icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
6. júl 2012

@peta_k my sme postupne pri zavádzaní príkrmov prešli na mliečko len nad ránom a potom večer. ale teraz posledné tri dni chce radšej mlieko ako tuhú stravu. pred tým mi skoro nič počas dňa nevypila. a 250ml nevypije už dávno. nadránom, to je cca 4,30-5,00 vypije tak 160ml a večer po večery možno toľko isto alebo aj menej. a cez deň som jej už nedávala, lebo aj tak nič nevypila....

nelustek
7. júl 2012

Konečne po dnešnej búrke a sviežom vzduchu po nej Linde trochu ustúpili potničky,som taká rada,pretože už to mala hrozné aj sa jej to už sa mi zdá zapaľovalo.V noci trochu zvýšená teplota 😨 hádam nejaký zub by mohol ísť,už má ďasienka na prasknutie..
Áaaa v noci už nepýta prsník dnes sme dávali len čistú vodu 😵

kucminka
7. júl 2012

@micicka no veru siedmy,dcéra mala v roku 12 zubov,tak asi malý ide v jej šľapajach 😉 hrášok zelený som už dávala aj ja,ale skor ma zaujímal suchý žltý,lebo zelený už asi nekúpim,ani na zahrade už nieje a neviem či dať mrazený.

kucminka
7. júl 2012

@nelustek malý mal tiež celé bruško vyhádzané,skús Inafadolan,je to aj na zaparenú ritku,ja som mu to potrela a za dva dni mal bruško krásne bez vyrážky.

nelustek
7. júl 2012

@kucminka Aha ďakujem a koľko to stojí? Vieš pýtam sa pretože si nebrávam von peniaze tak či mi budú stačiť kovové alebo si mám vziať viac.Linda to má najviac na tvári, krku a v záhyboch na ručičkách.

kucminka
7. júl 2012

@nelustek to ti nepoviem presne,ale určite to nestojí veľa.Nám to predpísala detská,keď mal zaparenú ritku,tak som to skúsila aj na tie potničky,bol síce z toho taký biely,zle sa to roztiera,ale ozaj mu to pomohlo.Samko to mal zasa len na brušku a na krku.

peta_k
7. júl 2012

@micicka no tak to mi odľahlo, že len moja nie je antimliečna 🙂... inak sa už trochu rozpapala, pyta si aj v noci, vypije aj 130 ml, dnes už aj rano pila mliečko, tak sa teším

micicka
7. júl 2012

@peta_k momentálne papá aj Natálka viav mliečka ale o to menej príkrmov. takže dáme pár lyžičiek ovocia - zeleninu momentálne úplne odmieta a po dvoch hodinách mliečko sa pekne vypije, potom zase varené a tak v podstate stále len papáme 😀 ale vidím na nej že jej to mliečko teraz oveľa viac chutí

@nelustek aj Natálka má hrozné potničky, až som rozmýšľala, či sú to ozaj potničky.... som "rada" že aj u iných detičiek to je.

katuska_za
8. júl 2012

Ahojte, idem sa postazovat ☹ mam hlavu v smutku... od piatku mame teploty max 38.5 pricom ako vystupa tak aj sama klesne a nema ju cely den ale z rana a poobede zas zacne lietat.... Popravde uz som nedvoverciva ze by to mohli byt zuby, lebo my tie teploty mame stale trosku zvysene, ale nie az takto. Maly je ako cert len place a nechce ani len mna uz niekedy, slinta ako bernardin ale nehryzie az tak moc... dasna ma opuchnute, ale aj lekarka tvrdi ze to je vraj este nadlho... uz 5 mesiacov ked ma zvysenu teplotu si myslim, ze su to zuby a stale nic tak zeby predsa??? uff snad ak je to od zubov uz coskoro vylezie, lebo zatim nic na dasne neni vidno len su tvrde a zpuchnute... Papat papa az nadpriemerne dobre.. zbasti vsetko co mu dam... ked byva chor tak mi nepapa takzwe viem ze chory urcite nieje.. ja uz neviem co s nim je a som zufala... 😢 😢

