icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lucy56
2. máj 2012

@jana86 ja mam ten daylong30 a je dobry, maly sa z neho nevyhadzal a on sa vyhadzuje s dost veci, a tu na sr mu na prechadzky staci aj 30 podla mna, lebo v kociari mu robim aj tak tiez slnecnikom

zuzinr
2. máj 2012

@lucy56 no skusam, skusam zatial stale ziaden pokrok. Dnes som mu spravila aj cajik a kupila rovnaky tvar cumla ako ma dudlik ale ani to nezabralo. Ale ked ho umyvam tak mi odu pije z ruky a ked mu dam flasku tak mi to vsetko vypluva a jeduje sa 🙂

jana0706
2. máj 2012

@zuzinr @lucy56 mne maly zacal pit cajik z flasky Nuk so sosacikovym cumlom urcenym od 6.mesiaca (dokupila som mu k tomu aj makky latexovy sosacik)...uz za par dni si na to pekne zvykol, sam si drzi flasku a pije (aj ked vzdy iba trosku)...vsetky kamosky si to velmi pochvalovali, vraj jedina "srkalka" co netecie...a drobci im z toho piju az do roku a pol (akurat ze potom uz casto prehryzavaju tie cumle), ja som to kupila v Rakusku ale maju ich aj v Tescu (aj ked slovenska klasika - je to drahsie), pripadne na internete http://kojenecke-potreby.babybazar.sk/nuk-first...

nelustek
3. máj 2012

@jana86 ahoj ja používam od garnier kids 50+ zatial nemala žiadnu reakciu.

nelynka18
3. máj 2012

ahojte
tie ktore mate chlapcov a neda sa mu este stiahnut predkozka,co na to vase lekarky?po zlej skusenosti pri prvom synovi,kedy doktorka stale tvrdila a vsetci naokolo,ze to ma cas,tak v 3 rokoch dostal priserny zapal,pri ktorom si hrozne vytropel musel ist na obriezku a z tej sa zotavoval 2 tyzdne ☹ a doktor v ZA mi povedal,ze to lekari v PB zanedbali,ze uz davno mal mat po tom...takze som na 100% rozhodnuta,ze na druhy mesiac idem k urologovii nech sa mu na to pozrie a pomaly nech mu to zacne stahovat.nasemu malemu ked to stahujem,tak zalud nevidno ale dierka je dost velka,tak chcem aby mu lekar pomohol nech sa tiez potom netrapime 😒 ako to idete riesit vy?
a este uz musim malemu dat postielku nizsie bo sa rano zobudim a ona sa splhal po rebrine a dal sa na kolena 😨 😨 skoro som odpadla,taka mala opicka 😀 😀

anita12
3. máj 2012

@nelynka18 ...ahoj, na poslednej poradni lek. povedala nic s tym nerobit, teraz ideme o tyzden znovu tak sa na to tiez chcem spytat.., inak nas maly si uz objavil cikacika a ako je holaty tak len by ho natahoval, aj pri kupani. Nerobi to aj vas ? inak vas je teda riadne cislo ake robi pokroky....

peta_k
3. máj 2012

@katuska_za ahoj, moja mala uz tiez malinko pije miecko odo mna, ale nevedela som, ze by som jej mala davat UM... Myslela som si, ze jej to tak staci... tak teraz som ostala trochu prekvapena, lebo mi ani neplace od hladu, pribera pekne

