icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

d_anica
8. apr 2012

Ahojte! Želám všetkým krásne sviatky 🙂 Pozerám, že rozoberáte choroby a spanie. Náš malý začal vo štvrtok večer sucho kašľať. Teplotu nemal, tak sme paniku nerobili. Len rozmýšľam, či to nemohol mať z očkovania deň predtým. V piatok ešte pokašliaval, ale včera už takmer vôbec, tak snáď to už odíde. Rada by som ho bez liekov a chémie udržala čo najdlhšie (teda až na to očkovanie, ale to si človek nevyberie 😠 ) A k tomu spánku:@nelynka18
@iwky Dievčatá, ako to robíte, že vám deti spia od večera do rána? Môj malý sa teda budí v noci zvyčajne raz, okolo 4, čo je v pohode, lebo sa napapá a spí, ale to večerné zaspávanie (podobne ako @micicka) Ukladáme ho medzi 8 a pol 9, ale väčšinou zaspí tvrdo až okolo 22.30, dovtedy sa budí čo pol hodina a znova uspať, položiť do postielky a po chvíli zase rev 😒 ... Sám zaspať nevie, to by asi reval až do vysilenia, na to nemám nervy. A keď už konečne zaspí ja padám mŕtva od únavy, takže ani večer nemám chvíľu pre seba, na nejaký oddych. A ráno sme hore už o 6. Keby nebol môj muž taký obetavý pomocník asi by už kleplo. Cez deň spáva po pol hoďke, takže tiež nič moc ☹

iwky
8. apr 2012

@d_anica Vieš čo moja tiež nevedela zaspať sama od sebe kým som ju kojila.Len na prsníku. No odkedy sa odstavila úplne sama :(, tak zaspinká krásne bez pomoci. Ukladáme ju okolo 20,00, pomaznáme sa s ňou, položím ju do postielky, dám fľašu. Vypije, dám cumlík a spinká. Zobudí sa v noci raz, niekedy až ráno, zase vypije mliečko a spinká do tej 7 pol 8. Zvláštne je, že cez deň nechce postielku ani cítiť. To musíme chodiť stále von, niekedy aj 3 krát. No teraz ju učím, sem tam aj v postielke podľa tej knižky. Ale nie úplne poctivo.A už vôbec nie pravidelne, väčšinou keď je doma muž. Vtedy chodí on chodí ku nej a nevydrží dlho max. 45 min. A to isté aj na balkóne. Ale nesťažujem sa. Obdivujem maminky ktoré celé noci trávia s uplakanými detičkami. Ja by som to asi nezvládna. Stačí jedna nepokojná noc a som vyvedená z miery 😅

jana86
8. apr 2012

@katulka74 aj my sme mali 6 chorobu a tiez to uz mame za sebou 🙂

bettyx
9. apr 2012

ahoj holky, tak jak bylo o velikonocích? 🙂
jinak jak jsem tu psala o té známé, tak mi tvrdí že končí 8tt a řiká že má jít na kontrolu za měsíc -což není nic divnýho, ale pozor! nemají srdíčko.. myslíte si že je to možný? já si myslím, že moc ne... v 8tt bez srdíčka je to fakt blbý, ne?? no nic jsem jí neřekla.. stejně asi blafe -to už ji znám až moc dobře 😎 ..
přikládám foto Šimonka -takhle moc si chce sedat! 🙂... máme 5měsíců a 2týdny

nelustek
10. apr 2012

Ahojte tak my sme uz zacali davat mrkvicku... ked sme jedli tak sa zalizovala ze som jej dala a velmiii chutilo zjedla vsetko co mala v miske 🙂 a popritom ze mnam mnam 😵

lucy56
10. apr 2012

@bettyx s tym sedenim to robi aj moj, nechce lezat ani za svet,len by sedel a zaujimalo by ma ci sa niekomu uz deti zacali plazit, lebo moj maly sa zacal minuly tyzden, plazi sa na laktoch ako vojak v zakopoch a za kablom od pocitaca prejde aj celu izbu, je zlatucky len sa mi to zda skoro

