icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jankamgr
17. júl 2012

@micicka neboj, ja som bola na kontrole minulý týždeň a lekár mi povedal, že mi nič nebráni v ďalšom tehotenstve (ale to nevie, že bývame v prenajatom dvojizbáku 😀 😀 ) neboj, všetko dobre dopadne a možno o chvíľu bude ďalšie bruško 😀 😀 😀 inak ešte stále sa smejem na ťapušky nohami 😀 😀 to musí byť nádherné!!!

peta_k
17. júl 2012

@micicka @vanes2011 no baby, tak mam od vcera oficialne potvrdene tehotenstvo, mala by som byt v 7tt, len sme este nevideli srdiecko, tak nas caka kontrola o tyzden... podla dr je to vsak normalne pri kojeni, ze mohla byt posunuta ovulka, takze uvidime
Kavu juli stihneme co ako, neboj... 🙂, to preco si sa nepochvalila, ze ti uz malinka chodi? ja som skoro odpadla, ked som videla fotky

No a dnesna poradna so Zojkou... 11kg (!!!), 75 cm

kucminka
17. júl 2012

@peta_k tak gratulujem maminka k tehu,keď ste si to priali,super,teším sa s vami,aj keď ja by som to asi nezmákla 😉

peta_k
17. júl 2012

@kucminka tiez mam z toho trochu strach, ale budem mat 28, tak som chcela dve deti co najskor

kucminka
17. júl 2012

@peta_k no ja som mala druhé až po 8rokoch a to až v 33rokoc,a teraz vravím,že je to už neskoro.

jani74
17. júl 2012

@peta_k blahoželám 🙂 a teším sa s tebou.
Ja si na 3 netrúfam a ani sa o to nepokúšam, sama cez týždeň s dvomi je o držku a tretie by som asi nezvládla. Ale tá krásna vôňa drobčeka 🙂hmm.
Teraz si vychutnávam Haničku je taká prítulná ako mačiatko 🙂 Matejko taký nebol a bolo mi až ľúto, že sa nechce mojkať a túliť hoci sa túli a mojká teraz ale to je tak inak. Niekedy mi je až do plaču keď mi dôjde, že zanedbávam Matejka, keď dá Hanička zabrať ☹

anita12
17. júl 2012

@peta_k ....gratulujem a nech ste ok, btw: Zojka je teda krasna babula s takou hmotnostou 🙂, ty rano este kojis ci davas uz UM a kolko vypije? Davas po mliecku aj nejake pecivko ci az po dvoch hodkach to ovocie ako si minule pisala....

peta_k
17. júl 2012

@anita12 uz iba UM, v noci sa budi okolo 3-4 na mliecko, rano ak vypije, tak ma iba UM, ak nie, dam jej trosku pecivka a po dvoch hodkach, tesne pred spanim vyzivu

reanda
17. júl 2012

@peta_k aaaach, gratulujem! ..a zavidim 😀

anita12
17. júl 2012

maminky, davate drobcekom aj jogurty? Ja som skusila asi 3x a strasne to vyvrackava... skusila som zvolensky biely, zvolensky ovocny, activia a vzdy vsetko von :(

reanda
17. júl 2012

@bluerose vies co, ja si take detaily ani nepredstavujem, ze ako by som zvladala dve... clovek to nejako vzdy zvladne, ked musi... aj ked sa pozriem dozadu, ako som zmakla tehotenstvo popri prerabke bytu a ked som prisla z porodnice a hajde okna umyvat a stahovat nabytok a malovat chodbu 😕 .. a nejak sme to prezili... volako z tohto strach nemam
ja som si malu moc neuzila, ked bola babinko malinke, lebo som bola furt v nejakom krci - prve dieta a nevedela som poriadne co a ako, aj ked si clovek stokrat nieco precita alebo pocuje, ale vlastna skusenost je len vlastna.. myslim si, ze druhe by som si teraz vedela viac uzit, pokial to mam este v cerstvej pamati 😀 .. a myslim, ze by nam bolo trom veselsie, ako ked sme stale same dve doma, muz je cele dni v robote a ja medzi ludi moc nechodim... casto mam dojem, ze sa melka so mnou musi uz nudit 😨
takze u mna hovori vsetko za 🙂, len keby mi tu chcela napochodovat nejaka cata a spravit vsetku nedokoncenu pracu okolo domu a zahrady, aby som si mohla uz iba uziiiivat 😀

