icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
16. mar 2012

@rough to mas dobre ze ti drzi hlavicku a je pevny.. nas kedze je downik tak este dlho nebude na tom tak dobre aby z bezpecnostneho hladiska zvaldol jazdu v smere ☹ o to mam s tou sedackou vecsie starosti.. casto jazdime do BA do kardiocentra a potrebujem aby mu bolo pohodlne ale hlavne bezpecne... uff neviem co budem robit ale max este mesiac vo vajku a potom uz bude krcit nozicky a zapierat ich do sedadla... ☹

katuska_za
16. mar 2012

@d_anica horucky ustupili ale mame strasne hnacky je pokakany az medzi lopatkami tak ja uz fakt neviem ci mu tie zuby idu alebo nie.. lebo vsetky priznaky tomu nasvedcuju a doktorka mu kukala do pusiny a vravela ze nejdu tak ja som z toho jelen...

d_anica
16. mar 2012

@katuska_za my sme na tom rovnako, každý deň mu aspoň dva razy kontrolujem pusinu, lebo si myslím, že UŽ to musí prísť a zuby furt nikde 🙄 náš zatiaľ nehnačkuje, ale taký býva protivný a zaslintaný, že ho musím prezliekať 😕

lucy56
16. mar 2012

@reanda su tam strukoviny odporucane ale ma sa zacinat cervenou sosovicou, je najlepsie stravitelna, a potom cicer je dobre stravitelny, sojove mlieko az od 1 roka je tam tusim ale nie som si ista, ja si momentalne citam kapitolu 5,6 mesiac, teda to co je aktualne pre maleho, dopredu to neviem naspamat

nelynka18
16. mar 2012

@katuska_za ahoj my sme mali pre riska tuto http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3245... je od narodenia po 18 kg...da sa polohovat a je super 🙂

micicka
16. mar 2012

@d_anica to by som aj ja chcela vedieť ako na ten spánok, ja som už skoro na dne so silami 😒 😒 moja našťastie neplače, ale sa aj tak nevyspím

lolko_lenka
16. mar 2012

Ahojte. Chcela som sa spýtať, mamičky, ktoré stále koja a začali s príkrmamy, začali ste dávať aj nejakú vodičku, čajík? Ak áno, v akom množstve? A pred jedlom alebo po jedle? Z fľašky, lyžičkou alebo cez pohárik so sosáčikom? ďakujeeeeem 🙂

bettyx
16. mar 2012

@lolko_lenka ahoj, děti můžou slabý černý čaj, nebo převařenou vodu už asi od týdne.. a pokud si nejsi jistá, tak kupuj granulovaný čaj hippo -mají to snad v každý lékárně, jinak to mívají drogerie.. a normálně z flašky a kdykoliv bude mít malá vyprahlou pusinku, nebo se hlásit, tak jí to dát.. náš malý se stále kojí, příkrmy nechce a čajík mu dávám od měsíce -i pediatr mi to poradil s prvním klučíkem -ať ho tím jako i šidim... 😉

nelustek
17. mar 2012

@d_anica ahoj ja som myslela ze nam pojdu zubky ked aj tak riedko kaka az sa to v plienke leje 😝 ale dr. povedala ze pokial je kojena tak moze tak kakat a nemusi to byt od zubov..tak ma nepotesila lebo linda je nervozna a zubky nikde,ale asi si pockame aj nelke isli az v 7 mes. 😉

nelustek
17. mar 2012

@lolko_lenka Ahoj ohladne toho cajika aj ja som zvedava co ti napisu baby 😉 mne dr. povedala ze aby som jej davala aj ked je este cisto kojena ze ked jej pojdu zuby a bude teplotovat aby pila vela caju potom. myslim ze zapit jej mozes dat po prikrme trosku kolko si vypije tolko daj. Vidis jedno 4rocne dieta mam doma a zo vsetkeho som vypadla 😀 ale ked budes robit podla seba a hlavne podla potrieb Nelky tak nic nepokazis 😉

lolko_lenka
17. mar 2012

@bettyx ďakujem 🙂
@nelustek tiež si myslím, že ten materinský inštinkt na niečo máme a snáď to aj funguje 😀 skúsim jej dať dnes aspoň zopár lyžičiek vodičky, uvidím, či mi to rovno nevypľuje medzi oči 🙂 fľašku neviem či skúšať...

