icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinr
30. apr 2012

@katuska_za ja som si volala do zdravotnej (skus aj ty nebudes tam musiet behat) a povedali mi ze pokial som bola pred nastupom na matersku zamestnana tak by to mal za mna nahlasit zamestnavatel, ale radsej si tam zavolaj lebo zamestnavatel moze zabudnut 😢

zuzinr
30. apr 2012

Dievcata neviete mi poradit ako maleho mam naucit pit z flase? Ja ho stale kojim ale uz aj papame tuhu stravu, to mu ide skvele ale nechce mi pit vodu z flase ani z lyzicky, stale mi to vypluva. Uz som vyskusala 3 flasky ale nechce tahat on do toho len hryzie a brble si pri tom a ked mu trocha stalcim cumlik aby mu isla voda do pusiny tak ju vypluje. Uz neviem ako ho presvedcit ze ma pit. Skusala som si ho dat do tej polohy ako ked ho kojim ze mozno sa chyti ale nic. teraz je este aj tak horuco potreboval by uz aj normalne pit. Pritom ked ho umyvam po jedeni tak mi stale olizuje ruku ked ju mam mokru od vody. Neviete nejaku dobru fintu?

micicka
30. apr 2012

@zuzinr Zuzi, s vodou sme mali aj my problémy a to nebola kojená! takže asi len skúšať, skúšať, skúšať. Najskôr som si myslela, že nie je smädná, ale potom my vypila lyžičkou aj 50ml. teraz už začala trochu aj sama z fľaše, ale ešte jej doplním tak, že jej streknem do pusinky, lebo lyžičkou už zase nechce ☹ no je to boj, zo začiatku ju z vody dokonca napínalo a viac krát sa aj stalo, že si grcla.

lolko_lenka
30. apr 2012

@zuzinr skús pohárik s náustkom. Mne malá tiež nechcela fľašku.

zuzinr
30. apr 2012

@micicka no to sa mam na co tesit 🙂 asi ho v piatok ponorim 🙂
@lolko_lenka uz aj ten som skusala a nic

lolko_lenka
30. apr 2012

@zuzinr nám ten zabral, akurát, že polovica vodičky je na bodynku a polovicu vypije 🙂 A celá sa trasie ako ho zbadá 🙂 tak skús dať oddýchnuť na deň-dva a skús znova.... Dovtedy aspoň z ruky nech ti pije 🙂

micicka
30. apr 2012

@zuzinr
@lolko_lenka u nás pohárik s náustkom slúžil ako hryzátko a keď sa jej podarilo vytiahnuť trochu vody, tak vypleštila oči a začala kašlať 🙂 takže len všelijaké fintičky vymýšľať. v takomto pere aspoň viac krát navlhčiť pery (si myslím)
Zuzka a v piatok, veru ponor, neboj on si logne a bude mať zásobu 😀 😀

zuzinr
30. apr 2012

@micicka 😀 ozaj a v piatok ideme na to kafco?

michala33
30. apr 2012

@cabby88 to mi hovor ,ja davam treti tyzden mrka zemiak a tak asi este pridam dotoho neaku zeleninu a pockam do mesiaca a potom dam ovocie ,diki za radu 🙂

michala33
30. apr 2012

@peta_ a to mozem dat normalne mrazenu zeleninu co byva ako mix do polivok... a kedy si davala ryzu a s cim to kombinujes?

