icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
13. mar 2012

mamulky, s čím dávate ovocie? len samotné alebo s nejakou kašou? lebo mi príde, že ak jej dám len jabĺčko, tak to jej bude málo.... ozaj a ovocie dávate surové, alebo trošku podusené?
ďakujem 🙂

reanda
13. mar 2012

@micicka z jablk robim pyre - podusim s trochou vody a rozmixujem.. to jej chuti asi zo vsetkeho najviac 🙂 .. bud samotne, alebo zmiesane s ryzovou kasou

reanda
13. mar 2012

@natalii6 ahoj, ja robim ryzovu kasu tak, ze rozvarim ryzu vo vode a rozmixujem a potom to riedim materskym mliekom alebo ovocim.. ale rozmyslam, ze jej ju asi prestanem davat, lebo ma z nej moc tvrdu stolicu 😒 .. asi pockam, az bude vacsia

vladikaw
13. mar 2012

ahojte, ja som sice novembrovka, no obcas sem zabehnem, kedze nas Adamko je zaciatkom novembra, chcela som sa spytat ci mate skusenosti s prerezavanim zubkov? zda sa mi, ze sa mu prerezavaju dolne dva tie vzdialenejsie od strednych, ma tam jasne dve cervene ciarky, mierne zvysenu teplotu a je cely nepokojny.....

cabby88
13. mar 2012

hmm,čítam ako vám detičky spia...tak to naša je cez deň spachtoško, spí tak 2xhodinu a raz dve hodiny... 🙂 no a keď je v kočíku,tak aj tri hodiny vkuse...no a v noci má prvý spánok tak tri štyri hodiny a potom sa budí každé dve hodiny...aj sa nám už darí ako taký režim dodržiavať,tak sa teším... 🙂 🙂 aj v manduce sa nosíme,zatiaľ len vnútri,ale chceme ísť v piatok na výstavu do Nitry nábytok a bývanie,tak bude premiéra v manduce na verejnosti 😀

reanda
13. mar 2012

@cabby88 aj ja mam dennu spachtosku, doobeda spi 3-4 hodiny a poobede 2-3.. ale iba vonku v kociku-na balkone.. ona vlastne skoro cely den prespi 😨 .. zato v noci si to teda vynahradza, zaspava pred desiatou a celu noc je kazdu chvilku hore.. uz som skusala ju aj cez den nenechavat tolko spat, ze bude viac spat v noci, ale trt, akurat, co bola vecer zlostnejsia

tunzal
13. mar 2012

@micicka občas si skúšame banánik, ale moc nám nechutí ani jablko ani banánik, takže ostaneme pri výživách, to si dá celú 😀 občas si z toho nechá max lyžičku, možno dve . pred pár dnami som jej začala dávať keksík do výživy, ale moc to nemusí....asi je jej lepšie prehltať ked tam nič nie je...

neviem kto ako ale my máme už pár dní na večer boj s mliekom, jednoducho nechce, ale už fakt neviem že čo by som jej mala dať. Ráno ešte ako tak vypije mlieko max 150-160 ml, na desiatu si dá výživku, obed zelenina alebo mäso+zelenina, olovrant kaša ale čo by som jej mala dať na večeru to netuším, poradte mi.....

nelynka18
13. mar 2012

@tunzal nas mal tiez obdobie ked vecer nechcel mlieko teda kasu ale uz nastastie papa.... a keby si jej na olovrant dala ovocie a na vecer kasu?

nelynka18
13. mar 2012

@micicka ahoj ja dusim na pare jablcko a potom pridam troska vody a robievam s ryzou alebo keksikmi od sunarky....vsetko spolu rozmixujem a podla potreby riedim 🙂

zuzkazv
13. mar 2012

@micicka ahoj ja tiež jablčko uvarím v troche vody tú potom zlejem a rozmixujem iba jablčko a pridám do toho jednu dve lyžičky ryžovej kaše a tú vyvarenú vodičku jej dávam piť z flašky ked je smädná namiesto čaju, niekde som čítala recept že sa môže pridať aj sušená slivka k tomu ( tiež povariť) takže idem zajtra kúpiť sušené slivky 😉 som zvedavá ako jej to bude chutiť
@reanda teda tak to je riadna spachtoška 🙂 aspon si cez den oddýchneš ked už v noci nespíte, ale teda máš čo robiť ked ide spať až o desiatej 😖 moje obe deti sú v posteli od pol ôsmej a o ôsmej je už kľud - inak by ma asi odviezli v kazajke 😀 😀

