icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
22. júl 2012

@jana0706 my máme tiež úplne obyčajný ružový vzadu opierku trochu vyvýšenú tak mi nespadne do zadu.ALe ty máš chlapca a pre tých sú sa mi zdá iné tie predky kvôli pipiku nie? Či to bolo iba kedysi?

nelustek
22. júl 2012

http://curver.heureka.cz/nocniky/ takýto máme len v ružovom a aj to sedátko máme.

kucminka
22. júl 2012

@jana0706 my máme klasický,taký autkový,žiadne parády 😉

micicka
22. júl 2012

@jana0706 mz máme tiež môj macík, potom varila myšička kašičkutam sú také ešte tie staré veršovačky, a potom už len pár gumových, kde sú zvieratká, ale musím kúpiť niečo iné, lebo slon a korytnačka nie sú podľa mňa kto vie čo a ani havo tam neni, len lev, tak to hovorím, že je havo 🙂
jaj a ešte máme maľovanú abecedu, tá je supeeer

lolko_lenka
22. júl 2012

@nelustek taký máme u dedka a babky v ružovom s delfínikmi 😀

lolko_lenka
22. júl 2012

no a presne, priesvitný je super, aj keď niekedy je cítiť na 100 km, že sa tam už niečo udialo 😀 a tie protišmykové nožičky sú tiež super, taký máme doma 🙂

d_anica
22. júl 2012

@kucminka
@rough ja ho teraz už, keď sedí a lozí, nedávam odgrgnúť vôbec, keď potrebuje, tak vypustí aj sám. A presne ako píšeš, v noci som ho nedávala ani ako maličkého, lebo sa na to budil. 😉

anita12
22. júl 2012

@jana0706 .... tak u nas idu leporela, na jednom su domace zvieratka, na dalsom ovocie a zelenina, dalsie zas ine zvieratka a potom take tie klasicke tvrde rozkladacie knihy to este po nas a neterke, tam su rozne versovacky, to mu vykladam od malicka a uz sa smeje ked zacnem recitovat, no a kniha Na gazdovstvom dvore" tam kopeec aut, zvieratiek, ale aj tak nsjradsej pozera prvu a poslednu stranu - obal 🙂

kucminka
22. júl 2012

micicka
22. júl 2012

@anita12 ja dávam na nočník aj počas jedla, veľa krát sa stane, že papáme a ona začne tlačiť, tak utekáme na nočník a potom dopapáme. treba dávať podľa mňa čo najčastejšie na nočník - zase nie každých 5 min, a postupne sa naučí, že napríklad zatlačí a bude čakať, kým pôjdete na nočník, cikanie je asi o náhode. napríklad viem, že po prebudení bude cikať, tak ju posadím na nočník, alebo keď prebalujem a plienka je suchá (ale ja dávam doma bavlnené plienky)

kucminka
22. júl 2012

naša dnešná prechádzka 😉

micicka
22. júl 2012

@kucminka mne sa ráno tiež nechcelo ju dávať hneď na nočník, potom som sa pár krát premohla a potom ona kakala až na nočníku - asi sa naučila chvíľku počkať.
čo sa odgrgnutia týka, mne tiež zaspí na fľaši - či večer, alebo nad ránom, a aj keď ju zoberiem odgrgnúť, hneď sa hodí do ľahu, takže nič sa nekoná. ona sa potom ale vypýta, aj dnes tak bolo, že začala plakať, zobrala som ju na ruky, odgrgla a spala ďalej (to bolo večer). nad ránom neodgrgla, ale potom ako sa prebudila, tak si grcla, lebo ju to asi tlačilo. ale niekedy jej to nevadí. skús dať pod hlavičku vankúšik, nech nie je úplne na rovnom, alebo uvidíš ako sa bude správať

micicka
22. júl 2012

@jana0706 dobré je aby mal ten nočníček vzadu takú ako keby opierku na chrbátik, inač asi je jedno aký, možno širší, aby sa im lepšie sedelo. my máme nejaký ružový z best 4 baby

