icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

natalii6
11. jún 2012

@kucminka nejak sa ti to poplietlo 😀 lebo doteraz si bola na materskej a tera budes poberat rodicovsky a ano nieco este dostanes z materskej a este cely rodicovsky 😉 co nie je bohvie co 😠

kucminka
11. jún 2012

@lucy56 baby ďakujem za info,ja som z tej materskej celkom zblbnutá,niekedy sa pozorujem že sa neviem vobec vyjadrovať,moja slovná zásoba akoby sa stratilaodkedy som ostala doma na materskej. 😉viem že to nieje bohvie čo,ale aspoň že dajú teda ten rodičák celý,keď mi doplatia ešte aj pár dní materskej,tak posledný mesiac ešte pár koruniek a potom už len almužna ☹
@natalii6

michala33
11. jún 2012

@kucminka no ono je to presne naopak najskor je materska a potom ides na prispevok 🙂 a je to tak ze v ten mesiac v ktory ti skonci materska tak dostanes aj prispevok (190e.,ked aj nie v ten mesiac tak spetne ti ho vyplatia,takze jeden mesiac sa to dupluje 🙂ale musis ist na urad prace a ukoncit matersku a poziadat o rodicovsky prispevok..behacky a dokopi ho... dostaneme :(

stanka25
11. jún 2012

@kucminka V ten mesiac ked konci materska dostanes matersku na pocet dni a rodicovsky co je 192€ za cely mesiac. teda celu sumu. 🙂

kucminka
11. jún 2012

@michala33 už som si to vybehala,veď čo ti dneska dajú zadarmo,treba samé papierovačky,pre pár koruniek.Ešte aj na zdravotnej som musela byť 😒 Baby ďakujem vám za info.

jani74
11. jún 2012

Ahojte, zas sa hlásime po dlhšej dobe ale nedalo sa ☹ Hanička má 4 zubky - spodné jednotky a horné dvojky????(má niekto najskôr dvojky a potom jednotky???) a tlačia sa nám horné jednotky. Noci a dni sú uplakané, umrnčané, v noci sme na cecíku aj každú hodinu a niekedy aj menej a cez deň spíme už len 2x po pol hodinke výnimočne 40min. až hodinka.
V papaní papáme podľa toho či nám ide zúbok - ak nejde papáme ako drevorubač 😀a ak ide nepapáme a robíme do všetkého "pfúúú". Nemáme radi mäsko a mrkvičku ale zato jpgurt spapáme celý 😎papáme najmä Zvolenský.
Krásne sedíme aj sa posadíme, štvornožky sa snažíme ale zatiaľ len riťuška je hore 😎ale zato chodiť a na nožičkách to áno 😎postaviť sa nepostavíme.
Včera sa nám rozviazal jazýček - krásne volíme cicku "cíííí" (na všetky hračky a bábiky a keď sa jej tiež opýtame ako robí cicka), keď si niečo pýta tak "daj, daj alebo daj mi", ak niekam ideme tak "tátá". Som hrozne rada, že sme sa rozbehli, lebo toto je fakt náročné obdobie - Hanička je unavená, mrzutá a ja tiež padám do kolien a Matejko je zanedbávaný ☹ale inak nezvládam.
Držte sa 😉

jani74
11. jún 2012

@natalii6 šikovníček je 😉 Aj Hanička je modroočko a to u nás máme len zelené a hnedé oči 😎

bettyx
11. jún 2012

@micicka no jasný... to byla náhoda jako bláen, ale fakt překvapující! 😀 .. buď ráda že tomu malá rozumí -já to vidím na další boj, ale je to klučík a to jsou taková trošinku prasátka proti holčičkám 😉 .. ale hlavu nevěším, je to ještě miminko a zvládli jsme to poprvé, zvládneme to zas 😎
ne, studený nebyl.. to by byl pak řev, to ne.. ale odpoledne jsme zkoušeli ještě jedno hačí na nočníček a to už se nám nelíblo, takže jsem musela trochu zabavovat hračkama, ale dobrý!

