icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
28. mar 2012

@nika195 nas sa budi raz okolo 3-5 na mlieko ked sa zobudi niekedy skor dam mu len caj 2x si cucne a spi dalej...nechcem aby si zvykol jest skor a ocividne mu to nevadi 🙂 a ty mu zakazdym davas mlieko?ak ano skusaj to obmedzit.

rough
28. mar 2012

@missy97231 ak to bude mozne, teda ked prejde choroba, nechavaj ju co najcastejsie holunku. Aj bez plienky. To deti najviac bavi a tak sa zacne aj sama gulat, neboj nic🙂 ja som robina nechavala holeho v postielke a tak na vsetko rychlo prisiel aj sam. Dokonca si pomaha aj tyckami od postielky a zacina sa sam tahat do sedu. No a samozrejme, trenuj s nou gulanie sudov. My sa na tom vzdy nasmejeme🙂 ale nestresuj, kazde babenko je jedinecne a vsetko casom pride, niektore su pohybovo vrtkejsie, ine zacnu skor rozpravat atd. Co sa tyka kasla, nemate suchy vzduch? Ja odkedy zvlhcujem tak maly nekasle. Klop klop...

missy97231
28. mar 2012

@nelynka18
@rough no, tiez si stale myslim, ze je to v norme,,, ale ked citam ze uz sa vsetky vase tocia, tak ze je nejak leniva oproti vasim 😀
@rough mozno my aj mame v izbe suchy vzduch, ale vetram dost casto - kvoli davidovi, ten mal laringitidu, tak musi mat cerstvy vzduch - ale aj u svokry tyzden sme boli, tam suchy vzduch nemala, ale kasel bol,,, tak neviem .

mata90
28. mar 2012

@zuzkazv ináč s tym cumlikom nám to fungovalo pri prvom synčekovi 🙂 , keď sa prebudil, tak sme mu dali cumlik a vydržal až do rána 😉 , ale teraz malý je pravý opak, v noci sa zobudí a kričí na celú pusinu, a keď mu dam cumlik tak este viac 😠 , tam mu rýchlo utekam urobit papať, ale on tak plače ako keby neviem kolko nepapal, a to sa v noci hlási každé tri hodiny, takže každé dieťa je iné...

kucminka
28. mar 2012

@nelynka18 no dnes spapal karotkovú výživu,ale to asi aj preto že je to dosť sladké,čo mu moc nechcem dávať,radšej ovocie,ale to mi nechce,jemu sa teraz prerezávajú zúbky,tak to bude asi aj tým,možno keď vyjdú,tak sa rozpapá,dúfam.len už ma nebaví keždý deň mu niečo variť a potom to všetko vyhadzovať.

tunzal
28. mar 2012

@kucminka ani moja nezje ovocie, jablko ani varené ani čerstvé, dokonca nechce ani banán, výživky zje takže z toho nerobím paniku, ale zeleninku zje, jedine zemiaky jej vadia ale ked primiešam do niečoho tak to zje, ked náhodou uvarím niečo čo nemá rada, mám prichystanú hotovú tekvicu a brokolicu čo viem že zje, ale aj my sme mali tuším týžden možno aju viacej čo som varila pre psa lebo nič nechcela. lenže ja som musela vždy jej niečo dať lebo mi odmieta mlieko papať, ledva do nej natlačím ráno 100ml, ked už zje 150 mlieka tak vyskakujem od radosti, ale na olovrant a na večer si dá kašu. takže ked ti zje mlieko tak to je v pohode si myslím.