nelynka18
10. apr 2012

dobre rano 🙂
ake boli sviatky?tak my sme sa boli nakoniec v sobotu a v nedelu sa kupat v krasnom hotely v polsku a bolo uuuzasne 🙂 decka sa vyblaznili a ja som este dnes z toho unavena 😀 😀 maly troska ale prechladol,tecie mu soplik.mam mu dat kvaky nasivin alebo morska sol je lepsia?Vcera bolo krasne pocasie tak sme pobehali celu rodinu a znamych bo chalani sibali 😉 tento tyzden ma cakaju chystacky na svadbu a v sobotu sup na veselicu 😀 uz nech je po tom bo sa netesim na nedelu ked budem unavena 😒 a 1.6.sa ideme stahovat tak fasa este aj balit tie nase rarohy,polovicku vyhodim co moj muz vsetko odklada bo to bude bohovo potrebovat 😀
@jani74
@micicka no veru je ro tak spachtos 🙂

rough
10. apr 2012

Aaahojte, tak u nas boli sviatky tiez bohate na udalosti. Moje dve lasky sa konecne zblizili a z Dustine sa stala dokonala babysitterka, Robinkovi sme prvykrat ostrihali vlasco som statocne oplakala a vyrasili na aj horne jednotky, prava uz je vonku a lava sa prerezala dnes rano, takze uz mame stvorzubca. Pozeram, ze sa nam deturence rozhybali🙂 no nas zatial prisiel iba na pohyb do zadu, zda sa, ze bude z neho racik🙂 ale nie je to ziadne plazenie zatial, len ked sa zacne hemzit, tak namiesto vpred sa pohne vzad🙂

mon173
10. apr 2012

@nelustek a este stale ste v noci hore kazde 2 hodiny? ja som myslela ze sa to bude lepsit, ale ide to skor opacne..:(

nelustek
10. apr 2012

@mon173 noo myslim ze ked bola mensia spala cosi lepsie 😉 stale sa budi ja sa uz radsej ani nedivam na hodiny...ked sa zacne mrvit dam prsnik a spi dalej 🙂 myslim si ze pokial bude kojena sa budit bude stale aj starsia sa tak do roka budila a ako nahle sa sama odstavila tak hned prvu noc spala celu.

d_anica
10. apr 2012

@lucy56 môj robí to isté. Je aj dosť rýchly, takže musíme dávať sakra pozor 😉

d_anica
10. apr 2012

Tak my sa už hlásime z dovolenky 🙂 Malý sa zatiaľ drží dobre, aj cesta bola v pohode. Všetko ho fascinuje a celý deň sa rehoce. Len som zvedavá čo bude v noci, lebo od vzrušenia ani zaspať cez deň nemohol. Snáď nebude mať zlé sny a vrieskať 😔

dzuli08
10. apr 2012

@nelustek Tak to je super, že vám mrkvička tak chutila. My sme vyskúšali aj so zemiakom a zatiaľ úspech skoro žiadny. Kŕmime sa asi pol hodiny a spapá tak asi 50g. U vás je to ako?

bettyx
10. apr 2012

takovou velikovou lásku nám dává každý den bráška... 🙂

zuzkazv
11. apr 2012

ahojte kočky, som taká rada že už je po sviatkoch a konečne sa vrátime do toho nejakého rytmu lebo sa nám den totálne rozbil. Malá je strašne zlatučká pekne papá už sme skúsili aj mäsko a chutilo 🙂 s jedením sme zatial nemali žiadne problémy čo jej dám to zje, už vlastne len chýba zaviesť jogurty a mliečne výrobky inak už má odskúšané všetko 🙂 inak píšete o lození detičiek tak naša sA snaží ísť do predu ale zatial jej to ide skôr dozadu snád to čoskoro pôjde aj dopredu 😉 ale ked ju nechám pod hrazdičkou tak ked sa k nej vrátim tak nikdy nieje na deke ale je už na podlahe a ešte aj otočená o 180° len nikdy nevystihnem že ako to robí lebo ked som v miestnosti tak sa kuká na mna a nehýbe sa asi sa budem musieť schovať a kukať cez škáročku medzi dverami 😀