lolko_lenka
11. jún 2012

9 mesiacov, 9330 g, 72 cm, 2 zuby, plazí sa, štvornožkuje, sedí, stavia sa a najviac na svete ju milujem 🙂 Moja Nelka ♥

rough
11. jún 2012

@bettyx jasne, ze serblikovat zvladneme aj s chalanmi🙂 ja sa riadim radami mojej mamky a teda odkedy sam sedi, ucit ho na nocnik. vraj aj potom, co sa vykaka do plienky, ak proste nestihnes, treba vyzliect a posadit a motivovat, nech este skusi potlacit. mne to zatial rano funguje. zobudi sa, nasosa sa mliecka, hned vyzleciem, posadim na nocnicek a zabavame sa a spolu tlacime🙂 takmer kazde rano urobi krasnu hromadku, no zial moj uz od malinkata kaka aj 4-5x denne po troskach, tak sa musim donutit posadzovat ho na nocnicek castejsie....leniva som. predsa len jednorazove plienky su strasne pohodlne, keby som mala vyvarat a zehlit, ako nase mamky, bola by som doslednejsia v tom uceni na nocnik🙂 nastastie moj robino rad sedi na nocnicku, pokial sedim pri nom a hrame sa🙂

bettyx
11. jún 2012

@rough no tak to je jasný! věčně na těch plenkách nebudou 😎 .. já tady teď spoléhám na to, že uvidíme jak bráška chodí na nočníček a budeme chtít na něj taky... takže zatím nám nevadí, odpoledne se mu to tolik nelíbilo, ale jak píšeš ráno budu statečně vysazovat -pokud nebude jako bráška s hysteráky, tak budu bojovat! 😀 .. dnes odpoledne taky musela být u nočníčku zvuková hračka, ale dobrý! žádný čůrání ani kakání nebylo, ale co.. není to podmínka! důležitý je aby věděl že se taky chodí jinam než do plín 🙂

micicka
12. jún 2012

@natalii6 no aj ja capkám po riťke, aj spievam, aj hladkám a nič moc. asi ju budem uspávať v tom nosiči čo mám 😨 tam sa tak neskutočne ukľudní a aj zaspí. len aby jej aspoň to vydržalo. dnes ráno (9,00) mi po chvíľke v nosiči, zaspávala pri papaní v stoličke, tak som ju nechala nenapapanú a šupla do postieľky. spala hneď, ani si nestihla všimnúť, že ju dávam do postieľky 😀 😀

micicka
12. jún 2012

@rough aj moja kaká viackrát za deň, aj 5 krát už bolo, ale už som si zvykla a dávam ju veľa krát na nočník, niekedy sa len vyciká. inokedy tam len poskakuje ako na trampolíne. ja jej na doma dávam bavlnené plienky, takže sa snažím aby ich nepokakala 😀 ale ráno to už máme ako rituál, takže to vieme obidve kedy a čo robí 😉 cez deň máme síce aj plané poplachy, lebo jej sa strašne páči hovoriť aaaaa a ja neviem kedy to je to kakacie aa 😀

wewe22
12. jún 2012

ahojte tak sme tu velmi dloho neboli mala je totalny spuntik ma len 6600g a 63cm zato spapa aj slona zubky este nemame a zatial sa ani nechystaju
mam otazocku mame uz dlho hlieny inak nic ani teplotku ani zapalene hrdlo davala som jej hedelix ale moc nezabral mate neco overene? starsej som davala solmucol ale je to chemia tak sa bojim ze aj mladsia bude mat oslabenu imunitu
@jani74 moja starsia mala prve horne dvojky potom dole pravu jednotku, dalsia vysla horna lava jednotka a neskor zvysne jednotky mala 6 zubov a nemohla si odkusnut 😀 Dr .len krutila hlavou ze toto este nevidela a to ma uz cez 80 rokov

kucminka
12. jún 2012

@jani74 my to máme presne ako vy,najskor dolné jednotky,potom horné dvojky a teraz sa tlačia horné jednotky,tiež som sa čudovala,že čo to aký postup 😉 lebo dcéra to mala normálne 🙂

bettyx
12. jún 2012

jéé holky! LEZEME!! PO 4!!! nádhera! 😀 dnes jsem viděla jak se Šímovi podařilo po 4dvakrát ty kolínka posunout a pěkně popolízt a večer než sel spinkat, tak pěkně po 4 si dolezl pro hračku co viděl 😀 a to máme 7měs. a 2t 😀

kucminka
13. jún 2012

maminy,varili ste nejaký príkrm z tekvice?včera som kúpila,ale neviem čo mu z toho uvariť,poradte 😉

tunzal
13. jún 2012

ahojte, tak dnešná poradňa v tomto upršanom počasí je za nami. máme niečo cez 10 kg - doktorka to nevedela presne zmerať, lebo má pokazenú dikitálnu váhu a teraz tam má len takú tisíc ročnú ktorá váži len do 10 kg...., máme krásnych 75 cm, 3 zubky, pretáča sa na bruško a konečne aj späť na chrbát, sedí krásne a sama sa postaví v postielke. začíname plaziť, ale moc sa nám dotoho nechce, na 4 sa ešte nedáva.na ďalšiu poradňu ideme až koncom augusta, vtedy už bude veľká slečinka.