jana86
8. júl 2012

@katuska_za ahoj, a neboli ste niekde vonku na slnku? nasa mala teplotu ked sme boli na kupalisku a bolo dost horuco, tak asi z tej horucavy mala aj teploty

jana86
8. júl 2012

ahojte, dlho som tu nepisala,sem tam vas precitam...emka ma 9 a pol mes. -8,5kg. mame 3 zubky, ale idu nam dalsie dva 🙂 uz tyzden chodi po styroch a ja nestiham za nou behat a vsetko skryvat 🙂 stale ju kojim ale nejak nechce nic papat, zje mi akurat trochu polievky na obed, vyzivky stale zjedla cele a teraz tak 2-3 lyzicky a zbytok dojedam ja 😀 nechce ani ovocie ani kasicky ani skoro nic 😒 doknca ani kukuricne chrumky a to som jej niekedy nestihala ani davat...aspon, ze vodicku chce pit

micicka
8. júl 2012

@katuska_za nebrala vám dr krv, aby zistila, či nemá nejaký vírus alebo zápal v tele?

micicka
8. júl 2012

@jana86 moja teraz posledné tri dni tiež skoro nič neje! zeleninu vypľúva hneď po druhej lyžičke, ovocia trošičku viac, inak len mliečko. dnes sme boli v parku a tam sme raňajkovali a to zjedla celú dávku ovocia, tak asi budeme chodiť jesť von 😀 😀

tunzal
9. júl 2012

Ahojte, tak ako ostatné maminy, nič nestíham, toto malé deťuško my dá poriadne zabrať, a to už ani nespomínam že nie je ochotná zahrať si s niečím viac ako pol minutu.... okrem toho že v bazéniku vydrží aj hodinku keď tam má brata a môže si ho naháňať.... v poslednej dobe sa my tak rozhýbala, že ju nestíham sledovať, chodí po štyroch a všade kde sa dá tak sa postaví a ide vedľa toho a samozrejme si spadne na riťulku. najväčší náš nepriateľ je plienka 😀, keď jej chcem dať tak sa my otočí chrbtom a už je na druhej strane posteľe či hocikde inde 😀 včera nám vyliezol štvrtý zub a konečne neslintáme jak bernardín, aspoň na pár dní máme pokoj, lebo už som vydela ďalšie dve biele zubáky pod ďasienkami.....ale chvála bohu papá dobre, momentálne zje všetko čo nezje ju, či to je zelenina, mäso, ryža, cestoviny, polievky, ovocie - okrem jablka-to neznáša, vlastne všetko ale len keď to neni mixované, musí mať kúsky.

pridám aj pózovanie našej slečinky 😀

babulkaa
9. júl 2012

Caute kocky neviete mi poradit? Mala ma uz druhy den horcuky 38,5 ale ziadne ine priznaky. Zubky to niesu lebo nic nevidim ze by sa tlacilo von, nekasle, ani soplik nema. Nemate niekto skusenosti? Dakujem

katy2
9. júl 2012

@babulkaa moze to byt aj siesta nemoc... ale pre vlastnu spokojnost by som sla k dr., ci nema zvysene crp a nejaky skryty zapal... ak nie, je to siesta nemoc, ako prisla tak aj odide... na konci sa moze vysypat.... zvykne sa davat pyrydoxin....

babulkaa
9. júl 2012

@katy2 Ahoj dakujem a nevies mi povedat co je to ta siesta choroba? Dakujem

katy2
9. júl 2012

@babulkaa prejavuje sa u deticiek... par dni su vysoke teploty bez absolutnych priznakov a ked z nicoho nic odozneju teploty dietatko sa vysype a potom zmiznu aj vyrazky... Je to asi nejaka vyirusova pricina.... Zvykne byvat len raz v zivote....