reanda
17. júl 2012

tak melka oslavila svojich vcerajsich devat mesiacov prvym okostovanim hliny z kvetinaca 😀

bluerose
17. júl 2012

@lucy56 aj ja si myslim, ze je u nas problem v tom, ze nemame koberce. Mame len jeden mensi a na nom ked je, tak sa dava pekne na styri, ale hned sa potom odplazi mimo koberca a tam sa mu uz na 4 davat nechce. Tak uz len dufam, ze tomu pride na chut 😀 A lekari a ich tabulky ma teda riadne stvu 😠

bluerose
17. júl 2012

@reanda To je pravda, ze clovek to vzdy nejako zvladne, hlavne zena 😉 Tak ti drzim palce, aby sa ti to podarilo, ked uz budes uuuuplne pripravena a ta cata ti spravi pracu okolo domu a zahrady 😀 Ja pockam, kym sa nas dablik znormalizuje a potom sa hadam aj my pustime do druheho s duuufanim, ze to bude pre zmenbu dievcatko 😀

nelustek
17. júl 2012

@peta_k gratulujem k tehu 😲 uži si to 😵

micicka
17. júl 2012

@jankamgr tak dnes som bola u gyndoša, všetko je ok, ďalšie bábo môže prísť (my bývame u svokry 😒 ) ale zaujímavé, že keď mi robil sono, tak pozerá, tuším hovorí dobre, dobre a v tom otázka a čo ďalšia gravidita? tak som ostala trošku v pomykove, potom hovorím, ako vy poviete, či už môže byť. tak neviem, či tam náhodou niečo nevidel, ale to by snáď povedal. nejako sa mi to nezdalo, ale možno to tak skúša na každú mamičku, uvidíme, menzes by mal prísť každú chvíľku, už aj brucho bolí.... ale v spojení s vyjadrením môjho muža, že to bude možno skôr ako si myslím, ma napadá všeličo. len aby som nebola sklamaná 😨
veru u nás len nožičkami ťap ťap 😀 😀

micicka
17. júl 2012

@peta_k gratulujem a držím palčeky, aby o týždeň bolo srdiečko, toto čakanie na ďalšie sono ma vždy privádzalo k zúfalstvu 😠 ale všetko šlo podľa plánu 😉

micicka
17. júl 2012

@anita12 ja som začala len teraz s jogurtami, a strášne jej chutí, len tak samotný, aj studený. dávala som zvolenský a dnes nitriansky, lebo sa jej potom nedalo zaspať a rozmýšľala som, či nebol ťažký. koľko si jej ho dala? či jej to nebolo veľa, skús najskôr len pár lyžičiek.

wewe22
18. júl 2012

@peta_k gratulacia a obdiv, drzim palceky nech je setko OK, ja by som si netrufla mam troj rocny rozdiel a niekedy idem do kolien

sisac
18. júl 2012

@anita12 ja pridávam 2-3 lyž.k ranajkám-napučané ovsené vločky+sezonne ovocie(jablko alebo maliny al.marhuľa,banan...) a zatial vždy zje.Čistý samotný jogurt tiež veľmi nechce.A jogurt Sabi alebo zvolenský alebo hollandia

anita12
18. júl 2012

maminky, mate aj vy take prebdene noci v tomto obdobi? viem, ze spracuvaju v noci vela vnemov, hlavne sa velmi vyvija motorika, no u nas je to uz uplne zufale, vecer vypije mlieko, zaspi pri flasi od unavy, po pol hod.vyspaty, place ze musi spat, aj by potom spal no neda sa mu, potom po kazdej hodine hore, plac, vkuse si sada, skriabe sa hore, ked ho prebalim ak uz moc precikany to sa total preberie a hodinu je hore, nad ranom zaspi, ale vsetko ho budi, potom ospaty uz po hodine no zaspat nevie, po 3 hod mi uz uplne vrieska v postielke ked ma spinkat, jaaj, uz si fakt neviem rady, skusam vsetky rady ale nic nezabera, ale zato zacal ukazovat papa, no no no, vie kde su rozne predmety, pozna rodinu, ale lozit a stvornozkovat ani nahodou ....

