Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@cabby88 my ešte nemáme ani 6 kíl 😉 a ja by som brala oranžovú tá je nádherná
@jani74 no dúfam že to nieje začínajúca reuma lebo aj mna bolia klby ale najhoršie na tom sú kolená tie mi už tak pukajú že koniec, niekedy ked sa idem postaviť tak mi až jablčko tak dajako preskakuje 😔 ...k tomu tie vlasy ...ach jaj
@misickab3 aj my sme zvažovali ten casualplay s4 ale je veľmi ťažký a ja musím kočik nosiť po schodoch inak bol ovládateľný super aspon teda v obchode aj je pekný len mne na nom nevyhovovala ešte jenda maličkosť, že sa nedá otáčať k mamičke ale ak toto nechceš tak je super 🙂
@iwky ahoj ja ani neviem ako....od narodenia som ich davala do postielky a nechala som ich tam kym az naozaj moc neplakali a az potom som ich uspala na rukach ci v kociku.potom sa par krat stalo,ze si zaspali sami.dominik ma na postielke taku hracku co hra melodie a blikaju tam farby a reaguje to na zvuk,vzdy ked zamrnci,tak sa to spusti a pri tom sa ucil zaspavat.no a teraz asi 5-6dni co zaspava aj bez nej jednoducho ho dam do postielky,samozrejme musim vychytat kedy je sice unaveny ale nie moc bo by nezaspal,dam cumel a odidem.niekedy este zamrnci dam mu troska cajika cumel otoci sa a spi.asi to je len o trenovani 🙂
@iwky @nelynka18 uzasne ze uz vie zaspavat sam...mne maly zatial vacsinou zaspava na prsniku, ked tak nezaspi a je unaveny tak ho uspim v koliske, ale od polroka skusime tu metodu podla knihy "Kazde dieta sa vie naucit spat" - ibaze ako som pisala zatial sa mi do polnoci viackrat budi, mozno mu potom skusim vecer davat aj kasicku tak bude lepsie spat, uvidime...
@jana0706 ano aj ja som rada,ze uz pred spankom nerobi sceny 😀 u kojenych deti je to asi horsie co citam tak vacsina deticiek zaspava na prsniku 😉 no ano mozno vam kasicka potom pomoze 🙂 nam tiez asi zabrala dnes sa zobudil az 6:15,zaspal a zobudil sa 7:30 a teraz spi znova....celkovo je uz taky kludnejsi pri spanku co som rada 🙂 klop-klop...
@nelynka18 ja mám Nutrilon kašu,a dávam mu ju do fľaše na večer keď ide spinkať,myslela som že ho to viacej zasýti a vydrží dlhšie v noci búvať,ale nemá to žiadny účinok,dnes bola hrozná noc,stále sa mi mrvil,o pol deviatej zjedol 18Oml kaše a o pol druhej už papal mlieko a ráno o pol piatej bol vyspaný,alebo hladný,je už neviem,nerozumiem týmto detičkám ☹
babule príkrmovky, ste sa na mňa vykašlali 😠
koľko príkrmov dávate malinkým? alebo ako viem, že má malá dosť? lebo mne sa zd že ona by do nemoty papala 🙂
ďakujeeem
@nelynka18 to by sa nám zišiel taký kolotoč, my máme taký obyčajný manuálny, aj to som už skúsila nechať pustené ale nemalo to úspech, aj fén ako tu niektoré baby spomínali no nič 🙂 a je taká prešpekulovaná, že aj keď dám kočík na balkón tak len zriedka zaspí, lebo vie že sa s ňou neprechádzam.