Takže ešte jedna otázka 🙂 z fľašky, z lyžičky alebo z pohárika so sosáčikom? 🙂

lolko_lenka
17. mar 2012

@nelustek tak naša má už teraz 6 mesiacov a týždeň a zúbka ani jedného. A to má ďasienka zdúrené už od 2.mesiaca.... Včera som bola s kamoškou vonku a jej 14-mesačná dcéra má 4 zuby, a vraj jej kamoška, ktorá má tiež 14-mesačnú, tak majú už 16 zubov 🙂 všetko je taaaaaaaaaak individuálne 🙂

nelustek
17. mar 2012

@lolko_lenka ja som davala s flasky z lyzicky mi napr. lieky vypluvala

lolko_lenka
17. mar 2012

@nelustek mne práveže v pohode z lyžičky, tak preto neviem, či to "kaziť" tou fľaškou. Na druhej strane, neviem či na ten pohárik nie je ešte moc malá....

lucy56
17. mar 2012

@lolko_lenka ja davam z toho poharika so sosacikom,lebo z flasky nechcel pit, nevedel to tahat kedze je kojeny, a so sosacikovho poharika mu to ide pekne, dam mu tam len trosku a davkujem pomaly do pusy a davam po prikrme trochu zapit cistu vodu,lebo caj mu moc nechutil ale za cistou vodou sa az trasie,on celkovo sa rad napije aj so skleneneho pohara, od zaciatku je na pohare fixovany a lyzickou sa mi to zdalo zdlhave

lolko_lenka
17. mar 2012

@lucy56 si ma potešila 🙂 skúsim teda ten pohárik. Sú nejaké špeciálne pre také malé deti alebo je len jeden druh?

jana86
17. mar 2012

@lolko_lenka ahoj,my mame o tyzden 6 m a tiez som jej este caj nedavala,len pred vcerom som jej skusila dat z flasky, lebo musela zapit calcium.a mylsis,ze chcela? ta cosi 😠 kvapky jej musim nabrat do striekacky, stisnut licka a nasilu jej dat lebo inak by som jej nedala..a za tym som jej dala do striekacky trochu prevarenej lucky aby to zapila.takze flasku jej uz nebudem davat a kupim jej nejaky poharik so sosacikom 🙂 kym by si zvykla na flasu tak to sa uz bude ucit pit aj z pohara 😀

lolko_lenka
17. mar 2012

@jana86 takže ja som jej skúsila dať z Lucky po lyžičkách a hltala to ako divá, tak skúsim aj zajtra a pozajtra kúpime pohárik so sosáčikom 🙂 na fľašku ju asi učiť už nebudem 🙂

micicka
17. mar 2012

baby tak my nie sme kojený, ale moja nechce skoro vôbec piť. keď za deň vypije 30ml, tak je to veľa 😒 a podľa dr. by veru mala viacej piť. vypľúva to z fľaše aj z lyžičky, chystám sa kúpiť ten pohárik a snáď sa jej to zapáči.
ale aj tak si myslím, že jej to proste nechýba, pretože keď mala teplotu po očkovaní, tak si pekne potiahla a vypila dosť. dám jej vždy zapiť, niekedy aj medzi papaním a keď si dá pár kvapiek, tak si dá len pár kvapiek, nenútim ju. plienok máme pocikaných ajajáááj 🙂

katulka74
17. mar 2012

Ani maly moc nechce pit vodicku,to uz musi byt hladny aby sa napil,zapit prikrm ani za nic a kupovala som mu caj bio-feniklovy a ten nechce,granulovane mu nechcem davat,maju vela cukru.

katulka74
17. mar 2012

@katuska_za ,ja zhanam autosedacku uz mesiac,boli sme v predajni nech nam vysvetlia co a ako a oni doporuciju po vajicku od 9-18 a najlepsie su ROMER a MAXI COSI,ale aj cenu maju vyssiu,ja tiez neviem aku kupime,ale malemu uz trcia nohy z vajicka,tak uz tento mes musime urcite nieco kupit.