jana0706
23. júl 2012

jeee kolko odpovedi, dakujem za vsetky rady ohladom nocnika 🙂

natalii6
24. júl 2012

@nelustek ahoj tak ja som si este raz precitala ten clanok(citala som ho uz davnejsie) a co sa tyka tych 18mes. sa jednalo o oducanie od plienok a nie ucenie na nocnik ako som ja mylne napisala 😀 ja maleho davam na nocnik cca od 7 mesiacov priznam ze nie pravidelne a da sa povedat ze asi tak z 90% je to uspesne ale ja si myslim ze to je len nahoda ze tam spravi potrebu kedze tieto veci este take male deti neovladaju ale tym ze ho to ucim nic nepokazim a hadam sa nauci skoro ze naco je nocnik 😉 pri prvom synovi som mala velke problemy s nocnikom zacala som dost neskoro a ani mi tam nechcel sediet a dlho aj plienkoval tak teraz sa tomu chcem vyhnut..teraz ked sme boli na dovce som nocnik nemala tak po prichode domov mi maly uz odvykol na nocnik a jedoval sa nanom tak zaciname zase trenovat dneska aj z uspechom 🙂 tak moje motto je trenovat trenovat a nevzdavat sa a hlavne pravidelnost 😉 😀 a nezabudnem mu vzdy povedat pod ideme kaka a cika 😀 inac tvoja Nelka je velka sikovnicka ako tak citam a ze skoncila tak skoro aj bez plienok 😉 a mamicky ktore este nemate nocnik vraj velkou motivaciou je ked si dieta moze nocnik vybrat samo 😉

bettyx
24. júl 2012

ahoj maminky! tak se musím svěřit -to je taková sranda! náš Štěpa (3) má hrozně rád džusíky, tak v létě mu je kupujeme a tuhle jsem si všimla když byli kluci chvilku sami, jak jsou na sobě nalepený a on dával napít i Šímovi! 😀 .. na tom ještě nic neni, ale teď koukám a vidim že na 1000% si nejmenší pán Šimon tu krabičku vezme sám, strčí do pusinky a cucá! takže pokud jde o pitíčka, tak je maximálně samostatný 😀 😀 to mě fakt bere jak umí pít brčkem
jo a včera celý den na mě volal mama!!! předvedl vařila myšička! možná to byla náhoda, ale udělal to.. umíme paci paci a pápá 😉

iwky
24. júl 2012

ahojte kočky ... musím sa niekomu zveriť .... včera som si našla na teste dve čiarky a dnes na potvrdenie zasa. Som z toho úplne vykoľajená, že Sofii pribudne súrodenec a tak skoro. Vôbec sme to neplánovali,....najskôr o dva roky. Už som aj bola objednaná k lekárovi že si dám predpísať HA a nakoniec som to nestihla. Nieviem ako to zvládnem, však Sofia ešte ani do škôlky nepôjde. Bude to také ťažké. Muž sa veľmi teší, ale ja som ozaj nebola pripravená prežiť tehotenstvo, pôrod a všetko okolo toho znova.

jankamgr
24. júl 2012

Ahojte žienky... tak máme za sebou prvú skúsenosť s pohotovosťou... maličký sa v noci zobudil so strašným plačom, tak som ho preložila do našej postele a šla k postieľke vziať cumeľ... no a mladý pán sa vybral za mnou a samozrejme sa strepal z postele hlávkou rovno na nočný stolík... v sekunde navrela obrovská hrča 4x4cm a neskutočný rev... okamžite sme vyrazili na pohotovosť, našťastie všetko ok, aj rtg je v poriadku, len prístup lekára ma mierne zarazil... že čo robilo také malé decko hore o pol tretej ráno... normálne nás začal vyšetrovať, akoby sme malému odopierali spánok, alebo čo... no čo už, skúsenosť zlá, ale ja poučená do konca života.... ☹

wewe22
24. júl 2012

@iwky neboj sa ked sa musi zvladne sa vsetko, len sa prestan bat a zacni sa tesit nech mimi citi ze ho mate radi, drzim palceky

bettyx
24. júl 2012

@iwky chi, gratulace obrovská! ono se to zvládne samo! velký věci se totiž řeší sami!!! 😉

bettyx
24. júl 2012

@jankamgr no tak je znát, že oný doktor nemá děti... že co dělal ve tři vzhůru -co asi.. logicky se doma všichni těšíte že budete do svítání vzhůru... mimo to se mu to mohlo stát i ve spánku... no, už se tomu jen může člověk divit a nic víc -hlavně že je malý v pořádku

tunzal
24. júl 2012

babulky tehulky nejako ste sa tu rozbehli 😀 @iwky gratulujem k tehu, neboj sa všetko zvládneš v pohode 🙂 síce ja by som netrúfla na tretie bábätko, ale samozrejme keby sa náhodou pritrafila tak by som brala istotne 😉 už asi 3 mesiace čo sa chystám dokimu aby my dal už konečne vnútromaternicové teliesko, ale vždy ked my príde mrcha tak my nemá malú kto postrážiť a tým pádom zase môžem počkať mesiac... 😠 , len aby som to netahala kým to bude neskoro 😅

iwky
24. júl 2012

@tunzal však aj ja som sa objednala včera ráno k Dr. , lebo mne ešte po pôrode ani nenabehol cyklus a povedala som si že ak nie som opäť tehu ( lebo som to tušila), tak už si rozhodne dám predpísať HA. Ale nedalo mi a urobila som si test, no na HA už je neskoro. Po druhom už dám 100% predpísať, lebo tretie by som naozaj nezvládla. Možno ešte s odstupom 10-15 rokov.

