icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
9. júl 2012

@babulkaa tak to mam radost, my sa trapime cely den s teplotami a placom ☹ 😢

babulkaa
9. júl 2012

@katuska_za vsak aj my stale tych 38,9 mame uz striedam nurofen s paralenom cipkami. Tiez je taka uplakana, nemozem ju ani polozit nikam, hned place a castejsie spinka. Snad to rychlo odide aj nam aj vam 😉

bluerose
9. júl 2012

@kucminka ani nas este nestvornozkuje, nestavia sa na nozicky a ani sa nevie sam posadit. Plazi sa coraz viac, zacina pouzivat aj kolienka, tak uz len cakam, kedy sa podari to stvornozkovanie. Ideme zajtra do poradne, tak uvidim co nam povie dr, mozno nas posle pre istotu k neurologovi, ale ja zase viem, ze VOjtovu metodu urcite odmietnem cvicit. Pokial nema nejaku vaznu neuro diagnozu, kde by hrozilo, zeby sa to sam nenaucil, potom ok...ALe len kvoli tomu, ze nejde podla tabuliek alebo inych deti, no nato sa mozem vykaslat 😀 😀 😀

micicka
9. júl 2012

@kucminka nestresuj, popýtaj sa doktorky, ale podľa mňa je to ok. ani moja sa ani náhodou nestavia na nohy, podlamujú sa jej kolená, štvornožkovať asi nebude vôbec. každé dieťatko ide vlastným tempom.
okrem toho, jedna kamoška má ročné bábo a tiež sa pred troma týždňami vôbec nestavala na nohy alebo veľmi málo, boli na neurológii, doktorka povedala, že to ani tak skoro nebude lebo nedáva nožičky tak a tak a dnes už chodí za ruku 🙂 takže ani dr nevedia presne posúdiť ako dieťa na to je

svetluska4
9. júl 2012

@kucminka ja mam sice babo junovciatko ale neda mi to. Nestresuj, moja babula je tiez lenivec prvej triedy, stvornozkovat zacala az v marci to jest v 9. mesiacoch, no stvornozkovat to je skor take troj-nozkovanie lebo jednu nozku si drzi pod ritulkou, jej sa tak dobre jazdi 😀 teraz ma rok a par dni a ani sa len nechce stavat, ale ked jej obliekam nohavice tak postoji ale sama ani za svet. Ale nepanikarim, ono to pride, ma svoje tempo 🙂 kazde dietatko je ine, synator zacal chodit tak okolo roka, sestrina mala este nemala rok a uz cupkala. Neboj on sa ti rozbehne a este si budes hovorit ako bolo dobre ked sa este nevedel hybat 🙂

kucminka
9. júl 2012

@svetluska4 ja ani tak nestresujem,len keď vidím tie detúrence ako stoja,štvornožkujú,tak mi to nedalo sa neozvať.Dcéra mi začala chodiť už v 11mesiacoch,predsa sú tí chlapi asi troška lenivejší 😉

jana0706
9. júl 2012

@bluerose nas maly presne to iste, nestvornozkuje, nestavia sa na nozky (ale zboznuje ked ho my postavime, to sa potom vie sam pridrzat a stat) a tiez sa nevie sam este posadit...a s plazenim sme na tom tiez tak isto - zo dna na den robi obrovske pokroky, aj ja len cakam ze to stvornozkovanie tu bude raz-dva (aj ked niektore deti maju dlhsiu "plaziacu" fazu)...no a my sme boli na poradni minuly tyzden a Dr. ziadneho neurologa ani omylom neriesila - vraj maly je uplne v poriadku, treba ho len dalej motivovat k lozeniu...vraj mu to mohlo trvat dlhsie aj preto ze mame parkety a "parketove" deti to maju tazsie ako "kobercove" a preto im to moze trvat trosku dlhsie kym sa odhodlaju lozit...tak sme zacali "trenovat" aj u nasich na koberci a vysledky sa v momente dostavili 😉

babyinko
9. júl 2012

@kucminka Ahoj 🙂 My sme na tom tak isto. Nas ale Dr pre istotu posiela k neurologovi, ideme o 9 dni, lebo teraz ma dovolenku, tak ti mozem dat vediet ako sme dopadli 🙂

tunzal
10. júl 2012

@kucminka ahoj, to že sa ti ešte malý nepostavý, nič neznamená, hlavne to nie aby ste šli k neurologovi, a aj on môže začať chodiť sám v 11. mesiacoch, ved vieš aj sam že si robia obrovské pokroky zo dna na deň. užívaj si obdobie kým ti neštvornožkuje a nepostavý sa, už si to teraz viem porovnať aké som mala dobre keď som malú posadila na koberec a aj tam ostala, a teraz si ani na vecko si neviem skočiť lebo sa my postaví hocikde kde si nájde niečo čomu sa prichytý. som rada keď sa my ju podarí posadiť, lebo ona by bola furt len na nohách a to moje kríže sú už v riťi....