Tak malinkej sa konecne prerezal prvy zubok, dnesna noc bola strasna, musela som jej dat viburcol, aby vobec zaspala. A mna navyse vcera totalne skolila crevna viroza, tak len trpnem teraz, aby to nedostala malinka

nelynka18
3. máj 2012

@anita12 on je taka mala zila 😀 hej aj nas si nasiel piundura aj vaja a natahuje si to vzdy ked sa da 😀 no mne to lekarka tiez hovorila,ze nic s tym nerobit a tak aj potom risko dopadol 😠 urcite to tento krat nenecham tak!!! 😠 rcite idem o mesiac na urologiu aj kamosky tak chodili raz tyzdenne a vzdy im to jemne stahoval a po mesiaci sa to dalo stiahnut same a bez bolesti,bez placu a ziadne problemi neboli a za to my sme si teda vytrpeli 😠

katuska_za
3. máj 2012

@peta_k tak mozno tvojej malej to staci, ale ja drobcovi od narodenia odsavam a vidim ze odsajem uz malo a nestaci mu to 😉

katuska_za
3. máj 2012

@jana0706 my ju mame tiez tu nuk so sosacikom a maly z toho vobec nevie pit ☹ snad sa nauci...

jana86
3. máj 2012

ahojte, co sa dava na potnicky? ma ich na obidvoch ruckach, na laktoch. mam jej to s niecim natierat ci to zmizne samo ci?? mamicky chcu vam deticky papat? moja cez den nic nezje, chce len moje mliecko, sem tam zje vyzivku a na noc kasicku ale to je vsetko, zelenina nula bodov 😠 neviem co by jedla 😠 vsetko co jej spravim hned aj vyhodim...

katuska_za
3. máj 2012

@jana86 potnicky zmiznu same neboj 🙂 nas drobec tiez menej papa prikrmi ale to bude asi tym teplom.

anita12
3. máj 2012

@nelynka ... no fakt maju na to rozne nazory...., nerada by som v tom nieco zanedbala, aj sestrin syn s tym mal ako babo hrozne problemy az skoncil na obriezke a vytrpel.si ... :(. Veru na tu urolog. sa aj ja asi popytam. dik

peta_k
3. máj 2012

baby, davate detickam krupicovu kasu na večeru?

zuzkazv
3. máj 2012

ahojte baby, tak konečne máme po teplotách aj vyrážka sa už stratila, takže som rada ale riško nechodí do školky chcem aby sa poriadne zotavil 😉 už som z nich vyčerpaná a dnes príde mm až v noci z práce tak som zvedavá že či nezaspím skôr ako oni dvaja 😅
@jana86 ahoj potničky zmiznú samé ale ak ich má veľa môžeš liehom potierať 😉
@nelynka18 no dufam že dominik lepšie obíde s tým pipíšom, riško mal tiež problémy a to sme mu to stahovali od narodenia len on nemá obriezku iba mu to takým nástrojom pretiahol

kucminka
3. máj 2012

@peta_k krupicovú kašu nie,len tú mliečnu,alebo nemliečnu zarábanú s mliečkom,ale krupicu som čítala,že by sa ešte dávať nemala.Tak neviem,ja nedávam.Máme kašu od nestlé a je to ako riedka krupička,podľa pomeru ako si ju zarobíš.

kucminka
3. máj 2012

@nelynka18 no ja som to zatiaľ neriešila,ale moja detská lekárka mi povedala,že mu to nemám sťahovať,že je to zastaralý sposob,a ona má doma malé die´ta,je mladá,tak som jej verila,ale teraz neviem,čo spraviť,tež sa toho bojím,aby nemal s pindúrikom neskor problémy.

peta_k
3. máj 2012

@kucminka detsku krupicku zavaram malej do polievocky v ramci zavadzania lepku, to sa moze, len sa nemoze robit klasicka krupicova kasa s kravskym mliekom...

gianni
3. máj 2012

baby ako ste na tom so zavádzaním lepku? niekto odporúča čo najskôr,niekto pozdejšie,ale viem že hlavne aby bolo v tom čase dojčené,čo my sme,nechcem niečo prešvihnúť,teraz fakt neviem komu a čomu veriť