nelustek
11. apr 2012

@dzuli08 my mame zatial len mrkvicku ale dnes uz uvarim aj zemiacik..uvarim mensiu mrkvicku popucim a prepasirujem cez sitko a spapa vsetko co ma v miske az sa trasie za dalsou a dalsou lyzickou a zapija cajikom neviem kolko to ma gramov mozem to dnes veru zvazit 😉

nelustek
11. apr 2012

@dzuli08 ahoj tak spapala 68g a ked som prazdnu misku odkladala tak smutne ocka na mna hodila.No a jasne ze za tym som ju este kojila 😉 Dnes dame uz aj kasu na veceru kupila som od Hami ryzovo-mliecnu s marhulami

dzuli08
11. apr 2012

@nelustek No pekné ste vy papkáčky. My sme dnes skúsili už brokolicu a tá jej veru chutila, zajtra dojeme pohárik a potom máme ešte špenát. Čo ideš ty ešte dávať? Chcem dávať 2 týždne zeleninku a potom budem na obed dávať už aj mäsko súčasne s ovocnou desiatou. Aký máš ty postup?

nelustek
11. apr 2012

@dzuli08 ja budem postupne pridavat zeleninku 4druhy a za mesiac dam masko kuracie... mame mrkvu dnes uz aj zemiak potom skusim brokolicu karfiol spenat.Davas uz aj kasu na veceru? ja som kupila a dnes vyskusam dat sa mi stale budi co hodina to je hore a pyta 🙄 a ovocie dam tiez asi vtedy ako vyskusa vsetku zeleninu...
pre zaujimavost http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

dzuli08
11. apr 2012

@nelustek No ja mám obavy, že za chvíľu jej nebudem vedieť čo mám uvariť. Ak som dala už mrkvu so zemiakom, tak dám brokolicu, tekvicu, špenát a potom znova mrkvu so zemiakom? Áno kašu som už dala. Asi týždeň skôr ako zeleninu a to kvôli tomu, že tiež som si myslela, že budeme dlhšie v noci spať. Budíme sa okolo jednej, štvrtej a šiestej, no niekedy sa budila už aj o jedenástej. No nejak nepomohla. Budíme sa rovnako, zlepšilo sa akurát zaspávanie. Večer okolo siedmej dáme kašu, okolo pol ôsmej ju ešte nakojím a zaspíme bez plaču.

tunzal
11. apr 2012

@dzuli08 okrem mrkvy, zemiačiku, brokolice, tekvica, špenát, môžeš aj petržlen, kaleráb,karfiol, hrášok, ryžu, cestoviny a k tomu mäso potom žltok. ja to robím tak že mäso + 1-3 druhy zeleniny, alebo žltok+brokolica,zemiak. 2-3x do týždňa si dám k tomu aj cestoviny, ryžu málokedy lebo to malá moc nemá rada.

jankamgr
11. apr 2012

ahoj žienky, iba nedávno som objavila túto skupinu 😀 aj my sme 16.10.2011 😀 😀 😀 Náš zázrak je trošku väčší (nespĺňame žiadne tabuľky 😀 😀 😀 ), má 78cm a 9320g 😉 som rada, že som našla túto skupinu, aspoň mi budete vedieť poradiť, keby niečo 😉 (teda dúfam 😀 😀 😀 )

katuska_za
11. apr 2012

Ahojte, po dlhsej dobe sa hlasime 🙂 takze vazime 7280g, ale teraz sme mali doma krizu :( drobec je uplne spokojne vesele babatka az do kym nedojde na cas jedla... proste on vobec neni hladny a ked sa mu pokusam cosi dat papat strasne place az zurivo vrieska a nechce :( ani mlieko ani prikrmi proste nic 😢 za deje. Zuby vraj nejdu ani zdaleka a pokial ho nenutim jest tak proste je uplne spokojny a hra sa alebo spinka.. dnes som to uz nezvladla a tak po boji ked doobeda vypil ledva 250ml a to vecer jedol naposledy o 21:00 50ml (potom az rano o 6:00 190ml ale to sme sa krmili 2h a potom okolo 11tej 60ml) proste som ho skusila prilozit k prsniku... nikdy to nevedel sak ved viete uz som to pisala, nevedela sa prisat a uz vobec nie tahat. Najskvor na mna kukol pootm pozrel na prso a schamtol ho do pusi.. to bolo uplne ukazkove papanie ako z navodu proste sal uplne ako profik. Vypil z jedneho a zadriemal, 2h nato zacal mrnkat tak som mu ponukla druhe a zas pil bez akehokolvek placu.... Ale viac ako z jedneho nechce a bojim sa ci bude mat dost. som strasna pretoze ja si vsetko dopodrobna zapisujem a teraz sa bojim ked neviem kolko vypil :( ale papa kazde 2h no som zvedava ako v noci... asi je koniec nociam ked sme spali od 19:00 do 7:00 rana 😀, ale pride mi to ako zazrak ze pie odomna po pol roku odsavania.. je to nesmierna radost a ulava a vobec mi nevadi ak budem vstavat aj v noci.. je to nadherne...