tunzal
10. júl 2012

@kucminka a to ti už neidem ani spomínať že pred pár dňami som skoro dostala infarkt, čo my malá nezbedníčka chcela vyliezť zo stoličky na papanie 😠 ledva som ju zachytila.

nelustek
10. júl 2012

@kucminka ahoj moja ani mne sa Linda ešte nepostaví sama a ešte neštvornožkuje,síce sa snaží.Už keď je na štyroch sa vie posadiť ale to nie vždy.Ono to príde tiež na to čakám 😀 Nelka mi štvornožkovala mala 8-9mesiacov a bolo to super.Kde chcela si prešla.Linda je taký malý urevanec 😝 stále len narieka chcela by byť stále pri mne..len na mojich rukách,len ja s ňou v posteli a len ja ju voziť 🙄 nikto si ju nemôže popestovať hneď plače..je to s ňou dosť náročné..len na wc chcem ísť a ona celý čas preplače a aj keď sa sprchujem upratujem...ten čas plače.Ja už neviem čo robiť preto čakám že keď začne štvornožkovať sa to zlepší

bettyx
10. júl 2012

ahoj maminky! tak jsme nemocní a koukám, že nejsme jediní! máme šestou nemoc! pátek, sobota a neděle teploty, včera místo vyrážky fleky, tak jsem si řikala jestli nakonec nemá spálu, ale prý je to ta šestá... jinak si mateřskou dovolenou užívám plnými doušky!!! Šíma se teď v celku rozmazlil!!! 😔 ... bydlíme dičasně u mámy, protože u nás se štukovalo, malovalo a pokládala se nová podlaha -snad už des se nastěhujeme "zpět" -bydlíme v jednom domě 😉 ... no a dvě noci jsem teď pročučela se Šímou! nejen ýe teda ještě ve svých 8měs,. stále nespí celou noc, ale tyhle dvě noci se budil pravidelně každých 20minut!!!! ☹ ☹ ☹ .. jsem strašně unavená! a během dne chce být Šíma výhradně na ruce, nechce jíst ani pít -jen se kojí.. to bude očista

bettyx
10. júl 2012

@kucminka ahoj, kluci jsou někdy lenivější.. můj první malý nikdy nelezl -ten se to naučil až pomalu v 1,5roce, jen se tak plazil a chodit začal ve 13měsících -najednou z hodiny na hodinu a teď jsou mu 3,5 a zase nemluví. A ten druhý je úplně jiný.. má 8měs. a 2týdny a už měsíc leze po 4, v postýlce stojí jak hřib.. a kamarádky holčička zase začala sedět a lízt až když začala chodit a nikde nebyli, nic necvičili.. ale za optání nic nedáš 😉

anita12
10. júl 2012

@nelustek ...ahoj, uz som myslela ze to len nas Henko je taky uplakany..., zo dna na den horsie, musim byt na nom nalepena bo hned nareky ohromne, ani meter od neho hruza ako place, presne ked chystam papat alebo ja wc, tak to tak strasne lutostivo place, inak cele dne pomimo toho premrnci, stale ugrckava a vzdy zacne potom plakat, teraz ked vela vody pije to ide prudom von, do toho zubky, vsetko tak kuse, stale si zmoli aj nostek, oci, nic ho nebavi, viem ze nemam porovnavat, ale ani on vobec nestvornozkuje ani neplazi, stavat sa vibec, teraz sa ale naucil sadnut si z lahu cez bok, a zacal ukazovat aky je veliky🙂, to je zlate ako dviha rucicky a hlavku dozadu, zubky mame dva, inak sa fakt pretrapime vacsinu dna, hlavne zrana ktm ide spinkat, ach jaj..., inak Linduska je nadherna a tie copiky 🙂,

tunzal
10. júl 2012

@nelustek to si fakt myslíš že bude lepšie ked bude štvornožkovať, figu je to horšie lebo takto si ani neviem odskočiť nikam a aj osprchovať sa chodí so mnou, musím ju dať do chodítka v kúpelke kým sa osprchujem . a to som si myslela že len ja mám takú malú, že je na mne vždy zlepená, ked ju chytí niekto tak už sa hned píta ku mne, občas mám tušenie že už ani vzduch my neostane, ale chvála bohu ona nie je taká umrnčaná aspoň

peta_k
10. júl 2012

baby, ked pisete o tom stvornozkovani, mozno je to iba nahoda, ale nasa mala zacala lozit, ked sme jej prisposobili velky koberec na hranie... dovtedy mala na zemi matrac, ale tam sa jej prebaralo, lebo bol dost makky...

