Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@tunzal no nášmu sa páčilo zemiak,mrkvička,kaleráb,len som mu chcela zasa niečo iné,aby nemal stále to isté,ale nič nové sa mi nepodarilo pridať,keďže to odmieta.Neviem či mám skúsiť mäsko so zemiakmi,alebo nejaké ovocie,to sme ešte neskúšali,keď tu maminy písali,že najprv zelenina,mäsko a ovocie nakoniec.
@kucminka uz som sa rozhodla,ze necham tomu volny priebeh a snad raz zacne jest 😀 😀
baby nasla som neake detske recepty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7383 🙂
@nelynka18 diky, no ryzu som uz vyradila, to ma hned napadlo, ze to moze zahustovat, lebo vsak ryza sa odporuca aj pri hnackach jest, ale ze aj mrkva aj banan 😒 .. slivky co ja viem, aj som na ne v lidli kukala, ale mi to pride teraz take umele, keby tak boli cerstve domace.. zatial bude musiet stacit jablcko 🙂
@katuska_za Katka, moze menej papat, ked mu idu zubky. Od zubkov moze byt aj hnacka, aj teplota.
@kucminka občas jej dávam hotovú brokolicu od hami a tiež hotovú tekvicu, aj preto aby mal aj niečo iné ako vždy mrkva, petržlen, zemiak, ryža a mäsko ale aj preto lebo dosť často cestujeme aj na také miesta kde si neviem zobrať domáce, hlavne ked už bude teplejšie počasie. skúšala som aj iných výrobcov ale to jej nechutilo. ja už dávam ovocie aq vôbec nemá problém so zeleninou ale ovocie jej moc nechutí, jablko mi napr. aj vypľúva ale banánik si dá, a aj jablkovú výživu, či broskyňovú, zajtra chcem vyskúšať hruškovú. kašu dávam zatiaľ len jeden druh a to prvá kaša mliečno obilninová od hipp, tú zatiaľ doslova zbožňuje.
Ahojte baby! dnes sa musim vyzalovat, ze mi rupli nervy, az som musela rozdychavat 🙄 normalne sa uz modlim za prvy zub, lebo krpec je neznesitelny!!! v noci hore kazde dve hodiny, nechce jest, nechce sa hrat, nechce sa vozit v kociku, no katastrofa. A oslintany sme cela rodina od hlavy az po paty. Dokonca aj nas pes ledva unikol ozuzlaniu 😅 Ako dlho to este moze trvat???
Kasu pekne papa lyzickou aj 120 ale len kukuricnu , ryzovu ani za svet.... a teraz zas strasne plakal ked som mu davala mlieko tak som mu tam fukla 2 male lyzicky kukuricnej kase a zbastil 200, betar jeden uz mu mamickine mliecko moc nechuti chce to zmenu ☹ ale aspon sa konecne napapal...
ine zuby ako ocne vobec zatial nevidno ze by sa tlacili, ale hryzie aj mna poriadne 😀 a dnes sa pritiahol do sedu a normalne chvilku vydrzal sediet..wow az som bola v soku.. konikovat nevie pretacat sa tiez nie ale do sedu sa hrabe poriadne... nejako to ma v tej hlavke pomotane, asi necita knizky co by mal robit skvor a co neskvor 😀 😀
@d_anica juj moja zlata mame to doma rovnake.. az na jednu malu vyhodu my bud reveme alebo spime... a v noci spime zatial dobre klop klop aby som to nezariekla...
@katuska_za tak to máme aj my nejako premotané, síce koníkovať malá vie ale pretáčať sa ani za svet, síce ju musím pochváliť, lebo sa jej dnes podarilo otočiť sa na bok aj na jednu aj na druhú stranu a ani nie raz. do sedu sa hrabe aj táto, ked ju posedím tak to mám vyriešené hned je klud 😀 ,okrem toho že po pár minút sa musíme prezliecť lebo sme celé doslintané 😀 😀 spánok cez den sme mali zatiaľ žiadny max 30 minutový ale dnes aj to potiahla doobeda spala skoro hodinu aj pol, ale poobede len dvakrát 20 minút 😒 ...., aspon mám postarané o to aby som nenudila...
@d_anica Ako keby si písala o mojom malom. Ja nemôžem ísť rukou okolo jeho hlavičky, lebo hneď mi ju schňapne ručičkami a začne kúsať a cucať 😀 . Celá som oslintaná, bublinkuje jak bernardín. Posledné týždne mi v kočíku plače, vždy ho musím zobrať na ruky, aby videl svet a tak sa nesie domov. Von môžem ísť len vtedy, keď vidím, že chce spať, aby mi aspoň vydržal v kočíku. V noci ho kojím tiež každé 2 h, je presný jak hodinky 🙂 .