d_anica
30. apr 2012

Ahojte 🙂 tak my sme sa vrátili z ďalšej cesty, tento mesiac sme precestovali skoro 1300 km 😅 ešte že malý to má v krvi po nás a nie sú s ním žiadne problémy. Dnes sme stihli aj poradňu, vážime 8800g a o 3 dni budeme mať 7 mesiacov. Vraj už máme dávať aj mäsko na obed, 2-3 krát do týždňa. Neviete, kde v okolí Žiliny by sa dali kúpiť kvalitné kuriatka? Okrem toho sa vytešujem z novej stoličky pre malého, príde nám vhod. Prikladám foto 😉

jankamgr
1. máj 2012

@kucminka ja to tiež nechápem, a teraz som bola po potvrdenie, že mi skončila materská a pani na mňa pozerala ako na výjav, že či som ja vôbec mala materskú... pol hodinu hľadala dačo v počítači a potom mi povedala, jaaaj, my sme vás mali zle založenú...
@zuzinr ďakujem, radšej tam pôjdem osobne, lebo neviem, čo mám zase čakať...

nelynka18
1. máj 2012

caute baby 🙂
tak nas maly lubi zemiak,uz som prisla na to,co vzdy spapa 🙂 je to zemiak a este jedna nejaka zelenina,nema rad ked je tam toho moc...takze kazdy den varim zemiaky 😀 a po par dnoch ucenia sa maly naucil tap-tap a papa ukazat.je to sice este take akoby si nieco vypil 😀 ale je to zlatucke 😵 😵 cele dni sme vonku a uz som pekne opalena len ked sa dam do plaviek budem vyzerat smiesne 😀 baby a ked tak niekedy fuci nemoze to malemu ublizit na usi?bo nosi taku siltovku a pocula som,ze vietor neublizi len prievan...ake ciapocky nosia vase deti?

michala33
1. máj 2012

@d ahoj tak teda to ma dobru vydrž,mne mala neako nechce byt ani v autosedacke a ani v kociary dlho ,takze ziadne vylety nehrozia ,s coho som smutna ked vidim ako kasne je vonku,aj na prechacku s nou idem iba ked sa jej chce spat vtedy tam vydrzi ,co mam robit aby tam chcela byt?

michala33
1. máj 2012

@nelynka18 ja davam este maej taku tenku ciapku alebo klobucik s usnicami ale ties ma laka dat jej nieco lahsie ako siltouku alebo klobucik co nejde az na uska ale neviem bojim sa tiez tych uši

nelynka18
1. máj 2012

@michala33 ja ked dam malemu ciapku co ma cez usi na hlavicke je sietkovana ale na krku sa dost poti...vcera mal siltovku a uska ok ale mam troska obavi 😖 kamoska z porodnice dava uz dlho bez usnic a nic,som to vcea riskla a ok,tak snad mu nenafuka....

peta_k
1. máj 2012

@michala33 ja davam iba mrazenu brokolicu ruzicky a karfiol ruzicky, mam aj spenat, ale ten som este nedala... Mala som raz aj baby mix mrazenu zeleninku, v COOP-ke som to kúpila... Razu som uvarila uplne do makka a zmixovala so zohriatym materskym mliekom a bananom alebo jablkom... Malej to strasne chutilo, ale teraz som jej zacala robit s materskym mliekom ryzovu a kukuricnu krupicku od Nestlé, je s tym menej prace

d_anica
1. máj 2012

@nelynka18 To je sranda, aké je každé bábo iné, môj zas zemiak nelúbi, ale že vôbec... ale ostatné spapá. A zaručene vždy zje banán, aj celý veľký 😕 ako si ho učila ťapušky a pápá, to už také malé vie urobiť? ja som to zatiaľ neskúšala, a teraz som v strese, že niečo zanedbávam 😔

zuzkazv
1. máj 2012

@nelynka18 ahoj, zuzka už neteplotuje ale ešte nie je fit a ešte sa jej aj nejaké vyrážky objavili a najhoršie je že už riško je tiež chorý ☹ od rána má teplotu tak už sme mu dali liek a teraz tu pri mne spinká, neviem čo to za pliagu chytili 😢
@zuzu805 no u nás to na 100% nie sú zuby lebo už to dostal aj synátor 😢

zuzu805
1. máj 2012

@zuzkazv a stale mate horučky? moja ma stale ako prestane učinkovať čipok vyskoči tepota

