Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek moze to byt tym,lebo aj nas by popri nabutku sa staval ale nemame skoro ziadny takze sa nema coho chytit, a este aj podlaha sa mu smyka, a osobne poznam chlapca o 2 tyzdne mladsieho ako je moj a tiez pekne lozi po styroch,a stavia sa popri nabytku ,oni niezeby chodili okolo nabytku oni sa ho pridrziavaju a posunuju pomaly aspon nas to tak robi, preruckuje celu postielku
baby udreli sa vam deti o hlavicku? moja mala sa dnes prekoprcla na koberci zo sedu a udrela sa hlavkou o nohu stolu, dost silno... Nebola som s nou nikde, vyzera byt uplne v pohode
@peta_k mne spadla zo sedačky ked mala 6 mesiacov, normálne spravila kotrmelec dopredu a skončila na chrbte, aj som sa čudovala že nič sa jej nestalo, a raz sa my zo sedu dala dozadu a poriadne si buchla hlavičku o podlahu, lebo je jasné že sa prekotí vedla vankúša....ale hlavné že sa jej nič nestalo okrem toho že sa zlakla.
@stanka25 Těžko, velice těžko. Prošla jsem si tím, ale nejvíc protestovali u prvního dítěte. Brácha už to měl dobrý, bo měl první dítě až po mně 🙂 Ale ono stačí to vytisknout a pak jim tím máchat u nosu. Dělala se různá zvěrstva. Třeba moje babička vyprávěla, že když měla ona miminko, tak bylo zvykem ho dát do zavinovačky, narovnat ruce podél těla a pevně obmotat. Ono se vlastně dělá v porodnicích cosi podobného, jen se ty ruce dávají na tělo a ne podél, ale to je se vším 😅
@tunzal @kucminka @nelustek pride mi cudne ze sa chvalite navzajom ze nezdravo krmite svoje deti a ocakavate ze sa rozbehnu negativne reakcie...nechapem preco, ved su to vase deti a ak raz budu mat zle stravovacie navyky bude to vas problem (alebo problem vasich deti), ostatnym to moze byt (a urcite aj je) uplne ukradnute...
Caute kocky, dlho som neprispievala, mame novinky, tiez sme taky maly kontajner 😀 ako hovori malej babka ona zje vsetko co nezje ju 😀 😀 😀 tiez jej davam presne to co varim manzelovi a mne akurat bez soli a korenia a samozrejme dostava aj hippky. Kedze absolutne odmietame umele mlieko, praskove kase, tak jej na noc varim krupicovu kasu z kravskeho mlieka a tu zbasti ako raketa 🙂 No a uz vieme same sediet, dokonca sa jej par krat podari aj z chrbatika si rovno sadnut som na nu cucala 😀 a strasne rychlo stvornozkujeme. Tak ju teraz bud nahanam alebo hladam kam zase odisla 😀 😀 oblubene miesta predsa pri nabytok a stahovat veci 😀
@stanka25 ahoj podla mna to ani nemá zmysel vysvetlovať babkám 😀 ja jediné do čoho si nedám kafrať je jedlo inak ked sú deti s nimi tak môžu s nimi robiť podla seba a tak je to dobré lebo ja učím malú jedno a oni zas druhé , proste vnášajú do toho iný pohľad, malá napr. doma ked sme chodili tak prekladala iba jednu nôžku a druhú mala ako z dreva a stačilo 10 min. zo starkou a už prekladá obe 😉 a aj mojho riška naučila moja mamina stavať sa za tyčky v postielke 🙂 , nejak striktne dodržiavať nejaké pravidlá nemá zmyslel, zo všetkého si treba vybrať to čo tebe a bábu vyhovuje
ahojte baby tak dávno som tu nebola... ale už som vás tak zhruba dočítala, naša malá je taký lenivček, musím ju dosť motivovať aby sa posúvala dopredu 😎 nočník zatial u nás nemá úspech, vôbec na nom nechce byť ale poctivo skúšame, zub nemáme žiadny a ani nevyzerá že by sa nejaký chystal vykuknúť no ale ešte má čas 🙂 budúci týžden ideme na poradnu tak som zvedavá že koľko váži, dúfam že aspon 7,5kg.