reanda
13. mar 2012

@zuzkazv no, keby aspon spala, ked uz zaspi, ale ona zaspi a za pol hodinu je zas hore 🙄 .. cez den mam cas, uz som si tisickrat povedala, ze si lahnem a dospim tie noci, ale este som to ani raz neurobila 😀 .. raz som si skusila lahnut, ale nemohla som zaspat, ked bola mala za zavretymi dverami na balkone 😒 .. susene slivky som chcela aj ja davat, ale ked som si precitala, ze su konzervovane sorbanom draselnym, tak som ich nechala tak.. skusila som dat cerstvu, no ale to je urcite tiez sama chemia, tie kupovane, tak asi pockam az na domace zo zahrady 🙂

zuzanazuzana
13. mar 2012

ahojte.
tak vcera sme sa boli 1x pozriet na bazen, lebo od aprila chceme chodit na plavanie a neviem ci z toho nieco bude. uz som tu spominala, ze mala pri vsetkych place. ako sme vosli dnu, zbadala jednu tetu, druhu tetu....spustila taky rev ako o zivot. isli sme k bazenu ako deticky plavaju a nemohla som ju vobec utisit....palakala a plakala....myslim si, ze nas ani nezoberu. mame prist vyskusat a uvidime! doma je mala uplne super, velky smejo, dobrucka je, celu noc prespi, ale v tom momente ak sa jej vacsinou niekto len v kociku prihovori, tak zacne plakat.......ja viem, ze mi kazdy chce pomoct, ale uz nemusim pocuvat, ked mi zakazdym niekto povie, ze ci nie je hladna, ci ju neboli brusko atd atd.....preboha, ved poznam svoje dieta.
som stastna, ze je zdrava a musime toto obdobie nejako vydrzat. moze trvat aj rok.....uz to trva dva mesiace. potrebovala by som ich k lekarom a priatel s nou nemoze byt zakazdym doma.

katuska_za
13. mar 2012

moj maly betar "lozi" po celej postielke. nohami sa zaprie o tycky a toci sa postupne aj o 180 stupnov 😀

enrikad
13. mar 2012

@lolko_lenka : ďakujem, skúsila som tam vyvesiť vlhký uterák... nám Calcium výslovne zakázal, že pre také malé bábo neodporúča... mala som si zakúpiť stodal alebo hedelix na vykašliavanie...

enrikad
13. mar 2012

@micicka : ona má hlavičku vo vyvýšenej polohe, ale nepomáha... veru veľmi kašle, hlavne ked spinká...

nelynka18
13. mar 2012

baby otazocka:
myslite,ze ked dam malem sunar od 6.mesiaca uz teraz,tak mu to ublizi?nemali v tescu ani v drogerii DM od narodenia,tak som kupila od 6.mesiaca...ja myslim,ze nie ked bude mat 5,5mesiaca,co myslite?
a prikladam neake foto,aby ste videli ako rastieme 🙂

zuzkazv
13. mar 2012

@reanda zo záhrady je najlepšie aj ja sa nemôžem dočkať ked už čosi porastie 😉 ja mám ešte zemiaky mrkvu a peržlen zo záhrady z minuloročnej úrody ale všetko ostatné musím kupovať no čo musia si zvykať aj na chémiu ked je už všade okolo nás... 😖
@nelynka18 ja si myslím že kludne môžeš dať aj ten od 6tich mesiacov dať už teraz, nemyslím že je v tom až taký veľký rozdiel, inak malý je zlatučký 😵
joj baby dnes som zas na nich sama hroza ich oboch okúpať som sa zapotila 😀 a potom že som ako papek vychudnutá .... najlepšie fitko na svete 😀 😀 , blbé je že ja už nemám silu seba umyť 😝
@zuzanazuzana aj naša je taký bojo ale zas ona sa utíši ked mna zbadá alebo ked ju ja vezmem na ruky, a tie reči ohladne hladu a podobných zaručených príčin plaču si nevšímaj, každý je múdry 😖 dúfam že to kúpanie vám vyjde držím palce 😉

nelynka18
13. mar 2012

@zuzkazv hm aj ja si myslim,dakujem 😉 no poznam,dve decka okupat a potom este aj seba 😀 veru najlepsie fitko 🙂

jana0706
13. mar 2012

@nelynka18 @zuzkazv obdivujem vas, ja este ani toho svojho jedneho nekupem sama - kupeme vzdy spolu s muzom, je to taky nas ritual...ja Kubka masirujem a on mu zatial chysta kupel...a ked muz nie je doma tak nekupeme 😉 - kedze nekupeme kazdy den, ale kazdy druhy, tak sa to da zariadit...