nelynka18
1. máj 2012

@d_anica veru sranda,nas zas banan nezje 😀 no ja som ho tiez neako nic neucila ale kukala som video riska ked bol maly a ten v 6.mesiaci krasne robil tap-tap,tak som zacala aj s domom...ako som ho to naucila?stale som mu to ukazovala a tap-tap robila s nim a za par dni to urobil sam ale je to este take,ze sa snazi a sem tam to vyzera smiesne 😀
@zuzkazv vyrazku?a kde?chudatko risko nech sa rychlo vyzdravia...aj nas dominik chrchlal a kaslal hlien ale uz je celkom dobre.

d_anica
1. máj 2012

@nelynka18 to je zlate 🙂 musím aj ja skúsiť, on večne ručičkami rozhadzuje, tak snáď sa chytí 😀

michala33
1. máj 2012

ahojte ja som dnes skusila dat malej jablckovu vyzivu a teda vobec jej to nechutilo as ju naplo a mrkva a zemak jej chu

ti a teras na veceru mi konecne spapala aj kasicku celu od nestle susienkovu ,taka som rada ale ta vyziva ma prekvapila ,co skusim este zajtra a ked jej nebude chutit tak skusim banan ?

peta_k
1. máj 2012

baby caute, nasej malej sa tisne prvy zub, cely cely den kaka a uz zo tri dni mi aj trosku grcne sem-tam. Moze aj to grckanie byt zo zubkov?

micicka
1. máj 2012

@zuzinr zuzi, na kafčo sa chodí každý piatok, sem tam sa stane, že to nikomu nevyhovuje, tak sa nejde, inokedy nejdeme všetky no ako kedy. aj teraz ja som pôvodne myslela, že nepôjdem a nakoniec som sa pridala. ale išli sme dozadu do unicafe, ale tam bola uzavretá spoločnosť, tak sme sa vrátili do riveru, ale museli sme ísť dnu (aj s kočíkmi), pretože terasu prerábali... už sa teším na piatok 😉

jana86
1. máj 2012

@zuzinr ahoj, moja tiez nevedela pit z flase, ja ju kojim tak asi aj preto, ze nebola zvyknuta...stale som jej skusala davat pit a ona do toho fukala alebo to mala namiesto kusatka 😀 no a asi len 4 dni dozadu co som jej dala vodicku a ona zacala tahat, najprv po troske a teraz taha jak o dusu 🙂 vypije mi za den aj 150ml a asi by vypila aj viac keby som jej este dala.neboj sa on sa nauci len mu stale skusaj davat a pride na to

daja0760
1. máj 2012

Dievcatka, PROSIM, viem, ze ste to uz riesili, ale som z toho jelen - Aky je postup pri prechode z materskej na rodicovsku? Pisali ste niektore, ze traba ist najprv na socialku a potom na UPSVaR...ale na nete som nasla len, ze treba ist na UPSVaR a vyplnit ziadost o rodicovsky prispevok. Tak treba ist najprv do soc.poistovne ale nie? A ak ano, tak na co? DAKUJEM za odpovede. Chcem ist zajtra do mesta, povybavovat. Materska mi skoncila vo stvrtok.

zuzinr
1. máj 2012

@daja0760 ano najprv musis ist do soc. poistovne, tam ti daju tlacivo ze kedy si ukoncila matersku a s tym tlacivom potom na UPSVaR a tiez si zisti aj zdr. positovnu, ci ta zamestnavatel zahlasil ze prechadzas na rodicovsky alebo nie.

zuzinr
1. máj 2012

@micicka no aj ja sa uz tesim na piatok 🙂 no ved keby sme isli na kafco tak ja mam kocik stale v aute tak neni problem, aj by mi dobre padlo 🙂 ved uvidime ako sa vam bude chciet. Ta terasa v Riveri este asi nebude hotova ze?

daja0760
1. máj 2012

@zuzinr dakujem.