Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte baby, tak my máme ďalší "let" za sebou, dnes ako sa zobudila spadla z postele. a to mala okolo zábrany, len asi 20cm chýbalo a aj to bolo v opačnom rohu postele ☹ nejaká je moc šikovná, ale neletím s ňou k dr, len ak by sa mi čosi nepozdávalo, ale vyzerá bzť ok.
@nelustek nič... a to má Nelka už 10 mesiacov 🙂 ale ani nechýba 🙂
@strakovakatka jeeeeeeeeeeeej, no tak super 🙂 a načo mu tú stravu mixuješ? ved mu ju len roztlač vidličkou, my tak fičíme už asi 3 mesiace, lebo Nelke mixované tiež nechutilo. Kúp mliečnu kašu, tú mu daj ochutnať 🙂 Nelke najviac chutí Ovocná od Nestlé alebo Jablková, tiež od Nestlé 🙂 Teraz máš doma 2 deťúrence, ako to prosím ťa zvládaš? Aj do robotky chodíš?
kočky,už ste kupovali autosedačku?Do vajíčka sa pomaly už náš 11kilový drobec nevmestí.Neviem či kúpiť 9-18kg,alebo 9-36kg,a akú,poraďte 😉
@kucminka my mame 9-25kg kupovali sme este pre starsiu, hlavne pozeraj na to ci je polohovatelna je to na nezaplatenie, mame tuto http://www.najnakup.sk/Porovnaj_autosedacky-9-3...
@kucminka ale momentalne by som kupila tuto http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3154...
tato znacka ma najlepsie vysledky testov a cenovo to nie je az tak moc teda ja som dala tolko za to baby point a ta zatial nema ziadne testy aj ked ja som s nou uz mala dve buracky a vsetko oOK
@nelustek koklokrat este kojis cez den a v noci? a kolko davas malej prikrmov? moja teraz nejak prestala jest, skoro nic nechce, akurat rano spapa chlieb, rozok alebo vianocku, na obed trochu polievky, dnes som jej robila cestoviny a zjedla asi 2 lyzicky, uz ani vyzivky nechce, ani kasicky, zje len trochu, neviem co jej mam dat. ale kojit by som ju mohla vkuse, to nikdy neodmietne 🙂 a v noci ju kojim 2 niekedy aj 3 x
Ahoj októbrovky. Tak nám rastú tie naše pokladíky, že mňa chytá až nostalgia keď vidím tie videá z pôrodnice. Taký malý batôžtek. A teraz mám doma hyperaktívne šidlo, ktoré mám problém o 20tej večer zastaviť a uložiť ho spať. Sofia už lozí po štyroch, ako náhle zbadá niečo pri čom sa dá postaviť, tak neváha a už behá okolo nábytku. Nechce sedieť, už vôbec nie ležať..len chodiť a chodiť. Sem tam ju dám do pavúka keď potrebujem niečo urobiť, ale vzápätí sú povyťahované všetky veci zo šuflíkov do ktorých dočiahne. A najhoršie je, že už ani v tom chodítku nevydrží, najlepšie je keď môže chodiť za ruky. Vie zakývať, ťapkať, povedať mňam mňam, vtedy keď je ozaj hladná alebo vidí niekoho jesť. Hovorí mama, vie dať pusu ... a hlavne je hroozne divoká, takže musíme mať oči všade. Našťastie sa stále smeje, plače len vtedy keď sa udrie a nespokojnosť vyjadruje takým zúrením. Kaká do nočníka, samozrejme že nie vždy, ale väčšinou to stihneme. Spinká už len raz denne 2,5 hodiny. A noc prespí celú vo svojej izbičke 🙂 Má 9600g a 75cm....takže je aj pekná bacuľka 🙂
A chcela by som sa opýtať, dostali sme autosedačku po sesternicinej dcére, ale malá je v nej vždy veľmi spotená, tak neviem či je to naozaj tým teplom alebo zlým materialom. Aj vaše detičky sa spotia??
@strakovakatka to vážne? 😀 😀 😀 sranda 😀 😀 😀
@jankamgr Ako sa sem vkladaju fotky? nejaku podobnu najdem 🙂
@nelustek Ja este stále kojím a uz som dostala asi 4 mesiace po porode, potom dalsi cyklus normalne, potom mi jeden cyklus vynechal, dalsi normalne a tak vselijak 🙂
@lolko_lenka Ahoj Lenka, uz davno nemixujem. Krmi sa sam. Ked by som aj roztlacila vidlickou musim mu to dávat lyzickou a to on zavrie pusu a ani za svet otvorit. Deticky stiham, mam dobreho muza, do robotky chodim par krat za tyzden, do nejakej 14-tej. Trosku odreagujem a potom som rada ze uz idem domov, lebo tam je niekedy viac kriku ako doma 🙂 Teraz Dia bude týzden v Handlovej na prázdninách a doma mi bude aj chýbat lebo je to moja au-pair 🙂 Občas mi padne vhod ked maleho postrazi a hrá sa s ním ked sa idem sprchnut, nieco navarit...
