Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
babulky, tak som sa tu chvastala ako super sme odobrali moč, no a musíme ešte raz, lebo že vzorka boli asi kontaminovaná 😒 ale radšej kontaminovaná ako keby sú zlé výsledky, tak dúfam, že druhá vzorka bude ok.
dnes som bola znovu na "sladkom"/glukozovom teste na diabetologii, tak dufam, že výsledky budú v poriadku 😉
@nelynka18 usna sviecka je super ak mas zalahnute v usiach alebo ako nastroj na precistenie usi od mazu a perfektne funguju, v ziadnom pripade ju vsak nepouzi, ak mas akekolvek podozrenie na zapal ci na prasknuty bubienok (ale to by ta bolelo jak cert). Moj mm si takto pekne skomplikoval zapal stredneho ucha, najprv chvilkova ulava a potom ..... Porad sa s magistrou. Inak ich fakt odporucam🙂
Kocky, uz sa u vasich miminiek spomalilo tempo rastu? Lebo mne sa zda, ze Hrosik pribera stale rovnako rychlym tempom ako v prvom Q:/ cca kilo za mesiac, pricom vychodiskova vaha bola 4,5 kg a uz je fakt tazky (neviem presne, nemam vahu a na poradnu ideme az o 6 tyzdnov) a pritom je vylucne kojeny. Neviem ci by nebolo lepsie dat mu uz zeleninovu dietu. S riadnym papanim som chcela zacat az po ukoncenom 6. mesiaci. Nie je ziaden mischelin, faldicek ma len na zapasti, ale je veliky a fest tazky, uz pokoril 10 kg. Ked niekomu poviem, ze na oblecenie uz vyrastame zo 74, tak mi nechce verit vsak Robino ma 5,5 mesiaca.
Ked ste presli na prikrmy, tak ste prestali tak priberat ako z mliecka?
Tak druhé očkovanie je za nami. Zatiaľ nemáme žiadne následky, okrem večerných zlých snov sprevádzaných srdcervúcim plačom, ale to sme čakali... Akurát dnes je krpec nejaký podráždený 😒 Inak už vážime 8350g, takže máme o kilečko viac ako by mal mať podľa tabuliek (v pol roku 2násobok pôrodnej hmotnosti), ale stále kojím, takže žiadna panika. Dr. povedala, že malý kvapku predbieha schopnosťami vek (skoro jej ušiel zo stola a ožužlal stetoskop 😅 ) a že sa máme pripraviť že bude rýchlo chodiť aj rozprávať. Tak som zvedavá, dúfam, že má pravdu, lebo poloha ležmo ho už zjavne nudí, takže ho stále musím vláčiť a robiť somariny, aby bola sranda 🙂 Zub stále žiadny...
Ahojte, viem, ze uz sa tu toho popisalo a vopred sa ospravedlnujem ze sa asi pytam znova, ale kolko deticky spapaju ovocia a zeleniny? davate im dopit este mliecko? kolko vam spapaju mliecko a kolko vazia na dane mnozstvo jedla?? Moj maly spapa 40-100 ml prikrmu a vzdy mu este dam aj mlieko dopit vypije ako kedy od 100-150ml a bojim sa ze ho prekrmujem... za cely den mi spapa tak 800-1000ml mlieka + prikrmy. Nechcem aby bol moc obezny aby sa vladal zas hybat, ale na druhej strane sa bojim ze bude hladny ked on sa na jedlo stale nehlasi...:( raadsej ho tlacim kazde tri hodiny niecim a on papa tak asi to nema vela, sak ked nechce tak uz odgrcne alebo vypluva...
