icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

anita12
20. júl 2012

@micicka ... aj Henko dnes v obchode maval predavacke co sa mu prihovorila, dokonca sam zacal na nu zmurkat, no to je fakt sranda ake ksichtiky robi pri tom, to zacal robit na nieco kysle a ked mu poviem zmurkni tak hned aj pusinku otvori a zmurka no a havkovia to ide z kocika vyskocit ked ich vidi , v knizke ich aj ukazuje ked vidi, my stale citame obrazky, to ho najviac zabavi, inak on uplne vsetko okusuje, on sa ani inak hrat nevie tusim, teda este kolieska na auticku rad otaca, ale fakt vsetko kuse, ked ma schmatne tak zakusne az do kosti 🙂

micicka
20. júl 2012

@anita12 aj my čítame, ale nietak veľa, musím častejšie. na obrázku sa jej havko neráta 😒 natálka keď je v stoličke alebo hoc kde, tak všetky hračky okamžite pohádže na zem, najradšej má tie čo pri dopade najviac búchajú. no a obrýza tiež skoro všetko, ale zase nie až tak ako ty píšeš. obhrýza tácku na stoličke, počas jedla si pchá ruky do pusy, prsty si vopchá snáď až pomaly do krku, už to ani neriešim, takže všetky veci má vždy špinavé ☹ asi ich svrbia tie ďasienka a nejako si ich potrebujú "poškrabkať". my ešte ani jeden zub, už by niečo mohlo vyliezť - teda naivne si myslím, že potom bude pokoj 😀 😀

jana0706
20. júl 2012

@anita12 @micicka ake knizky sa vam najviac osvedclli baby? my citame Moj macik a asi 5 dalsich, ale v tych nie su take pekne versovacky, Kubko bude mat cez tyzden meniny tak rozmyslam ze by som mu nejaku novu knizocku kupila, tak ak mate nejaky dobry tip tak sem s nim 🙂 pripadne aj na ine vdacne hracky s ktorymi sa vam deti pekne hraju...

nas maly sa zo dna na den rychlejsie plazi, uz ide ako drak, pekne strieda lavu a pravu rucicku aj nozicku, vyhliadne si nejaky ciel (najradsej radiatorove rury, kable, papuce a podobne) a uz iba pocujem "tap tap tap" a kabel alebo papuca je v rucicke (to je ten lepsi pripad, obcas nestihnem vcas zasiahnut a uz je v pusinke)...no treba uz na neho davat pozor, ale je to strasne zlate...len stvornozkovat sa mu este nechce, stale iba zdokonaluje to plazenie...

rough
20. júl 2012

@anita12 ale coby by sa nehadzal dolu hlavou, ja ho ucim zliezat nohami napred a on sa hadze hlavou🙂 nastastie si nasiel metodu postupneho zruckovania, takze z postele vlastne capnu len nozicky. No i tak, truhlik, postel je akuratne vysoka na takyto sposob, no co ak bude chciet zist z niecoho ineho🙂 juuuj, doteraz som mala istotu, ze po prebudeni nasleduje plac "mama-kde-si" a ja som vcas dobehla, teraz aby som oplotila celu postel, lebo v postielke pan velkomozny spat odmieta🙂

@jana0706 🙂 papuce v puse, to poznam...a keby len papuce...najlepsia hracka je miska s granulami pre macku a najlakavejsie miesto je jej zachod🙂 my sme mu uz aj vyclenili kable na hranie (a obhryzanie) avsak tie ho samozrejme nebavia, on ide po tych, co trcia zo zasuviek....

