icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
12. mar 2012

@lolko_lenka špenát som dala zmrazený,a celkom mu chutil,som mylsela že to nebude,len on má takú divnú voňu,špenát,ale zjedol,ešte mal aj málo.A baklažán som mu spravila so zemiakom,ak by mu chutil,zajtra by som mu dala s mrkvičkou asi.uvidíme,potom napíšem,ako nám chutilo 😉

tunzal
12. mar 2012

@kucminka ahoj špenát si robila z čerstveho alebo z mrazeného? už vidím aj odpoved, sice nebolo premna ale aj tak dakujem

anita12
12. mar 2012

ahojte maminky, som z tejto temy ale len obcas citam, lebo mame velmi uplakane babo, chcem sa spytat kolko vam spapaju zelen.prikrmu, kolko mliecka za tym pijete? nas Henko je velky papac, zaciname skusat testovat rozne zeleninky zatial po lyzickach. sme na mm ale uz zacneme pomaly.. dakujem

reanda
12. mar 2012

@abety ahoj, moja sa tiez len prednedavnom trochu viac rozrozpravala, ked bola celkom malicka, tak zacala vydavat nejake zvuky, ale potom celkom prestala, bola uplne ticho, bolo to take zvlastne, ako keby bola nema, uz mi to tiez bolo divne.. ale potom zase zrazu spustila 🙂 a teraz si rozprava v pohode 🙂 vyskat nevyska a nahlas sa smeje len obcas, ked sa s nou blaznime, ale aj to musi mat naladu
neboj sa, aj tvoja bude ok 🙂

zuzkazv
12. mar 2012

ahojte maminky, koľko zubadielok už máte 😕 u nás ešte žiaden zúbok a ešte sa asi ani nechystá, riškovi prvý vyšiel ked mal 8 mesiacov tak aj u zuzky tak neskôr očakávam. Dnes som jej uvarila a desiatu jedno veľké jablko ale ozaj veľké a zahustila som to trochu ryžovou kašou že nech máme aj na zajtra a ona to všetko spapala 🙂 sa hádzala na lyžičku ako ešte nikdy 😀 doteraz som jej dávala kupované výživky ale zjavne domáce chutí viac 😉 . Teraz sa už varí zeleninka: zamiak + mrkva+petržlen+karfiol+hrášok obed bude výborný 😉
@abety naša mala tiež také tiché obdobie ale teraz sa "rozrečnila" ono to príde neboj

d_anica
12. mar 2012

Ahojte baby 🙂 dnes som si skúsila dať malého do Manduky na chrbát a som celá natešená 😀 Vyvaľoval oči a čušal ako ryba a potom zaspal. A ja som si v kľude pohodlne poupratovala celý dom, no nemá to chybu!!! Už sa hrozne teším na jar, hneď vyrazíme na nejakú túru 😎 Akurát zatiaľ to nevyzerá veľmi nádejne, dnes nám tu zase začalo snežiť 🙄 nech už tá zima ide do kelu 😠

d_anica
12. mar 2012

@nelustek 😨 to ti vážne toľko spí cez deň? a v noci spí ako? Môj šibal si dáva cez deň obligátnych 40 min., keď potiahne hodinu chodím ho kontrolovať či žije a následne búcham šampus 😀

jana0706
12. mar 2012

@mon173 ahoj, boli - a ockovanie sme odlozili 😉 ona hovori ze co s ockovanim a ja ze citala som rozne informacie, tusim by som to este odlozila a ona ze dobre...len je to taka blba konverzacia - z jej postoju je jasne ze je v zasade proti ockovaniu, ale ako pediatricka ma zo zakona povinnost ockovat, tym padom ten svoj nazor vobec nemoze prezentovat, pretoze keby som ju nebodaj udala tak by z toho mohla mat nemale problemy - takze ona mi otvorene nemoze povedat co si mysli a pokial ja nepoviem ze to ockovanie chcem odlozit tak musi dieta zaockovat...proste kocurkovo - nie ze by sa radsej otvorene hovorilo na odbornej urovni o zmysle a rizikach ockovania, aby sme sa vsetci mohli zodpovedne rozhodnut s vedomim ze mame objektivne informacie...takto clovek nevie ci mu lekar dieta ockuje preto ze je to naozaj zmysluplne alebo preto ze je zakonom a lobbingom nuteny (pripadne zo zvyku - "ved sa to uz polstorocie robi tak je to urcite prospesne " - na to ze by to mohlo mat suvislost aj s niektorymi chorobami ktore sa presne v tom obdobi rozmohli nikto nemysli) no ale aby som to uzavrela - na dalsiu poradnu ideme za dva mesiace tak ho dam mozno zaockovat vtedy, to bude mat sedem mesiacov... ak sa rozhodnem ockovat nechcem cakat prilis dlho pretoze chcem aby bol este kojeny ked dostane tie vakciny...