micicka
28. mar 2012

@missy97231 moja Natálka sa tiež ešte neotáča. hlavne nestresuje a trénujte 🙂 ono to potom príde. ja som tu už písala, že mi raz neurológ povedal, že dieťa by sa malo na bok otáčať do konca tretieho mesiaca. čo je podľa mňa, aj podľa mojej pediatričky hovadina!! ona to tak nepovedala, ale z toho ako sa zatvárila a z jej odpovede mi to bolo jasné. to bolo asi pred mesiacom. teraz sa už pomalinky začína otáčať na bok, hlavne keď ja behám okolo postele, prípadne jej položím hračku za hlavičku, tak sa snaží. a ráno keď sa mojkáme v posteli, tak ju vždy trošku poprevaľujem, aby si zvykla na tú polohu a veru je to vidieť. ale keď napríklad vidím, že proste nechce ísť na bok, tak ju nechám, nech sa potiahne naspäť.
dnes som ju pár krát na bruško pretočila a dokonca sa jej podarilo aj ručičku spod seba vytiahnuť a celkom bola spokojná, takže takto ju na to privykám a myslím, že onedlho to bude aj sama robiť.
ale v poslednej dobe chce zaspávať na boku, takže to má aj nevýhody, pretože ju musím pridŕžať a potom podkladať vankúšom 😉

micicka
28. mar 2012

ja ešte k tým nociam - tak najskôr vstávala okolo 6,30 - vysnívané dieťa, potom o 5,00, neskôr 4,00 a túto noc to bolo už 3,45 tak som zvedavá ako to bude ďalej 😒 a je jedno kedy naposledy papá a koľko spapá!!! a utíšiť sa nedá, asi ani čajík by nepomohol pretože za prvé ho nechce a za druhé, aj mliečko musí vypiť všetko (190ml) inak ručí jak o dušu 😠

s príkrmami zatiaľ nemáme problém, skôr naopak, musím jej odjesť, aby nespapala veľmi veľa 🙂 tak ma prosím nestrašte, že jej prestane chutiť. zatiaľ sme nemali nič, čo by jej nebolo po chuti 😀

kucminka
28. mar 2012

@tunzal no moj vypije vždy 230ml mlieka aj kaše a ešte piští že má málo.ja keď mu dám prvú lzžičku príkrmu,a začne mi revať doslova,tak už nemám šancu mu dať niečo iné okrem mlieka,ale dúfam,že ho to prejde a sa to zmení a začne papať aj iné,dnes som mu dala kukuričnú chrumku nesolenú a strašne mu chutila 😉 aj korku chleba mi ožúval,aj jablko cmúľal 🙂

kucminka
28. mar 2012

@micicka no to je ako u nás,aj náš ide presne opačným smerom,keď bol menší tak prespal do rána do 6.00,potom do 5.00,postupne sa to upravilo k horšiemu a teraz je už o druhej hore a pýta mlieko,skúšala som ako ty aj čajík,ale to mi nechcel vobec a reval ďalej že mu to mlieko musím dať aj o druhej,čo už s nimi.oni si rozkážu kedy budú jesť a my len poslúchneme,ak nechceme zbuntošiť celý dom 🙂

d_anica
28. mar 2012

Baby, dávate niektorá deťom riedku obilninovú kašu do fľašky? Akú používate a v akom pomere zarábate? Chcela som skúsiť dať malému na noc kašičku, ale až tesne pred spaním, tak mu to nechcem dávať z lyžičky, lebo to sa moc preberie... V posledných dňoch zase nechce poriadne jesť, mliečka odo mňa si cucne len tak proforma a na ovocie a zeleninku sa ksichtí, a to už vyžadoval na obed 50-60g nejakej kašičky... Neviem či sa mu zase zuby pohli, lebo dnes slintal ako bernardín... Ale zuby sa hlásia už od 4 mesiacov a stále nič 🙄