kucminka
9. júl 2012

Bože baby,keď tu vidím tie vaše deťúrence,ako vám pekne stoja v postieľke a píšete že aj štvornožkujú,ten náš nemá ani snahu sa postaviť,ani sa sám neposadí,a o štvornožkovní nie je ani reč,keď dám aj na nohy,tak si hneď čupne,neudrží sa.kamarátka mi povedala,aby som sa pýtala na neurologiu s ním,a cvičiť vojtovu metodu,tak neviem čo mám spraviť,či je len taký lenivý,alebo čo. ☹

reanda
9. júl 2012

@kucminka preco hned na neurologiu.. ja si myslim, ze pokial vidis u neho pokroky a ze sa zlepsuje v pohybe, tak je to vsetko ok, nie vsetky deti su rovnako pohybovo zdatne.. tvoj je urcite zase sikovnejsi v niecom inom... ani nasa sa este sama neposadi, ani nepostavi a ani nestvornozkuje.... pohybuje sa zatial iba prevalovanim a vselijakym posuvanim sa a rukami sa odstrkuje dozadu... ale je tam jasne vidno, ako sa zo dna na den zlepsuje a je silnejsia a pohyblivejsia, uz si zacina davat koleno pod seba, takze cakam, ze zachvilu sa uz na tie styri da a mozno aj posadit sa jej pomaly podari... ale ze by sa postavila a kracala pri nabytku si zatial ani neviem predstavit 🙂 ... a ani to od nej necakam, nech si ide svojim tempom, nema sa kam ponahlat

peta_k
9. júl 2012

@babulkaa my sme mali minuly tyzden horucky nad 38,5 celé 4 dni v kuse, noc sme nerobili len zrazali liekmi, priznaky inak ziadne, brali nam krv aj moc na rozbor, zapal v tele ziadny, takze podla dr. len virus a teploty by mali od stvrteho dna klesat a tak aj bolo

babulkaa
9. júl 2012

@peta_k ahoj, takze myslis ze netreba ist k lekarovi a pockat alebo radsej ano?

peta_k
9. júl 2012

to neviem, ja som utekala s nou hned na druhy den, aj ked bola sobota k mojej dr... prezrela ju, popocuvala, kukla na zubky, ale nedala nam ziadne lieky, vraj mame prist s mocom a na krvicku v pondelok... Asi by som k dr. isla, len si myslim, ze sa nemusis velmi stresovat, to bude asi ozaj len virus

katuska_za
9. júl 2012

Takze mame zapal stredneho ucha :( chudatko male to ma z tych soplikov co sa ich nevieme zbavit uz od narodenia 😢 😢 😢 mali vase deticky nieco take? pomohli im tie kvapky (Pamycon)?

katuska_za
9. júl 2012

@babulkaa my sme taky boli od piatku a mame z toho zapal stredneho ucha :( ale snad vas pripad to nieje

nelustek
9. júl 2012

Ahojte musím pochváliť tú našu bambulku keď je na štyroch vie si sama sadkať 🙂 šikulka moja a pokúša sa štvornoškovať

kucminka
9. júl 2012

@reanda to mi len tá kamoška poradila,že z neurologie by nás poslali na cvičenie na Vojtovu metodu,jej syn to takto absolvoval,tiež bol lenivý a po cvičení,že bol celkom iný,šikovnejší,ja si tiež myslím že každé dieťa je iné, netreba asi panikáriť,veď sa určite naučí chodiť 😉

babulkaa
9. júl 2012

@katuska_za takze sme boli nakoniec u lekara, nic jej nenasiel, tak si mysli ze su to asi zubky.

babulkaa
9. júl 2012

Kocky schcipla mi babysitterka ☹ Neviete kde kupil lacnu a dobru poradne

wewe22
9. júl 2012

@kucminka moja starsia sa zacala stavat na nozky ked mala 9mesiacov aj to som ju ja musela troska pohanat, sadnut si vedela sama tiez v 9 mesiacoch, stvornozkovat sa naucila az v 11m chodit sama zacala 12m1t neska je z nej sidlo, nicoho sa neboj niektore deticky su skratka lenivejsie, vojtova metoda je drasticka ale dobra a mala by sa pouzivat len ked je naozaj dovod, u takehoto dietata by to bolo len mucenie ale ved sa skus popytat tvoj Dr. bude vediet najlepsie