Zienky, mate aj vy problem, ze vas deti hryzu? Nas drobec neskutocne kuse, pitbul je suvix proti nemu, uz mam ruky a nohy samu modrinu, a to ho dosledne napominame, ba dokonca sa s nim po uhryznuti akoze nebavime:( co z toho, ked jemu to pride smiesne. Ma milion hryzatiek, moznost okusovat co si zmysli, ale nic nepomaha. Keby bol starsi viem si poradit, ale s takymto drobcom tazko. Ach jaj, cert nam bol dlzen tie zubky🙂

jana0706
20. júl 2012

@rough nas obcas hryzne, ale nastastie ho to este nejako nezacalo bavit, mal fazu davania "prdov" ustami na kozu, sa z toho zvuku strasne tesil, ale posledne dni ho to uz nejako preslo, tak dufam ze to nenahradi tym hryzenim ked uz ma kompletnu sadu styroch prednych zubkov...

rough
20. júl 2012

@jana0706 nechcem strasit....nas presne toto nahradil🙂

wewe22
21. júl 2012

@strakovakatka no zial uz nekojim mala ma uz nechala ale zaobstaram si mirenu a bude pokoj

kucminka
21. júl 2012

@babyinko no moj tiež vobec neštvornožkuje,ale keď ho postavím,tak spraví pár kročkov sám,tak dúfam,že sa to rozbehne.Štvornožkovať už asi nebudeme,lebo keď ho dám na bruško,tak len plače,strašne sa na to jeduje,neche mi tak byť.Tak asi sa naučíme hneď chodiť.Držím palce aj vám,nech sa vám to rozbehne,chce to možno len čas.

zuzana92101
21. júl 2012

Nasa mala tiez uz stvornozkuje, dokonca sa v postielke uz na nohy stavia, aj pri gauci... A tiez kable, papuce, zasuvky, skrinky...to su take lakace. Najoblubenejsia hracka je snurka a taka silikonova stetka, co sa s nou kolaciky vajickom natieraju 🙂 - da sa no nej dobre kusat... vsetky ostatne hracky nezaujem.

nelustek
21. júl 2012

@natalii6 čo ja viem tých 18m. dieťa vie ovládať že zadrží moč a aj stolicu.Podľa mňa je to už dosť neskoro učiť až vtedy,mali predtým vedieť že nejaký nočník existuje,nie? Naša nelka bola bez plienok úplne v 19mes. a to som ju dávala cca od 7mes. ale už v 6 som ju sem tam dala.Ale úplne poctivo som začala v 9mes. každé ráno a vždy sa vykakala 😉 od 16mes. som ju brala von bez plienok ale to pretože bolo leto,samozrejme s náhradnými vecami a hovorím od 19mes. sa pekne pýtala.Ale je to aj od mamičky niektoré sú na to neni pretože to bolo samé pozeranie pohybov a pýtanie sa nechce sa ti cikať nechce sa ti kakať? Ale boli výsledky,neviem či pri linde budem až taká akčná,nebude asi čas na to popri Nelke.Ona je síce samostatná ale treba dávať vonku pozor aj na ňu.
Neviem či zdielaš môj názor na to 😉

anita12
21. júl 2012

@nelustek ...myslim, ze v Damskom magazine pediatricka vravela, ze 18mesiacov je uz hranicny vek, aby dieta poznalo nocnik, okolo roka tusim vravela ze treba zoznamovat uz aktivne, ja sem tam skusam, raz sa mu podarilo vycikat-nahoda. Tiez chcem uz viac, no akosi nevystihnem, kaka vzdy inokedy, hlavne pocas papania 🙂. Rano zas som rada kym cusi, bo strasne skoro hore. Ako casto za den skusas ? Neluska je sikovna, pekne sa naucila v tom case.

anita12
21. júl 2012

@nelustek ...myslim, ze v Damskom magazine pediatricka vravela, ze 18mesiacov je uz hranicny vek, aby dieta poznalo nocnik, okolo roka tusim vravela ze treba zoznamovat uz aktivne, ale ze nachat max5min.sediet a aby to tam nebrali ako zabavu..., ja sem tam skusam, raz sa mu podarilo vycikat-nahoda. Tiez chcem uz viac, no akosi nevystihnem, kaka vzdy inokedy, hlavne pocas papania 🙂. Rano zas som rada kym cusi, bo strasne skoro hore. Ako casto za den skusas ? Neluska je sikovna, pekne sa naucila v tom case.