bettyx
28. mar 2012

áááá holky, moje známá se rozhodla že chce druhý dítě když viděla našeho Šimonka a hučela do přítele tak dlouho, že ještě ten den se jí podvolil -ale manžovi pak řikal že doufá že z toho nic nebude, že chtěl mít klid... ona mi hned hlásila že to udělali -hned po!!! že si užili a doufá že to vyjde! to bylo teď 9. v noci a hned ráno (za 7hodin!!) mi psala že má silný bolesti hlavy, nedopne kalhoty a je přecitlivělá a že si hned jde pro test.. no, ten byl pochopitelně negativní, tak hned mi zase psala že je snad neplodná, nebo co, no nenechala si nic vysvětlit a hned běžela na gyndu a vyžádala si ultrazvuk! pak mi řekla že jí Dr. řek ať přijde na vyvolávačku pokud do 10dnů nedostane mrchu a furt mi psala -každý den! mám z ní hlavu jak pátrací balón... a v pondělí psala že teda je ten doktor ňákej blbej, že nic nepoznal a ona už 14dní mešká a další den že má // a zase jde na gyndu.. přitom mi psala že mrchu čeká 20. a v pondělí už meškala 14dní.. zvláštní.. no doufám, že je těhotná -jejího přítele je mi celkem líto, protože má tři práce aby uživil jedno dítě (nabral si dost půjček a děti ještě neplánoval, ale ona mu tvrdila že pebe prášky) a já budu mít pokoj.. teda doufám....
Ale klikařka, že?? 😀 .. jiní makají měsíce i roky a ona jako když luskne prstem.. i jí to přeju -dokonce chce náš kočárek..

missy97231
29. mar 2012

@micicka @kucminka mojej sa spanie tiez pokazilo . Tiez vstavala az po bratovi, ked ju zobudil... Predvcerom o pol 4tej, vcera o 3tej,,, ale dnes uz o 2hej, pritom o 10tej vecer pila... Tak snad je to rastovy spurt a vrati sa po par dnoch do normalu - prespatu celu noc :- D

nelynka18
29. mar 2012

@kucminka no moze to byt aj tymi zubkami....nam tiez idu uz dlho a vlastne aj od vtedy menej papa...o tom vyhadzovani ani nehovor 😠 ja tiez vela toho vyhodim 😒 😒

katuska_za
29. mar 2012

ahojte, takze vazime 7185g a meriame cca 70cm (kazdy ho odmeria inak 😀) prikrmy stale nam moc neberu len tak 40ml spapa, ale mozno to bude aj tym ze chce sediet, potom ho boli chrbatik.... ako krmite svojich drobcov? uz v stolicke aj ked nesedia?? premyslam o kupe ohradky a stolicky tak uz par dni sa hrabem na nete...

kucminka
29. mar 2012

chcela y som prejsť z Anticolikového mliečka na normálny Nutrilon,myslíte,žeby som mu to mala vysadzovať postupne,či hneď odstaviť a dať normálny Nutrilon?

jana0706
29. mar 2012

@katuska_za ja zatial davam iba ochutnavat par lyziciek, a krmim ho v hojdacke (samozrejme ze sa vtedy nehojda 🙂 ), stolicku uz mame (zdedili sme az dva kusy od kamosov, takze jedna bude k nasim), ale do tej ho mienim dat az ked bude sediet...ohradku tiez planujeme kupit, uz mame dlho jednu vybratu - mame tu malo miesta takze chcem taku rozkladaciu, ze v pripade potreby (zehlenie, navsteva atd.) ju rychlo zlozim a odlozim, pretoze by som mala nervy z toho odkladat taku drevenu alebo umelohmotnu co sa zlozi napevno...

jana0706
29. mar 2012

@missy97231 ked citam ako sa vasim detickam "zhorsil" spanok tak som normalne tusim rada ze mna Kubko nerozmaznal co sa nocneho spanku tyka 😀 - akoze "prespata cela noc" mi pripada ako utopia takze ja sa vytesujem ked sa od 23 do rana zobudi jedenkrat (okolo 4tej) - to je u nas standardna idealna noc a vsetci sme spokojni 😉 a nehovorim o tom ze do tej 23 ma stale taky nijaky spanok - obcas v pohode, a obcas je viac hore ako spi...

micicka
29. mar 2012

@kucminka
@missy97231 tak túto noc sme papali už o 3,15 takže zase mínus pol hoďka, ale ráno vydržala spinkať do 7,30 ale už som videla, že ju budí hlad, mrvila sa.
ale spala so mnou v posteli. večer o 23,30 som to vzdala, lebo stále jej chýbal dudlík, mrvila sa, kopala a podobne, tak už som na to vstávanie k nej nemala nervy a šup ku mne do postele. tam už to bolo o dosť lepšie.