@wewe22
@bettyx
Ja viem že sa zvládne všetko .... zvládlo to veľa žien. Aj si hovorím že to má veľa pozitív, nebude veľký vekový rozdiel, odkrútim si to naraz. Na jednej strane sa aj teším, ale ešte som to poriadne nevstrebala. A obavy budem mať určite až do chvíle, kým mi ten môj malý, voňavý batôžtek nedajú do náručia.

jankamgr
24. júl 2012

@bettyx joj, normálne som vytočená ešte teraz z toho, ale poučená, bábo má svoju postieľku a my svoju 😝

@iwky držím palčeky, určite to zvládneš!!! 😀 a samozrejme veľká gratulácia sa pripája, dúfam, že aj ja sa budem môcť za chvíľu pochváliť 😀 strašne túžim po ďalšom bábe a možno si pomyslíš, že som chorá, ale ja strašne túžim po dvojičkách 😀 😀 hlavu hore a už len veľa radosti z veľkého aj malilinkého mimi!!! 😀

iwky
24. júl 2012

@jankamgr juuj ďakujem 🙂 tak dúfam že čoskoro nás bude viac, a prajem ti aby sa čoskoro zadarilo 🙂 fíha dvojičky .... ale to je úžasné že túžiš po veľkej rodine. Vieš čo, moja mama vždy túžila byť slobodná mamička a mať dvojičky 😀 zvláštne ... nakoniec si našla muža a na mňa čakala 11 rokov, lebo nemohla mať deti a nakoniec som ostala sama. Takže som rada, že sa to nestalo aj mne. A mám to šťastie mať detičky, bez problémov 🙂

peta_k
24. júl 2012

@iwky vitaj v klube, moja... 🙂, ja som v 7.-8.tt a tiež som z toho ešte dosť mimo

reanda
24. júl 2012

@iwky jeee, gratulujem! 🙂 .. to vam bude ale veselo 😅 .. aj ja chcem!! 😀

reanda
24. júl 2012

@jankamgr veru, pan doktor asi dieta v zivote nevidel... chumaj
aj ja som nastvana na doktorov, my sme mali dnes poradnu a tam som sa dozvedela, ze nasa mala je tucna (ma 9 kil) , skulava a dost pozadu, ked este nevie chodit sama okolo nabytku.. a vraj preco je taka opalena, ze nemam ju opalovat, lebo slnko jej moze uskodit a mam jej davat umely vitamin D 🙄 ..uz nech skoncia tie poradne, lebo len co mi to otravuje zivot... a doktorka sa tvarila urazene, ze mala sa rozplakala, ked ju isla pocuvat.. zevraj to je preto, ze tam malo chodime.. dokelu to je akoze na zavadu, ze este nebola ani raz chora???? grrrrrrrrrr 😠

s nami melka spava v posteli, ale to ju nemozem ani na sekundu nechat len tak, vzdycky ju oblozim poduskami, aj ked idem iba na krok, lebo ona sa tiez hned vymrsti a nechcem si predstavit ten plac, keby spadla z postele, jej sa len asi dvakrat stalo, ze ako sedela na parketach, tak sa prekoprcla dozadu, no ale ten narek, akoby si minimalne vsetky kosti dolamala 🙂 , chudatko moje .. takze davam pozor ako ostriez

peta_k
24. júl 2012

@reanda nasa mala ma 11 kg a podla dr. je vaha ok... Keby ma lekar takto deptal, tak ho vymenim, aj keby som mala za nim dochadzat

reanda
24. júl 2012

@bettyx musim aj ja skusit dat malej pit zo slamky... lebo ona je za vodou v pohari ako besna, ale vobec jej to nejde pit, lebo sa na to vrha ako lacny tiger, a tak loga, ze aj do nosa sa jej naberie a potom pat minut kasle 🙂 .. a z flasky nevie pit vobec to si zase pcha do pusy az tu umelinu za dudlom a chce z toho pit ako z prsa 🙂 ... takze sa ani tak ani tak moc nenapije, len vsetko pooblieva... ani hrncek s naustkom neuspel