icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
24. aug 2012

@michaela18 nič si z toho nerob,ja som svoje prvé dieťa nechala tiež plakať,trvalo to večer asi týždeň,ale odvtedy spávala sama,až doteraz,má sama izbu a nemá problém spať tam sama,ani nikedy nemala,nepotrebovala zasvietenú lampičku,hladkanie,spievanie,proste vedela že sa má spať.Nejde o tom,žeby sme nemali radi svoje deti,dali by sme im čokoľvek na svete,ale matka nieje otrok aby nemala chvíľu aj pre seba,keďže sa celý deň venovala deťom.Samko bude mať v nedeľu 10mesiacov a ešte ani raz nespal s nami v posteli,a to sme si tiež s ním užili,ale teraz či ho dám cez deň,či večer do postieľky,proste ľahne ,zaborí hlavičku do podušky,povymieňa dudky a spí,nemám s tým problém,klop,klop.Takže si myslím,že nie si zlá matka,proste skúšaš,či by malý nezaspal sám od seba.Matky ktorým detičky neplačú,tak to nepochopia.

rough
24. aug 2012

@michaela18 nie si zla matka, si uplne normalne ludske stvorenie. Ako puses, kazdemu raz prasknu nervy a nechat ho plakat je ovela lepsie, nez keby si s nim mala triast ci ho udriet...a ano, aj to sa stava, ked pohar trpezlivosti pretecie.
Ja mam nastastie ten luxus, ze si mozem dovolit spat pri malom kedykolcek si on chce zdriemnut, ale vidim, ze to ide na ukor mojej domacnosti a spolocenskeho zivota. Avsak, kym mam len jedno dieta, mozem sa mu venovat 24/7 a manzel vieprezit aj na rohlikoch🙂
Odporucam ti precitat si uz zmienenu knihu kazde dieta sa vie naucit spat samo. Hoc by si aj podla tej metody nepostupovala, je tam vyborne popisany spanok deti a ich navyky/zlozvyky, aj to, ako sa od nich odnaucit. Ako pisem, neskusala som, ale niekolko mojich priatelov podla toho postupovalo a vo vsetkych pripadoch to fungovalo.
Ak naozaj musis naucit synceka spat sameho (pri viacerych detoch to uz bude nutnost) precitaj a mozno sa inspirujes. Drzim palce a netrap sa z internetovych diskusii.
http://m.ulozto.cz/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie-n...

kucminka
24. aug 2012

@rough ja som skúšala tiež túto metodu,lebo sme už nevedeli čo s ním,a fakt mi to moc pomohlo,veľa som toho prečítala,ohladne plačúcich detí,a táto metoda sa mi teda osvedčila,môžem potvrdiť.

reanda
24. aug 2012

@michaela18 vies co, vobec ma nemrzi, ze som ti ublizila.. ty si ublizila svojmu dietatu viac.. a neverim, neverim, ze dieta place, plac sa ukludnuje a zrazu sa zacne triast a povracia sa.. obhajuj sa ako chces, hlavne sama pred sebou, mne je to jedno, len som uz nevladala byt ticho, lebo niektore prispevky, to je ozaj sila, ze sa to vobec nehanbite napisat... ja mam tiez dieta, tiez je citlive a potrebuje ma vkuse, tiez mi nikto nepomaha a muz je cele dni v robote a tiez uz mam toho niekedy dost, som unavena a vystresovana, niekedy som na nu aj zla, nervozna, okriknem.. ale vzdycky sa za to na seba hnevam a hanbim sa pred malou aj sama pred sebou.. a nikdy by som nemohla urobit nieco take, ako sa podarilo tebe, a ked aj by ma k tomu nahodou zufalstvo dohnalo, tak sa asi hanbim pozriet samej sebe do oci, nie si idem este po rozhresenie a este sa aj budem pytat, ci mam v tom pokracovat..
dieta je najprednejsie.. prednejsie ako poriadok, aj navareny obed .. a ked sa chce a musi, tak sa to vsetko nejako da zvladnut, aj ked s odretymi usami.. dieta nebude take vecne .. chceli ste ho, vymodlili ste si ho a teraz mu odopriete jeho zakladne potreby? aj muz ho snad chcel, tak nech sa obide bez obeda, ked sa inac neda..
ja dokazem pochopit, ake je to tazke, ale nikdy nepochopim, ako moze matka rezignovat na ludskost .. ty si dospela zena a dotkne sa ta, ked ti niekto napise ostrejsie slovo v netovej diskusii.. pises mikymiky "no vidis ,ze sa to da napisat aj inac" .. keby tvoj syn vedel hovorit, mozno by sa tiez spytal " a mama nedalo sa to aj inac? " a on je bezbranne dieta, odkazane len na teba.. ja uz neviem, ako to napisat, aby ste trochu viac pouzivali tie city, ked ich mate a nepresviedcali sa, ze take "metody" su ok, ze ved je o tom aj knizka 🙄

