Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katulka74 teraz napriklad je sikovny len nevydrzi dlho byt hore...po hodine uz je umrncany a vidim na nom,ze sa mu chce spat a po hodine a pol ide hajat...to uz je dost unaveny a preto aj horsie zaspava.inokedy mi vydrzal aj 2 hodky a v pohode preto sa mi zda cudny.myslis,ze by mohol mat malo zeleza?ked sme odchydzali z nemocky tak zelezo mal vporiadku a teraz ked papa zeleninku tak by ho tiez mal mat.no ved uvidim ale asi do konca tyzdna urcite pojdem k dr. 😒
Ahojte dievčatá, prepáčte, že sa vám tu troška "vopchám", len sa chcem opýtať, čo vedia vaše detičky - či sa už vedia pretočiť a pod. Môj maličký bude mať v sobotu 4 mesiace a zatiaľ sa mu nechce, iba sa trošku nabok otáča, ale to sa len tak vytočí, nič viac. Hlavičku na brušku drží, chytá hračky do ručičiek. Je dosť ťažký, má už cca 8 kíl, možno preto ... Prípadne budem veľmi rada, ak mi poradíte, ako ho motivovať, aby sa mu trošku viac chcelo otáčať. Ďakujem vám 🙂
@mobilka nie vsetky deti su rovnake... Otacat sa v 4 mesiacoch ked nevie, tak sa nic nedeje. Moja ma uz vyse 5mesiacov, a este sa nepretaca. Kamoskina mala o mesiac starsia sa tiea nepretaca. Tak ho silit nie je potreba. Ked sa mu zachce tak na to pride sam ... Aj bez nejakej motivacie 😉 tot moj nazor.
@jana0706 no vidis s tym ukoncenim mesiacov,,, cely cas som bola v tom ze ukonceny 6mesiac moja mala bude mat az 19.4 - ked sa narodila 19.9 😉 a to podla tvojho 19.3 ma 6mesiacov,,, a vlastne aj ukonceny 6mesiac? Som z toho jelen 😀
Ahojte baby ideme sa pochvalit dnes papame banan a co mi to zacingalo lyžickou? PRVY ZUBCEK joj jak sa tesim velmi,tak predsa tie mrzute zaspavania som dobre pripisovala zubčekom. 😀 😀 😀 a začali sme sa už aj pretáčat na bok a objavil si aj nohy,tak si ich dviha hore a hra sa s nimi,ako je vidiet že rastie. 🙂
Ahojte, chcela by som sa spýtať na prípravu ryžovej nemliečnej kaše. V návode je 100ml plnotučného mlieka+100ml pitnej vody a 20g ryžovej kaše v prášku... jednak toho toľko asi ani nezje, ale chcela by som to zarobiť s mojim mliekom. Chcela by som na prvýkrát použiť 50ml môjho mlieka a pridať do neho ten prášok... myslíte, že by to tak mohlo byť? A moje mlieko by som ohriala vo vodnom kúpeli (pre istotu použijem mlieko z mrazničky, keby jej to nechutilo, aby som jej mala čo potom dať 🙂 )...
🙂
@jani74 my čakáme už od druhého mesiaca 🙂
@lolko_lenka mliecko ohrievaj len vo vodnom kupeli (nie v mikrovlnke) a prasku tam nasyp kludne aj od oka - aby si to mala take riedsie
@missy97231 ukonceny 6 mesiac ma 19.3.(ukonceny prvy-19.10., ukonceny druhy-19.11, ukonceny treti 19.12., ukonceny stvrtý 19.1., ukonceny piaty 19.2., ukonceny siesty 19.3.)
@daja0760 dakujem za objasnenie 😀 😀
@daja0760 aj moja je narodena 18.10. ako tvoja a vobec sa neotaca, dokonca ani na brusku sa jej velmi dlho nechce byt. Hlavicku dviha ale nechce sa jej. My sme dokonca boli aj pri neurologicke lebo mala trosku deformovanu hlavicku(teraz uz je to ok) a ta nam povedala, ze mame krasne zdrave babatko.