nelustek
21. júl 2012

@anita12 dávam ráno keď ju prebalujem,ale dnes tam nič nespravila,pretože sa vycikala na koberec keď som dala plienku dole 🙂 a keď vidím že tlačí hneď ju dávam.Keď sme ale doma 🙂 Nelka je vo všetkom šikovná a hlavne mudra má svoju hlavu.Nehovorím to len kvôli tomu že je moja dcera,ale naozaj to tak je 😵 na všetko ti hneď odpovie a rozumne každý sa len čuduje. Ale nechcem aby jej ludia hovorili že je šikovná aby nemala hore nos.V dvoch rokoch poznala všetky písmená veľke tlačené.Proste moja princezná 😵

anita12
21. júl 2012

@rough .... v predoslom prispevku som tiez pisala ako nas maly vsetko hryzie... uplne schmatne ruku a az tak tlaci a on ma chudatko este aj reflux, boze ako aj z toho stale place, kazde ugrcnutie, ci uz von alebo do ust co mu vybieha tak place az krici "ne ne " to viem ze ho to boli, to hovoril aj po ockovani, alebo ked mal teplotu :(, preto mame taky problem so zaspavanim, stale ho asi nieco obtazuje. Je tu nejaka maminka co ma drobcek aj v tomto veky stale reflux hlavne ten tichy ?

zuzu805
21. júl 2012

Ahojte ,nemate skusenost,nemali nahodou vaše detičky AFTY moja mala ich ma už 4 den a stale sa jej to zhoršuje u dr nam dali fialovu vodičku a potieram jej to ale nepomaha to ,stale plačka a malo čo spinka neje skoro nič iba ju kojim,a ide jej aj zub...

lolko_lenka
21. júl 2012

ja dávam na nočník už od 8.mesiaca, tak nejako a už je zvyknutá, že vždy po prebudení tam ide, aj pred spaním a aj niekedy medzitým ju posadím. 90% úspešnosť. Vie, že potom bude takých 15-20 min. bez plienky, vyslovene si to užíva a ptoom ked jej tú plienku chcem dať, tak zdrhá 😀 A už sa mi párkrát aj stalo, že mi nočník priniesla, posadila som ju a ona sa bud vycikala alebo vykakala 🙂 som názoru, že treba vyskúšať 🙂 samozrjeme, ked ideme na návštevu, tam nočník nie je, tak má celý čas plienku, ale už vidím ako jej po istom čase vadí, tak ju aspoň prebalím. U mojich rodičov už nočník má a tiež tam pekne sedká ked ju dám 🙂

nelustek
21. júl 2012

@zuzu805 ahoj moja staršia dcérka to mala keď mala približne 2 roky možno menej neviem.Mala toho plné ústa chúďatko nič nejedla nepila a to už nebola ani kojená.Keď som jej robila obedy musela som jej to mixovať,aby mi aspoň pár lyžičiek zjedla a nakoniec som aj cez flašu skúšala.Vtedy mi ani nerozprávala skoro vôbec neotvárala pusinku,tak ju to muselo bolieť.Natierať som to chodila k Dr. lebo mne neotvorila pusinku,tak jej to sestrička musela.Skoro sme v nemocnici skončili ☹
Držím palce aby vám to skoro prešlo

kucminka
21. júl 2012

vidím babulky,že ste sa rozpísali.Tak my sme dneska do nočníka ráno stihli aj malú aj veľkú potrebu 😉 on vždy keď sa ráno prebudí,tak hneď tlačí,a kedže sa mi nechce vstávať a dať ho na nočník,tak sa pokadí do plienky.Ale dneska sme to stihli.Baby,mám otázku?Dávate po mliečku ešte detúrence odgrgnúť?Lebo malý keď mu dávam aj nad ránom mliečko tak mi pri ňom zaspí,ale dávam ho odgrgnúť a potom sa mi preberie a piští.Myslela som aby mu nebolo potom ťažko.

rough
21. júl 2012

@kucminka 🙂 kedze sa Robinko koji v tych najnemoznejsich polohach, aj dolu hlavou, odgrgavanie neriesim. Priznam vsak, ze som ho v noci nedavala odgrgnut ani ked bol babatko, lebo ho to vzdy zbytocne zobudilo.