@nelustek a este aj ty ☹ .. dufam, ze aspon nelku sa vam nepodari 'pokazit'

nemozem sem uz chodit... dneska mi bolo z toho cely den zle

kucminka
24. aug 2012

@reanda bože,neviem prečo ju stále riešiš,proste chcela radu,spravila to prvý krát,nevedela že to takto dopadne,určite to nemyslela zle,tak ju prosím už nechaj na pokoji,deti sú prvoradé,ale viem aké to je keď dieťa plače,užila som si svoje,a to som ešte s dcérou písala úlohy a čo som mala akože robiť,povedať malému,teraz neplač,lebo píšeme úlohy?Proste mi plakal celý deň,či bol na rukách,či nie.Proste z toho vyrástol,tak jej nepíš také hovadiny,že ti je z nej zle.Tak to nečítaj,a nechoď tu,keď nemieniš poradiť.Určite ju to veľmi mrzí a nevie už ako ďalej.

tunzal
24. aug 2012

jaj bože baby veď prestaňte, prečo sa hádate, sme ludia, a robíme chyby, @michaela18 vie že spravila chybu ale všetci sme občas zúfalé a nevieme ako ďalej, jednoducho pretečie pohár a je dosť. ani ja nemám pomoc a pritom mám dve deti, muža, ktorý je do večera v robote ,dom a všetko okolo toho, ved všetci musíme prať, žehliť, navariť, upracať, starať sa o deti.....ja ešte k tomu mám aj obchod ktorý musím zvládnuť, malá bude mať 10 mesiacov a ešte ani raz sa nestalo že by my niekto zobral na prechádzku, moja je tiež závysláčka a nepohne sa odomna, a predsa sa dá všetko stihnuť len to treba chcieť, ale niečo za niečo, ja som sa vzdala toho aby som ráno spala do 9-tej ale večer si oddýchnem s malou 🙂

reanda
24. aug 2012

@kucminka ja som jej poradila, ako som vedela, hlavne v zaujme jej dietata... no a mozte sa tu dalej potlapkavat, ze nie ste zle matky, ked to neviete (nechcete vediet) inak so svojimi detmi

kucminka
24. aug 2012

@reanda ďakujeme za povzbudenie,určite budeme držať spolu aj naďalej a presviedčať sa o tom že sme tie najlepšie maminy na svete 😉ktoré chcú pre svoje deti všetko len to najlepšie

jankamgr
24. aug 2012

@michaela18 ahoj maminka, v prvom rade, klobúk dole pre tebou, že si v "cudzom" svete a prakticky sama na všetko, v druhom rade, asi sama vieš, že to bola chyba, nechať to dôjsť až tak ďaleko, ale určite ťa nepovažujem za tyranku, alebo nedajbože za zlú matku. Každý sa učí na svojich chybách. Chcem vidieť tú matku, ktorá nikdy nič neurobila zle. Mrzí ma, že ti asi neporadím, lebo máme presne ten istý problém... mladý pán sa rozhodol, že jednoducho spávať nebude, alebo lepšie povedané, len so mnou, alebo s nami v manželskej posteli. Skúšali sme aj spomínanú metódu, nechať vyplakať 3min, 5min, 7min, ale mladý robil taký cirkus, že som to jednoducho vzdala a určite by som to nevydržala skúšať viac dní. Neviem, či robím dobre, ale mladý zaspáva so mnou v posteli a tak ho preložím do postieľky, alebo ho nechám medzi nami. Ale trvá to niekedy aj hodinu a pol, kým zaspí... pýtala som sa na to aj lekárky, tak len kývla rukou, že "mať tak vaše problémy..." asi nám nezostáva nič iné, len trpezlivosť, a s tou domácnosťou to poznám, muž chodí do práce ráno o šiestej a prichádza o siedmej večer (robí na stavbe), takže pomoc žiadna, ale snažím sa Janíka uspať cez deň aspoň raz (inak jemu by nevadilo, keby nespal vôbec 😀 ) a keď sa mi to podarí, vydrží aj hodinu a pol a to je úspech a vtedy zapínam "záložný zdroj" a varím, upratujem, žehlím... pomoc nemám tiež, svokrovci - nula bodov, naši - postarší dochodcovia, ktorí už nemajú toľko trpezlivosti a výdrž ako voľakedy a keby aspoň chcel sedieť v kočíku, tak ho dám kočíkovať sestre, alebo neteri, ale nie, načo sedieť, keď viem štvornožkovať 😀 😀
maminka, držím palce, veľa trpezlivosti prajem a hlavne veľa sily!!! 🤐

