icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
31. mar 2012

@kucminka ja som ho kdesi videla na nete za 159eur...skus este pohladat mozno najdes lacnejsie.ano je naozaj pekny i ked som bola zo zaciatku proti trojkolesam ale tak zajtra ho kuknem a uvidime 🙂

kucminka
31. mar 2012

@nelynka18 aj ja som bola proti trojkolke,ale som zmenila názor,len teraz pozerám že rúčka sa asi nedá prehodiť,to by mi asi vadilo.

nelynka18
31. mar 2012

@kucminka fuuu to veru neviem,mne to az tak nevadi,zvrchu na streche je igelit,takze maleho uvidim 🙂

katuska_za
31. mar 2012

kupili sme si novu stolicku na krmenie... napokon som sa rozhodla pre chicco polly, pretoze ostatne sa nedaju tak skvelo polohovat a nas drobec ma zakaz sediet az kym si nesadne sam, lebo na velky nabeh na skoliozu ☹ kvoli slabemu svalovemu tonusu neudrzi chrbatik a strasne ho krivi, ale papat sa nam poleziacky neda ☹ ta stolicka je uplne super a drobcovi sa v nej paci... bola sice pomerne draha, ale co pre tie nase deturence nespravime 😉

micicka
31. mar 2012

ahojte maminky, tak nám sa dnes podarilo odobrať moč na prvý šup 🙂 úplne bez problémov, ešte aby boli výsledky ok

kucminka
31. mar 2012

@nelynka18 si mi dala chroáka do hlavy s tým kočíkom 😉 sme merali a nevojde nám do auta,musela by som dať dolu kolesá,ale inak sa mi páči,tak budem nad ním rozmýšlať.Keď omrkneš zajtra naživo,tak napíš,ako si s ním bola spokojná,som čítala nejaké recenzie naň,a väčšina bola spokojná,len predné koleso že dosť hrkoce,ale to nieje až taká vada 😉

michaela18
1. apr 2012

@katuska_za jeeej,aky je zlaty.a ake ma syslikovske licka.vidis a na zaciatku ste mali trapenie s papkanim.ak si teda dobre pamatam.vsetko drobcek dohnal.

jani74
1. apr 2012

Ahojte maminky, ako sa máte? U nás dnes poletoval sneh 😖 Kedy už bude pekná jar 😢Ani von nechodíme čo tak fučí 😢Pripájam fotku mojich dvoch pokladíkov 😀

nelynka18
1. apr 2012

@kucminka ahoj tak ho mam doma 🙂 je velmi lahky,lahko sa sklada,je priestranny,dobre sa ovlada...ma dve male negativa to predne koliesko troska bucha ale len ked tam babo nesedi,nie je to nic strasne a rucka sa da sice polohovat ale keby sa dala este o 2krat dat vyzsie bolo by lepsie ale nic strasne len muz sa bude musiet troska prikrcit kedze ma 190cm.... 😉

kucminka
1. apr 2012

@nelynka18 no moj má tiež 187cm,tak neviem,neviem 🙂 inak už som ho aj ja pozerala,uvidím.lebo my máme zasa také negatíva že nám neprejde cez jedny dvere,ale to by sa dali otvoriť a bývame na byte,sú vonku kolaje a neviem,ako by som s tou trojkolkou tade chodila,ale veeeeeelmi sa mi páči.

katuska_za
1. apr 2012

@michaela18 ono bol a aj je stale problem ze sa nevie prisat a neplace ked chce papat... proste musim ho krmit ja pravidelne si striehnut cas🙂, ale uz sme si zvykli na to... len to odsavanie je uz unavne, no co pre moje zlaticko nespravim 😵

michaela18
1. apr 2012

@katuska_za obdivujem ta,ja som odsavala 3 mesiace a vzdala to,ale mali sme zdr.problemi a zaidnu pomoc.nezijem na slovensku.takze klobuk dolu,ze to stihas.maloktora to vydrzi 🙂

zuzkazv
2. apr 2012

ahojte baby tak dnes sa nám podarilo odbrať moč ale ani nejdem písať že ako 😀 😀 😀 kovbojka hotová teraz už len fčakám kedy muž zavolá že aké sú vysledky dúfam že všetko ok 🙂 , ked píšete o tom čo už dieťa vie ukázat tak ma to trochu zaskočilo nieje to ešte skoro?? 😕 naša sa otáča za niečím čo ju zaujme ale nie že ja by som povedala že lampa a ona by ukázala lampu 😕 a čo sa týka toho znakovania tak to je super pokial chcete detičky skoro odplienkovať inak to význam podla mna nemá, dieťa dokáze matke "povedať" čo chce aj bez znakovania a ked práve nevie čo chce tak ani znakovanie nepomôže 😉 , ved zuzka už so mnou krásne komunikuje na nej hned vidno že čo chce aj s riškom to tak bolo, inak sme mali prený víkend boli sme na kysuciach - zima ako v ruskom filme 😀 no a zuzka nevedela spať hoci tam má postielku ale asi jej nevonia takže spala v kočíku celú noc no som zvedavá ako to bude na dovolenke, chystáme sa na 10 dní tak to som fakt zvedavá ešte že je malinká a v klude sa zmestí do vaničky v kočíku...