jana0706
18. júl 2012

@anita12 mozno este jeho traviaca sustava nie je na to pripravena...ja som chcela dat ale ked som bola na poradni lekarka mi radila ze mam s jogurtami pockat kym bude mat 10 mesiacov...tak cakam 😉

jana0706
18. júl 2012

@peta_k gratulujem a prajem bezproblemove tehu! a velka gratulacia ze si prva tehulka spomedzi oktobroviek co sem chodia 🙂
s tym vekom je to individualne, zavisi podla mna aj od vsetkych ostatnych okolnosti...mne sa Kubko narodil ked som mala 31 a prislo mi ze prisiel pre mna v idealnom case, a velmi velmi som si ho vychutnala ako babatko (a samozrejme si ho stale vychutnavam)...s druhym by som chcela pockat az do domu ktory sme teraz zacali stavat... dufam ze si ho potom tiez takto uzijem...

dzuli08
18. júl 2012

@peta_k Gratujeme, parádička. Ste sa riadne poponáhľali. s tým chodením som sa ani nestihla pochváliť 😉 . Už sama stojí aj zlatá je keď po stojačky sa hrá s nejakou hračkou. A pár krôčkou spraví aj sama, ale to len tak 5-6 krokov. A dnes už začala chodiť s držaním len za jednu ruku, no šikulka naša. A vy ako?

micicka
18. júl 2012

@peta_k ja som včera myslela, že či sa nepridám k tebe, keď na mňa dr. pri sone vybehol s otázkou a čo ďalšia gravidita. no ale dnes ráno som už bola jasná, mrchaňa prišla.
ale nemyslím, že druhé bude až tak skoro, sú detičky medzi ktorými je rozdiel rok a maminky to zvládli 😉 a sú detičky, kde je rozdiel len pár minút / sekúnd 😉 😉

micicka
18. júl 2012

@anita12 až takéto zlé to u nás nie je, ale niekedy som tiež v noci zúfalá a to len stačí podať dudel, pohladkať, ale aj tak je to každú chvíľku. jedíná rada, ktorá ma napadá, či by mu nebolo lepšie, ak by spal pri tebe - som teda zástancom toho, aby dieťatko spinkalo v postieľke, ale keď to nejde, tak treba vyskúšať maminu blízkosť. my takto spávame cez deň - vo veľkej posteli a namiesto 30min spí aj 1,5-2,5 hodiny. v noci spí ale v postieľke.

jankamgr
18. júl 2012

@anita12 aj my sme mali tento problém a vyriešilo sa to samé po dvoch týždňoch - vyšli tri zúbky naraz 😀 ale pomáhali sme si tak, že spal s nami, teda zaspal vo svojej postieľke, ale väčšinou sme ho po prebudení preložili k nám a to zabralo na 100% 😝
@peta_k GRATULUJEMEEEE!!! Veľa zdravíčka prajeme!!! 🤐

nelustek
18. júl 2012

@anita12 moja Linda spí so mnou v posteli, budí sa veľmi často.Niekedy stačí dať cumlík, ale väčšinou sa musí nakojiť.A to si pár krát cucne a spí ďalej,niekedy sme aj celú noc na prsníku.Je to ťažké, ale musíme vydržať..my ženy sme silné 😉preto asi aj rodíme..chlap by nič také nezvládol.
Linda spáva od narodenia so mnou v posteli,mala som tak aj nelku pri sebe a od roka mi prespala celú noc.

lolko_lenka
18. júl 2012

@peta_k gratulujem 🙂

peta_k
19. júl 2012

@micicka skoda, rada by som mala aj tu spolutehulu 🙂