katy2
21. júl 2012

@kucminka ja nedavam odgrgovat nikdy a to davam UM aj v spanku poleziacky aj cez den poleziacky.... V noci spi dalej a cez den sa hned prehodi na brusko a nadhadzuje so sebou a nic sa nedeje....

kucminka
21. júl 2012

@rough
@katy2 ja ho dávam odgrgnúť zasa od malička až doteraz,tak radšej v noci nebudem,lebo sa mi zbytočne budí.

anita12
21. júl 2012

@zuzu805 ...moj malý to mal asi pred mesiacom, mal 2dni do 39teplotu, tak som šla k lek. a na hrdielku aj podnebí mal tiež tie afty a plakal. Na tekéto je teraz vodička Florsalmin, ale tiež sa to nedalo tak daleko potierať tak som mu to kvapkala 5-6 kvapiek do čajiku a to pil, tak mi poradila pediatrička a k tomu aj pyridoxin užívať, vraj je to z oslabenej imunity často ked idu zubky a všetko kušu ....

michala33
21. júl 2012

@zuzu805 ahoj no moja mala ich nemala ale ja obcas ano a dala so si na ne masticku co ma mala na dasienka ,kamistat gel a strplo to a aj rychlejsie zahojilo

anita12
21. júl 2012

@kucminka ...ja musím dávať jednoznačne, mame reflux stale, ja robím tak, že ked zaspi večer počas papania pri flaši, tak len ho opatrne posadím a chvilku držím, grgne a spinká dalej, kebz som ho zdvihla na ruky sa preberie a je zle ..., tak isto aj po čajíku ak dávam v noci, a aj mimo toho niekolko krat musím takto zdvíhať bo on často plače co sa mu vracia čosi a tlači a treba grgnuť ...

stanka25
21. júl 2012

@jana0706 Ahoj, my sme objednali z gorila.sk reporela O kuriatku z dvorceka, o kacicke z ryybnicka a podobne, stoka cca 2€ aj nejake drobne a samkovi sa velmi pacia, pribeh je versovany uz ich vieme s manzelom naspamat. Odporucam

jana0706
21. júl 2012

@stanka25 super dakujem za tip, popozeram...my sme boli nakoniec dnes cez den v panta rhei a kupili sme mu tri leporela s takymi klasickymi versovackami co poznam este z detstva, su vsetky z tej istej edicie, jedno sa vola Kom, kom, kominar, druhe Pec nam spadla a tretie Kolo kolo mlynske - tak budeme mat co citat 🙂

jana0706
21. júl 2012

@nelustek @lolko_lenka @kucminka baby ake mate nocniky pre deti? chceme ist kupit tento tyzden, iba taky jednoduchy (ziadne zvuky a podobne) a napadlo ma ze sa spytam ci si treba dat pri vybere este na nieco pozor...

lolko_lenka
21. júl 2012

@jana0706 my máme úplne obyčajný, dedko vybral rúžový, ale zelený bol vraj krajší 🙂 a je tam taký obrázok hrocha a zebry akurát, žiadne zvuky 🙂 u babky a dedka máme tiež ružový, tiež kupoval dedko 🙂 a tam sú delfíny 🙂

reanda
21. júl 2012

@jana0706 my mame z lidla za 4 eura, pekny, cerveny 🙂 , so zelenymi gumenymi "nohami", aby sa nesmykal... a babka kupila taky isty, tak mame jeden v spalni a jeden v kuchyni 😀 .. a este mame, co tatinko kupil 🙂 , taku detsku plastovu stolicku, kde je diera a v tom je nadobka s deklom, takze je to ako taky maly zachodik 😅 , ale to je este zatial pre mely velke

rough
22. júl 2012

@jana0706 my sme raz spontanne kupili v tescu taky najlacnejsi za nejake 3 eur a zistili sme, ze sme kupili super nocnik, lebo je priesvitny! Odporucam, nemusim Robinka ani nadvihovat, aby som videla, ci vytlacil hromadku🙂 jedine co by mohol mat lepsie, tak je sirsia obruba na sedenie, ale ani na tejto sa robinko nestazuje, len mne sa vidi uzka. Ked budem kupovat druhy nocnik, urcite kupim priesvitny.