Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lolko_lenka ja zatiaľ nečistím zubky ničím,ale dávala som prvej dcére odkedy jej išli zuby fluorové tabletky a tie berie až doteraz a to má už 8rokov,tak sa chystám že aj malému ich začnem dávať.
@kucminka nedavno som pocula diskusiu so zubarom o skodlivosti fluoru a teda, ze treba byt obozretni pri pouzivani pripravkov s obsahom fluoridu. Vsetkeho vela skodi, vela fluoridu moze naopak nicit zuby. Vid zaujimavy clanok http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/zubky...
@nelustek hej mame velky balkon loginu,v lete je na nezaplatenie 🙂 no veru je co robit s tymi nasi deterencami. moj muz musel vcera zostat doma bo by som to nezvladla tak som si troska oddychla a v noci som spala nadschval s riskom v izbe a muz s domom v spalni a ta mala potvorka vstavala az o 5 na mlieko a potom sa zobudil o 7 ako nadschval 😀
@micicka hej viem ze ste aj vy chore...no domovi to troska ustupuje a mne naopak 😠 zalahlo mo v uchu uz aj soplim a kaslem a hrdlo ma boli....fuuuj to snad nikdy neprejde a ktomu sa na druhy tyzden stahujeme,takze sa mi bude dobre balit ☹
Tak toto je náš zázrak, teraz sme tri dni "teplotovali", dr. mala podozrenie na šiestu chorobu, ale horúčky prešli a malý sa nevyhádzal... tak nás asi iba skúšal 😀 😀 😀 máme dva predné zúbky, krásne sedí sám, vie sa sám posadiť a začal račkovať 😀 😀 😀 takže všetko musíme skrývať, odkladať, a najlepšie na tom je, že si viac nepamätám, ako pamätám, kde čo odložím 😀 😀 😀 😀 Všetkým prajeme hlavne veľa zdravíčka a radosti z našich anjelikov 😀 😀 😀 😉
Ahojte žienky, mali vaše miminá šiestu chorobu? Nám sa to pritrafilo teraz, tri dni horúčky nad 39°C, potom zrazu z ničoho nič bez teploty a po dvoch hodinách bez teploty sa malý vyhádzal okolo očiek, na hlavičke, na brušku a aj na chrbátiku... neviete, či mu to môžem aspoň natierať púdrom? Lebo som čítala, že mastiť sa to nemá.... a ďalšia otázka, môžem s ním ísť von, keď mu nemôžem natrieť opaľovací krém ani krém proti vetru? Ďakujem za všetky rady 🤐
ahojte maminky, chcem sa poradit, patram po tatosovi pre nasho oktobroveho drobca 😉 chcem sa vsak poradit, ci vanicka okolo 75cm/dlzka, bude stacit do jari 2013? chceli by sme lahky kocik.. a tie maju vacsinou mensie vanicky.. alebo ako to na jar riesit, ked babo vyrastie z hlbokej vanicky?
a este nieco, ak by ste mala niektora balik neutralneho oblecenia na 0-3mes., mozno by som mala po lete zaujem 😉
dakujeeeeem
@mariynka podľa mňa stačí aj menšia vanička, ja mám teutóniu, priznám sa, nemerala som vaničku, tvrdili mi, že je to jedna z najväčších ale nezdalo sa mi to celkom tak, ale možno to bolo len zdanie. na jar pôjdete rýchlo do športiaku, takže ak nebude mega bábo, tak v pohodičke by mala stačiť 😉
Ahojte ako často "vysávate" deťom soplík Linde musím aj 3-4xza deň a raz v noci nemôže jej to ublížiť na sliznicu nejako? A keď má soplík od piatku a neprechádza jej mám ísť s ňou už dnes k dr? Aj Nelka mi dnes vstala chorá tej tečie aj s očiek ☹
@nelustek niekto povie ze ano,,, ze sa nema tak casto vysavat,,, al kedze moja Adelka zrejme bude alergicka a sopli od zaciatku jari vkuse, doktor povedal odsavat stale, aby nostek nemala plny.
@missy97231 lebo normálne nemôže dýchať ani papať nemôže keď má plný noštek tak musíme odsávať tak či tak.
Ahojte, neviete ako dlho môžem dávať malej Fenistil kvapky? Už ich dávam týždeň....
@micicka no teda ja som to schytala uz od vcera sa mi neda ani rozpravat 😝 dnes som bola u dr a ze mam oddychovat len neviem kedy ked v stredu vsetko musime prestahovat a este aj vo stvrtok a potom vybalovat ach jaaaaj to ako nadschval ja som nebola chora ani nepamätam aj dr.sa smiala,ze ja tam.no a teraz vsetko naraz ale aspon potom budem mat klud dufam 😀
@nelustek ahoj aj nas domo tak tieklomu z ociek aj z nosa....podla toho ake ma male spole ak ma hnisave chod ak nie kvapkaj nasivin a co sa tyka toho odsavania myslim,ze je lepsie ked budes odsavat aj dalej aby jej sopliky nestekali,len by ju to zahlienilo.
@lolko_lenka a prečo jej ich dávaš? ja som ich dávala, keď malý nachladol a začal kašľať, tak mi dr. kázala, ale akonáhle kašeľ ustupoval, tak som prestala, lebo bol z nich maly ospalý
@jankamgr malá bola vyhádzaná, asi reakcia na nejakú potravinu, asi už aj viem na ktorú, no a dr. mi ich predpísala, nech malej dávam. Ale nespýtala som sa jej ako dlho. Vyrážky ustúpili, ale ešte úplne nezmizli, ale už nie sú aspoň červené a svrbivé.... Naša Nelka z nich vôbec nie je ospalá, ona je taký malý šašo pojašený stále 🙂 Ale asi sa spýtam v lekárni...
@lolko_lenka ahoj keď už nemá tie vyrážky červené ani jej to nesvrbí tak už nemusíš dávať fenistil, to jej iste predpísala na to svrbenie ale to nemusí dobrať celé balenie.
@lolko_lenka @tunzal ja by som tiež povedala, že keď tie vyrážky nesvrbia a pomaly miznu, nedavat. Držím palce a skoré vyliečenie 😀

Pridávate fotky detičiek, krásne sú všetky 🙂 Naši šikovný anjelici.... Naša Sofi má 7 mesiacov, 8,6kg, zúbky žiadne, vie sa plaziť, pomaly sa dáva na štyri a pokúša sa loziť, krásne sedká a v chodítku je najradšej lebo môže zhadzovať všetko na čo dočiahne 😀 Pomaly jej dávam papať už skoro všetko...síce jej varím osobitne, sem-tam dám ochutnať za lyžičku aj našeho jedla. Najviac jej chutí jogurt a kuracia polievka. Pečivo jej dávam niekedy na raňajky s maslom a s džemom domácim ale to akosi stále nevie papkať lebo jej zabieha. Spinká celú noc 11hodín, cez deň 2 krát dokopy 2,5-3 hodinky. A musím povedať, že toto je najkrajšie obdobie. Už všetko vníma, skoro vôbec neplače, je veselá a máme z jej pokrokov obrovskú radosť 🙂