Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@peta_k JOj 😒 ja ešte dojčím, malinký moc nechce umelé mliečko
@mamkabeika moja mala tiez nechcela, ale zvykla si... Ak mas dost mliecka a dr. ti nezakaze dojcit, tak nemusis prestat, ale mne uz aj zacala mm odmietat
@peta_k aha, už chápem 🙂 Akurát som slabá a unavená, malinký veľa potiahne 🙂 Ale myslím, že by som bola unavená aj zo samotného tehu, tak keď nemám zatiaľ problémy, budem dojčiť 🙂
@peta_k Ja idem zajtra na kontrolu, mohli by sme už aj srdiečko vidieť 🙂
@mamkabeika drzim palce
Kedy vam chodia spavat deticky? Nam sa to od tych velkych horucav cele pokazilo....alebo je to mozno.tym, ze uz je starsi. Donedavna pekne zaspinkal najneskor o pol deviatej a teraz, buntosi kludne aj do desiatej az pol jedenastej a to je hore od pisledneho spanku aj 6-7 hodin! Jaj, chcela by som aspon vecer klud:(
@peta_k @iwky @silvike ahojte dievčatá, po dlhom čase som si prišla prečítať čo majú nové oktobrovky a tak mi nedalo nenapísať 🙂 pridávam sa k tehulam, ja som už 12tt, plánovali sme, aj ked mozno o par mesiacov neskor, ale to je fuk. drzte sa, urcite to vsetky zvladneme 🙂 dojčila som este do minuleho mesiaca, ale tak nejak samo sa mi prestavalo tvorit a malý bez problémov presiel na UM. som v pohode, akurát neskutočne unavená, ale to mám z málo hemoglobínu, snad sa to zachvilu upraví. termín vychádza 8.2
@rough moja chodí spať tak cca o 20,00-20,30 podľa toho ako nám výde poobedný spánok. dnes vydržala 5 hodín hore, ale viac by už bol asi brutál. ale aj tak ťažko zaspávala. už ani večer nezaspáva v postieľke ☹ sa nevie uložiť, stále len na bruško, na chrbák, o 90° otočiť a tak aj 5 krát a a ž potom nejako zaspí, aj to ju musím masírovať po chrbátiku. takto som si to veru nepredstavovala 😒
@reanda dakujem dakujem za povzbudenie. Je to tak, zena zvladne snad aj nemozne. Urcite to zmakneme 🙂 Sa utesujem: ) A co sa tyka dojcenia, tak prave mi volala kamoska, vraj by sa malo prestat koli riziku potratu, hlavne 1. trim., tak teraz som fakt nahrata. Spytam sa mojej Dr. ako sa ma male a ja a co mi odporuca, ci pokracovat ci odstavit. Ja by som pravdu povediac chcela pokracovat aspon rano, vecer, prip. v noci na ukludnenie keby sa zobudila. V ut. idem k Dr.
@mamkabeika Tak tak, cloveku sa fakt ulavi ked zisti, ze nie je v nejakej situacii sam. Inak, vidim ze aj Ty dojcis, aj ja zatial. Tak uvidime dokedy. Moja flasu s cumlom ani nechce, lebo nema ani normalny cumel, proste nchcela od narodenia cumel. Vlastne ma, ale len ho obcas hryzie a hra sa s nim. Taze ked som jej teraz zo dvakrat skusila len tak na ochutnavku dat Um tak len z flase zo sosakom a tvarila sa celkom nadsene, ale len asi dve minutky potom ju to prestalo bavit.
@silvike tu je pekny pribeh o tandemovom dojceni http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/dojcime/item/... ..je vela zien, co tak dojcia, takze s tym rizikom potratu to nebude take hrozne, si myslim 🙂 ..ale ty sa musis rozhodnut.. ako to budes citit.. len som ti chcela napisat, ze nemusis prestat, ak nechces
ahojte dievcata,ako tak citam tak niektore uz cakate opat babetka.srdecne vam blahozelam.aj ma to prekvapilo lebo ja sa uz na druhe necitim,ale tak na nas sa rutilo vsetko od tehu,porodu,dojcenia cez zdr.problemi syna,tazke to ma odradza.snad o par rokov sa to zmeni.vzdy som chcela mat 2 deti ale teraz neviem,neviem.ale keby sa pritrafilo ,tak by sme sa po pociatocnom soku tesili 😀
nas adamko mal v sobotu 9 mesiacov,zacina nam chodit okolo nabytku,som z toho prekvapena ,zda sa mi to skoro ale nikto ho nenuti,on je velmi temperamentny,nechapem po kom,ja aj manzel sme velmi kludne povahy.je to maly divoch a dava mi strasne zabrat.
