Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
dakujem vam vsetkym, dievcata, ja sa zacnem tesit, az ked budem o tyzden vidiet srdiecko... a ked mi prestane byvat zle ☹
Ahojte ako to u vás vyzerá z nočníkom? Ja som si povedala,že pri rannom prebalovaní ju budem dávať noakosi na to zabúdam.Ale cez deň ju musím dávať,pretože mi nekaká do plienky.Poprdkáva a keď vidím že začne tlačiť ju musím posadiť,ona to proste do plienky nevytlačí 😨 a musím ju pochváliť aj my sme začali dnes 4nožkovať zajtra má 9mesiacov.Šikulka moja
@nelustek my este nocnik ani doma nemame, odvsadial pocujem ze do roka to vobec nema vyznam, ze ak sa to aj podari do nocnika je to cisto zasluha mamicky, ze dieta to nedokaze same ovladat...ale pokial sa to niekomu dari je to podla mna skvele...nas maly nema s kakanim absolutne problem, casto ani nevidim ze tlaci, a nekaka vzdy v rovnakom case, takze u nas by nemalo vyznam to teraz riesit, pockam kym bude mat dost rozumu aby zacal chapat o co ide a potom ho zacnem ucit sa pytat na nocnik...zatial som stastna ze zacal davat papa, taptaptapusky ani takybudemvelky este nechce ukazovat, takze mame sa zatial co ucit 😉
@nelustek ahoj, ja ešte nočník neriešim, až keď bude väčší, veď nič nezmešká, a ani nevidim význam dávať ich aj tak to ešte nepochopí že o čo ide, syn my ani nechodil na nočník lebo sme mu kúpili nočník s melodiou, raz sa doňho vycikal zlakol sa od tej hudby a viac ani nočník nechcel vidieť a potom ako 1,5 roční chodil na záchod 😀
gratulujem k 4nožkovaniu, a k 9mesiacom, naša už ide po 4 jak schumacher a postaví sa pri všetkom a samozrejme si vždy buchne hlavičku do stola....a už aj chodíme popri nábytku a aj zaruky 🙂 🙂
predvčerom sme boli u očnej ☹ mala jedno očko trošku červené hovorím nech sa na to pozrie dr. a ona že dobre že ste prišli má vírusovú infekciu či čo, takže sme dostali kvapky do oka, no to je ale hroza jej kvapkať....dnes ideme naspäť na kontrolu ale si myslím že to už má dobre chvala bohu.
@jana0706 neviem ja som staršiu dávala od pol roka v roku si každé ráno pýtala nočník a kakala tam.Cez deň do plienky, a bez plienky bola úplne v 19mesiacoch.
@tunzal viem,že nechápu že sú na nočníku,ale nech sa s ním zoznamuje.A keď má ešte problém s tlačením do tej plienky tak aj preto.Asi sa jej to lepšie vytlačí do nočníka
Tak vy máte takéto starosti s očkom 😒 hrúza kvapať do oka je to nepríjemné.
@jana0706 inak Linda vie dať zatiaľ len papa ťapťap ešte nerobí aj keď poctivo ťapkáme celá rodina 😀 a ani aká veliká.Ale všetko časom príde 🙂
@reanda Ja mam toto babätko repete 😀 po 8 rokoch. Ale je taký dobručký, ze este by som si to kludne zopakovala 🙂
@wewe22 Ak kojiš, tak tie "meškania" mozu byť častejsie. Mne raz vynechal celý cyklus, radsej som na to ani nemyslela, ani test nekupovala 😀, Nastastie to potom prislo 😀 a s tým aj obrovská úľava.
@nelustek aj melka kaka do nocnika, nie vzdycky to vystihnem, ale tak na 70 % 🙂 .. a je to super, ze jej potom nemusim zadok pod spchou umyvat 😀 ..a dnes sa mi zda, ako keby sa aj pytala, tak sa na mna potmehudsky usmievala, ked zacala tlacit 😅
aj ja sa pochvalim, dnes mi meluska ukazala, ze sa ma "lentak vselijak" 🙂 .. taka je zlatunka tou malou rucickou ked vykruca 😵
@nelustek my chodíme na nočník od 6 mesiaca, bohužiaľ momentálne sa už vôbec nevypýta aa, zo začiatku aspoň sem tam povedala to aa, dokonca teraz aj nejako potajomky tlačí, takže nie vždy stíham 😀 😀 a mala pár dní hnačku, tak to stačilo že si prcla a už to bolo v plienke. ale ráno, keď ju posadím na nočník, tak sa vždy krásne vykaká aj vyciká. ja si myslím, že vedia, čo makú na tom nočníku robiť, lebo veľa krát sa stane, že ju posadím len tak, bez toho aby tlačila, a ona po chvíľke začne tlačiť a vykakušká sa. podľa mňa ide o to, aby si zvykli na nočník aj na to, že tam majú niečo urobiť 😉 na škodu to určite nie je 😉 😉
včera som sem písala, a chválila sa, že máme 9mesiacov, ale padol mi net a správu neodoslala ☹
no a včera konečne dala Natálka prvý raz pápá, doobeda si to trénovala len tak "na sucho" pre seba dávala pápá a poobede, keď sme šli z návštevy domov, tak krásne dala pápá, tak som bola na ňu taká hrdá 😀 uvidíme ako dlho jej to vydrží...