nelynka18
3. máj 2012

@zuzkazv no dufam aj ja bo to velmi zle obdobie pre vsetkych ☹ pojdem k tomu urologovi a uvidime 😒
@kucminka no to hovoria teraz vsetci aj pri riskovi mi to hovorili,ze je to zastarale a potom som si vsetko vycitala...kedysi sa na to daval vacsi pozor a doktori to robili sami a nebol problem a teraz len aby sme cakali a potom skoncia pod skalpom 😠 urolog vie ako moze zatiahnut a vie kedy staci a ci to pojde ci nie.kaslem na novodobe nazory radsej nech ho to zaboli ked je malicky a nic si nebude pamätat ako risko chuda si na to pamäta a prezil si svoje 😒

verinka100
3. máj 2012

@gianni Ja som bola poucena tak, ze dojcene dieta ma zacat dostavat lepok v ukoncenom 6., maximalne 7.mesiaci. Na zaciatku v malych mnozstvach a pravidelne kazdy den 🙂

jana0706
3. máj 2012

@gianni nam kazala doktorka zavadzat lepok uz od siesteho mesiaca, aj v knihe podla ktorej ho prikrmujem pisu ze medzi piatym a siedmym by sa malo zacat, takze ja uz druhy mesiac davam obcas omrvinku alebo trochu ovsenej kase do prikrmu - ale vo velmi malych mnozstvach, nedavam mu to ani kazdy den...tiez som citala ze je idealne ked je dieta vtedy este dojcene, ze potom v zasade na veku ani tak velmi nezalezi...ale na tvojom mieste by som ho uz zacala zavadzat...

gianni
3. máj 2012

@verinka100
@jana0706
dík baby tak dačo začnem už riešiť,zatial je na zelenine a cicíku pravdaže 🙂

katuska_za
4. máj 2012

tak takuto zabavku som mala dnes v noci🙂 torticka pre mojho uja 😉

anita12
4. máj 2012

@katuska_za ....to je nadherne, si sikulka a popri tom si isto aj odsavala....

jani74
4. máj 2012

Ahojte, zas Vás nestíham 😔 Konečne sme sa min. stredu presťahovali do nového domčeka a konečne máme aj net ale hrozný bordel-neviem kde čo je v ktorom vreci ale pomaly to začína byť ako domov 😀 Hanička je kočka a hrozne jej chutí chlebík 😀 a neviem či som sem písala presne na 7mesiac nám vyšiel 2. zúbok tak ma poriadne hryzie keď sa cecíkuje a keď jej nejde 😎 Toto teplo sme celkom dobre zvládli.
Držte sa, papa

michala33
4. máj 2012

ahojky .baby ked date drobcom spapat napr.zeleninu alebo banan tak potom davate aj zapit cajik alebo este mliecko? moja spapala cely banan a este som jej dala cucnut mliecka a piiiilaaa dost dlho a to som myslela ze cely banan ju zasiti dost a mam pocit ze spapala mliecko ako keby banan ani nemala,a este ma zaujima jedna vec : ked robite domazeleninku tak kolko vam spapaju ja neviem ci jej davam dost ked potom este skusim mliecko tak vzdy pije ,alebo robim chybu ze ked dam neaky prikrm tak uz nemam davat mliecko?

cabby88
4. máj 2012

@michala33 ahojky,ja dám vždy po každom príkrme mlieko,ved to má aj od smädu,niekedy pije veeeľa,a niekedy si len cucne...skúšala som aj čajík,ale to mi moc nechce,za celý deň vypije ledva 25ml...ja dávam príkrmy do tých aventových pohárikov VIA,majú asi 180ml,a zeleninky mi zje asi slabú polovičku,kašu za celý pohárik,a ovocnú výživku zje celý pohárik a ešte má aj málo 🙂

katuska_za
4. máj 2012

@anita12 dakujem, no musela som sthat vela veci popro tom to je fakt 😅

nelynka18
4. máj 2012

ahojte baby
tak nam tu cely den prsi a teraz leje ako z krhly 😒 ale uz sa to zislo...maly cely den v podstate spi doobeda spal 1,5hodky,na obed 2hodiny a teraz uz spi hodinu tak je doma klud 😀 a taketo pozi uz dava pri spanku ale kym zaspi aj polhodku to trva bo sa stale prevracia na brusko 😀