@jana0706 ja som to už skúšala raz ... ale ešte je maličká, tak som to nechala na neskôr. ale tá kniha sa číta strašne ľahko, ja som mala pocit aké to bude jednoduché, a opak bol pravdou.... taký srdcervúci plač-chúďatko. No po pol roku by sme ju chceli dať do vlastnej izbičky, ak sa už nebude tak často nudiť, a potom tú teoriu zase skúsim 🙂
@kucminka jedna mamina pisala,ze kasu dava skor lebo ze jej babo to nedokaze stravit a potom ho tlaci brusko.skus dat najskor kasu a potom ho daj spinkat s mliekom.abo mozno jednoducho ma taky spanok aj to sa stava na naseho riska nepomohlo nic on sa do roka budil a niekedy aj 5x mozno aj vy ste taky nespavy 😉
@micicka ahoj ja davam prikrm v tej malej nadobe co je od hami prikrm a za tym mu dam caj a po prikrme si vacsinou pyta papat uz po 2 hodinach 🙂
@iwky to nie je kolotoc ma to zavesene na boku,kolotoc u nas tiez nepomahal 😉 na riska prislo tyzdnove obdobie ked mal 8.mesiacov,kedy pri zaspavani reval a snazil sa aby som bola pri nom.i ked mi o bolo luto ale nechala som ho tak vzdy len po 2-5minutach som prisla ulozila ho,dala dudu ci caj a odisla a po tyzdni znova pekne spinkaval 🙂
@iwky no pri tej metode je zaklad "vydrzat" - mojim kamaratkam sa to krasne podarilo, aj ked jedna mi prave hovorila ze za deckami po tych urcenych minutach chodil muz a ona slzila v obyvacke 😒 ja to chcem az v polroku skusit, vtedy uz vraj deti pekne rozlisuju medzi dnom a nocou a celkovo uz to nie su take malicke stvorenia...navyse uz bude okrem MM papat aj inu stravu tak sa snad pomaly prepracujeme k pravidelnemu rezimu, lebo aj ked uz nepapa tak casto, predsa len uplne pravidelne to nemame...a to v tej knihe dost zdoraznovali, ze aby to fungovalo malo by mat dieta uplne pravidelny rezim...
@micicka ahoj, ja som kdesi citala, ze by mali zjest 100-150g prikrmu....ja to malej aj vazim, lebo by spapala aj viac.....raz zjedla 200g, ale inac jej davam okolo 120-130g....ako je velka mrkva a tak....uz to viem nejako od oka odhadnut!!!!!
inac my sme zvladli ockovanie na 1, sabinka nemala ani zvysenu teplotu, celu noc prespala.
@daja0760 veru super vec, aj ja som si ju kupila, nedavno to tu radila andelusik....aj ja som s nou spokojna. len potom poriadne vyplacham vecicky aj 2x a dam prat. a v dm zevraj je dobry aj prasok na pranie DENKT MIT.....vyhral v testoch! tak aj ten vyskusam.
@zuzanazuzana v surovom stave 150g? no tak skúsim odvážim, aby som to mala aj ja v oku.
inak mrkvička nám trošku zhustila stolicu, tak dnes jej dám asi len zemiačik.
@zuzanazuzana
@nelynka18 a čo ste dávali ako ďalšiu zeleninku? my zatiaľ len mrkvičku, zemiak.
Diavcatka, pisete o zaspavani. Mne mala zaspava sama, v postielke. Nikdy som ani ju ani starsieho syna neuspavala na rukach. Ale urcite to zalezi od deti. Len chcam napisat, ze mala asi tak pred mesiacom take obdobie, ze nechcela vecer zaspavat, plakala...az vrieskala. Prisli sme na to, ze zaspi nie potme ani potichu - musi mat podmienky ako cez den. Tak jej nechavam hrat radio - niekedy dost nahlas a taktiez ma zasvietene svetlo. A ako pise Nelinka - ked je nervozna, zaonem jej nad postielkou kolotoc - niekedy aj viac krat - do zblbnutia. A ma na bokoch postielky zavesene hracky, tak sa zvykne na ne zapozerat a zaspat. Samozrejme ze sa stavalo, ze pustila strasny rev, az hykala - v takom stave babatko urcite nezaspi, tak sme ju zobrali na ruky alebo polouili na postel a zabavili hrackami, kym sa ukludnila a kym "zabudla", ze plakala, a opat polozili do postielky, pripadne sme este nad nou uz v postielke hrkotali hrackami, alebo pustili ten kolotoc. Takto to funguje u nas. Skuste, mozno to zaberie. Po tom 4 mesiaci sme konecne presli na nejaky rezim - spime uz 2x denne. No a vecer musi byt hlavne unaveva - kojim ju kazde 3 hodinky, takze medzi 2 poslednymi kojeniami musi byt hore, aby sa unavila.....a celkom v pohode po kojeni ju dam do postelky a zaspi.(ako som pisala-pri svetle a radiu). Deticky maju take obdobia, kedy su lepsie a kedy horsie, takze velmi rychlo sa to moze zmenit. A co sa tyka tej metody - nechat dietatko, nech sa vyplace a nauci sa zaspavat same - my sme to skusali pri starsom synovi ked mal asi 2 roky a nezbralo to. Asi po hodine este tak strasne plakal a vzlykal, ze som sa bala, ze sa mu nieco stane a isla k nemu. Po zaspinkani este 2 hodiny sem-tam tak zastonal z toho placu. Bolo mi ho strasne luto. Tak sme sa opat vratili k zaspavaniu drziac moju ruku a asi v 3 rokoch sme sa toho v pohode zbavili.