nelynka18
18. mar 2012

dobre rano
taku katastrofalnu noc sme este nemali 😒 od vcera je maly urevany a nervozny,chudatko asi to budu tie zubaky,dasienka ma hrozne,teda dufam,ze to bude to a nie nieco vaznejsie 😒 zacal konecne normalne jest 🙂 na desiatu ma ovocie hrozne mu chutia Ovko jablko s tvarohom a piskotom a ovocie s cerealiami od Hami,na obed ma teraz zemiak,kalerab,mrkvu,tekvicu,ovsene vlocky s petrzlenom a kuskom masla nevie sa toho dojest a aj mliecko uz vypije 150ml 🙂 no cajik ani on moc nepije....teraz ak bol v noci kazdu hodinu hore,mal aj zvysenu teplotu,dala som mu nurofen aby ho to tak nebolelo ale moc nepomohlo,tak zakazdym ako sa zobudil cuckal caj inak hrozne plakal chudatko ☹ u nas je krasne a teple pocasie 🙂 normalne tu behame v mikinach....aj malemu sa paci vcera na obed ked sme boli vonku mal len mikinu jarnu bundicku,pancusky a sustacky a musel byt odokrity bo mu aj tak bolo teplo,musela som mu dat dolu ciapku co ju mal uplne mokru,tak mal len kapucku....prikladam foto zo vcerajsej prechadzky 🙂

nelustek
18. mar 2012

@nelynka18 Leni a ty mas este hlboky vonku? Nechodis so sportovym? Ja mam sportiak a mala tam vcera este fusak myslis ze uz ho nemusi mat?zas sa bojim aby jej tam moc nefukalo 😖

nelynka18
18. mar 2012

@nelustek akosi este nechce byt v sportaku asi sa mu lepsie lezi vo vanicke 🙂 no aj nas ma fusak ale jarny a vcera musel byt odokrity co mu bolo teplo.ja sa vzdy riadim hlavickou ked ju nema spotenu tak je dobre,pokial sa mu poti je mu teplo,skus aj ty tak.

nelustek
18. mar 2012

@nelynka18 aha tak jej bolo asi tak akurat lebo spotena na hlave nebola ale zas na chbatiku ano.Ale zas sme boli len u nas na ihrisku a to je v takom ucku a tu skoro vobec nefuka a je tu koli tomu aj dost teplo tak jej ho necham keby sme sa isli niekde prejst a zafuka nech jej je dobre ked spinka vonku.

Aka je to ta flaska so sosacikom co tu spominate ten sosacik je makky? ci si nemam aj ja taku flasku radsej kupit ale to je asi len na vodicku a cajik ze? Mliecko budem musiet davat zo sklenenej? Budem musiet davat mliecko napr.polotucne ked budem stale kojit? napr. riedku kasu krupicovu? Ja viem som ako debil ked uz jedno dieta mam ale pri nelke to tak uletelo vsetko ze ani si nepamatam

nelynka18
18. mar 2012

@nelustek tak asi jej bolo dobre 🙂 tiez ked uz o 16 sa troska schladilo som ho zabalila do fusaku 🙂 ta flaska so sosacikom ako baby pisu bude asi taka co aj my mame doma.je od 6.mesiaca a ten sosak je mäkky...my mlieko davame z umelohmotnej ta co ja znacka MAM a mlieko to veru neviem ci krabicove....kedze to sa ma dat najskor az po roku,no veru neviem 😕

molly25
18. mar 2012

ahojte kocky kedy sa vase deturence zacali otacat same na brusko?mi mame pomaly 5 mesiacov a stale nic a ani prikrmy ziadna slava :(

nelustek
18. mar 2012

@nelynka18 ja som sa tu pytala na to kozie mlieko to ze davaju detom od 3 mes.,ale ja ak budem kojit neviem ci mam davat aj ine mlieko ako moje 😨 nelke som davala od 7-8mes. polotucne robila som jej riedku krupicuvu kasu ona menej priberala

nelynka18
18. mar 2012

@nelustek hm no tak to ti neporadim ako sa to robi...ja som riskovi davala krupicu od roka s krabicovym mliekom.pred tym som mu robila mlieko Hami Hajaja 🙂
@molly25 ahoj dominik bude mat 5,5 mesiaca a na brusko sa sam prevracia asi 2-3 tyzdne,teraz mi to aj lezie na nervy bo sa mu ani plienka neda dat co sa stale toci 😀 a prikrmy u nas zacali az par dni dozadu...dovtedy mu moc nechutili,staci kazdy den skusat a mat pevne nervy a pojde to 😉