icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
7. feb 2012

@katy31 my tiez cakame 😉 a ked som dr. na poslednej poradni hovorila ze by som chcela do polroka len kojit tak mi povedala ze nic ine by mi ani neodporucala, takze my v tom uz mame jasno 😉
navyse na jar to bude ovela lahsie zohnat kvalitnu zeleninku, nieco nam snad aj nasi dopestuju, lebo nechcem vediet cim su zelenina a ovocie v obchodoch teraz v zime ponapustane...

stanka25
7. feb 2012

Ahojte, mohli by ste mi poradiť ako odnaučiť maleho zaspavať na cicke, cez deň je to ok lebo spi v kociku pri okne ked nejedeme von aj 3 hod, poobede ho uz neoklamem a musime ist von ale vecer ako nahle ho kladiem do postielky tak sa zobudi alebo spi len 5 min a je hore tak zaspavame v našej posteli pri papani a samozrejme zaspim aj ja a tak spime všetci spolu, Ale bolo by super keby Samko zaspal v postielke a mohli sme sa s mm v klude porozpravat lebo takto ja chodim spat s malym a s mm sa skoro ani netsretnem. 🙂

nelustek
7. feb 2012

@katy31 ja este nie cakam a od pol roka zacnem..ty prikrmujes?

zuzaxa
7. feb 2012

Mňa porazí, malému som práve zbadala, že má tú žabu v puse, jááááj. Mrzutý je , aj zato aj za to očkovanie včerajšie. Volala som s doktorkou, že mu to mám vytierať kamistad gélom, tantum verde potrieť a také vatové tyčinky namočené pagavit. Jáj len nech mu to prejde. 😢
A tie kĺbiky aj ja si myslím, že ich má, len nie skostnatené. Ale do chodítka ho kedy budem môcť dať, asi počkám až po tej ďalšej kontrole.

nelustek
7. feb 2012

@zuzaxa ja som nelku nedavala vobec do pavuka 🙂 ani nam nechybal.ona si v 8 mesiaci presla po styroch a postavila sa pri nabytku a potom precupitala popri nabytku dalej 😉

jana0706
7. feb 2012

@nelustek ani ja nebudem davat do choditka, vraj je velmi dolezite pre vyvoj mozgu aby dieta chodilo po styroch takze radsej ho budem podporovat v lozeni 😉

nelustek
7. feb 2012

@jana0706 niektore deti sice nelozia zacnu az chodit,ale dufam ze linduska bude sikovnica po nelke 😀 😉

nelynka18
7. feb 2012

@zuzaxa nas mal tiez zabu....dr.mu predpisala neaku bylinkovu vodicku na vytierani a za dva dni bol ok 🙂 my sme maleho uz raz supli do pavuka ale nohami nedociahol a aka parada pre neho 😀
@jana0706
@nelustek ak mozem baby nieco povedat...nas risko bol na male chvilocky od 5.mes.v pavuku a naucil sa stvornozkovat a chodil v 10.mesiacoch razom a sam 🙂 a niektore deti nevedia vobec stvornozkovat 😉 si myslim,ze je okolo toho velke halo 🙂 ale kazda mame svoje metody vychovy 🙂 my sme teraz na 5minut dali len tak domca do pavuka a ako sa mu to pacilo 🙂

lolko_lenka
7. feb 2012

dnes som musela ísť s malou aspoň na tých 15 min. von, včera sa to nedalo vydržať. Spala mi síce poobede, ale len 2x po hodine a bola mrzutá. Takto ked zaspí vonku, tak mi spí potom ešte 2,5 - 3 hodiny... Ale kosa je riadna 😖

andy.v
7. feb 2012

ahojte, dnes máme presne 4. mesiace, 6220 g a máme začať s príkrmami. Že začať na týždeň s ryžovou kašou. To mu mám dať normálne do fľašky?

skybaby
7. feb 2012

@andy.v ja davam tiez kasu od soboty a davam lyzickou, sice spapa len trosku ale to vobec nevadi, nech sa pekne zoznami s lyzickou a ked potom zacneme zeleninu, aspon to pojde lahsie 😉 ale niektore baby tu uz pisali, ze davaju aj kasu z flase

katy31
7. feb 2012

@nelustek nie, neprikrmujem, len uz ma ide maly zjest, furt ho mám na prsníku, inak ani nezaspi. 😔 Len vonku.. A poobede ja najhorsie, uz su prazdnejsie, tak sa zlosti... Nastastie v noci krasne spinka. Zaspi o osmej, potom sa zobudi az po polnoci okolo jednej, niekedy az o druhej a potom rano o siestej... Tak len sa pytam, ci uz davate alebo nie.. Inak nemam cas na nic... Zamestnava ma Riško celý deň a večer som už KO, zaspím skôr, ako deti. 😉

katulka74
7. feb 2012

MAMINY NEPRIKRMUJETE SVOJE BABETKA NEJAK SKORO?
JA ZACINAM AZ OD POL ROKA,TO UPLNE STACI,NIKAM SA NEPONAHLAM,CIM NESKOR,TYM LEPSIE.

katulka74
7. feb 2012

DRUHE OCKOVANIE OD VCERA ZA NAMI,TAK SNAD BUDE VSETKO OK.

lolko_lenka
7. feb 2012

@katulka74 aj mne to pripadá nejak skoro... My budeme mať 11.2. 5 mesiacov a neviem čo nám teraz povie dr., ale ja by som rada ešte len kojila, aspoň do ukončeného 5.mesiaca...