jana0706
13. mar 2012

@reanda uz papate prikrmy aj ked ste na MM? my teraz na obed ochutnavame mrkvicku (raz uz sme skusili aj maslovu tekvicu) a zvecera bezlaktozovu ryzovu kasu - ale vsetko iba v uplne minimalnych mnozstvach, len aby si zvykol na lyzicku...a buduci tyzden chcem zacat davat ochutnavat ovsenu kasu, nech si este v tomto siestom mesiaci zacne zvykat na lepok (chcela som povodne neskor lepok davat, ale teraz to v literature takto odporucaju - a aj Dr. mi tak povedala, tak som sa rozhodla ze dam uz buduci tyzden)...

jana0706
13. mar 2012

@zuzanazuzana my ideme zajtra na prvu hodinu plavania tak som tiez zvedava ze ako bude reagovat na "prvy kolektiv"

missy97231
13. mar 2012

@zuzkazv hmmm, aj ja som sama na dvoch (mm na tyzdnovke), ale na rozdiel od teba priberam 😀 cim to je asi tak ?? 😀

jana0706
13. mar 2012

@katuska_za nas sa minule na gauci otocil - lezal pozdlzne a zrazu pozrieme na neho a on sa nozickami zapiera do opierky a hlavickou pozera dolu...to bolo posledny krat co ostal na gauci "bez dozoru" 😉

missy97231
14. mar 2012

Ahojte... Idem po radu - ked po 5tich dnoch ATb mala stale kasle ako tuberak, a ma stale sople a dost, mam ist k dr? Nemali by uz na 3ti den ATB zabrat?

pavlinka_jurko
14. mar 2012

Ahojte chcela by som sa poradiť či mám dcérke začať dávať už aj ovocie, pretože ju zo zeleniny zapeka...skúšali sme mrkvu,zemiak,dyňu, brokolicu a inak má len MM...z toho mi kakala vždy do 3 dní a teraz jedine s rek. rúrkou...

tunzal
14. mar 2012

@pavlinka_jurko ahoj ja som práve preto začala dávať ovocie lebo mala velmi tvrdú stolicu, a odvtedy je všetko v pohode.

pavlinka_jurko
14. mar 2012

@tunzal ...tak dnes dostane aj ovocíčko 🙂 ďakujem za odpoveď. U staršieho som s týmto nemala s ničím problém čo zbaštil pekne aj vykakal 😀 len malej chúďatku môjmu to nejak nejde... teraz ráno som jej už znova musela dať tu rúrku a tak tlačila že mala až slzičky ☹

lolko_lenka
14. mar 2012

@nelynka18 strašne zlatý je malý 🙂 naša si nohy nevie chytiť, lebo má také silné stehná a väčšie bruško 🙂 ale raz sa jej to určite podarí, snaží sa 🙂

bv_alexandra
14. mar 2012

@missy97231 nas malý kašle už mesiac od choroby. :( ideme v pondelok an plucne, vraj to môže mat suvis s tým ze sa ani očkovanie po tbc nehoji. :( v pondelok mal celu noc horúčky z ničho nič, čiernu stolicu ale bola to len jednodnova zalezitost. robili nam uz aj testy na všetky alergie vsetko je negativne, jedine imunitu ma oslabenú. som zvedava čo nam povedia na plucnom. 😒

lolko_lenka
14. mar 2012

@zuzanazuzana ahoj, máš to ťažké. A ona mala nejaký zlý zážitok? My chodíme plávať, ale nie na kurz, to len tak do takého bazénika (tie kurzy sú brutal drahé a ja nekradnem), malej sa tam strašne páči, špliecha vodu okolo seba a už sa začína spoznávať aj s detičkami. Veľmi ti prajem, aby sa jej tam zapáčilo, aj ty máš zase len iný program.