@micicka ja jej to davam uz v dusenom stave. v podstate aj tie kupovane v poharikoch su v takych gramazach.
no potom som jej pridala aj kalerab, brokolicu, cuketu....malej vobec nic nerobi zle, nenaduva ju atd.....len mam dilemu aku a kde kupovat zeleninu, aj zemiaky....nasla som iba bio mrkvu a to ostatne ako riesite, ked nemate domace?
@zuzanazuzana Aj som na neho v DMku pozerala, no nemala som na neho ziadne odporucania. Tak ho tiez urcite skusim. V testoch prac.praskov asi pred 2-3 rokmi vyhral aj nad vsetkymi tymi Arielmi a Persilami Lidlovsky praci prasok.A druha bola Lanza. Ale ten Lidlovsky by som asi pre babatka neodporucala - len pre dospelych a velke deti.
@daja0760 no ani ja by som take nekupila pre babatko, ja kupujem len sensitive persil, ale tento denkt mit som myslela pre nas dospelych!!!!!!! tak som zvedava ci bude taky dobry ako o nom vravia.
@zuzanazuzana Jasne, ved som to aj tak pochopila🙂

@jana0706 v pohode ved ja netvrdim,ze aj ja sa toho drzim 😉
@katulka74 maly ma 68cm a 6500g a ma tam este dost miesta 🙂 ja mam vacsiu vanicku ako vy asi 🙂 a vy ste uz aky velky?
@misickab3 to by bolo najlepsie keby si ho zlozime podla seba 😀 casual sa mi moc nepozdava kvoli tomu,ze je sadacka dost nizko.svagrova ho ma a inak je stabilny 🙂
@jani74 no to len ze som to tak pocula uz aj ja vela krat 🙂 ja neviem ja sa neriadim tym co a ako radia,ze kedy zacat s prikrmom ja sa riadim dominikom...uz sme zacali sme na UM ale on je slaby jedak,tak moc toho nespapa ako kedy a aku ma naladu 😉 risko to bol zrut a valil od 4 mesiacov pomaly vsetku zeleninku aj ovocie nic mu nerobilo problem a vsetko mu chutilo jemu bolo radost varit zdravu vyzivu 🙂
@kucminka neviem ja kupujem len mliecnu.neviem aku kasu mas ale ja mam hami a tam je 135ml vody a 4 lyzice kase a podla toho aku konzistenciu chcem tak bud pridam kase alebo pridam vody.aj na tej krabici je to pisane,ze sa moze ubrat aj pridat kasicky.ked davam kasu lyzickou,tak dam viac kase a ked mu ju davam cez flasu,tak troska menej kasicky 🙂
@cabby88 ja by som brala oranzovu ked budete mat druhe a bude chlapec,tak vam padne vhod 😉 a neboj nieste najchudsi 🙂 nas prepustali tiez mal 3500g a teraz ma 4,5 mesiaca a ma 6500g takze pred dvoma tyzdnami mal podobnu vahu ako vy 🙂