michaela18
24. aug 2012

dakujem mamickam za mile slova a povzbudenie a rady po tych prehnanych reakciach.ja som sem rada niekedy zasla a napisala,pytala si radu ,vyzalovala sa.ale dnes som zistila, ze tu sa chyby neodpustaju,ze sa musim pretvarovat a hrat na dokonalu matku,inac budem ukamenovana.uprimnost sa neodpusta.ani uznanie si chyby.radsej odtial odchadzam aby nedochadzalo k dalsim konfliktom lebo vam este zavru temu.svojho syna milujem nadovsetko a nebudem tu o tom presvedciat ziadne "matky roka".kazda mamicka urobi vychovnu chybu.ucime sa byt rodicmi a nikto nie je dokonaly.dakujem vsetkym co mi napisali povzbudivu internu spravu pretoze sa nechceli dostat do zbytocneho konfliktu s dokonalymi mamickami.vsetkym mamickam ,aj novym mamickam cakatelkam a vasim babetkam prajem vela zdravia 🙂

nelustek
25. aug 2012

Dobré ránko prajem všetkým 🙂

dibik
25. aug 2012

@michaela18 Ahoj, ja sem inak nechodim a ani neprispievam a musim sa priznat, ze je to vacsinou prave kvoli niektorym velmi "dokonalym" maminkam. Ja mam dvojicky, keby som ich mala zakazdym uspavat, tak sa zblaznim a poplakali si viackrat 🙂 nechcu spat v kociku, nechcu spat v posteli, ne rukach ich sice uspat viem, ale nemohla by som ich polozit, lebo by boli hned hore 😀. Teraz sa naucili spinkavat same, zaspavaju v postielkach a su spokojne oni dve, aj ja. Ty vobec nie si zla matka... mne sa tiez raz jedna pozvracala po polminutovom reve, ked ju nadraplo... aj za to som zla matka? 😀 ja sa na niektorych maminach zacinam zabavat normalne... prvykrat ma donutili tu nieco napisat. Podla mna je tiez horsie riskovat pad dietata z postele, ako sa snazit ho naucit zaspinkat same... ale ja na rozdiel od niektorych respektujem to, ze niektore mamicky mozu mat aj iny nazor a ine metody, ako uspat svoje dieta.... Rob si podla sebe, podla svojho uvazenia, podla svojho svedomia a na mamicky, ktore hned utocia sa vykasli 🙂

nelustek
25. aug 2012

@reanda ako neviem prečo by som ju mala v niečom pokaziť 😕 chcela by som ťa vidieť za pár rokov keď budeš mať dve a viac detí..či si dovolíš s jedným s nich lahnúť a spať 😨 ďalšie ti budú behať po byte,alebo ako?potom budeš pýtať rady ako dieťa uspať.

iwky
25. aug 2012

@michaela18 NIESI ZLÁ MATKA!!!.... bože kašli na všetky tie otrasnosti o týraní čo ti tu popísali. Ja mám tiež domácnosť, mám rodinu, ktorej musím skoro každý deň navariť, upratať, oprať a ďalších milión iných drobností, kedy nemôžem mať malú na sebe nalepenú. A keď sa dožaduje mojej pozornosti, tak jej len pekne poviem, že teraz sa musí pohrať sama a keď nezaberie a aj tak mrnčí, nechám ju tak. A ona si časom zvykne že 80% času patrí jej a tých zvyšných 20% potrebujem na seba a domácnosť. Skús, tak ako ti už baby radili si prečítať tú knihu o spánku. Možno to na Vás zaberie. Budem držať prsty ... snáď sa malinký naučí zaspávať sám 🙂 Ja som mala ten istý problém kým som kojila. Malá spala len na prsníku, alebo v kočíku, keď sa vozila. Teraz ju uložím do postielky, dám jej fľašu, vypije, pobozkám ju, poviem že ju ľubim a som tu, potom zavriem dvere a odídem. Ona do 5 minút zaspí, bez toho aby sa ozvala. Neviem či kojíš alebo nie. Ale väčšinou je to tak, že detičky ktoré sú kojené sú tak naviazané na mamu. 🙂

