icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
10. júl 2012

@bluerose no vidíš,náš už zasa sedí,aj keď niekedy sa prekoprcne,ale na nohy sa vobec nebere a na štyri už vobec nie.Tak uvidíme ako to pojde ďalej.

jana86
10. júl 2012

@hviezda21 no zajtra jej skusim uvarit, dufam, ze jej bude chutit 🙂

katuska_za
11. júl 2012

@tunzal
@verinka100 krv mame koplet skontorlovanu a vsetko je ok, este dnes idem zaniest ten moc...

ale drobec od vcera vecera teploty nastastie uz tak vysoke nemal a dnes sa totalne vyhadzal a mal aj riedku stolicu... mam pocit ze mame vsetko dokopy :( inak nieje nahodou siesta choroba iab raz za zivot? lebo my sme ju uz mali a teraz mam pocit ze to vyzera rovnako az na to vracanie a riedka stolica aj ked kaka iba raz za den a grcka z hlienov (stekaju mu a ked chcem odsat nejde absolutne nic )

peta_k
11. júl 2012

baby, kedysi som na nete v e-shope videla pre deti ochrannu foliu na nakupny kosik a nemozem to nikde najst, nevideli ste to nahodou?

nelustek
11. júl 2012

Dnes prvý krát dala Linda papa 🙂 teším sa

anita12
11. júl 2012

@nelustek no pekne, sikulka 🙂, ja to Henuska uz tolko ucim ale zatial nemava nikomu 🙂, zato ukazuje stale aky je veliky, co je teda riadne, vyzera ako rocne dieta, je taky dlhyy a strasne mu chuti papat, az ho musim krotit...., uz ma 9.6 kg a 9mesiacov aj tyzden. Linduska kolko vazi?

kucminka
11. júl 2012

@anita12 presne ako náš,učím ho dať pápá a on sa len smeje a robí si svoje.To je ešte nič,náš keď mal 8mesiacov tak na poradni sme vážili 11kg,takže neni ste až taký veľký ako my 🙂

verinka100
11. júl 2012

@katuska_za drzim palce, aby bolo malemu uz lepsie. Siesta choroba neviem, my sme ju akoby zazrakom nemali 🙂

michala33
11. júl 2012

ahojte tak idem sa pochvalit ,mala uz od vcera stvornoskuje 🙂 tedaaaa vam poviem to uz musim davat pozor ozaj vsade ..robime tapusky ostodvesto ale papa este nedava,v bezke beha akodabel 🙂..no uz je to zasa take zivsie,zubky nemame este ziadne.a uz konecne vieme spinkat na brusku,doteras to nevedela aj ked sa tak dala tak sa pochvili rozplakala ze sa jej tak asi nepacilo.....taka je zlata ked tak sponka 😵 😵 😵

bettyx
11. júl 2012

chi, tak nevim jestli to není moc brzo, ale už pár dní mi malý při pohledu na svou tetu opakuje káka (jmenujeme ji klárka), pak teda vyžvatlá tata, tete, mam, ba, nene, e-e, a dnes na mě volal z postýlky kuk! 😀 .. nevím jestli si to jen nenamlouvám... nejsem na to zvyklá, ten první chlapeček mi začíná mluvit až teď a měl v únoru tři

jankamgr
12. júl 2012

Ahojte žienky, pozerám, že sú nádherné vaše detičky, tak sa idem pochváliť aj ja 😀 😀 Janík má 8 mesiacov a 3 týždne, 10275g, 84-86 cm (stále nám to vyjde inak 😀 😀 😀 ), štvornožkuje, papá všetko (v rámci normy 😉 ), sám sa hocikde postaví a strašne rád vyťahuje všetko zo skriniek a zásuviek... len som zvedavá, kedy sa naučí to aj vrátiť späť 😝 😝 😝 no a zabudla som, máme 5 zúbkov =D =D =D A ešte sa spýtam, nie je tu nejaká maminka z okresu Brezno??? (ja viem, že existuje skupina, len chcem nájsť maminky z pôrodnice 😉 )

anita12
12. júl 2012

@jankamgr ...tak to je riadny chlapisko 🙂 a aky sikovny....