A este jednu vecicku mame novu mame zuby a hned naraz nam isly 2 😀 tak je z nej konecne "zubata selma " 😀 😀 A stravu uz nemixujem na uplnu kasu, ale na take drobne kusky a pekne si to pozuzle . Akurat ju idem zacat ucit pit z tej treningovej flasky. Uvidime ako nam to pojde
@jana0706 také reakcie sme aj očakávali,nikto sa tu ničím nechváli,len sme si navzájom vymenili skúsenosti,čo sme skúsili a keď sa to niekomu nepáči jeho vec,a toto je zasa naša vec,nemyslím že ho zle stravujem,nebudem to ďalej rozmazávať,každá mamina ako som písala predtým,ale to si asi nečítala,si uzná čo je vhodné pre jej dieťa 😒
@jana0706 😉 ,a asi ani viac komentovat nemusim.
@tunzal ja som nenapisala ze si pisala ze ma niekto nieco robit...len to vyznelo tak ze ste riesili ze malym davate sladkosti a salamy a cojaviemco este chutnat a ze to radsej ani nepisete lebo to budu vsetci riesit...tak ja som sa len pozastavila nad tym ze preco by to vsetci riesili, ved su to vase deti tak vy musite vediet ako ich chcete stravovat...
@jana0706 že prečo by to všetci riešili, preto že je to na koníku zvykom! lebo ked si volakto netají a napíše si že čo všetko už dala okoštovať, tak to je už problém, pričom som si istá že si dala aj ty alebo hocikto iní niečo deťom čo by možno ešte nemali. to čo som ja konkrétne napísala že som jej dala salám okoštovať, to ešte neznamená že s tým ju krmím každý deň. a to že ked si upečiem pagáčik či nejaký koláč a dám jej z toho tak čo sa deje, ked si môže dať chlebík z obchodu, tak prečo by nemohla aj to. a ked sa my dobre zdá tak som žiadne sladkosti nespomínala a ani som ešte nedala, ale nevidim natom nič zle ked si to dá niekto vyskúšať.
@tunzal dufam ze sa ti ulavilo 😉 nikto nepisal nic o tom ze nevies nic o detoch...pre mna za mna aj keby si jej ten salam davala kazdy den k obedu bolo by mi to jedno...ako som napisala, je to tvoje dieta, ty mas za neho zodpovednost...ale nenavazaj sa do zien co maju prve dieta, nemam rada taketo zovseobecnovania...niektora moze mat aj styri deti a este z nej nemusi byt matka roka...
@jana0706 nebolo my z čoho ulaviť lebo lebo nie som naštvaná, možno nie som matka roka a ani nechcem byť, ale stále neviem prečo je problém ked si to tu medzi sebou rozpíšeme čo sme si dali vyskúšať. a mne to je absloutne jedno ked si niektoré krmia svoje deti z kníh a kupujú samé biopotraviny a do osemnástky im nedajú ani čokoládku. nech si to každí robí ako chce.
ale ešte stále neviem načo konkrétne si myslela s prvým tvojim príspevkom.
@zuzkazv ja tu nechcem hádať s nikým, viem na čo naráža @jana0706, jej ide o to brumíka, čo spomínala @kucminka a o to že som jej napísala aby takéto sem ani nedávala lebo hned si dostane svoje ako ja na inom fóre.a ešte jej pichá oči ten salám čo som dala ochutnať, pričom to nebolo ani štvrť krúžka ...
a gratulujem ti k oceneniu "matka roka" 😀
citam, ze je tu pekne dusno dnes 🙂... co riesite baby, teste sa zo zdravych babatiek. Dnes sa mi narodil synovcek, tyzden pred terminom a presne v den narodenin svojej maminy, sibal maly!!!
Ahojte,moj malý na obed spraskal údené koleno s baraními rohami, cibulou a horčicou, zajedal to chlebom, nakoniec to zapil vychladenou desinou , potom si pochlapsky odgrgol a teraz už 2 hodiny odfukuje v posteli 😀
Babulky neriešte malichernosti...ved je taký krásny deň 🙂)))) Tak nahodiť úsmevy a hor sa užívať si materskú s našimi pokladmi 🙂
😀 😀 😀
@santerra no ja este trochu kojim, ale napriklad na večeru už dávam umele mlieko, lebo mala sa normalne zacala odvracat od prsnika a Nutrilon spraska ako nic... takze sa si chce sama odstavit, ja som ju chcela kojit co najdlhsie, ale ked nechce, nevadi... aspon si dam do leta do poriadku figuru 🙂

ja som zase minuly tyzden pocula debatu na stv1, pediater hovoril ze ak sa dieta pritahuje same za rucicky ma dostatocne silny chrbat aby sedelo chvilu same, a presne vravel ze kazde dieta je individualne a robi tieto veci podla genetickeho kodu ktory ma dany a niektore vobec nelozia a rovno sa stavaju na nohy a ze je to ok