jana0706
12. mar 2012

@d_anica aj my sme dnes maly konecne prvy uspech v manduce - aj ked ja si ho davam dopredu...doteraz sa mu to nepacilo ked sme vyskusali ale dnes konecne vyzeral velmi spokojne 🙂

katulka74
12. mar 2012

Ahojte,chcem sa vas popytat ,mate skusenosti s autosedckami,nam uz vajicko zacina byt male,tak chceme nejaku kupit,len neviem aku ☹

dzuli08
12. mar 2012

Mamičky, ktoré kojíte jete aj také jedlá ako sú šišky, alebo buchty na pare?? Teda jedlá z kysnutého cesta? Ja som si ich doteraz odopierala, aby malú nebolelo bruško, ale takú strašnú chuť mám na šišky, že to nezvládam 😀 😀 😀

reanda
12. mar 2012

@dzuli08 fiha, ty sa este furt kontrolujes v jedle? ja som sa teda nekontrolovala skoro vobec uz od zaciatku, akurat strukoviny som nejedla hned, ale teraz uz jem uplne vsetko a malu brusko teda nebolievalo ani neboli skoro vobec 😅

reanda
12. mar 2012

@jana0706 jaaaj, ako ti zavidim doktorku s takym postojom k ockovaniu... ja chodim na kazdu poradnu ako na bojisko 😒

kucminka
12. mar 2012

tak aj dnešný obedík bol tip top,baklažán so zemiačikom sme popapali všetko,ešte y sme zjedli aj viacej,ale necháme si aj na zajtra 🙂 v surovom stave som to vážila,malo to okolo 130g a všetko sme zjedli 🙂 🙂 🙂

jana0706
12. mar 2012

@reanda no ja som si ju vybrala lebo som pocula ze nema take "skostnatele" nazory...ale ako som pisala - od nej sa "pre a proti" nedozviem, akurat ked poviem ze este nechcem tak je to pre nu v poriadku...ty nechces dat vobec ockovat?

jana0706
12. mar 2012

@dzuli08 ako pise @reanda, teraz by si uz prakticky mala jest takmer vsetko - musis vyskusat a uvidis co to spravi, inak to nezistis 😉 ja sa uz tiez neobmedzujem...

micicka
12. mar 2012

@enrikad no bola som dnes u dr., lebo už trošku viac kašle. dýchanie je čisté, tak som rada. ale ani neviem, či jej do hrdielka pozrela, normálne sa mi zdá, že zabudla 😒 lebo hovorí, oblečte si ju a potom jej pozriem hrdielko, no ale asi sme sa zakecali...

do nošteka dávam physiomer baby a sem tam nasivin, ale ten sa môže max týždeň. odporučila mi dávať cebion - vitamín c a sirup Fenorin P, tak uvidíme, či to zaberie 😉

@d_anica dala som jej čajík a pila (cca 25ml), čo ona väčšinou nič nechce piť! ale nedala som jej znovu papať. ona pekne zaspinkala, len si pýtala papať skôr ako za 3 hodiny

micicka
12. mar 2012

@d_anica my sme na tom so spánkom podobne ☹ ☹ cez deň len 30min a viac nie. a ak sa nebodaj stane, že spí dlhšie, niekedy sa jej to podarí aj tak na dve hoďky potiahnuť, tak ja chodím ako stopovací pes a kontrolujem. takže si aj tak nič neporobím, lebo čakám, že o chvíľku vstane 😀

@kucminka
@lolko_lenka
@tunzal ja som dávala listový špenátik a tiež nám veľmi chutil 😉 mäsko nám zatiaľ veľmi nechutí a ryža tiež trošku menej. najhoršie je, že ja neviem kedy má dosť, ona stále otvára pusu... teraz jej dávam plný ten via pohárik od aventu, to je tuším 180ml

mon173
12. mar 2012

@dzuli08 ja som sa ako-tak drzala do 3 mesiacov. teraz uz jem vsetko. myslim ze po 3 mesiacoch maju deticky to travenie uz lepsie vyvinute a uz ich to tak netrapi. takze treba to vyskusat. kludne si daj 🙂