Tak a my sme mali dnes prvý úraz, ležala som v posteli a ona sa hrala na koberci potom skúšala sa chytiť postele a dávala sa na kolienka.Stále sme ju s Nelkou sledovali aká je šikovnica a len som sa obzrela a buchot a rev.Musela si buchnúť pusinku o kraj postele a tým jedným jediným zúbkom si kusla do jazyka tak silno že je išla krvička zo spodku ☹ tak som vyskočila až ma brucho prestalo bolieť ako ma bolelo.A Nelka plač keď som povedala že jej ide krvička
Baby, dnes moj krason sam zliezol z manzelskej postele! Pekne si spinkal a vyzeralo to na dlho, nuz som si odbehla do kuchyne a po par minutkach zacujem stebotanie, tak sa reku idem pozriet a on si stoji na zemi oprety o postel a uskrna sa od ucha k uchu. Ziaden buchot ani plac...parkrat pri mne nacvicoval zliezanie tak to skusil na ostro sam🙂
Caute babenky 😉 po dovolenke sa tu zase hlasim 😉 ale zeby sme sa mali na dovolenke dobre o tom nemoze byt ani rec ☹ nic ztoho co sme pozadovali v cestovek sme nemali takze sme boli znechuteny a keby sa dalo tak uz na druhy den idem domov 😠 chceli sme vyhlad na more mali sme vyhlad na trhovisko,chceli sme animacie pre deti nebolo tam absolutne nic 😠 hudba hrala z kazdeho kroku a dlho do noci a jedlo slane a spalene proste katastrofa ☹ takto som si nasu dovolenku teda nepredstavovala 😢 aj sme podali staznost na cestovku a ak nepochodime muz to chce dat do telky..citam ze uz tu mame jednu nastavajucu mamicku
@peta_k gratulujem a prajem ti tehotenstvo bez komplikacii 😉
@nelustek ahoj u nas sa pada z postele dost casto ☹ poplace si a ide dalej
idem vas precitat co sa bude dat tak sa tu zatial majte
a teraz ma napadlo citam ze tu rozoberate nocnikovanie v nejakom detskom caspise rozobnerali tuto tematiku a tam bolo napisane ze vhodny vek na davanie na nocnik je v 18mesiacoch ze vtedy je uz dieta nato pripravene
a zabudla som dnes ma Filipko 10 mesiacikov 🙂
boli sme v Bulharsku na slnecnom pobrezi..a cestovka sa vola sunny travel oni spolupracuju zo vsetkymi cestovkami a oficialne sme isli z koala tours suseda mi povedala ze to su tiez dobry podvodnici ze od nich nic nedostaneme 😠 ..tak sme sa tesili na dovcu a tak zle dopadla ☹ 😠
@micicka ...presne aj Henko zacal doobeda sam mavat autickam z okna, ja som ho to tak dlho uz ucila a on zrazu sam, potom som mu na nieco ukazala prstom "no no no" a on to teraz opakuje tym malym prstekom 🙂, ale fakt, ze ake pokroky zo dna na den, vela veci uz pozna, vzdy sa na ne otoci kde su, aj 5-6 veci za sebou v izbe , dnes som mu povedala podaj knizku a pekne poda, ale zato plazit, nebodaj stvornozkovat to nic :(, neurolog. by nas aj dala na rehab. ale nakolko je taky uplakany tak ze by z toho nic nebolo, ale ze sa vyvija v norme inak., len je trochu motoricky posunuty, ale vkuse sa mrvi, sada si a gula sa... joj len keby ten spanok sa polepsil, obcas uz placem aj ja..
@anita12 dnes dala pápá dokonca cudyej tete, dnes totižto ako sme boli vonku, na každého kto išiel okolo, na toho sa usmievala 😀 a tá teta sa jej asi veľmi páčila, lebo aj pápá sa jej ušlo 🙂 a keď sme boli dnes v aute, tak dokonca to pápá aj povedala.
veru pokroky zo dňa na deň, alebo z hodiny na hodinu? 🙂 my sa tiež neplazíme, ani neštvornožkujeme, a ja zatiaľ nestresujem, 1.8. máme poradňu, tak uvidím čo na to doktorka povie.
inak keď niečo pustí na zem a to veru najviac obľubuje, aj očká prižmúri, lebo vie, že to buchne, tak potom len hovorí "de je" to sa rýchlo naučila, strašne ľúbi zvieratká, najviac asi psíkov a podľa mňa niekedy len tak sama pre sebe začne štekať, nerobí hav hav ale ako keby počujem psíka 😀 😀

@dzuli08 no to bola tak trochu nahodicka, ale chcela som druhe babatko co najskor, lebo ja nevydrzim dlho na materskej... No a Zojuska este nechodi, laskuje krasne, ale ani sa nejako vela nestavia este sama na nozky, takze my sibste pockame, kym budeme chodit... A nasa mala je hlavne buchta, ma 11 kg, takze ju ani nenutim, aby sa jej nepretazovali klbiky, lebo ked chodi s nami za rucicky, tak sa jej az nozky niekedy podlamuju 🙂