icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

michaela18
29. júl 2012

caute baby,musim sa vam postazovat.mam kamaratov,ktory mi neustale komentuju a kritizuju moju vychovu.je to vlastne parik,maju dve male dievcatka 2r a 6m.tie su strasne zlate,velmi pokojne,kde ich polozia ,tam sedia.moj syn je velmi aktivny,hlucny,no je to divoch.niekdedy mam pocit,ze len sleduju ako sa bude syn spravat a ako na to zareagujem a potom spustia ako som to zle zvladla.inac su fajn kamosi ale v tomto mi uz strasne lezu na nervy.uz som im par x povedala aby sa mi nemiesali do vychovy ale nejako to asi nepochopili.napisem priklad.minuly tyzden sme boli spolu na prechadzke,moj syn bol v kociku,hrali sme sa na ihrisku ale odrazu prisiel cas jeho poobedenajsieho spanku a on mal problem zaspat v kociku.zacal plakat a vystrajat neskutocne.kamosi sa rozhodli ze si ideme sadnut na terasu jednej kaviarne.ja som im povedala ze pridem za nimi,len sa idem s malym prejst aby zaspal a ukludnil sa.prechadzala som sa asi 40 minut ale plac sa len stupnoval.tak som sa k nim vratila na terasu a vybrala maleho z kocika aby sa ukludnil a povedala im,ze idem s nim domov nech sa vyspinka v postielke.no a po ceste domov zacali pripomienky,ze syn so mnou cvici,ze som mala ist hned do baru,zaparkovat kocik a syna ignorovat,ze nech si vrieska kolko chce,ze on by sa vysilil a zaspal.lebo mi vraj bude robit sceny stale.ja som im argumentovala ze snad nenecham vrieskat dieta,ked vsade naookolo sedeli dovolenkujuci ludia,nepoculi by ani slovo a ja nemam rada ked syn place,prve 4mesiace mal zdravotne roblemi a plakal v kuse den aj noc,odvtedy to s manzelom neznesieme.nehovorim ze ked zaplace tak hned skaceme.uz vieme kedy to len filmuje a kedy mu naozaj nieco je.jednoducho bol unaveny a nemohol zaspat.jednoznacne potreboval klud.doteraz si v kociku pospal.posledne dni chce len svoju postel.co by ste robili vy?isli bz ste tiey prec alebo bz ste nechali dieta vzplakat?uz o sebe pochybujem,ci som fakt taka strasna matka,co si vychova rozmaznaneho fagana.premyslam ,ze ak s tym neprestanu tak asi nase priatelstvo ukoncim.ja tiez
ked vidim niektore ich vychovne metody tak mam dost ale jednoducho to ignorujem.su to ich deti a ja sa im nebudem miesat.nikdy som nemala ku nikomu pripomienky aj ked som sa nestotoznovala s ich vychovnymi praktikami,tak preco mi zeru nervy.kazde dieta je ine a vyzaduje iny pristup.

rough
29. júl 2012

@michaela18 skutocne nemam rada ten pristup "nechat dieta vyplakat".ad 1) je to otravne pre nezainteresovanych ludi, ktori su to nuteni pocuvat, ad 2) dieta sa tym zbytocne stresuje, ad 3) svojou pozornostou dieta nerozmaznas. Pre vsetky 3 body ti mozem povedat, ze si urobila dobre. Kazde dieta ma iny temperament a ty to svoje poznas najlepsie. Babo potrebuje dobre spat rovnako ako potrebuje jest ci pit, a ak si videla, ze v kociku nezaspi, urobila si dobre, ze si uprednostnila jeho potreby pred svojimi. Snad si nenechas vycitat, ze si pozorna mama! Kazdy nech si hladi do vlastneho hrnca., aj tvoji kamarati.