chcem sa opytat ci aj vase deticky su take strasne zvlecene za vami.nemozem nic spravit,v kuse chce aby som bola pri nom,keby mohol tak sa mi vyskriabe az na hlavu.ked chcem spravit nieco v kuchyni,tak mi vysi na teplakoch a taham ho za sebou.no hotova katastrofa.neviem ci je to nejake obdobie strachu, ze niekam odidem alebo co..kedze uz urobi zopar krokov okolo nabytku, tak sa skoro vsade dostane,postupne davame vsade zabrany,vyberame,vypratavame vsetko z jeho dosahu aby sa mohol pohybovat a ja nemusela za nim behat v zufalstve ze si ublizi.
stale nema zubky,ani ziaden naznak ze by mu uz nieco presvitalo.vsetko okolo je uz zubate,len on nic.he he
@micicka aj ja musim spat so synom v posteli ked chcem aby pospal dlhsie.aj v noci hned vytusi ked pridem do spalne,neviem ako je to mozne,ale hned sa zacne budit a potom sa pytat k nam do postele.ked ho k sebe vezmem tak prepsi spokojne celu noc.a kedze som sa prvych 8 mesiacov poriadne nevyspala,tak to kaslem a beriem ho.konecne zacinam mat rano pocit ze som vyspata.este aj v noci maly kontroluje ci je pri mne.rucky mi kladie okolo krku,alebo mi musi aspon nahmatat vlasy a vtedy je spokojny.och tie nase deti su potvorky riadne.
@michaela18 je to normalne v tomto veku ze visia na mame, ide o takzvanu "separacnu krizu", najdes o tom vela na nete...
@jana0706 vdaka idem si postudovat
@hasky6886 @silvike @mamkabeika @peta_k @iwky aj ja vam prajem pokojne tehu,vela zdravicka vam aj babetkam a hlavne rychly porod.urcite to uz bude druhy x lepsie.drzte sa kocky 😉
ahoj maminky! tak já nestačím zírat!! moc moc vám holky GRATULUJU k dalším dětičkám! užívejte si to ve zdraví, klidu, hlavně žádný komplikace a na závěr zdravá krásná miminka! 😉 ..
@michaela18 ja v npci zatiaľ odolávam, až keď sa veeeľmi hmíri až potom ju zoberiem k nám, nieked to pomôže inokedy nie a chce papať.
ja som počula, že 8. a 9. mesiac sú deti také prísavky, musím pozrieť aj ja k tej separačnej kríze, čo písala @jana0706 s mojou je to podobne, tiež chce byť stále so mnou, ona ešte ani nelozí, takže nevie ani ku mne prísť. a ani zub ešte nemáme. ale dnes to bolo o čosi lepšie, hrala sa aj sama a ja som mohlapozberať prádlo zo sušiaka 😀 ešte sa vie zahrať sama aj vtedy, keď sme okolo nej tak štyria 😀 😀 no ale čo budem volať susedov 😀 😀
sú to naše detičky a musíme im vyhovieľ 😉 postupne budú určite lepšie 😵
@silvike Gratulujem 🙂 Aj ja som nad tým rozmýšlala ako to bude. Však moja malá má už teraz cca 10kg. ale keď si zoberieš že keď budeme už v tom pokročilejšom štádiu tehu, tak detičky už budú vedieť chodiť, a zase budú o čosi samostatnejšie ako teraz. Budeme ich vyberať jedine z postielky a dávať do kočíka. A myslím, že to až taká hrozná záťaž nebude. Aj keď my sa pritom zadychčíme s veľkými bruškami ako staré baby 😀 Ja mám tú výhodu že mne malá zaspí sama v postielke a nemusím ju uspávať na rukách. A myslím že ak máš večer muža doma, tak ti s tým rád pomôže, alebo malú od toho odučíte. Ale tvoj muž má pravdu- NEJAKO BUDE 😀 síce to nie je odpoveď, ale systém si budeme musieť nájsť.