@d_anica ja si myslím, že tie zúbky sa niektorým tak pomaličky prehrizávajú, ale aj tak ich to svrbí a preto my nič nevidíme, ale drobci to predsa len cítia. mne aj dr. povedala, že to môže trvať niekoľko mesiacov....

micicka
29. mar 2012

@katuska_za my papáme v kresielku, tam je taký polosed a celkom jej to vyhovuje

micicka
29. mar 2012

@kucminka podľa mňa hneď prejsť na normálny, je to o to ľahšie, že je to nutrilon. ja som prechádzala úplne na iné mliečko a tiež som to nerobila postupne, lebo podľa mňa z toho by mali väčší mišung ako takto hneď

kucminka
29. mar 2012

@micicka no to my sme zasa dneska papali až ráno o piatej,manžek k nemu v noci vstával,tak som sa ako tak vyspala,potom spal ešte do rána do siedmej,teraz búva už 2hodinky na balkone.S tým Nutrilonom,ja som mu dávala antikolikový od malička,len teraz už by som rada prešla na normálny,lebo dvojka antikolikový už nie je.Dnes sme skúšali na obed zasa mrkvičku s kalerábom,bolo to sladučké,úplne rozmixované ako výživa,a nula bodov,ho z toho naťahovalo,tak sme zasa dali mlieko.

lolko_lenka
29. mar 2012

ahojte, dávali ste deťom už aj pór a hovädzie mäsko? ak ste dávali hovädzie mäsko, tak ktorú časť? inak, mne malá zje už 120 ml pyré, už jej to sem-tam ani úplne nepomixujem, ale nechávam jej tam také minikúsky...
včera sme skúsili 1.x banán, len som jej ho tak roztlačila a tak ho sprášila 🙂

@katuska_za my papáme tiež v kresielku, do stoličky pôjde až keď bude vedieť aspoň trošku sedieť...

peta_k
29. mar 2012

Ahojte, robite niektora detom prikrmy z mrazeneho masa z obchodu? u nas je problem zohnat chladene maso od slovenskeho vyrobcu, vsetko sa dovaza z polska a to su riadne fujky 🙂

santerra
29. mar 2012

Ahojte kočky, dávate už drobcom kaše?

jani74
29. mar 2012

Len blesková správa: Jupííííííííí Hanička nemusí nosiť ortézu na nožičkách, kĺbik je ok!!!!!!!!!!

katuska_za
29. mar 2012

A zasa sa skeriiiiim 😀 😀 😀 pre vsetkych aby aj vam sa vycaril usmev na tvarach 🙂

katulka74
29. mar 2012

@lolko_lenka ,hovedzie masko uz papame .kupujem ho cerstve,aj domace kuriatka a bananik tiez papame s uvarenym jablckom alebo nestle piskotikom.
@santerra ja kupujem malemu nemliecne kase od nestle,mame slivkovu a osemzrnu,vo flaske ich vobec nechcel,tak som urobila hustejsiu a papame ich lyzickou a velmi mu chutia.

lolko_lenka
29. mar 2012

@peta_k ja kupujem chladené a doma si ho zamrazím už naporcované... Mrazené nechcem pre malú moc kupovať, človek ani nevidí ako to pod tou námrazou vyzerá.

lolko_lenka
29. mar 2012

@katulka74 tie nemliečne kaše potom čím zarábaš? MM alebo UM ? 🙂