nelynka18
2. apr 2012

@kucminka vcera sme boli v nom aj vonku a malemu sa velmi pacilo ten fusak co je k nemo mal zapnuty az po bradu,takze mu bolo pekne teplo,kukal a ani raz nezapistal.ked som ho davala do tych dvoch co mam doma pistal akonahle som ho tam polozila....takze ja som spoko 🙂 🙂 moja mama ma tiez pred bytovkou kolaje na schodoch a ja som sla po nich tak,ze som ho netlacila po nich ale tahala za sebou a v pohode som visla 🙂 je sice sirsi ale majitelka mi hned hovorila,ze to je nanom super,ze ked bolo teraz tak snehu,ze nemali problem a my ideme byvat na dedinu,tak mi tam bude asi viac vyhovovat ako golfac 😉

ahojte....maly teraz zaspava v spalni a cez vysielacku pocujem babababababa krpec jeden 😀 😀 a zacal robit nie hlavkou aky je zlatucky na kazdeho kruti hlavou 😀 😀 a baby ked sa vam deti v noci zobudia na flasu,tak vam este placu?nas neplakaval ale posledne dni reve jak tur!!! isto aj susedov pobudi 😀 😀 a par dni mi urobi to,ze po zaspani na noc sa po dvoch hodinach zobudi s placom ale dam mu cumel a spi ani ocka nema otvorene...neviem cim to je.muz,ze sa mu nieco sniva zle ale par dni posebe???to sa mi nezda.niekde som citala,ze to neaky prechod spanku kedy sa vie babo zobudit.aj vam sa to uz stalo? 😨

katuska_za
2. apr 2012

@michaela18 je to narocne a uz som mala neraz krizu ze to vzdam, ale pre drobceka je to to najlepsie tak bojujem

katuska_za
2. apr 2012

a takto papame v novej stolicke 🙂 celkom nam chutilo, Matusko vie pekne papat to len ja ho vzdy takto usmudlem 😀 on vobec nevypluva ale mrvi sa a ja sa potom neviem trafit 😀

reanda
2. apr 2012

@nelynka18 ani mely neplakava, ked sa v noci budi na jedenie, ale niekedy ano a aj dnes v noci zakazdym plakala a obcas to ma tiez tak, ze place so zavretymi ocami a nie a nie prestat.. ja ju vtedy radsej zobudim, zoberiem ju na ruky a zaznem svetlo.. ked sa preberie, tak prestane plakat a skeri sa.. no a potom ju musim zase uspavat 😵

katuska_za
2. apr 2012

@reanda ano bohuzial deticky takto reaguju na svoje zle skusenosti, alebo traumy pocas dna... ked sa neicoho nalakaju, alebo sa im prihodi nieco zle tak potom maju "nocne mory" a placu zo sna az kym ich nezobudime... nas to robil po operacii takmer mesiac v kuse.. proste spal a plakal az kym som k nemu neprisla a nezobudila ho.. teraz to robi len obcas...

jana0706
2. apr 2012

@reanda s tou otazkou "co uz robi" mi hovoris z duse - ked som ju dostala prvy krat od sesternice tak som sa zacudovala, ale ked som telefonovala hned na to s dalsou kamoskou tak som pochopila ze v tomto "veku" je to zrejme bezne klise, ze vsetci chcu vediet CO UZ ROBI 😉 tak na to hovorim ze uz je "interaktivny" 😀

jana0706
2. apr 2012

@nelynka18 no my buchame sampanske ked sa nam maly vecer po hodine-dvoch od zaspatia nezobudi (ale vela prilezitosti sme nedostali 😀 ) - dam mu papat a spi dalej, obcas sa to po dalsej hodine este raz opakuje...uz som si na to zvykla...ale potom uz spi tvrdo tak do stvrtej, napapa sa a zase hned pekne zaspi, takze pohoda - ja aj tak chodim spat az okolo pol dvanastej, takze nam to celkom pekne vychadza...ja som hlavne rada ze rano nebuntosi, dnes ma nechal spat az do deviatej (aj ked medzitym samozrejme papal)

jana0706
2. apr 2012

@katuska_za to je velmi zaujimave vediet o tom placi zo spanku - aspon budem rozmyslat co mohlo Kubka rozrusit ked sa nam nahodou nieco take prihodi

nas Kubko ma dnes pol roka - neuveritelne ako to leti...vcera sa pretocil prvy krat z bruska na chrbatik (opacne nam to ukazal uz pred tromi tyzdnami), asi aby "oficialne" nebol mimo tabuliek 😀 , kedze do pol roka by tusim mali deti pretacanie zvladnut oboma smermi (aj ked ja sa s tymi smernicami nestresujem a sledujem to len tak orientacne jednym okom, ved kazde babo je ine)...