anita12
12. júl 2012

maminky, rano za ako dlho po mliecku davate napr.vyzivku resp.ovocie ? ja davam cca po 2hod chvilku pred tym nez ide spinkat, len on este stale vtedy vracka mliecko lebo mame stale reflux:(, sa mi to zda aj skoro po 2hod. len ked som nedala, tak nemohol zaspat resp spal len chvilku... dakujem

peta_k
12. júl 2012

anita12 ja davam takisto, asi dve hodiny po ranajkach pred dopoludnajsim spankom

bluerose
12. júl 2012

@kucminka no ved to je asi to,co mi hovorila dr,ze niektore deticky sa posadia same {niektore to naucia nedockave maminky} a potom sa im nechce na styri a stvornozkovat. Aj nas sa chce davat do sedu z lahu na chrbte, ale dr povedala,ze mu to nemam dovolit, lebo potom to bude este horsie. Ze sa ma vediet posadit z bruska, ked je na styroch. A vcera som mu cely den zabranovala davat sa do sedu a potom ked bol na brusku, veru uz sa dvihal na kolienka 🙂 Tak dufam, ze cochvila sa rozbehne 😀

jana0706
12. júl 2012

@bluerose je to presne tak spravne ako ti to hovorila Dr., ibaze ked niektorym to stvornozkovanie trva tak dlho ako tym nasim tak je tazke im zabranit aby sedeli - ved aj v kociku uz casto odmieta byt oprety, drzi sa vpredu za tu zabranu co tam ma a pekne sedi - a aj doma si neviem predstavit ze by stale len lezal, predsa len uz to nie je polrocne dieta, poplazi sa po byte ale ked ho to uz nebavi tak mu dovolim aj stat popri gauci alebo sedi a hrame sa trosku, ale snazim sa ho co najviac motivovat k tomu lozeniu...

jana0706
12. júl 2012

@nelustek jeee gratulujem, nas Jakubko dal prve papa v piatok - len tak zdvihol rucku a roztiahol prstiky, no a v sobotu uz potom pekne aj zamaval - krcil prstiky hore-dole, bol strasne zlaty ako sa na to sustredil 🙂

jankamgr
12. júl 2012

@anita12 ďakujeme 😀 😀 😀 šidlo to je a poriadne 😀 😀 a ja tiež dávam tak cca dve hodinky po raňajšom mliečku výživu, dokonca, keď sa pozabudnem, tak si sám pýta "am" "am" 😀 😀 (to je akože ham, ham 😀 )

@peta_k @anita12 a Vám deťúrence spávajú aj doobeda??? Lebo mne tento zázrak spí max hodinku a to od jednej do druhej... a to som rada 😒

peta_k
12. júl 2012

@jankamgr nasa mala pravidelne dve hodiny doobeda a hodinu-dve poobede

jankamgr
12. júl 2012

@peta_k waaaw, tak to tíško závidím a ak sa môžem spýtať v noci ako spáva?

stanka25
12. júl 2012

@jankamgr Ahoj, my sme z Valaskej.

peta_k
12. júl 2012

vacsinou sa okolo druhej-tretej budi na mlieko a spi do siedmej

kucminka
12. júl 2012

tak včerajší večer hrúza,hodinu som malého nosila na rukách,máme sopel jak mraky,tak aj noc bola skvelá,a dneska ani nehovorím,vobec nemože spať,noštek má zapchatý a aby toho nebolo málo,tak ešte aj očko sa nám zapálilo ☹

anita12
12. júl 2012

@jankamgr ... no nas je ospaty akosi stale, ale zaspat nevie, az po 3hodinach od zobud. a to je uz uplne uplakany od unavy, my mame problem so spankom a od 8 mes. su noci katastrofa .... kazdu hod sa budi, place, akykolvek ruch ho budi, ja uz som mu to nedavno zmenila na dva spanky za den ale ked je potom do vecera napr. aj 4-5 hod hore tak to je hruza :(. Ja som uz mesiac skoro vobec nespala v noci.

jani74
12. júl 2012

Ahojte, konečne sme dnes po tých horúčavách v noci spinkali - len 2X sme boli hore (a mne išlo cecík roztrhať). a cez deň sme spinkali tiež 1,20h po 2X (spávame len 2X cez deň).
No a dnes poobedie sa naučila sama posadiť tak večer vždy ako zaspala sa jej to asi prisnilo a šup do sedu a bolo po spánku a takto sme sa hodinu uspávali 😎