@stakat 😀 Tak to sú skutočne parťáci, tí naši chlapci. My chodíme do kočíka už takmer dva mesiace takým štýlom aby bol unavený a zaspal, lebo inak rev, už sa v tej vaničke nudí. Doteraz vydržal spať kým sa vozil, alebo som ho po zobudení vo vaničke vyvýšila, aby mal výhľad von, teraz to už nezaberá. Dnes sa zobudil po 30 min. a potom rev až domov, čo bolo ďalšiu pol hodinu, lebo sme boli dosť ďaleko. A to som sa tešila, ako vyrazím na dlhé prechádzky keď bude pekne 😠 Ale cez víkend som ho mala na prechádzke v Manduce a chrňal hodinu a pol, tak sa asi skúsime nosiť najbližšie dni... A skúšala si mu dávať nejaké tie gely na ďasienka? My sme dnes boli kúpiť, som zvedavá či to zaberie...
@tunzal fúha,tak vy ste toho už veľa poskúšali,som pozerala,že máme asi rovnako staré detičky,kedy ste začli s príkrmami?my sme s príkrmami začali ešte len minulý týždeň.A chcem najprv dávať zeleninku,potom až ovocie.Tú od hipu som včera skúšala aj ja,mrkvu zo zemiakom,ale vobec to nechcel,ešte mám jednu brokolicovú,neviem ale či to bude mať úspech.
@katuska_za Mne už ten malý zlostník ani v kočíku nechce spať, v pondelok aj dnes po pol hodine hore a ryk až domov. Ale včera som šla k Janke a cestou v kočíku zaspal, tak som ho nechala spať u nich na terase a vydržal hodinu bez vozenia 😕 to som teda čumela
holky, kam to moje maličké děťátko spěchá??? chápete to?? oblíkám ho a trošku u toho cvičíme na polohu sedu a on se dotáh jako vždy, ale pustil a seděl sám jakou dobu! tak jsem honem volala o foťák a rychle fotila a mm jistil kdyby se malý hroutil.. pak jsem mu podala prsty a on se zvednul, tak jsem ho za ty pacičky chytla pořádně než to mm zas vyfotil.. to je děs! vždyť jsou mu 4měsíce...
jinak tady čtu jak máte uplakaná a uslintaná miminka.. u nás je to skoro stejný.. malý vydírá pohledem, a to tak že už toho má větší plný kecky a chodí brášku houpat a hladit a dává mu hračky -jenže on má absťák na ruku -furt by se choval... všechno nám strká do pusinky, všude jsou sliny, ale nám to nevadí 🙂.. příkrmy se u nás neujaly, tak ještě počkáme a v noci taky nespí.. budí se každé dvě hodiny..
@kucminka príkrmami sme začali pred mesiacom, ale zabralo to, aspoň zje všetko 😀, neskúšala som ešte kaleráb a karfiol a cuketu, ale okrem toho už asi všetko, vlastne ani špenát ale to ani neviem či by už mohli alebo v ako pripraviť z mrazenej lebo teraz asi čerstvú nenajdem nikde. ovocie som dala preto aby sme riedili stolicu, lebo mrkva nám dva dni dala zabrať ale odvtedy je všetko pohode.
@nelynka18 co sa tyka toho kasla tak aj ja som volala svojej dr. a povedala ze pokial nema teploty tak mu mam davat hedelix sirup, ja si mam dat sumivy celaskon (kedze kojim tak to mu prejde do mliecka) a ak by sa to nahodou zhorsilo tak mame pred vikendom este prist. Ja mu pre istotu aj odsavam sopliky aby mu to nestieklo na priedusky, uz sa mi zda ze ich dnes ma menej. A ze moze ist kludne von, no a dnes rano mi zacal pokasliavat aj najstarsi tak to bude skvely vikend neminulo gto ani 1 ☹
@zuzinr no nas ale sople nema.ked odsavam nic nejde 😕 C-cko mu davam v kvapkach ale aj tak zacal kaslat a neviem preco 😒 no u nas sa to asi zlepsuje kasel pomaly odchadza,tak to ide k dobremu.no teda viem co to je mat naraz chore decka.my sme si tym tiez uz presli.....risko a dominik naraz kaslali a soplili,nastastie neteplotovali...ale som rada,ze sa otepluje bo ta zima je uz hrozne dlho a clovek je z toho len chory 😒
babule pomoc, čo som to ja za matku!!
malú som nechala chvíľku samú a spadla mi zo sedačky. samozrejme plakala, ale nebolo to až také strašné, nič som si nevšimla na nej. myslíte, že mám bežať k dokine? či ju len sledovať, ale čo presne? 😢 😢 😢
@micicka dúfam že jej nebude nič vážne, len sa zľakla, držím vam palce, aj mne skoro spadla asi pred dvoma dnami, ledva som ju chytila ,odvtedy ju na sedačke nenechávam samú, radšej ju položím na zem na hraciu deku, ked si musím niečo urobiť. malá už mi ani v lehátku nesedí "pekne", stále sa hrabe von, zdviha zadok alebo sa prekloní dopredu už fakt niekedy mám pocit že mi z toho vyskočí....prišiel čas ked už ich nemôžme nechať samých ani na minutku 😒 , ale čo už bude to ešte aj horšie ked začnú liezť a chodiť....

@tunzal uzasne ze ti tak skvele papa, ja uz som zvedava ako to pojde nasmu ked zacneme s prikrmami...a to kuracie masko mas vlastne alebo nejake domace? lebo to z obchodu urcite nechcem davat...