@kucminka ja som uz kupila sedacku, taku 9-36 kg, ale potom som zistila ze malemu sa v nej bude zle spat ked pojdeme na dlhsie cesty, chrbátik sa nedal moc polohovat do leziacej polohy. Potom sa da postupne rozobrat a ostane len sedak. Nastastie som este mala sedacku po dcere, 9-18 kg, to sa dá lepsie polohovat, tam pekne spi.
@strakovakatka 😀 keď pridávaš príspevok, na ľavej strane je "pridaj príspevok" a na pravej je zelené plusko a pridaj fotky
@jankamgr Toto je moj Lukáško 🙂
Tak vidim, ze z tych drobnych babatiek uz vyrastli riadne sidla ;) moja ma uz osem zubov, papa malicko, lebo jej uz nic nechuti z tych "blivajzov" tak varime normalne ;) nestvornozkuje, iba ked je na makkom na zemi sa plazi ako diva aj v behuli lieta ako besna a uz sa aj postavi s pomocou mojho tricka alebo v postielke. A ze sa nieco nema??? Nech to skusia vysvetlit tym drobcom...ale mame jeden problemik, uz dlhsie zdurenu prsnu zlazu ale tvrdia, ze to nic nie je....mate niekto podobne??
@strakovakatka ty kokso, naozaj 😀 😀 😀 😀
@rough no, ale u nas je problem v tom, ze sa plazi uz mesiac a stvornozkovanie nikde:( do sedu sa davat chce, ale z lahu a to mu aj takmoc nejde a potom sa hneva a odkedy dr povedala, ze hov tom nemam podporovat, tak nepodporujem. Snazim sa ho vselijko motivovat aby sa daval na 4 a stvornozkoval, ale vacsinou na mba kasle a vsade sa doplazi. Uz ide rychlo ako formula, len skoda, ze plazenim:(
@bluerose no a co, ze sa plazi. Stvornozkovanie nie je alfa a omega pohybu🙂 dostane sa kam chce? Dostane. Neboj, ked sa bude chciet sam posadit, on pride na to ako. Stvornozkovanie sa zbytocne precenuje, je kopaodeti co nestvornozkovali, kamaratkin syn trojnozkuje, tzv styl musketier, moj brat sa plazil ako partizan, dalsej kamosky dcera po styroch cuvala....a vsetky teraz krasne sedia, chodia a naucili sa to same. Avsak ak mu chces pomoct, ked bude lezat na brusku vsun pod neho satku alebo plienku a nadvihuj ho pocas plazenia. My sme to mali ako hru ked bol mensi, a vraj to pomaha k lozeniu🙂 kazdopadne by som sa tym netrapila. Hlavne je, ze sa hybe sam🙂 vsak on na to pride, ze existuje aj rychlejsi sposob.
@rough Dakujem za povzbudive slova. Neviem, preco ma lekarka tak stresuje, ze ked sa mu to do mesiaca nepodari, tak mame zavolat a prist a bude sa to riesit. Keby mi to nepovedala, tak som v klude a takto kazdy den len stresujem, ze sa mu to stale nedari 😒 To s tou plienkou skusame, len je nam to akosi nanic, lebo nas nema problem zdvihnut sa na rukach, tie ma silne dost, len ma problem zdvihnut ritusu, proste si netaha koleno pod sena ked sa ide pohnut, ale sa zapre rukami a vlecie za sebou polku tela:D A teda aj sa odraza sem tam kolenami,ale pokrcit ich, to ani za svet 🙄 Budeme skusat dalej s tou plienkou a hadam sa nam to do mesiaca podari.Alebo to lekarke proste nezavolam a budem sa hrat, ze akoze uz stvornozkuje 😀
@bluerose doktorka nech si vravi co chce, mne vravel doktor,ze ak ho nebudem davat na brusko spavat, ze bude mat hlavku kadejako a, ze lozit nezacne... a lala, hlava krajsia ako mam ja 🙂 a stvornozkovat zacal ani neviem ako.... a to mi este sestricka kadeco porozpravala, co sa ma a co nie, robila som podla jeho potrieb, co asi som si myslela a dobre je, dokonca sediet ani nevedel a uz stvornozkoval, sediet zacal az o dva tyzdne neskor, sam nato prisiel.... nas Matus ma oblubene ovladace, tie som mu po zemi porozkladala a tak sa dostal z plazenia ku stvornozkovaniu.... vsetko sa nauci.... no na povel lekarky to nebude 😉

Ahojte babenky,len by ma zaujímalo tie ktoré kojíte dostali ste už menzes? Ja stále nič aj keď niekedy cítim niečo v podbrušku ako keby som mala dostať ale stále nič 😨