tunzal
30. júl 2012

@silvike
@peta_k
@iwky
@hasky6886
@mamkabeika
ahojte babulky, pár dní som tu nebola, a ako vidím tu pribúdajú tehulky ako huby po daždi 😀 takže obrovská gratuálácia patri všetkym znovutehulkám a samozrejme aj obrovský obdiv, ja by som to istotne nezvládla 🙂prajem vám baby pohodové tehotenstvo a rýchly a bezbolestný pôrod 🙂
boli sme na takej malej dovolenke v madarsku,v nyíregyháza, ale to bola dovolenka len pre manžela a pre syna, pre mna s malou to bolo skoro také isté ako doma, okrem toho že som nemusela stravu pripravovať a pračku zapínať 😀 boli sme pozrieť zoo a boli sme aj na kúpalisku, je tam fájn ale som si to neužila....kým sme ráno z penzionu dorazili na kupalisko tak malá zaspala v kočíku a spala v tom hluku do obeda, napapala a potom sme si šli trošku pokúpať, a poobedný spánok si tiež predlžila na skoro 3 hodiny 😀 😀 takže som sedela v tieni celé poobedie.....
vo štvrtok sme mali 9 mesiacov, miery neviem na poradnu ideme len koncom augusta, ale už mám čo robiť s malou aby som ju udržala na jednom mieste aspon pár minut 😀 , 4nožkuje postaví sa pri všetkom, chodí okolo nábytku a aj za ruky, a už niekolko dni vymýšla a jednu ruku pustí a ide tak.....vie dať pápá, robiť ťapi ťapi, a vyplazovanie jazyka ide aj jej 😀 potvorka jedna, a najnovšie hovoríme mačičke - cica, a psíkovi - hav hav, a na všetko čo si chce dať do usta tak hovorí ham ham, a okrem toho vykrikuje o106 a je podla mna aj moc hlučná, o tom ani nehovorím že ked vidí iné dieťa tak baba baba baba a hned chce ísť za nimi 😀
k tým topánkam , my máme wandy na prvé krôčiky a tiež wandy sandálky s plnou pätou, ja som s nimi spokojná ale vnútri malá chodí bez topánok.

@michaela18 ahoj, vykašli sa na takých kamarátov, robíš to istotne dobre a nie si zlá matka, ani ja by som ne nechala malú vyrevať a šla by som s nou domov keby my nechcela spať v kočíku, to ty vieš najlepšie čo je malému dobre a čo nie.

jankamgr
30. júl 2012

@michaela18 Ahoj, asi tak, ako ti radili baby vyššie, kašli na nich, každé dieťa je iné a ty si predsa jeho mama a vieš, čo je pre neho to naj... aj my máme v rodine o dva mesiace mladšieho synovčeka, a to je kľudné bábo, ako ty píšeš, kde ho posadia, tam sedí, poriadne nevie ani plakať, zato náš Janík je stelesnením aktivity a rýchlosti a kriku - jednoducho živel. A aj ja som kritizovaná za prakticky všetko od švagrinej, príliš veľa sa mu venujem, často s ním chodím von, prečo varím pre neho a radšej nekúpim... kašľať na to, je to moje dieťa, ktoré nadovšetko milujem a robím všetko pre to, aby mu bolo čo najlepšie (samozrejme, ako ty píšeš, už viem, kedy filmuje 😀 😀 😀 ) Netráp sa, kašli na nich, aj tak si pre svoje mimi tá najúžasnejšia mamina na svete!!! 😀 😀 😀

reanda
30. júl 2012

@michaela18 nechaj kamaratov sa vykritizovat, oni sa vysilia a prejde ich to 😉

michaela18
30. júl 2012

vdaka kocky,za pozvbudenie.niekedy uz nemam chut ich vidiet,lebo ma nebavi ako sleduju kazdu moju reakciu na synove spravanie.neviem ci sa niekedy zmenia.oni kritizuju asi kazde dieta v okoli.bud sa nad tym povznesiem alebo sa prestanem s nimi stretavat.ale som rada za vase reakcie,aspon si nepripadam ako totalna" neschopacka" 🙂

d_anica
30. júl 2012

@nelustek 😕 to čo je za nezmysel, že do roka má mať 10 zubov??? na akej škole toto doktorov učia? 🙄 náš má 10 mesiacov o 3 dni a ani zub a sú úplne zdravé deti čo ani v roku zuby nemajú... ach jaj 😉

michaela18
30. júl 2012

@d_anica nas adam ma 9m a ani jeden zub,ale moja mama mi vravela ze ja som mala prve zuby az v roku,a som zdrava.ha ha.nemam rada tabulkovych lekarov.syn bude asi po mne a prve zubky uvidime az v oktobri.aspon si nemaju co vybit pri tom lezeni 😀

d_anica
30. júl 2012

@michaela18 😉 no práve, tiež som si už po niekoľkých pádoch povedala, ešte že nemá zuby! Naša detská zase vraví, že mu dlhšie vydržia, asi na tom niečo bude 🙂

anita12
30. júl 2012

@michaela18 .... zrejme to nie su
" ti pravi" priatelia, inak by neposudzovali ...

anita12
30. júl 2012

@d_anica ....no veru, ked sa postavi v postielke a zahryzne do bocnice a smykne sa mu, az zle mi je .... nas ma dva zubecky.. tiez ma o tri dni 10 mesiacov 🙂 pekny datum maju..., ale podla terminu mal vcera este len 9mes.