peta_k
25. aug 2012

@michaela18 nemyslim si, ze si zla matka, su matky, ktore svoje deti naozaj tyraju, ty sa pravdepodobne len snazis vytvorit dietatku nejake navyky, na tom nie je nic zle ... Lenze nie vzdy to, co vyhovuje nam, vyhovuje aj drobcom. Nasa mala od isteho casu zaspava vylucne s nami, cez den spi 2x a vzdy si musime lahnut s nou, ja by som ju plakat nechat nedokazala, ona by proste nezaspala a asi by sa dostala do takeho amoku ako tvoj maly. Proste musime pockat, kym tvrdo zaspi a prelozime ju do postielky, potom je pokoj... V jednou vecou suhlasim s reandou, chceli sme deti, mame ich, su to stale rozumnejsie a vynaliezavejsie bytosti a v tomto veku sa im este musime trosku prisposobit. Vsetko ma samozrejme svoje hranice, ale ja osobne neignorujem chvile, ked je babo unavene a potrebuje ma, aby si mohlo v klude oddychnut a nie sa este stresovat, kde mama odisla. A nakoniec... si jedina mama svojho dietata, tak si ho vychovavaj podla toho ako sama uznas za vhodne a nenechaj sa znechutit negativnymi reakciami na koniku... 🙂

wewe22
25. aug 2012

@michaela18 nic si stoho nerob su proste zeny ktore si musia kopnut ked uz je do koho, ked chces nechat maleho trocha sa vyplakat aby zaspal rob to postupne treba za nim stale chodit troska pomojcat potisit a znova odist, ked uz je velmi rozhnevany zober ho ku sebe, takto postupne predlzuj interval kedy ho skontrolujes, ja tiez moju malu nemozem dat na postel naposledy ked som si s nou lahla som zavrela oci na dve sekundy co som myslela ze uz bude spat a ona skopla setko co bolo okolo(bolo toho kopa) a uz bola na zemi a revala akoby som ju z koze drala, odvtedy len postielka

a pre mamicky dokonale-kolke z vas su uplne same? nema vam kto postrazit pokocikovat, potom ked budete v takej bezvychodiskovej situacii sudte "tyranske" praktiky, dalsia vec je ze michaela urcite necakala kym sa jej dieta povracia ale stalo sa, ktora z nas vychovava svoje dieta bez chyby nech hadze kamenom, obcas by ste sa mohli zamyslet aj same nad sebou a nie len kopat do drhych

wewe22
25. aug 2012

babulky mam otazocku vsetky vase deturence uz bezkaju za rucicky? bo ja uz zacinam trocha stresovat mala lozi od 7mes., popri nabytku sa stavia od 8,5mes., no chodit nechce, spravy max 5 krokov a sadne si na zem, aj to chodi uplne po spickach tak ju ani velice nechcem davat chodit, inak je strasny sinter pohybliva ani v spanku sa nezastavi len to chodenie sa jej nejak nezda, je to v poho?

jankamgr
25. aug 2012

@wewe22 😀 😀 presne toto robí náš "cirkusant", jasné že je to v poho, veď nemá ešte ani rok 😀 ja si zatiaľ užívam, že nemusím kríže namáhať 😀 😀 😀 stačí mi tá jeho aktivita mimo chodenia, presne ako píšeš, ani v spaní nemá kľud 😀 len náš do toho chodenia v spaní ešte aj "rozpráva" 😀 😀

tunzal
25. aug 2012

@wewe22 ahoj, našej bambulke sa včera podarilo spraviť zopár krokov sama bez pomoci, stála pri skrini hrala sa s niečim a zrazu pozerám ona sa rozhodla ísť k otcovi a prešla na druhú stranu izby po svojom 🙂 ale za ruky ide jak drak 😀 ale nič nemáte zmeškané keď sa jej chce tak nechaj ale nútiť netreba oni si sami prídu nato čo a ako 😉

peta_k
26. aug 2012

@wewe22 nasa mala este tyzden dozadu chodila slabo za jednu rucicku a dnes uz cupita jak dabel 🙂... My sme jej zniesli do obyvky jednu postielku s hrackami, tak sa dokaze vysantit a cvici tam chodenie... a starki jej urobili u seba ohradku okolo gauca a taburetiek, tam sa tiez dokaze vyblaznit, nema sa kde udriet a vydrzi tam aj hodinu experimentovat... Aj tak si ale myslim, ze kazde to nase babo to ma nejako nastavane a rozbehne sa, ked na to bude pripravene.