reanda
2. apr 2012

@jana0706 gratulujeme k pol roku! 🙂 ..naozaj to strasne leti, mely bude mat pol roka za dva tyzdne, ani to nestiham sledovat.. uz sa stale tesim, ze co bude dalej, co bude dalej 😅 , ake to bude, ked sa zacne sama pohybovat po byte, ake to bude , ked zacne rozpravat.. a ani si nestiham poriadne uzivat to, co mame teraz

andy.v
2. apr 2012

Maminky, prosím poraďte mi, ako ste zavádzali, alebo zavádzate lepok do stravy? Malý má 6 mesiacov, je na nutrilone AR, už papa zemiačik a mrkvičku. Teraz by som mu chcela urobiť jabĺčko ale stále neviem, kde vpichnúť ten lepok, alebo v akej forme. A ešte otázka, ak mu chcem dať to jabĺčko, v ten deň mu môžem dať už odskúšanú zeleninu?
ďakujem, pekný deň

jana0706
2. apr 2012

@andy.v ja som zavadzala tak ze som malemu zacala davat par lyziciek nemliecnej ovsenej kase Alnatura (z DM) - este som vtedy davala len par lyziciek zeleninky, takze som to nemiesala, ale teraz ked uz sa zacneme viac prikrmovat tak mu to budem vmiesavat do zeleninky (a neskor do ovocia) - ale citala som ze najprv sa ma zacat s nejakou bezlepkovou obilninou takze my sme najprv davali jeden tyzden zvecera par lyziciek bezlepkovej kase (Sinlac od Nestle) a az potom sme zacali s tou ovsenou...a Dr. mi povedala ze mu mozem davat aj omrvinku chleba, tak som parkrat dala malu omrvinku ked sme mali doma cerstvy celozrnny co neobsahuje ziadne Ecka...

jana0706
2. apr 2012

@reanda dakujeme 🙂 maly akokeby tusil ze nejaka zmena - je dnes strasne zivy - zase sa prave pod hrazdickou pretocil z bruska na chrbatik a teraz tam vykrikuje a "okopava" vankuse ktorymi som mu ju oblozila (z jednej strany hrazdicky ma skrinku tak aby sa neudrel)...tiez sa strasne tesim na to co bude a zo vsetkych sil sa snazim tesit z toho co je teraz lebo presne ako pises - ked clovek vidi ako to strasne leti tak ma naozaj az strach aby mu to nejako "neuslo"...

andy.v
2. apr 2012

@jana0706 ja dávam zatiaľ iba ryžovú kašu, HA od nutrilonu a neviem ako mám postupovať ďalej

tunzal
2. apr 2012

@andy.v lepok som riešila s bezvaječnými cestovinami, ktoré som zamiešala do zeleniny, a občas dávam kašu na noc s obilninami, teraz už aj kôrku chleba zuzala 🙂 .

d_anica
2. apr 2012

@reanda
@katuska_za Náš malý to robí tiež, že plače zo spánku, mám to odsledované, že vždy keď sa niečoho zľakne, alebo ho zabolí. Zajtra ideme zas na očkovanie, tak už viem čo nás čaká v noci... 🙄

zuzkazv
2. apr 2012

no na výsledky si budeme musieť počkať lebo to išlo do labáku, ja som si myslela že to len s tým papierikom skúšajú 😕 ale tak nech urobia všetky vyšetrenia nech možme byť kludní 🙂
baby dnes som dala malej prvý krát vaječný žltok do zeleninky a chutil 😉 máme teraz doma domáce vajíčka tak to musím využiť 😉
@andy.v môžeš jablčko zahustiť kašou ja to tak robím alebo aj piškotami tie som dala zatial iba raz lebo sú sladké
@jana0706 gratulujem k polovičnej sviečke 🙂 zachvílu už budeme robiť torty k rôčiku 😵 😨 😵

rough
2. apr 2012

@nelynka18 @reanda to je pekny bullshit🙂 praveze dieta, ktore znakuje je skor motivovane rozpravat ako to, ktore neznakuje. Znakovanie je medzistupen komunikacie, ked este dietatko nevie utvorit slova ale uz by toho narozpravalo keby mohlo. Naviac tieto baby znaky su uplne prirodzene, nie je to znakova rec ako pre nepocujucich a kazde dieta v podstate "znakuje" pri rozpravani, vsimnite si gesta, akymi deti dokresluju obsah toho, co hovoria. Deticky, s ktorymi sa naucite akokolvek komunikovat su skor motivovane pokracovat v tom a rozsirit moznost dorozumenia sa s vami. Samozrejme, znakovanie nie je nevyhnutne, je to skor prijemne a uzitocne spestrenie podobne ako su riekanky a pesnicky. A co sa tyka "cvicenia opic"🙂 vsetko sa da ucit zabavnou a hravou formou. Mam denne na ociach priklad, kam mozu deti dospiet, ked sa vsetko ponecha na " ved na to pridu same"... S detmi treba cvicit a motivovat ich v rozvoji primerane k ich fyzickemu, psychickemu a emocionalnemu stavu.