nelustek
11. apr 2012

@dzuli08 presne tak ako pise @tunzal stale nieco nove len pridas od pol roka mozes uz aj tie cestoviny a k tomu len nieco zo zeleninky. Tak prva kasa za nami tak som zvedava aka bude noc.....este som to ani nedopisala a uz je hore 😠 😠 😠 zaspala 18:45 a 19:28 plakala ☹ uz som ju uspala boze to je hrozne toto!!! zas za hodinu sa isto zobudi ,

nelustek
11. apr 2012

@katuska_za tak to vam gratulujem a drzim palce aby mu to vydrzalo 😉 veru je to najkrajsie obdobie treba si to uzit...

jana0706
11. apr 2012

@nelustek ale nie je skoda davat jej mliecnu kasu ked kojis? lebo mliecne obsahuju UM...ja chcem malemu davat len nemliecne a zarabat ich s vodou (mozu sa zarabat aj s MM, ale mne nie je prijemne odsavanie, ani neviem ci by som mala tolko mlieka...)...inak uzasne ze Linduske tak chuti mrkvicka, Jakubko tiez rad papa lyzickou, ale take mnozstvo mi este nechce spapat...

@katuska_za to je skvele ze sa mu zapacilo kojenie, drzim palce aby vam to vydrzalo 🙂 ja som zapisovala len prve tri mesiace, odvtedy sa riadim heslom ze ked je spokojny a pribera tak to necham na nom kolko spapa a neriesim to...

nelustek
11. apr 2012

@jana0706 no neviem ja sa v tych kasach nejako nevyznam myslela som ze taku mam kupit ked si neodstriekam mlieko svoje..aby tam nejake to mlieko bolo 😨

jana0706
11. apr 2012

@nelustek ved ked ma tvoje mliecko tak nepotrebuje aj umele v kasi...ja som mu trosku tej ovsenej primiesavala aj do zeleninky, a ked zacnem neskor davat dusene jablcko tak mu chcem tie nemliecne kase miesat s tym...

dzuli08
11. apr 2012

@nelustek Ďakujem krásne za pomoc. Ešte možno občas budem otravovať, že ... Čo si varila?... :D :D. Ja som dala kašu od Hami Prvá kaša a úspech teda má, aspoň pri tom zaspávaní. Aj dnes som jej ju dala, 4 lyžičky, okúpali sme sa, troška popila a za 4 min spala a spí už asi vyše hodinky. Možno si musí len na tie kašičky zvyknúť

micicka
11. apr 2012

ahojte maminky, už som sa tu zase dlhšie neukázala 😖 mňa lapla choroba - klasika hrdlo a nádcha, ale sa čudujem že až teraz, lebo doma je stále niekto chorý!! len sa bojím že to chytí aj Natálka odo mňa a chúdiatko moje určite sa bude trápiť ☹
dnes ma ale prekvapila, poobede spinkala 2,5hodiny!!! a to v postielke, takže som si aj ja trošku oddýchla, asi vedela, že si potrebujem pospať, alebo už aj na ňu niečo lezie 😒

s papaním pokračujeme a postupne pridávam stále niečo nové - naposledy pór, ale nechce mi papať ovocie - jablko s banánom, zje max polovičnú dávku, mám pocit, že jej to je moc sladké, tak som teraz na pár dní vynechala a uvidíme potom, či jej zachutí