Ahojte. Kocky, ktore este len vyhradne dojcite, co hovorili vasi pediatri na prikrmovanie? Moj drobcek ma 4, 5 mesiaca doktrorka vravela, ze do pol roka len dojcit ale od ukonceneho 4. mesiaca mu mam davat za lyzicku nemliecnej obylnej kase, aby sme zaviedli lepok do stravy. Totiz, specialne som sa jej pytala aky postup odporuca ori lepku. Ako ste na tom vy? Skusate uz krupicu a pod.? Inak, Robino ma 67 cm a 9 150 g, veru to materske mlieko musi byt extra vyzivne🙂
@katulka74 ja som mu vcera skuslia natriet dasna s mundisalom a naozaj prestal byt mrzuty a obzivol 🙂 asi to bude z tych zubkov,kamoskyna mala vraj bola tiez taka...
ahojte babulky
vcera som skusala vecer dat maleho spat podla tej knizky teda,ze kasu mal o 18:30 o 19 sa siel kupat a o 19:30 siel bez flasky.sice zaspal po 15 minutach a ani plac neaky nebol len mrnkal ale za to sa v noci casto budil a pred tym sa mi budil raz a to okolo 5 rano.teraz o 1 potom o 2 a este o 5 a nahotovo vstaval o 6:30 no ja teda neviem ale asi sa vratim k nasim navykom ci mam este vydrzat co poviete???bol nauceny tak,ze okolo 19-19:30 siel spinkat s flaskou,hned zaspal a budil sa okolo 5 rano....len ked tam pisali,ze ked bude takto nauceny na flasu,tak ked uz nebude potrebovat v noci jest co je od 6.mesiaca,tak sa na nu bude budit a bude plakat ak ju nedostane....neviem co myslite? 🙂
@nelynka18 a ked ti spinkal do rana tak s tym ze sa nezobudil na flasu za celu noc? Trochu som mimo obrazu z toho 😉 aky je ci bol problem ze zaspal pri flasi mlieka? Ak potom spal celu noc bez pytania si flasu?
@rough Asi kazdy doktor ma iny nazor... Ale zatial ja som sa stretla osobne len s takym nazorom u viacero Mudr ze lepok az po 7mesiaci... Konkretne napr ze piskoty 🙂
ahojte maminky.
nám dnes v noci začal pípať monitor dychu (nanny). Stalo sa to už druhý raz a ja teraz neviem, či to bol planý poplach alebo to bolo naozaj. Kým som skočila k postieľke, tak to pípalo viacej a malá sa pohla, ale neviem teda, či aj pred tým dýchala. Neviem čo teraz, či mám ísť k dr., ale čo by zistila a ako? nemáte s tým skúsenosti?
Ahojte maminky. Píšete o zlej noci, u nás bol des do 1h - stonkanie, plačkanie, nervák všetko trhať a hrýzť ani čípky ani sirup ani géliky nepomáhajú a zubadlo nikde ☹ potom sme ale prespinkali do 4.30h a zobudili o 7h ale to už nás zobudil Matejko do škôlky. A cez deň tiež nespíme len ak 3X 30min. a ja som už totálne vyplutá čo stále len nosím na rukách, alebo v kočíku alebo stále nejak zabávam bo nervná a uplakaná a všetko trhá.
Podľa tej knihy som učila Matejka zaspávať ale u neho to neplatilo týždeň sme plakali a plakali až sme dosiahli vracanie a prestávanie dýchať. Nakoniec sa po 2,5r naučil sám spať celú noc ale niekedy si ešte vypýta v noci vodičku a cez deň nespí vôbec doma ale v škôlke vraj ukážkovo medzi prvými 😀
Účinkuje Vám kaša pres spaním, že detičky dlhšie vydržia nepapať?Nám nie, papáme pred 19h a keď ideme spinkať 19.45h už pýta mliečko.
Dnes je krásne a o 7h bolo plus 9st. tak ideme von 😀

maminy,chcem sa spýtať,dnes začíname s príkrmami,dala som mrkvičku uvariť,rozráate to ešte s vodou kojeneckou,aby to bolo redšie,alebo s tým vývarom?A koľko krát za deň pnúknete príkrm deťúrencom?