natalii6
7. feb 2012

@katulka74 ahoj co sa tyka prikrmov tak deti na UM sa prikrmuju od ukonceneho 4mesiaca a ked sme boli na ockovani minuly tyzden to mal maly 4mes a 2tyz tak sa lekar cudoval ze este neprikrmujem a my mame z tymi prikrmami zatial problemy tak rozmyslam ze to odlozim 😉

natalii6
7. feb 2012

@andy.v no ja neviem co lekar to ina rada 😀 ved z prikrmami sa zacina najprv zo zeleninkou potom sa pridava masko neskor ovocie a potom kase 😉

rough
7. feb 2012

Damy, ako som sa docitala, svetova zdravotnicka organizacia vydala vyhlasenie, ze sa NEMA prikrmovat pred ukoncenim 16. tyzdnom a nie ze sa po nom MA🙂 kazdopadne, u plne dojcenych deti je odporucane zacat s prikrmami po 6. mesiaci u deti na UM mozno aj o par tyzdnov skor.

natalii6
7. feb 2012
katulka74
7. feb 2012

@natalii6 ano prikrmovat sa mozu od ukonceneho 4 mes a mali by zacat najneskor do ukonceneho 6 mes a moja doktorka zasadne doporucuje cim neskor tym lepsie a aj celkovo sa vsade odporuca az od 6 mes.

zuzkazv
8. feb 2012

@micicka ahojky tak ako ste to zvládli?? u nás to vyzerá že to bude bez reakcie našťastie, dostala injekciu do oboch nožičiek to bol plaaaaač až dýchať prestala na chvíľku moje zlaté. Celú noc som bola hore čo som jej furt hlávku chytala ale teplotu nemá, hoci sestrička vravela že jej máme dať čípok preventívne ale som jej nedala veď ked nemá teplotu tak načo.
Včera nás aj odvážili tak máme iba 5550g, strašne málinko je tu ešte niekto s takým drobným bábom?? lebo už má 4 mesiace a už by sa mala blížiť k 6tim kilám...

mon173
8. feb 2012

@zuzkazv hoj, my sme mali v 4 mesiacoch tiez len 5450 g a 64 cm. rastie skor do dlzky jak do sirky.. ale dr. vravela ze pohoda. len som zvedava ako sme na tom teraz, sak furt mame nejake krizy v jedeni :(

micicka
8. feb 2012

@zuzkazv nás včera nevážila (možno našťastie) ale pred dvoma týždňami mala 6030g 😨 ona je taký pažroško 🙂

a čo sa očkovania týka - tak pri pichaní plakala, ale dosť rýchlo sa upokojila a potom aj zaspinkala. doma sa napapkala normálne, potom jedno papanie skoro vynechala lebo zaspala. bola v pohodičke, usmievala sa, ani teplotu nemala, večer málo papala a aj jej stúpla teplota na 38,5 tak som jej dala čípok - no podarilo sa mi to až na štvrtý krát - prvý raz sa vykakala, druý raz ho vytlačila a rozpustil sa jej medzi riťkovými polkami, tretí vytlačila a pri štvrtok pokuse už to asi vzdala a ten nám našťastie zostal v riťke 😀 potom jej teplota klesla a pekne prespala celú noc, ráno všetko spapala a teraz spinká, tak dúfam, že už bude dobre.
nožičky má trošku červené, tak jej dávam sem tam studené obklady

micicka
8. feb 2012

čo sa týka príkrmov, nám doktorka povedala, aby sme začali zeleninkou - mrkva, zemiak, petržlen, brokolica, potom mäsko a až potom ovocie. kaše sa môžu už teraz spolu so zeleninkou, alebo krátko po nej a v piatom mesiaci zaradiť aj lepkové kaše. tak uvidím o 2 týždne, ako sa nám to podarí 😀

nelustek
8. feb 2012

Ahojte zacinam sa trochu bat o mliecko celu noc som kojila z jedneho prsnika a ten druhy sice mliecko tieklo,ale vobec som ho nemala tak naliaty ako obvykle.Ked vynecham jednu davku tak ma az bolia a teraz sa citim taka prazdna.Ale vlozky mam nasiaknute mlieckom. 😕

nelustek
8. feb 2012

@micicka jooj my ideme dnes na ockovanie bojiiiiim

micicka
8. feb 2012

@nelustek držím vám palčeky, aby ste to zvládli na jednotku, ja som bola veľmi nervózna. našťastie bol aj priateľ so mnou, tak sme to lepšie zvládli. ale hlavne, že to malinká celkom dobre znášala, snáď už nebude mať žiadne komplikácie. vy sa teda držte 😉

nelustek
8. feb 2012

@micicka aj ja som sa preobjednala na dnes kvoli tomu aby tam bol aj muz, odvtedy co som bola s nelkou 3dni v nemocnici a ako ju tam pichali mam s toho asi traumu 😢 A dakujeme za povzbudenie

micicka
8. feb 2012

@nelustek ja som sa radšej ani nepozerala ako ju pichali, len som ju držala a rozprávala sa s ňou.
ale najhoršie je, že ďalšia návšteva u doktorky bude preočkovanie - sa nečudujem, že detičky potom u doktorov plačú 😠 mám chuť, nahlásiť sa len tak !na návštevu", podľa mňa si to aj také malé detičky pamätajú 😒

nelustek
8. feb 2012

@micicka uvidime ked pojdeme na dalsie ockovanie ci si pamataju,nasa linda sa na dr vzdy usmieva a rozprava.Ked bude plakat tak si pamataju, boze ako sa bojim uz som si aj cipky nachystala preistotu