lolko_lenka
13. jún 2012

@kucminka ja by som dala k tej tekvici zemiačik a hotovo

natalii6
13. jún 2012

@kucminka ahoj opisala som ti recept z mama a ja TEKVICOVA POLIEVKA..150g tekvice,1 mrkva 1 zemiak trochu materskeho mlieka pre nedojcene dieta 1 malu lyzicku susene dojcenskeho mlieka,300ml vody ....POSTUP: vsetky suroviny osupeme nakrajame a uvarime vo vode..ked je zelenina maka roztlacime ju vydlickou,materske mlieko alebo (susene romiesame v troske horucej vody)pomaly pridame k rozmixovanej polievky a premiesame

natalii6
13. jún 2012

@tunzal tak to mate peknu vahu ja som si myslela ze aj nas bude mat priblizne tolko ale na moje pocudovanie nemal ani 9kg 😉 a to sa narodil z vahou 4400g 😀 a gratulka ku pretacani na obydve strany..aj jy by som chcela aby sa uz vedel postavi 😒 no ale ved hadam sa to coskoro nauci..my mame poradnu 8.8 a teraz sme mali 6.6 ake pekne datumi

tunzal
13. jún 2012

@natalii6 dakujeme, postavila sa pred tromi dnami, a pretáčať sa na chrbátik začala tiež len pred týždňom....
aj som sa bála že nám dr. vynadá, že nepribrala, lebo mne sa nezdá byť ťažším, za mesiac teraz pribrala len 300g, ale vraj to v pohode stačí, ale zato vzrástla o 3 cm 😀

kucminka
13. jún 2012

@natalii6 ďakujem za receptík,vyskúšam,nebude to také mliekové potom,keď tam dám ešte aj Nutrilon?

lolko_lenka
13. jún 2012

@kucminka tak to skús spraviť iba s vodou 🙂

natalii6
13. jún 2012

@kucminka tak to neviem ja ked som robila nieco kde islo mileko som dala iba nutrilon a minule som dala uz aj plnotucne miieko alebo ak by to bolo moc riedke zahusti trochou solamylu 😉

baby213
13. jún 2012

AHojte maminky, chcem sa spytat kedy sa ma kupovat "druhy kocik"? 😕 myslim tym ze sme mali hlboku vanicku, potom sme na tu istu konstrukciu dali sportovu cast. A teraz pozeram ze vsetky maminky naokolo kupuju golface a pod... ale ked kupim golfac to bude hadam maly v zime aj chodit a s tymto "dengľavym" kocikom do snehu? ja neviem 😖 prosim poradte. Dakujem!

micicka
13. jún 2012

@tunzal a kde máš foto? 😕

micicka
13. jún 2012

@baby213 ja neplánujem zatiaľ vôbec kupovať druhý kočík. podľa mňa nejaký skladný je treba len ak ideš na dovolenku, alebo potom až neskôr, keď budú drobci behať - teda viacej behať ako sedieť v kočíku, lebo ten budeme potom väčšinou ťahať za sebou. teraz celkom nevidím význam, prečo ho kupovať

rough
13. jún 2012

Ako tak citam vase spravy z poradne, my sme tu regulerne najtazsi🙂.robino ma 11,2 kg🙂 a to sa aj lekarka cudovala, kde to zobral, lebo nevyzera mischelinkovo🙂 nastastie, kedze je sikovnik a okrem 4nozkovania vpred (vzad mu ide🙂) zvlada vsetko, tak jeho hmotnost nijak neriesila. On si proste rastie svojim vlastnym tempom. Akurat vecicky uz nosime ako rocne mimco🙂

@baby213 myslim, ze ak mas dobry sportak, nepotrebujes riesit iny kocik. Ja som si kupila golfky pliko, lebo mojmutsy ma prilis siroky podvozok na auparkove vytahy, takze na "nakupy" chodim s golfacom a po vonku so sportakom. Ale fakt nevidim ziaden zmysel kupovat druhy kocik. Naviac moj bracek kupil teraz na meniny malemu taku3 kolku s vodiacou tycou, ktora sa da pouzivat namiesto kocika, ak babik neplanuje spat🙂 celkom zaujimava vecicka

tunzal
13. jún 2012

@micicka a tu sú fotky najnovšie rýchlozábery 🙂