Cez víkend sme boli na bratovej svadbe na Morave - bola to slovensko, česko, anglicko, austrálska svadba a bolo fantasticky aj keď o 23.30h sme zaľahli s Haničkou a Matejkom.
Prikladám foto drobcov (foto s dedom, iné zatiaľ nemáme 😎)

jankamgr
12. júl 2012

@anita12 fúha, tak to poznám, u nášho to trvalo dva týždne, desaťkrát v noci hore, plač, rev, nič nezaberalo... a potom zrazu akoby uťal a spal a ráno vykukli horné jednotky s pravou dolnou dvojkou 😀 takže dúfam, že aj u vás sú to zúbky a keď vykuknú, bude super 😉 😉
Janík spáva už len raz, ale zase napr. túto noc spal od deviatej večer do osmej rána bez zobudenia, bez papania... len neviem, ci to bola náhoda, alebo konečne už budeme spávať ako ľudia...

anita12
12. júl 2012

@jankamgr .... no dufam ze je to zubkami a cim skor vykuknu, mame uz dva dolne ale teraz tak strasne vsetko hryzie, hlavne moje ruky chce, slinta, uplne si tlaci na horne dasienka, aj mu davam gelik aj homeopat. obcas ale v noci nic nepomaha..., najhorsie, ze od 5.00-6.00 uz nespi po takej nevyspatej noci, potom je zrana taky unaveny ospaty, nic ho nebavi... citala som , ze najviac ich to boli v noci tie zubadla nestastne :(

rough
12. júl 2012

@bluerose podla mna je blbost nutit dieta lezat ci nestaviat sa, ked to samo chce a vie. Moj cvaldo sedel sam uz ako 4 mesacny. Proste je velky, hlavicku zdvihal uz od narodenia a tak mal pevny chrbatik. Hoc sa sam neposadil, akonahle sme ho dali do kresielka, zdvihal sa do sedu. Sam sa do sedu posadil z lahu na chrbte! Takze skor ako sa vobec zacal otacat z bruska na chrbatik, uz sedel a az ovela neskor zacal riesit lozenie a teraz uplne excelentne stvronozkuje. Aj vstavat na nohy zacal skor ako stvornozkovat. Na techniku toho lozenia proste musel prist sam. Je to skor o tom, ako ho motivujes a inspirujes dieta k pohybu, nez o presnej postupnosti vyvoja. Ts, ked chce najprv sediet, tak nech sedi. Ak nechce stvornozkovat, lebo tam kam sa chce dostat si vynasiel inu metodu, tak nech. Podstatne je, aby si videla progres vo vyvoji. Fakt mam "rada" take rady nasich lekarov, ktore idu podla nejakej zauzivanej predstavy...

strakovakatka
13. júl 2012

@jankamgr 🙂 ten tvoj fesák vyzera ako moj Luky 🙂 Sranda.

strakovakatka
13. júl 2012

Ahojte. Moj drobec už má 9 mesiacov a 5 dní. Váha cca 8 kg a 74 cm (neboli sme dlhsie v poradni). Bez väčších problémov mu nárastlo už 6 zúbkov, dva dole a 4 hore. Zatial nestvornožkuje ale už k tomu vela nechýba 🙂 Stačí sa len odvážiť dvihnuť jednu rúčku a posunut dopredu. Postavi sa na štyri, ked ho posadím tak sedí. Ked mu podám rúčky tak z ľahu na chrbátiku sa postaví. S papaním máme trošku problém lebo nechce papat mixované jedlo. Spapá len zeleninku varenu a na kusky nakrajanu, aj cestovinku a masko. Jablčko a ovocie papa tiez nakrajané na mesiaciky. Ryzové kase mi nechce. Občas skusam dat, ale nechce.
Najvačšia zábava je ked otvára a zatvára skrinky a šuflíky, ked búra vežičky postavené z kociek.... Papa dáva ked vidí vonku autobus. Tlieska na básničku Ťap ťap ťapušky. 🙂