mon173
12. mar 2012

@jana0706 no moja doktorka doteraz bola v pohode, ze prve kludne mozme odlozit a tie dalsie preockovania treba dodrzat. naposledy ale ked som jej povedala ze by som rada este pockala aspon do pol roka, tak zrazu otocila a tvrdila mi ze to uz bude neskoro.. (ale argumenty preco nemala ziadne), tak som zvedava na dalsej poradni na zaciatku aprila (to budeme mat akurat 6 mesiacov, tak sama neviem ci to este oddalovat, alebo nie.. (celkovo s nou ale niesom moc spokojna..nic nepovie, vsetko aby si clovek zistoval sam)

katuska_za
12. mar 2012

A mame ATB ☹ rano mal maly zimnicu potom teplotu 38.8 a strasne sa rozplakal ze mu stupla az na 40.9 cim ma neksutocne vylakal 😢 😢 ani panadol nezabral az studeny zabal to znizil trosku a utekali sme k lekarke. CRP mal len 9 cize nic hrozne ale vzhladomna nedavnu operaciu nam preventivne dala antibiotika radsej... teraz spinkame a nechce moc ani papat ani pit cajik aj ked od rana uz teplotu vobec nema... mohlo by byt taka vysoka teplot aj zo zubkov???? ☹

tunzal
12. mar 2012

@micicka špenátik sme ešte neskúšali, takže zbieram info, komu ako a hlavne z akého by som to urobila 😀 , nám mäsko ide ostošesť veľmo má rada ked jej primiešam, do hocičoho, predsa vie čo je najlepšie 😀 😀 , nám zas ovocie moc nechutí čomu sa veľmi veľmi čudujem , ani banan ani jablko jedine jablkovú a broskyňovú výživu, ked už ale iné nie, ani hrušková ani marhulová jej nechutili, jahodovu som videla od 4. mesiacov ale to neviem či dať teraz alebo nie. už neviem čo by sme mali vyskúšat na desiatu aby nemala stále kolom dokola to isté.

tunzal
12. mar 2012

@micicka mojej ked už je dosť, tak pusu vôbec neotvorí , aspon viem kedy dosť 😀

dzuli08
12. mar 2012

@mon173 @jana0706 @reanda To som vôbec netušila, že už by som mohla skúšať jesť všetko. So začiatku sme mali dosť veľké problémy s bruškom a kakaním, preto som si jedálniček tak nejak zaužívala a myslela som si, že ho budem musieť dodržiavať do konca kojenia :D :D To znamená, že vy už jete aj kapustnicu, šalát a tak?

micicka
12. mar 2012

@katuska_za juj to mi je ľúto, že ste na ATB. a nečudujem sa, že ťa tak vysoká teplota vystrašila, mňa by teda tiež vystrašila!
myslím, že na zúbky je to už privysoká teplota. mne sa zdá, že pri zúbkoch je teplota do 38,2.
prajem nech sa vám čo najskôr úľaví. my máme len soplík a asi hrdielko, ale tiež je malá veľmi umrnčaná, ani spinkať sa jej nedá. teraz hajala na mne asi 3/4 hodinku, ale bola celá otlačená tak som ju šupla do postieľky a hneď plač, ale ešte som ju na chvíľku utíšila...

kucminka
12. mar 2012

@micicka no náš tiež nemá nikdy dosť,až sa bojím a by sa mi z toho nedovracal,lebo mu ešte za tým dám troch mlieka na zapitie,dneska 90ml.ale vyzeral žeby si dal aj viacej,sú to proste veľký jedáci 🙂 🙂 🙂

mon173
12. mar 2012

@dzuli08 kapustnicu som jedla zatial len bez kapusty 🙂 - takze iba stavu, ale surova kapusta je inak velmi dobra na tvorbu mlieka - to mi poradila laktacna poradkyna- a ta nenaduva.. ale inak uz som mala aj trochu strukovin a v pohode, karfiol, a vsetky tie veci z ktorych naduva, cerstve kysnute veci jem normalne, a uz ani vineu napriklad neodbublinkovavam.. najlepsie ked vyskusas. myslim ale ze to bude ok 🙂

micicka
12. mar 2012

@kucminka moja už mliečko nechce. teda už jej ho ani nedávam, lebo zo začiatku bol a príkrm aj mliečko, potom už mlieko nechcela, tak som jej už potom mlieko nedávala.

micicka
12. mar 2012

baby pužívate niektorá látkové plienky? ja by som chcela doma prejsť na ne, ja tých pampersiek strašne veľa miniem, aj keď nie sú precikané mením. tak sa rozhliadam, čo teraz "letí" a teda vôbec sa v tom nevyznám 😠

lolko_lenka
12. mar 2012

@micicka teraz chceš začať látkovať? 🙂 tak prejdi na lacnejšie, napr. ja používam na deň Huggiesky Premium a som veľmi spokojná, len na noc dávam Pampers Premium Care