missy97231
26. aug 2012

@wewe22 ani moja este nechodi,,, ak aj zrobi krocik, tak len na spickach. A len minuly tyzden zacala stvornozkovat, tak sa z toho vytesujem 🙂))
A co sa tyka uspavania a placu. Moj maly bol kojeny 8mes, a potom sa tiez naucil sam v postielke zaspavat. Tiez to trvalo tyzden alebo tak nejak. Tiez boli place, ale stala som za dverami a kontrolovala. Aj take 8mesacne dieta si VIE placom vydobit svoje. Ked si uvedomil ze nepopustim, naucil sa a nemala som problem... S Adelkou je to horsie. Ju kojim, a sama nevie zaspavat. Bud zaspi pri kojeni, a prenesiem do postielky, alebo v kociku... Ju este neriesim 🙂)))

bluerose
26. aug 2012

@michaela18
@reanda Ja iba kratko, mojej velmi dobrej kamaratky dcera sa naucila spat sama do tyzdna. 3 krat, zdoraznujem 3 krat-3 dni po sebe sa od jedu v noci totalne pogrcala, cela vecera isla von, kamoska to riesila pragmaticky,prezliekla ju,cele postelne pradlo a zase polozila naspat do postielky, samozrejme jacala,ale uz sa v ten den nepovracala. Po 3 dnoch uz ziadne grcanie, iba miernejsi plac. Po tyzdni zaspavala sama! Teraz ma 2 roky,je z nej krasne a mile dievcatko, ktore svoju maminku lubi najviac na svete, a samozrejme,kamoska lubi ju. Takze ziadne tyranie alebo oslabenie puta medzi matkou a dietatom sa nekonalo. Je to spokojne a vyrovnane dievcatko, sikovne a na kazdeho zhovorcive, usmievave. Zaspava krasne sama cez den, v noci, prespi celu noc a vsetky zname mojej kamosky, ktore maju deti sa len cuduju, ze ako je mozne, ze uz od roka spava mala tak krasne,ze oni nemaju s muzom ziadne volne vecere, lebo zena uspava a uspava, cez den si nestihnu nic porobit a do jednej sa zhoduju, ze mali aj oni vtedy prezit ten plac a pogrcanie, ked boli este deti male a ked si to v ziadnom pripade nemohli zapamatat. Nehovorim, ze sa s tym ztotoznujem, len som napisala moju skusenost.

reanda
26. aug 2012

@bluerose prosim ta, nepis mi take veci, nemozem citat o sprostych ludoch, ktori si myslia, ze zlomit dieta a urobit z neho poslusnu cvicenu opicu je nieco dobre

bluerose
26. aug 2012

@reanda No, prave som ti opisala len to, ze ziadne zlomene dieta z nej nie je a je velmi sikovna, dokonca aj lekarka to tvrdi, ze malokedy ma v ambulancii take sikovne deticky. A vzajomne sa s mamkou lubia, takze to pisem preto, aby si si uvedomila hlupost svojich vyjadreni smerom k michaele a ostatnym.V com je akoze cvicena? Ze sa naucila pekne spat, sama? Ze zistila,ze pogrcanim a jakotom nedosiahne svoje? Ja poznam ovela viac mamiciek ktore mi pisali, ze nechali dieta plakat a ono sa od jedu pogrcalo a potom to prestalo, len nepisu sem verejne, aby ich dokonale matky ako ty nesfukli. Proste je to tak a kopec z nich sa tym nepochvali dokonca ani muzovi 😀 😀 😀 😀

anita12
26. aug 2012

@wewe22 ....nas sa len pred 2tyzdnami naucil stvornozkovat, zo dna na den uplne dokonale aj stavat, ale bezkat tiez nie, nachvilku ked ho drzim pod pazuskami tak ide stylom rucicky telicko vpred a nozicky pozadu a na spicky, tak ho moc tak nedavam.... ale vsade sa stavia, ma velku silu, tak este musi na to chodenie dozriet....inak to nocne putovanie aj mna trapi, bo ziadny poriadny suvisly spanok za noc, bud sa vkuse prehadzuje alebo sada a stavia aj pocas spania plus niekolko prebudeni uplne :(, potom cez den stale unaveny :(, niektore deticky asi intenzivne spracuvaju zazitky a nove schopnosti pocas noci a nemaju taky hlboky spanok, je to tak aj v knihach uvadzane .....

