Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za úžasný! 😀 .. fakt super 😀 .. jsem moc ráda že vám to dopadlo tak dobře -fakt báječný 🙂
Tak vidím, že tuto oktobrove deti uz jedia všeličo ;) moja mala je ešte len na MM a jednej flaske denne UM ;) uz ani nasiroko nebalime a priberá 1,1kg za mesiac ;) a ja som ju uz vozila na saniach síce to vyzerá ako keby som vozila iba kopu handier ale tak ju tam zababusim ;) a spi tam ako v kociku.
ahojte, vase deticky sa uz prevracaju z chrbatika na brusko a naopak? nasa emka uz bude mat o 6 dni 5 mesiacov a vobec sa jej nechce pretacat. maximalne sa otoci na bok, prevrati sa sem tam aj to len ked jej hola 😒 a ani na brusku sa jej velmi nepaci, davam ju viac krat za den aspon na 5 min. myslite ze este ma cas na to prevracanie ci uz by to mala vediet?
ahojte, my sa ešte stále kojíme, ešte som ju ničím nedokrmovala, ale už rozmýšľam, že skúsime ovocie a zeleninku., ale nechce sa mi, som lenivá 🙂 a my sa prevraciame od 4mesiaca, je šikovná, niekedy ju musím naháňam 😀 😀 😀 /obrazne/ u detí je to individuálne, niektoré je šikovnejšie-niektoré ležérnejšie 😀 každé je iné...
@jana86 u nas je to presne tak isto. za 2 tyzdne budeme mat 5 mesiacov, a co sa tyka pretacania tak je to dost slabe. o tom ze nechce byt na brusku ani nehovorim... zacala sa inak skusat otacat uz v polovicke januara, ale potom sme mali vselijake problemy, tak uplne prestala. az teraz sa do toho pusta znova. tak uvidime co z toho bude. ale neboj naucia sa to a nic nezmeskaju. je to individualne 🙂
@jana86 naša sa pretočila presne v deň 5. mesiaca 🙂 a vraj pretáčať sa deti začínajú od 4 do 6. mesiaca... takže ešte má čas 🙂
@jana86 hlavne sa netreba porovnávať ...
@wewe22 naša ked mala 4 mesiace, plne kojená, tak mala 5420 g a 58 cm
@wewe22 ospravedlňujem sa, musím opraviť môj posledný príspevok... to boli miery, ked mala Nelka 3 mesiace...
@jana86 ani nasa Adelka sa nepretaca este... a to ma dnes 5mesiacov 😉 sice ked je vo vyvysenej polohe, tak sa jej to podari, ale na rovnom nie... ved ma este cas, ze?
@gianni ahoj ak ti mozem poradit tak mu ich natieraj sudokremom a viac krat ho za den kupaj a do vody kvapkaj betadine a sprejom bettol postriekaj.u nas to zabralo a ani ich to nesvrbelo.Najhorsie su prve dni mi sme ich mali cez vianoce,najskor mala,myslela som si ze uz je klud a potom maly to drapol od nej,ale v pohode aspon mame za tym.Maly mal len par kiahni,zato mala ich mala statocne.pevne nervy pri natierani. 🙂
no pisete tu o kasach,ja davam mlemu rryzovu co sa zaraba z vodou a aj tak mi viacej neprespi ako su 2hod ako na budik sa zobudi vypije 120ml a dalej haja.Tak by som uz chcela prespat noc do rana joj,ale hlados potrebuje papat.A z tym pretacanim ma cas,nechce sa mu aj ked sa pokus o to.Zelenina s maskom mu nejak moc extra nechuti zato bananik s piskotami spapa len taky fukot. 🙂 🙂 🙂
ahojte maminky, tak my máme dnes 4 mesiačiky 🙂
Natálka sa ešte nepretáča ani v jednom smere. už s ajej pár krát podarilo z bruška na chrbátik, ale to bola asi náhoda, aj keď to bolo asi 5x za deň, ale potom už nič.
teraz najnovšie začala výskať ako o dušu 😀 keď začne nie je nič počuť, len ju, ale zase veď ona je najdôležitejšia 😀
@jana86 ahoj naša sa začala pretáčať z chrbátika na bruško min. týžden, ale oproti riškovi to bolo o dva týždne neskôr ona sa predtým otáčala iba na bok a to jej stačilo ale potom som skúsila že som ju ja pár krát popretáčala a som si k nej ľahla aby ma videla z inej perspektívy a to ju naštartovalo 🙂 ale každé bábo je iné a ono niektoré deti to možno aj vedia len sa im nechce to robiť lebo to pre ne nieje zaujímavé 😉
@mon173 neviem ci som ti uz odpovedala ale zda sa mi ze nie tak sme boli u Dr a ona povedala ze mala je pekna gulata a po mne ani nemoze byt vacsia bo ja som bola tiez taky stuplik ze je to v poriadku inak mala pravdu mala ma krasne zarezky a tri brady 😀 na brady pocita moj MM prospievanie
Kocky my sme sa zacali otacat ked sme mali 3 mesiace a 2 tyzdne, manzel bol doma a zrazu krik a mala na brusku, no a teraz je to jej najvacsia zabavka, stale sa len otacat z chrbta na brusko 😀
@micicka ahoj nas dominik sa tiez raz pretocil z chrbatika na brusko a od vtedy nic 😕 asi sa im jednoducho nechce 😀 a z bruska sa pretacal asi tyzden a teraz ani to len sem-tam.aj nas vyska ked sa to naucil robil v jednom kuse este aj pri zaspavani 😀 jednoducho robia si co sa im zachce 😉
@nikolka4 ahoj nam ta kasa asi praveze pomohla....da si kasu a spi do 5-6 rana nie vzdy samozrejme niekedy sa puci tak sa zobudi skor.problemi s bruskom nam zmizli uz daaavno ale akosi sa teraz vracaju len v noci alebo nad ranom.neplace ani sa pomaly nezobudi len ma nekludny spanok.....
ahojte baby
idem si kupit sportovy kocar,pretoze aj kvoli cestovaniu autom je tento co mame velky,kedze treba zlozit konstrukciu plus este sedacia cast.aj ked pojdeme v lete niekde na dovolenku tazko by sme mohli zbalit aj kocar. a nasla som si tento co poviete...mne sa paci snad sa s nim bude dobre manipulovat 🙂
@nelynka18 no tak to moja Natálka je teda riadny jedoš! neexistuje aby bola na brušku keď nechce, ale ani sa nepretočí. ja ju nechám dlhšie jedovať sa, aby sa teda pohla a zmenila to, ale sa jej to nejako nedarí. ale aj to príde a potom budeme hromžiť, že už ano na sekundu ich nemôžme nechať bez dozoru. teraz si sem tam ešte odbehnem.
babulky majú aj vaše detičky chlpaté nožičky? tá moja má podľa mňa strašne veľa chĺpkov na nožičkách, jasné, že sú úplne jemnučké, ale príde mi to divné.
a na palčekoch na ručičkách má úplne papierove nechtíky, sa jej ako keby drobia, a má ich také ryhované, neviem či jej náhodou nechýba nejaký vitamín

@kucminka Adrianke som to robievala. Ale presne ti to nepoviem. Myslím že som davala 1PL krupice do vody napučať a potom som uvarila hustú kašu ktorú som zriedila zarobeným UM asi 5Oml. Ale mama ževraj nám robievala krupicu do fľaše taku riedku.