam odskusane, mala som ich na zaciatku na rozbeh mliecka, obsahuju senovku, aj benedikt plus nejake ine byliny a pre mna je zatial toto jedina overena vec co zaberie, uz vcera po 1 dni brania som nemusela davat UM vecer, stacilo mu z mojho mlieka , na mna nezaberali vobec homeopatika, vinea, caje iba trochu, a najviac zabera poriadne sa najest sladkeho to mam mlieka ajajaj... ale to zas nechcem robit lebo potrebujem schudnut nie pribrat
@zuzkazv a ako si ju naucila na cumel? ja som maleho v 6 tyzdnoch naucila ze aspon na vychadzke si dudkal ked sa zobudil, ale potom mu to nejako prestalo "chutit" a teraz uz vydrzi chvilu s cumlom akurat v aute - ked sa rozculuje ze je vo vajicku zaviazany a kym sa rozbehneme a zacne vnimat zvuk motora tak ho ukludnim cumlom... ale to je vsetko, doma alebo na vychadzke ani pocut...
@jana0706 ja ani neviem ako sa to naučila lebo ona tiež najprv vôbec nechcela a potom v tom kočíku som jej ho tak prichytila trochu overalom aby sa jej nedal tak dobre vypluť takže už potom sa naň aspon v tom kočíku naučila a teraz si ho tak sama od seba začala pýtať, predtým si doma strkala prstíky namiesto dudky ... neviem asi jej konečne prišla na chuť 🙂
@tunzal tak dufam, ze nedopadnete ako my.....aj teraz je vonku neuveritelna zima a ja neviem co mam spravit, lebo musim ist surne na urad o jednej a co mala? susede kamoske jej ju nemozem dat, lebo by plakala a plakala, aj pri svokre place......tak ja neviem....na urad sa nemozem dovolat...
@nelustek
@zuzkazv veru sa chystam povedat kamaratke svoje!!!!! nema svoje deti, ale ved ma 30 rokov, ja som si v zivote nedovolila chytit do ruk cudzie dieta bez opytania, este aj moja svokra sa pyta ci ju moze popestovat......malinka stale strasne narieka, ani do obchodu sa mi neda ist v takej zime, lebo priatel robi do vecera.....ja mam to stastie, ze mne ju ma zakazdym kto postrazit a teraz mi je to nanic......ved teraz ma aj janatrovy naramok a ten by mal byt aj proti urieknutiu!!!!!
ahojte kočky, ja vôbec nestíham 😅
@zuzanazuzana nečítala som príspevky ostatných báb k tvojmu problému, ale ten plač spôsobilo určite to, že za 1. malú zobudili v podstate na silu a za 2. a to je podľa mňa väčší problém, po zobudení uvidela cudzieho človeka. mňa na to uporozňovali, aby som dávala pozor na to, koho malinká uvidí, keď sa zobudí. nikdy by to nemal byť niekto neznámy! pretože sa zľakne a začne strašne plakať. verím tomu, že je to tak, predsa len naše detičky sú zvyknuté hlavne na nás, a keď zrazu po prebudení uvidia niekoho iného, zľaknú sa čo sa deje.
ale poviem ti, tá tvoja "kamarátka" asi nemá vysoké IQ
@nelustek mne sa zdá, že tá kniha stála až okolo 34,- EUR, ale nie som si istá, kupovala som ju v martinuse.sk cez net, je o niečo lacnejšia
@lucy56 a keď si more milk dobrala ostalo ti toľko mliečka?Alebo to zas ubudlo?Žeby som skúsila ešte aj toto,aj keď si musím zaklopať,my sme už 5dní bez UM vďaka tomu čajíku 🙂 ale stále sa bojím,že ma malá málo mliečka,keď nedávam nutrilon,mám strach že je hladná... 😒 ale zase neplače...tak snáď má dosť...inak aj mne by sa zišlo dať dole pekných pár kíl,vyzerám ako hurka,som pribrala v tehotenstve 18 kíl,a zatiaľ som dala dole len 12.. 😒
@zuzanazuzana to dúfam aj ja že jej to prejde, včera poobede som ju nechala doma so švagrinou kým som išla pre syna do školy a že síce jej vždy musela niečo ukázať, bud rybyčky v akváriu alebo ani neviem čo všetko robili a že bola v pohode ale nie tak ako inokedy býva. ale večer už bola kludna hadam ju prešlo ale minimálne dva týždne k svokre nepôjdem ked chce nech si príde ale ked mi ešte ju niekdo prebudí tak asi poviem svoje....
a nemôžeš ju brať so sebou možno by bolo lepšie, alebo ti nespí v kočiku kým ideš na úrad ti vnútri volakto pokočíkoval aby bola kludná? ja som mala taku navštevu asi pred mesiacom, že kým som ja išla spraviť kávu, tak mi medzi tým malú vyzliekla a prezrela od hlavy po päty no verte mi že ani slov som nemala.
@micicka ved samozrejme ze malinke deticky pri zobudzani maju mat pri sebe svojich blizkych....ale mna by v zivote nenanadlo, ze ked mala buva , ona pojde za nou....snazia sa mi vsugerovat vselijake teorie preco zostala taka, aby ju ospravedlnili, ale na mna to neplati....som total presvedcena, ze zo dna na den sa nemohla tak zmenit, ze sa boji uplne vsetkych....
@zuzanazuzana určite je to tým, čo urobila. skús teraz vždy ak pôjde niekto "cudzí" k malej, ísť spolu s tým človekom a spolu sa prihovárať a tak. asi to nebude ľahké, ale musí sa naučiť, že maminka je len jedna a vždy bude pri nej. teraz sa bojí, že sa jej zase stratíš.
toto je len môj názor, žiadne odborné štúdie 😀 držím palčeky, aby bolo čo najskôr všetko po starom,

@jana0706
@lutsy no aj ja dufam, ze ju to prejde. je to velmi tazke, ked tak pri druhych narieka....aj pomalicky trenujeme,ale ziadny vysledok...vcera tu bola svokra....lezala v lehatku, mala sa aj pousmiala, tak som jej ju dala na ruky chrbtom, aby na nu nevidela a po minute taky plac spustila.....
to, ze by mohla byt urieknuta ma veru nenapadlo.....lebo fakt zo dna na den ine dieta to je pri druhych ludoch...celkovo je dobra, vyzaduje si pozornost, celu noc mi prespi.....