nelustek
10. júl 2012

@anita12 ahoj tak nieje Henko sám 😉 hádam s toho drobci vyrastú,pretože je to náročné mať také závislé dieťa na matke.Linduška sa tiež takto naučila sadnúť ako tvoj Henko..ale neukáže nič,ani ťapušky ani aká je veľká..
@tunzal vieš ja si musím dávať Lindu aj teraz keď neštvornožkuje do hupadla keď idem do sprchy lebo keď ma nevidí plače o dušu ☹ sa bojím aby sa nezašla.Proste ma musí vidieť..nebaví ma ani ku svokrovcom chodiť aj keď tam veľmi radi chodíme..musím ju mať buď na rukách alebo v kočíku hneď pri mne pri nikom nechce byť.

nelustek
10. júl 2012

@peta_k ja dávam Lindu na koberec odkedy sama usedí 😉

kucminka
10. júl 2012

@babyinko o.k.budem rada.a prečo vás tam poslala?koli tomu,že sa nestavá na nohy?

jana86
10. júl 2012

ahojte mamicky, davali ste uz detickam strukoviny? ja by som jej chcela zajtra urobit cervenu sosovicu, viete mi poradit ako jej ju mam spravit?

babyinko
10. júl 2012

@kucminka Nestavia sa na nohy, nesedi sam a nestvornozkuje. Dr hovorila, ze este ma trochu casu, ale ze pre istotu sa mame ist ukazat 🙂

kucminka
10. júl 2012

@babyinko no náš to isté,len to sedenie je lepšie,už obsedí sám,ale stane sa že sa ešte prekoprcne.na nohy sa tiež nechce stavať,len keď ho ja dám,ale nevydrží dlho a štvornožkovať neviem či bude,lebo ani prvé my neštvornožkovalo 😉

kucminka
10. júl 2012

@jana86 ja som cez víkend tiež skúšala prvý krát,spravila som mu ako na omáčku s mliekom a múkou,ale to mu nechutilo,tak som dala šošovicu so zemiačikom a to už hej.

jana86
10. júl 2012

@kucminka treba ju na par hod. alebo na noc namocit? a potom si ju mixovala so zemiakom?

bluerose
10. júl 2012

@jana0706
@kucminka tak aj my mame dnesnu poradnu za sebou, isla som tam s tym, ze nas posle na neuro, ale nestalo sa! Povedala, ze pokial lozi a vidim na nom pokroky, tak je dobre. Dala nam mesiac na dalsie pokroky. A ze keby sa do mesiaca nic nezmenilo, tak mame prist a potom sa to bude riesit s odbornikom. Este sa pytala, ze ci sa zapiera o nozicky, ked ho chytime dohora za ruky a ci sa zapiera o celu plochu noh, alebo o spicky. Chcela to tam s nim skusat, ale nedalo sa, lebo reval 😀 takze jej museli stacit nase slova🙂 Plus mu este skusala, ake ma silne ruky, ci nahodou nie je chyba v tom, zeby sa nevedel udrzat. A povedala, ze sedenie pride az ked zacne stvornozkovat, ze taky je spravny vyvoj, najprv stvornozkovanie a potom samostatne sedenie a nie naopak. Ze k nej chodia mamicky, ktore tam pridu s tym, ze naucili deti sediet (davali ich oni do sedu) a potom maju problem s lozenim este aj v 11, a 12, mesiaci a musi ich posielat na rehabilitacie, lebo len sedia a sedia a plazenie-stvornozkovanie nikde. A ze kazde dieta je ine a pokial nezaostava vo vyvine o viac ako 2 mesiace, tak sa to neriesi, takze tak. Teraz si uz len musim drzat palce, aby sa rozstvornozkoval :D

kucminka
10. júl 2012

@jana86 áno,máš pravdu,na noc som ju namočila,ale nemixovala,len uvarila,malý mi mixované nechce papať.

katuska_za
10. júl 2012

@babulkaa no ja uz neviem co robit, teploty neklesaju, plac narasta a vsetko je ok. CRP a boli sme aj na ORL a vsetko je v poriadku.. nakoniec to nieje ani zapal usiek takze co to jeeeee? 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 siestu chorobu sme uz mali

verinka100
10. júl 2012

@katuska_za tak este by ste mohli moc odniest, lebo CRP sa nemusi prejavit, napriklad v moci mozu najst stopy cukru, bielkovin...a nemoze to byt zo zubkov?

tunzal
10. júl 2012

@katuska_za ahoj, dajte si kompletne vyšetriť krv a moč a keď ani tak nič nenajdu tak to predsa budú zúbky nešťastné. 😒

hviezda21
10. júl 2012

@jana86 ahoj. my papame cerv. sosovicku uz mes. malemu nic nebolo a chuti mu. ja ju hadzem k zelenine-dnes mal mrkvu pezl. karfiol zemiak cukina a dve pol. lyzice sosovice. samu ju este nemal ani sa nechystam chuti mu to tak so zeleninkou. pomery zeleniny a druhy menim podla chladnicky. a vzdy tam hodim sj ten kusok maska aby sa uvaril.