reanda
26. aug 2012

@bluerose no ked to povedala aj lekarka 😀 .. ok, vychovavajte si svoje deti, ako sa vam hodi, ktovie, kolke z vas maju v kredenci aj trstenicku 😀 .... ja o tom radsej nechcem vediet, nepotrebujem sa (aj tak zbytocne) zatazovat lutostou k tym sikovnym detom, o ktorych su ich matere urcite presvedcene, ze su take sikovne preto, lebo ich pekne dali do laty a ukazali im, ze sa mozu aj zadusit, aj tak nedosiahnu svoje a budu posluchat! 🙄
a uz ma, prosim ta, neoslovuj, nechcem uz nic citat na tuto temu

bluerose
26. aug 2012

@reanda ty si neni asi normalna, ze trstenicu v kredenci 😀

bluerose
26. aug 2012

@anita12 dieta ma cas na chodenie do 15.mesiaca, co tu riesite bezkanie v 10 a 11mes? Ved klidek🙂 nam to povedala pediatra aj neurologicka. A s tym spankom mas pravdu, su deticky, ktore maju taketo nocne putovania aj do dvoch rokov

rough
26. aug 2012

@reanda je vedecky dokazane, ze deti si prve dva roky svojho zivita nepamataju, takze mozme sa my maminy od lasky aj roztrhat, deculo si to nezapamata na cely zivot, a naopak plati, ze do tohto veku sa dietatko neda laskou rozmaznat, takze ho caste mojkanie, nosenie, cicikanie a tulkanie sa nerozmaznava, ako.s radostou zvyknu nasi starsi blizki tvrdit. Proste kazda mamina si to moze zariadit tak, ako to jej vyhovuje. Niekto jednoducho chce spat pri svojom dietati a mat ho na dotyk blizo, ini sa nedokazu takto poriadne vyspat, pripadne nieco ine kvoli tomu zanedbavaju. Pre babenko je najdolezitejsie mat maminu, ktora je spokojna a vyrovnana, babatku nezalezi na tom, ci spi v postielke alebo v posteli, pren je najdolezitejsie zobudit sa a najst usmievajucu sa mamku.
Naucit dieta spat same aj za cenu intenzivneho placu nie je take tyranie, ako si mozno myslis. Aj takto male deti vedia trucovat a uvedomuju si, ze placom dosiahnu co chcu, alebo teda to, na co su zvyknute. Priznam sa, ze mne vyhovuje mat babatko pri sebe a spat pri nom kedykolvek ono chce. Ja som rozhodnuta venovat mu pocas prveho roka 110% mojho casu a davat mu tolko lasky, pusiniek a objati, kolko mozem. Tento fakt je vsak urcite ovplyvneny tym, ze od januara nastupujem spat do prace a uz s nim nebudem moct byt tak casto ako by som chcela. Takze ja si tymto nasim spolocnym spanim vlastne robim "rezervu" do buducnosti🙂 mozno i vdaka tomu, ze moja materska bude takto kratka, si uzivam aj tie jeho zlostne raple a nezbednictva a viac menej ma nic nerozhadze. Tak len tolko, ze viac pochopenia k druhym🙂

reanda
26. aug 2012

@rough a to kto dokazal, americki vedci? 😀 😀 😀 ach, boze, co uz sa clovek od vas nedozvie 😀
fakt, keby blbost kvitla .....
ved daj dieta na prve dva roky do mrazaku, alebo ho napoj na pristroje, co ho budu krmit a prebalovat, ved ono si to aj tak nezapamata 😀 😀 .. toto uz fakt neviem, co za blbca si este moze mysliet... a to si sa zdala celkom normalna.. 😕
a naco sa vasim deckam teda venujete, ucite ich chodit a tapuskat, vsak si to nezapamataju 😀
moje nervy
netahajte ma uz sem, lebo asi skolabujem