@d_anica to je skvele, mam z vas radost 🙂 Igorko je velmi sikovny, mate o kilo viac ako mi 😀
@rough To máš riadneho valibuka, všetka česť. Ja som si myslela, že to len ten náš je také sloníča 😉 Náš prestal tak rapídne priberať medzi 3-4 mesiacom. Predtým pribral aj 1,5kg za mesiac, teraz okolo 600g za 6 týždňov. Aj ja kojím, ale okolo 5 mesiaca som zaradila už aj trošku zeleninky, ale len tak ako si pýtal. Keď mal chuť tak som mu varila každý deň, keď nie, tak sme boli len na mliečku. A ako sa hýbe? Lebo náš je strašne pohyblivý, on sa nezastaví celý deň, kým nespí, tak aj zato už podľa mňa menej priberá, že viac spáli 🙂
@katuska_za tak to zase nie je až taký rozdiel, keď si vezmeš, že Matúško mal okolo 1300g menej keď sa narodil 🙂
@d_anica ze slonica🙂 to moje je potom mamutca🙂) hej, robino sa vkuse mece, to on v klude nie je ani ked spi...si robime s mm srandu, ze keby mal miesto ruk kridla, tak aj odleti🙂
on je sikovnicek co sa tyka pohyblivosti aj motoriky, len mi robi starosti ta jeho hmotnost:/ ja som sice pocitala s tym, ze nase babo bude vacsie, ale ze az tak, na to ma nepripravili🙂 tak mi ostava len dufat, ze to neskor vybeha... Inak, ja som tiez bola nedockava a uz mu dala ochutnat nejaku zeleninku, ci mu bude chutit a ci vie papat z lyzicky, ale este na to ja nie som pripravena🙂)) btw, dieta zdvojnasobi porodnu hmotnost v 4. mesiaci a v prvom roku cca strojnadobi🙂
@rough to ja som niekde čítala, že v pol roku má vážiť dvojnásobok, už ani neviem kde...Ale tá tvoja info na nás sedí určite lepšie. Prečo si čakala že budeš mať väčšie bábo? My sme to tiež čakali, lebo ja som mala 4,1kg keď som sa narodila 😅 a mm tiež nie je žiaden drobec a vraj, že deti rodičov prerastú 🙂 Tak som bola milo prekvapená, narodil sa 3700g, keď sme išli z pôrodnice mal 3500g.
@nelynka18 ahoj,skús na to uško aj toto,je to ,recept, mojej maminy a fakt funguje - zober si nejaké noviny,nie časopis,najlepšie nový čas,pravda atd a zroluj si ich do takého akoby lievika, spodný koniec nech má priemer tak centimeter, ten si daj do ucha a druhý väčší koniec zapál...ak ti to pukne tak ti vybehol prievan von 🙂 skús aj päť-šesť strán kým ti to pekne vyhreje uško a vybehne to von... 😀
ahojte, spominali ste tu kase bez cukru z DM, mozte mi napisat ako sa volaju? diki
Kocky, este jednu otazku mam 🙂 uz ste vsetky dostali menstruaciu? Ak ano, tak aj pravidelnu? Lebo ja zatial nie ale dnes ma pekelne boli v podbrusku a stale nic...je to naprd, lebo takto vobec netusim v akej faze cyklu som:/ hoc ma tesi, ze sa nemusim trapit s mrchou🙂
@cabby88 dakujem ja som to uz skusala ale len raz...takze to skusim este par krat....ten koniec ma iba dymit ze? idem skusit dnes zohnat tie usne sviecky asi to budu mat v lekarni.dufam,ze sa na mna nebudu divat ako na blbca,ze co chcem 😀 uz mi to tak priserne lezie na nervy ze az 😠 slabsie pocujem a uz ma aj hlava boli...nic ma v nom neboli len mam zalahnute a duni mi tam 😝
@nelynka18 ušné sviečky kúpiš podľa mňa úplne v pohode v lekárni a neboj nebudú kukať,to musia poznať 😀 a mne ten koniec novín vždy horí plameňom a keď mi ten prievan vyletí,tak to tak buchne a ešte aj zadymí,a vždy sa mi to podarí až na taký piaty krát,kým sa to ucho dostatočne vyhreje aby ten prievan zmizol,treba skúšať,ked nepomôže,potom sviečky 😀

@nelynka18 ta sviecka co ti odporuca d_anica je vraj super, aj mojmu muzovi pomohla ked mal problemy..