Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@micicka hej poznam aj ja maminy co davali od 4-6 mesiacov mlieko ale ked tak naramne odbornici radia mlieko az od roka nechapem tej kasi...asi nevedia sami 😀
@kucminka mrkvu dusim na pare ale moze sa aj vo vode len vtedy sa viac vitaminov vytraca ale inak je to to iste 😉 sak skus tie cipky viburcol sa volaju a su to homeopatika a su cisto na prirodnej baze.nas dominik bol vcera cely den tak umrcany a nic ho nezaujimalo,dala som mu ten cipok a noc prespal celu 🙂
@micicka včera sme mali aj my brokolicu ale z fľašky, len som kukala ako jej to chutilo, zjedla celú fľašku malú, a dnes ešte obed nemala, spí od 11-tej, asi dospí včerajší deň, lebo včera zas cez den moc nespala. ked si už myslím že máme nejaký režim tak na druhý den zase je fuk....
Ahojte. Prosim Vas, ktora mi poradi, ako si mam vytvorit nejaky ten denny rezim, ked mi mala spi strasne kratko. Uspavam ju niekedy aj 15 minut a v priebehu pol hodiny je hore so strasnym placom. Niekedy sa mi ju podari utisit a znova zaspi, ale niekedy ju musim az prebrat pretoze sa neda nijako utisit. A to mi robi asi od prveho mesiaca. Ja uz neviem co mam robit. A teraz je to este horsie. Boli sme konecne na prve ockovanie a cele tri dni sme teplotovali, no a aby toho nebolo malo tak dnes ma uz aj nostek upchaty. Tak chudinka ani napapat sa nemoze poriadne.
@zuzanajd s tým veru neporadím ☹ aj keĎ nám to netrvá tak dlho, ale rovnako spí max 30min s tým, že niekedy uspanie trvá aj dlšie ako tých 30min. začínam byť pomaly zúfalá!
my sme očkovanie o ničo lepšie zvládli, vysoká teplota len jeden deň, druhý deň len 37,3, ale každé dieťatko inak reaguje.
a soplíky máme asi od kedy sme prišli z nemocky, teraz je to už o niečo lepšie, ale aj tak stále odsávam, takže tiež radím odsávam tou na vysavač, a striekam physiomer baby do nošteka. ale ak by ste mali zelené soplíky, tak šup k dokine
@micicka no ved to že som aj ja prekvapená, lebo mi nezvykla spať len takých 30-40 min občas hodinku doobeda a max hodinku poobede a teraz mi ráno zobudila o 6.-tej napapala a spala ďalej do 8-mej a teraz od 11-tej do 13.30 , napapala a o 15.30 išla opäť spať, ale včera skoro celý den bola hore, spala len také 10 minutovky asi 3 krát. už mi s toho šibe, kedy už konečne budeme mať nejaký režim to netušim... 😀 ale chvala bohu aspon noci sú kludné, teraz už asi tretia noc čo ani dudel nechcela nadránom, čo zvykla tak okolo tretej
@micicka nie tie sopliky nam zacali teraz po tom ockovani. preto som sa aj dost zlakla ze co to znamena. lebo z toh ockovania som mala nocnu moru. ten physiomer mam doma, ale mam pocit ze to ma strasne silny tlak tak sa to bojim jej strieknut.ale ked hovoris ze ty to davas tak skusim.
@zuzanajd
to máš pravdu, dosť silno to strieka, ale dá sa aj slabšie streknúť, skús si to "natrénovať" najskôr na sucho a potom malej, určite sa bude škarediť ale to hneď prejde.
z očkovania som mala aj ja nočnú moru veru a nečudujem sa ti, že sa zľakla. dostala tie soplíky tak nevhodne, že hneď po očkovaní, ale to s tým nemusí súvisieť. naša napr. začala viac grckať 1 deň pred očkovaním a som si hovorila, že keby je to o deň neskôr, tak si myslím, že za to môže očkovanie....
baby, tak mame prvy zubok🙂 dolna prava jednicka uz vystrkuje rozky.
@zuzanajd jaj,to nás je tu asi veľa takýchto detičiek,náš je presne taký istý,cez deň spí max.pol hodinku,iba v kočíku vydrží dlhšie,ale sranda je,že aj tam sa zobudí po pol hodine,niekedy je hore a potom zaspí,alebo nezaspí.ale vútri mi spí málo,potom je plalivý,a v noci to je tiež hrúza,ešte prvé 2-3hodinky ako tak prespí ale potom to začína až do rána,okolo pol druhej papáme,a to je už spánok len taký napoly,stále sa mrví,nahána dudlík,mrnčí,tak si ho dám k sebe nad ránom a to už nespím 😒 takže ste neni sami.
ahojte, tak vas postupne citam..nejako sem nemam cas ani poriadne napísat, stale je nieco...a pri dvoch detoch duplovane..momentalne chodim na kurz manikury a nechtoveho dizajnu takze je to dost vycerpavajuce, ale konecne si plnim pomaly svoj sen...