iwky
30. júl 2012

Ahojte dievčatá. Takže od dnes máme oficiálne potvrdené druhé bábätko na ceste 🙂 podľa veľkosti som v už v 9 t.t. , ale podľa menzes sa nedá určiť keďže mi ešte cyklus ani poriadne nenabehol. Stres zo mňa už trochu opadol a začínam sa naozaj tešiť 🙂 Hádam sme zbúchali chlapčeka, aby bol párik 😀 A termín mi vychádza na 6.3.2013.

bettyx
30. júl 2012

@michaela18 udělal jsi dobře.. já teda nechávám vyplakat, ale má to svoje meze... pokud to děťátko prostě pláče lítostivě, tak to není žádný rozmazlovaní ani nic proti ničemu -naopak si myslim, že by tě lidi kolem pěkně pomluvili jaká jsi krkavčí matka že se pěkně bavíš někde v baru a dítě ti lítostivě pláče v kočárku -ještě bys tím k sobě pomalu pozvala sociálku... asi kámošům vadilo že chtěli sedět v báru...
a že je tvůj malý živější! alespoň vidíš že je to zdravý kluk a hlavně kluk jak se patří! moji oba kluci jsou jako děla! to to lítá! a co?? je lepší mít akční dítě než robota

rough
30. júl 2012

@bettyx ved to, ine je nechat dieta vyplakat doma a ine vonku. Doma tym nikoho neotravuje a ked to je plac z trucu, co teda uz moj skusa, tak to nech si vrieska kolko chce, ale vonku je to fakt neprijemne pre cudzich ludi. A samozrejme, oni netusia, ci maly trucuje alebo mu nieco je. Tak ci onak, nie som zastancom toho, nechat dieta plakat az do unavy. 🙂

michaela18
30. júl 2012

@iwky tak to blahozelam,a uz 9t.uvidis, toto tehu ti asi zbehne rychlejsie ako to prve.aspon tak to hovoria mmaicky co cakaju uz druhe babo.prijemne a bezproblemove tehulkovanie prajem 😉

micicka
30. júl 2012

@michaela18 ja by som zareagovala rovnako, tiež by som šla domov - teda píšeš, že nebola šanca uspať ho. určite by som nenechal dieťa plakať, myslím, že všetci ostatní by si povedali, čo si to za matku, keď necháš dieťa takto plakať. asi by si to mysleli aj tvoji známy, ale len ak by to nebol ich nápad.
u nás sa to blíži tiež k tomuto problému. malá sa chce v kočíku otáčať, tak ako sa pred spaním vrtí na posteli a začína mať problém so zaspatím v kočíku. ja ju potom prehadzujem na bruško a naspäť.... a je to o ničom. zatiaľ sa jej vždy podarilo zaspať, ale možno o pár dní budeme aj my utekať domov 😉
si dobrá matka a ty rozumieš svojmu dieťaťu, určite o sebe nepochybuj 😵

michaela18
30. júl 2012

@micicka dakujem,si zlata.naozaj som uz dlhsie pochybovala o sebe,ze asi vlastnemu dietatu nerozmiem,lebo tolko pripomienok co oni maju.totalne mi podkopali "materske sebavedomie" 😀 ,ani neviem ako.az teraz som si to zacala uvedomovat,ako ma v kuse sleduju a potom si hadzu na seba pohlady,ze ako som neschopna..asi to budeme musiet aj s manzelom radikalne poriesit.a pritom som robila au pair niekolko rokov,odchovala vela deti a nikdy som nemala pocit ,ze by som ich rozmaznala alebo naopak dala im malo lasky.doteraz ma maju radi a casto sa stretavame.syn je na mne zaveseny v kuse,ale tak je vo veku kedy to asi potrebuje.je tak spokojny a ja tiez.oni mi tvrdia, ze ho rozmaznavam,ze ho nemam tolko čičikat lebo bude z neho rozmazleny fagan.oni su na svoje deti dost tvrdy a drsny.az mi je tych deti luto.ale ich nebudem rozoberat,im sa to raz vrati..aspon ste ma utvrdili v tom,ze nie som jedina na svete co nenecha dieta vyplakat do zufalstva a totalneho vystresovania.naozaj som si zacala mysliet ,ze nieco asi robim zle

micicka
30. júl 2012

@michaela18 ešte sa spýtam, je ešte niekto, kto má rovnaký názor ako tvoji "priatelia"? myslím, že nikto taký nie je 😉 a mám pocit, že oni ti skôr niečo závidia, viem, že dieťa ktoré plače asi nie je závidenia hodné 😀 ale asi to bude všetko to ostatné úžasné, aký je, aký máte vzťah a podobne. oni si uvedomili, že vzťah medzi nimi a ich deťmi nie je taký a teraz sa strašne snažia, presvedčiť samych seba o tom, akí sú oni úžasní!
určite by som s nimi prerušila kontakt, ak si im to už viac krát povedala, že nech sa nestarajú a nepochopili, tak nie je o čom, snáď nebudeš mať z nich nervy 😉