@micicka @michaela18 moj maly sa tak zacal hrabat ku mne (hlavne ked uz je unaveny) presne na prelome toho 8. a 9. mesiaca, akokeby si to precital v knizke 😀 muz ho odvtedy vola "maly separatista" ked zacne za mnou vykrikovat "mmmm" a "meee, meee", takze mi doma najnovsie prischla prezyvka "meme"
@hasky6886
@silvike
@peta_k
Baby ale sa nás nazbieralo 😀 Mňa to veľmi povzbudzuje, že neprežívam tento šok sama a že sa môžeme takto navzájom povzbudiť 🙂 Neviem či aj vy máte ten problém, ale ja sa najviac desím toho tehotenstva. Keď už bude maličké na svete tak budem najšťastnejšia mama dvoch krásnych detí a viem že to bude úžasné, aj keď niekedy ťažké. Ale to tehotenstvo by som rada preskočila a pôrod detto. Moje prvé tehu, vôbec nebolo najkrajšie obdobie. Strašne veľa som pribrala, necítila som sa dobre, puchli mi nohy, Prvé tri mesiace mi bývalo zle a bola som tak hrozne unavená- tieto príznaky mám už aj teraz. A vôbec nemám energiu na malú. A pôrod som síce nemala ani dlhý, ani ťažký. Kontrakcie som mala až po spustený vody, asi hodinku pred tým ako som začala tlačiť. A vôbec som nemala žiadne zrazenia, len pár štichov po nástrihu, ale to som vôbec necítila - aj tak to bola tá najhoršia bolesť na svete a budem mať hrozný strach prežiť to znovu a tak skoro.
@iwky mne ostalo po malej 10kg ( !!! ) a tiez sa desim toho priberania, ale zasa si hovorim, ze to tych 9 mesiacov vydrzim, ked aj budem ako velryba a ked budem mat dve krasne zdrave deti, budem sa moct spokojne zacat venovat sebe, aby mali aj oni krasnu maminu... Ja som mala pohodove tehotenstvo a porod s epiduralom, ani neviem ako som porodila... Len v nemocnici, kde budem rodit musis mat stastie na lekarku, ktora epi picha, ak tam nebude, mam proste smolu a z toho som tiez trochu mimo... Zazmluvnit sa neda, takze uz teraz rozmyslam nad sposobom, ako zariadit cez nejake znamosti aby tam bola 🙂
@peta_k ja tiež teraz rozmýšľam nad epidurálom, ale na druhej strane sa desím aj tej ihly. Niečo som o tom čítala, a myslím že sa nemôžeš vtedy vôbec myknúť. A ja sa mykám aj pri obyčajnej injekcii. Ja som mala prvý pôrod krátky, lebo som sa dva mesiace pred termínom začala otvárať, takže som mala 1/3 pôrodu už za sebou. neviem či je pravdlo, že keď som sa otvárala skôr pri prvom, budem sa aj pri druhom. Musím opýtať Dr. v pondelok. A nemôžeš ísť do inej nemocnice? či by si to mala ďaleko?
@peta_k a ešte čo sa týka tých kíl, ja som síce už na pôvodnej váhe, ale aj tak som ostala taká nejaká mľandravá 😀 A najväčší komplex mám z pŕs. Tie mi počas tehu narástli o tri čísla a potom sa zmenšili o 4 , tak si to vieš predstaviť. Dúfam že po druhom kojení sa odhodlám ísť na nejakú plastiku. Inak to bude pre mňa nočná mora do konca života 😀
@rough píšeš o spinkaní ... my síce nemáme problém s nočným spánkom, Chodí tak cca o pol 9, Ale cez deň je to horor. Chodila spávať o 10 a potom ešte o 15. Teraz ju dám do postielky o 10, zaspí o pol 12, spí hodinu a potom už celý de nič. Aj som myslela že jej už asi stačí jeden denný spánok, tak som jej skúsila posunúť, ale to bolo ešte horšie lebo nevydržala. Neviem či to zubami, alebo teplom.
@iwky Inak, neviem preco, ale aj mam tento pocit, akoby som chcela tehotenstvo preskocit. Vobec, ale vobec sa mi nechce zas v kuse chodit na tie poradne a vsetko absolvovat, proste sa mi to zda take unavne a strata casu, ked viem ze sa musim venovat Terezke. Ale ta ked to musi byt...Proste tiez by som uz mala maleho cloviecika rovno tu doma. A ten porod...ja sa len utesujem ze to snad bude lahsie a kratsie ako ten prvy. Proste uz by som to normalne chcela mat vsetko za sebou. je to ine ako pri prvom. To som bola taka cela zhava do vsetkeho, vsetko som chcela vediet co sa deje v brusku s malym a tak a teraz mi to uz pride take...no proste ine

@rough ahoj, ja som otehotnela v case, ked som este dojcila... ( dojcila som cca 3x denne, 1-2x v noci a plus odsavala, aby sa mi tvorilo mlieka viac, tak ako silvike... ) ked som zistila, ze som tehu, tak som ju zacala ucit na UM... V tom case mala aj virozu so silnymi horuckami a aj tak moje mlieko nechcela... Trochu sme sa potrapili a dnes uz krasne umele mliecko pije