Vsetky detickam gratulujeme k zubkom 🙂)) nasej bambulke vysiel prvy 8.2. a druhy zubok hned 10.2. Mala tri mesiace a 28 dní...nechapala som, ked som jej dala hracku na zuzlanie a ona zacala tak hryzkat az som zacula ako to doslova klopka...malemu vysli prve az ked mal pol roka...a Eliska sa posnazila...malu stale kojim, a uz som skusala aj mrkvu, zemiak..zatial vsetko chutilo.. a k tomu rezimu...ani my nemame ziadny, cez den mi spi asi tak 3x po 20-30min...no des...akurat ked sme na prechadzke vonku tak v kociku spi stale, ale hned ako prideme domov tak otvori okale a je hore:/ kocky, ake robite mrnusom prikrmy? este nejake napady...vdaka 🙂) a ozaj, k tym vlasom padajucim - aj mne padaju, ale uz trosku pomenej, mam sampon revalid z lekarne, a je velmo dobry.
baby ja tiež používam physiomer a ja som si na to našla takú fintu, že si vždy trošku odstreknem do injekčnej striekačky a kvapnem mu to do nošteka...🙂 lebo keď som mu to striekala, tak som mala vždy pocit, že ho zadusím...
ahojte mam na vas otazocku Linduska je stale plne kojena ale stale pyta aj po hodine papat.V noci ked je dobra noc sa zobudi tak 5x ked je horsie je celu noc na prsniku,preto rozmyslame s uzom ze skusime prikrmovat.Doteraz nemala nic len cajik sem tam..myslite ze urobim dobre ked uz zacneme bez toho aby nam dr povedala? Inak uz 6den kasle davam jej Bronchipret ale stale tak kasle zahlieneno myslite ze mam ist znova k doktorke? boli sme tam minulu stredu
Ahojte konecne nam zacali prikrmi chutit.. brokolica, mrkva, presnidavka a aj kasa ryzova.... spapa tak cca 20ml to len tak ochutnavame pomalicky, este mame dost mliecka vypije aj 250ml naraz az sa bojim ze mu bude zle 😅 pekne dobiehame zameskanu vahu po operacii...
Drobec ma novu zabavu jednu rucicku taha daleko od seba a stale si ju sleduje... robia to aj vase deticky? pride mi to niekedy aj trosku uz divne...... a straaasne si hryzieme pesticky a mame tvrde dasienka mozno coskoro vykukne zubok.
@katuska_za moj maly si tiez strasne rad obzera rucicky, dokaze sa tak dlho sam zabavit - hlavne ked je v kociku a nespi tak je to vyhodne 😉 no super ze uz mu tie prikrmy chutia ked si uz chcela prikrmovat...ja sa zase nebudem ponahlat, my az za mesiac ked bude mat polroka zacneme..
@nelustek ahoj, my sme na tom tak isto. akurat ze v noci je to celkom ok chvalabohu. potom sa mi ale nestiha ani mlieko tvorit tak mam pocit ze toho moc nespapa, ale utesujem sa ze je castejsie a v malych davkach a aspon ju brusko nebude boliet. ze je este hladna neplace, tak som to prestala riesit. alebo jej dam vodicku. so zeleninkou som chcela zacat az od 6 mes, ale rozmyslala som ze aspon na vecer by som zacala davat kasicku. spominala to tu Luci56 ze tak funguju, tak neviem ci od bud.tyzdna (budeme mat 5 mes) nenabehneme..
Inak baby, zacala som praktikovat zaspavanie podla tej knihy - zatial iba na nocny spanok - lebo cez den rezim nemame, ani v spanku ani v jedeni, a celkom to funguje. sa tesim.
@jana0706 ja len chcem nech si zvyka zatim mu davam tak par lyziciek nechcem este prikrmovat vo velkom sak ma moje mliecko a ma ho zatim dost 🙂
@katuska_za ved jasne, radsej pekne pomalicky 🙂 som zvedava co nas bude na to potom "hovorit", dufam ze mu bude zeleninka chutit..
@jana0706 no moc som si to nevedela predstavit, lebo vzdy ked som sa o to pokusala, tak plakala uplne, ze som to nikdy nevydrzala viac ako minutu, a brala som ju na ruky. vo stvrtok sme boli same doma, a uz som ju nevladala nosit, tak reku ze to vyskusame..ale myslim ze sme to zacali skusat aj v dobrom obdobi, isli sme presne podla planu, a ziadny velky plac nebol. len taky slaby, ze som aj rozmyslala ci tam ist alebo nie. niekedy ked som tam sla, len som ju viac rozculila. uz na druhy a treti den zaspavala sice pol hodku, ale uz vobec neplakala, len tak mrncala (asi to vyhovuje aj jej, lebo ked sme ju nosili na rukach, zaspavala aj hodinu a plakavala niekedy ovela viac.)
@nelustek ja malú kojím, a začala som dávať pomaly príkrmy 🙂 tiež som mala presne ten istý problém, že bola neustále na prsníku, v noci od polnoci až do rána, neustále. a príšerne mi po kojení grcká, netuším prečo ... či sa preje, alebo .... neviem vôbec. do tretieho mesiaca nič, a odvtedy 10 krát denne. Aj preto som začala pomaly prikrmovať. Dr. odporúča až od 6. mesiaca, no ja mám pocit, že jej to takto vyhovuje. Ale kojenie nevynechávam zatiaľ vôbec, dám len trošku mrkvičky, alebo zemiačiku, dnes ideme na kaleráb a potom dám moje mliečko. V našej rodine sa nikdy nevyskytovali alergie a Sofia je veľké a silné bábätko, preto som začala. Veľmi jej chutí, a zatiaľ to vyzerá tak, že som urobila dobre 🙂

@nikolka4 Ja som sa uz na seba nemohla pozerat (koooopec sivych vlasov) a nafarbila som si, farbou bez amoniaku. Poviem Vam, ze mi to neublizilo. Padaju rovnaku ale aspon sa nehambim chodit von🙂))