moja Natálka je tiež teraz taký prísavníček, ale majú to obdobie, tak to musíme akceptovať. my vieme pochopiť naše detičky a poznáme ich. ja som malú nikdy nenechala vyplakať, keď bola malinká, tak ani chvíľočku a teraz viem, čo je vo veci, ale aj tak ju nenechám zbytočne plakať, lebo jej plač sa len stupňuje, takže by to aj tak nikam neviedlo. dnes poobede šla spať s mojou maminou a plakala len preto, aby som za ňou prišla ja. áno, mohli sme ju nechať plakať, aby si nezvykla, ale do kedy by plakala a k čomu by to bolo dobré, aby "odpadla" od plaču a bála sa že ani na budúce za ňou neprídem? toto neuznávam, ale nehovorím, že deťom treba hneď na všetko skočiť - napr. keď idem okolo nej a ona hneď zdvihne ručičky, no nezoberiem ju na ruky, lebo viem že len skúša 😉 😉

peta_k
31. júl 2012

@iwky jeeejda moja, este aj termin mame skoro rovnaky... my sme 9.3. 🙂

iwky
31. júl 2012

@peta_k tak ešte aj naraz pôjdeme 😀 ja to mám akurát také neisté, pre ten cyklus. Menzes som mala len jeden, niekedy v apríli. tak odhaduje len podľa veľkosti plodu. a toto bábo bude hádam menšie ako to prvé ...

natalii6
31. júl 2012

caute dievcata mame novinku vcera sa nas maly 1x sam postavil 😉 sedel v stolicke a veceral a otocim sa a on tam stal skoro som odpadla 🙂

bettyx
31. júl 2012

je tu ještě nějaká maminka, které miminko nespinká přes noc?? už jsem zoufalá! 😔 .. můj malý má 9měs a týden a stále se v noci budí -ale hodně budí.. to není jedna pauza na noc, ale do dvou hodin.. děti chodí do postýlek mezi sedmou a osmou a on už v devět je vzhůru, v jedenáct, v jednu, ve ctyři, v pět a pak už jen podřimuje a od 6 max. 6:30 už je definitivně vzhůru -a budí se už i ten první... hrůůůůza! a to chce jen kojit! bojím se, abych ve vlastním zájmu nemusela přestat s kojením... v září jde první do školky a to fakt nevím jak bychom zvládali vstávání -copak děti, ale já budu lízt po čumáku

gianni
31. júl 2012

@bettyx môj sa budí tiež najmenej 3x a chce cecok,zaspáva pozde,ale to som mala aj so starším synom,konečne som sa vyspala ked som ho prestala kojiť a to bolo ked mal 2 roky aj 2 mesiace,chodila som aj do práce tak ma to poriadne unavovalo,teraz sa chystám do roboty v apríli tak do vtedy asi prestanem kojiť,je to fakt unavujúce,no ale čo neurobíme pre deti,niekedy premýšlam že si to ani nezaslúia ked mi ten starší odvráva a tak...

gianni
31. júl 2012
reanda
31. júl 2012

@gianni co ste mali za oslavu, ved este nema rok? 🙂

kucminka
31. júl 2012

@bettyx no náš tiež od samého malinka zle spí,stále sa mrví a naháňa dudel,niekedy v noci k nemu vstávam aj 100krát,keby som to spočítala.A to tiež nevravím,že má obdobia ako dneska,že sa ráno o štvrtej napapá a potom je aj hodinu a pol hore dokedy zasa zaspí.Alebo sa niekedy v noci zobudí a býva aj 3hodky hore,a to ani cez deň mi poriadne nespí,tak 2-3krá po pol a trištvrte hodinky.Niekedy si myslím,že to už nemá konca,ráno som unavená a podráždená.Odkedy sa malý narodil,ešte som poriadne nespala.A to je na Nutrilone. ☹

reanda
31. júl 2012

nasa najoblubenejsia cinnost - pojedanie puzzli 🙂

bettyx
31. júl 2012

@gianni
@kucminka
no na jednu jsem ráda že v tom nejsem sama a na tu druhou vás holky upřímně lituju... je to strašně těžký! a mě malý přes den spinká jen jednou.. pravda -spinká dvě hodiny v kuse, ale pak až večer a to se furt budí... to je strašný..

natalii6
31. júl 2012

@bettyx ahoj neskusala si maleho dat spat inde alebo postielku prestahovat na ine miesto? mozno to pomoze 😉

kucminka
31. júl 2012

@natalii6 my už sme s manželom aj nad tou postieľkou uvažovali,ale zasa sú aj noci,keď si ráno poviem,že dneska spal celkom dobre,len takých je bohužiaľ pomenej. ☹